- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jodanovich
senior tag
Srácok, ebbe szeretnék venni nvme s ssd t. Acer Aspire 7 - A715-71G-72WV Van e valami ajánlás? Acert, felhívtam nem tudják megmondani, hogy melyik típusokat támogatja. VIszont ami pozitív, hogy garancia vesztés nélkül nyugodtan szétszedhetem a gépet és megnézhetem pl a csatolófelületét az ssd nek.
Life is Short... Ride Hard!!!
-
Emperor_
addikt
válasz Jodanovich #45406 üzenetére
A linken nem látható, hogy támogatna NVMe-s SSD-ket.
Az ajánlott SSD-ket a fenti Összefoglalóban megtalálod, M.2 /PCIe/ jelöléssel .Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Kotomicuki
senior tag
Vizeseknél ma kora-délután 50k körülire volt írva a 850 PRO (NEM EVO!), így kezdtem keresgélni a forrásokat, mer' ennyiért (+5k HUF a +2 év gariért a 850 EVO-hoz képest) hajlandó lettem volna MLC-s SSD-t venni (a GOODRAM-ot "piszokjóárasították", így az kiesett a pikszisből ) - amúgy nem, de mivel most mindenen rajta csücsül a 2-3x-os szorzó ("árvíz", "kapacitáshiány", "bányászok", "senkinemcsapakezünkreakkormiértne"), így, ehhez képest "jó" árnak tűnt - , mire a vásárlásra került volna a sor, addigra rátettek 15k-t, ennyiért meg még nem olyan sürgős, köszönöm... (és ezt már nem először játsszák el a kis huncutok)
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Ha 2 ssd-m van, mondjuk Kingston HyperX 2.5" 120GB és Samsung 960 EVO 250GB, akkor melyikre menjen a rendszer és melyikre a játékok? Ergo melyik a jobb, ha a gyorsabbon van a rendszer vagy a játék? Ez kisarkított persze, mert lassan a kingston nem elég a játékokra de mégis érdekelne, hogy melyik a jobb megoldás mondjuk 2 ugyanolyan tárhelyű ssd-nél
Köszönöm
-
dugo_
veterán
válasz csikosdapro #45409 üzenetére
Mivel sem a rendszerbetöltésnél, sem a játékok indításánál nem fogsz sebességkülönbséget érezni a SATA és a PCIe között, ezért 120-ra a rendszer, 250-re a játékok menjenek.
-
Bp
tag
Sziasztok.
Vettem egy keretet SSD-hez,és ilyen házba raktam volna be :
És jött a poén,nem tartja meg a keretet ez a megoldás ( a keret nem 3,5 méretű,csak picivel nagyobb a SSD-nél ) ,mert lefordul,mivel csak 1-1 csavar fogja meg elöl,és annyi.
Kérdésem hátha másnak is van ilyen vagy hasonló háza,hogy van normális méretű keret SSD-hez?[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Ahogy írták, ehhez beépítőkeret kell, nem elég az a lila sín. Ugyanis a sín 3,5 colhoz készült, de ha ráteszed SSD-re mindkét oldalát, akkor csak 2,5 col távolságra lesznek. Amíg meg nem jön a beépítőkeret, addig azt tudod csinálni, hogy csak az egyik oldalára csavarozod rá a lila sínt, és úgy tolod be. Annyira elég, ha megtartja, de akár még lóghat is az SSD a levegőben a kábelek végén. Ez nem olyan, mint a HDD-knél, hogy el kell nyelni a rezgéseket, meg csak vízszintesen lehet benne.
-
Bp
tag
Köszi skacok.
Most megnézem ezt az ADATA cuccot,de első ránézésre ez se lesz jó,már ha az alsó furatok az SSD likjai (mert nem elég hosszú a keret ( de még megkeresem a neten a pontos méretét ennek )..
Ilyet vettem,ehhez nézem azt a képet : [link]Amúgy a képen a kék síneken nem csavarok vannak ( ezt nem írtam pontosan,bár úgy néz ki ),csak rá kell pattintani a HDD-re és ennyi,csavarozni nem lehet.
Sajna nem figyeltem hogy a 3.5 méret itt csak a szélességre vonatkozik,hosszúságra már nem.
Vagy még arra gondoltam hogy ezt a keretet egy 5.25 keretbe tenném be,de annak is egy dvd írónak megfelelő méretűnek ( hosszúnak ) kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Hasonló méretű chieftec házam van, én a vinyó helyén egy scythe beépítő keretet használok. Nekem nagyon bevált.
-
Emperor_
addikt
Nekem egy chieftec nagy torony házam van, a lilia kereten olyan csavarok vannak, amik fel vannak "dörzsölve". Ezek mennek be a HDD-k furatába, a menetbe valamennyire beleszorulnak.
A köztük lévő távolság nem oké a Kolink-nél? Nem tudnál furatot tenni a jó távolságra?(#45418) villifog
Magasságra befér a chieftec-be? Mert akkor lehet szerzek egyet .[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Bp
tag
válasz Emperor_ #45419 üzenetére
Igy van, a köztük levö távolság nem oké.
Van itt egy 3.5 hdd és 3 furat van rajta (két szélén és középen ) és ez a kolink cucc ahogy nézem az eleje és közepe csavarig van a mérete,és rövidebb is picivel mint az SSD.És ez a chieftec cucc meg a két szélsöre van megcsinálva,kifúrni meg nem akarom a kék cumot.
De ez a villifog által linkelt cucc jónak tűnik,úgyhogy köszi szépen a tippet
-
villifog
tag
válasz Emperor_ #45419 üzenetére
Több plexis chieftec házat használok, mindegyikben ilyen van. Mivel mindegyikben csak egy ssd van (lényeg a csend), a vinyó hangjához már nem tudnék "hozzászokni". Ha a magasságon azt érted, hogy egymás alatti helyen elfér akkor szemre azt kell mondjam, hogy igen, de ha szükséges akkor holnap berakva megpróbálom.Természetesen csak a keretet, az aljához szerelhető venti nélkül.
-
Emperor_
addikt
Értem. Megnéztem a lila sínt és valóban a 2 végére készültek a tervezők. Úgy emlékeztem, hogy 3 csavarka van benne és van középen is. Na nincsen .
villifog
Igen, arra. Köszi! Ha van egy HDD és ez a keret, akkor magasságra befére e a keret.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok!
SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E250B/EU erről az ssd-ről mi a véleményetek? Érdemes meg venni vagy inkább ezt ne?
-
szpali
addikt
Sziasztok! Jól sejtem, hogy 100e Ft környékén esélytelen mostanában 1TB NVMe SSD-t kapni? 🤔
(512-es 961-et cserélném nagyobbra)iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Soma01
veterán
-
Frawly
veterán
válasz szpali #45426 üzenetére
Lehet magyar boltokban esélytelen, de eBayen látok 100 ezer környékén Hynix, Toshiba, Intel P600, meg Samsung NVMe SSD-ket (M.2 2280 1TB méretben mindegyik), újonnan természetesen, használtan még jobban be lehet menni a 100 ezres ár alá. Ámbár ha van már egy 512-esed, vegyél mellé még egy 512-est, olcsóbban kijössz. Ilyen gyorsan kinőtted a félterásat?
-
Frawly
veterán
Hát ez tényleg szopó. Most értettem meg a problémát, hogy nem a szélessége kicsi, hanem a hosszúsága, hátul nem tartja semmi a keretet, nem ér el a hátsó pöcökig.
Azt nem tudom, hogy ez milyen Chieftec ház pontosan (talán a Chieftec oldalán is ajánlanak hozzá való SSD-keretet), de ehhez csak úgy tudsz venni, ha elmész a boltba, viszed az SSD-d és ezt a lila sínt is, és rápróbálgatja a boltos az összes keretet, amit nála kapni lehet.
Vagy eBayen nézelődsz, 3.5 mounting bracket vagy 2.5 3.5 adapter ennek a neve, és mindegyiknél nézd meg a hosszúságot (2. adat a méreteknél), és azt mérd hozzá a lila sínhez. Amelyiknél jó, azt megrendeled. Ezeknek a spéci, szerelőbarát házaknak ez az átka, nem csavarozható, hanem speciális pöckös megoldás vannak, amik elég kevés mindennel kompatibilisek.
-
Bp
tag
válasz Soma01 #45427 üzenetére
A tápról a kábel bőven elér oda az nem gond ( pedig nem kicsi ez a ház ).
Csak ez a 3.5 mérettel let gond,minden kerethez ez van írva de igazából a keret összes mérete nem pont 3.5 méret.
kolink rövid,de az fent linkelt SCYTHE bay már jóval hosszabb ,egy oldalon azt írják 5 inch, ami több mint 12 centi
-
-
Frawly
veterán
A keret összes mérete nem is kell 3,5 colos legyen. Az csak a szélességére vonatkozik, a hosszúsága szerintem nincs szabványosítva, vannak hosszabb és rövidebb meghajtók, beépítőkeretek is, ezért nem írják. Bár a terméklapon meg szokott lenni adva a szélesség × hosszúság × opcionálisan magassag cm/mm-ben, onnan lehet visszakövetkeztetni.
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen Gigabyte GA-MA770T-UD3P lapba milyen ssd-t tudnek beuzemelni az elso hsz-ben ajanlottak kozul?
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, errol az ssd-rol szeretnek nemi tapasztalatot/infot kerdezni. Megeri?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Frawly
veterán
válasz MiklosSaS #45434 üzenetére
Amennyiért én látom magyar árlistákban, szerintem nem éri meg, az Intel mindig is szerette túlárazni a termékeit, csak az SSD-k piacán nehezebben teheti meg, mert sokszereplős. De erősen függ, hogy te mennyiért jutnál hozzá, mert annyira ellene sem szól semmi (de mellette sem), nincs vele tapasztalat. Ilyen ársávban vannak lényegesen gyorsabb NVMe-s meghajtók vagy lényegesen olcsóbb 3D NAND TLC-sek, elterjedt, megbízható típusokból.
-
villifog
tag
Nekem ilyen házam van plexis oldallal, szintén a régebbi fajta. De a mai nap csinálok pár képet a HDD-s részről.
[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Adott egy DELL PP22L tipusú kb 7 éves laptop.
Működne benne egy mai 250-es SSD?
Samsung 850 EVO vagy Sandisk SSD PLUS-ban gondolkodom.
Árkülönbség nem nagy, a sebességet meg úgyis limitáni fogja a gép. Inkább a tartósság lenne a fontos. Márha menne benne.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Csongi2015
tag
Szep estet,tisztelt forumozok!
Hozzatok fordulnak segitsegert.
SSD vasarlas elott allok,alaplapom:https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B150-HD3P-rev-10#ov
a vasorolni kivant ssd:SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E250B/EU
Kerdeseim:
-megvasarolhatom,mukodik a ketto eggyutt?
-meg nem volt soha ssd meghajtom,erre mennenek a programok es 1-2 jatek.
-beszerelem osszecsatlakoztatom es telepitem az op rendszert mint a winyora vagy esetleg ez kivan valami kulonleges banasmodot?
-mire vigyazzak a hasznalatakor,mire kell figyelni?Koszonom elore is!!!
-
dugo_
veterán
válasz Csongi2015 #45447 üzenetére
-Működik.
-A modern rendszerek felismerik, helyén kezelik az SSD meghajtókat, semmi extra bánásmód nem kell.Pár dolgot érdemes csekkolni telepítés előtt/után és ennyi.
https://logout.hu/cikk/windows_7_es_8_ssd-vel_hogyan_is/teljes.html
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest