- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levente09
újonc
Sziasztok!
Megvettem az említett SSD-t, de sajnos nem néztem utána, hogy ezek több méretben is vannak és az Y510P-be 22x42mm a megcsinált hely én sajnos 22x80mm nagyságút vettem. Végül is bele tudom tenni, de hozzá ér két rézcsőhöz is és így nem tudom lerögzíteni. Attól tartok az a rézcső a hűtés lehet és ez a gép tud melegedni, nem biztos, hogy jót tenne neki, ha hozzá érne és a kompatibilitási lista szerint sem kompatibilis a gépemmel.
Sajnos ilyen behelyezésről nem találtam semmit a neten, szóval vagy oltári baromság lenne ilyet csinálnom, vagy nem próbálta senki. Érdemes ezzel szenvednem, vagy inkább vigyem vissza és méreg drágán vegyek egy kisebb(megfelelő) helyfoglalatút?Ismételtem előre is köszönöm a válaszokat és a miérteket is szívesen elolvasom.
-
t72killer
titán
Emiatt én is ki vagyok akadva, a családban két viszonylag új, Broadwell-es lapos enne kisebb, konkrétan 2242es ill 2260as ssd-t de kb üres a piac. Hiába férne el bőségesen 512gb még a kisebb, 2242-n is, csesznek ekkorát gyártani
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Frawly
veterán
válasz Levente09 #44954 üzenetére
Ezt így nem fogod tudni használni. Az még a kisebbik baj lenne, ha a rézcsőhöz hozzáér, mert valami hőszigetelő szalaggal leragasztod, és nem kap hőt, meg nem lesz zárlatos. De, mivel ez egy laptop, amit mozgatni fogsz, meg hordozod, ezért rögzítés híján ki fog mozdulni az SSD a csatlakozóból, ez a nagyobbik gáz. MX300-ból van sima SATA3-as 2,5"-os is.
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok. Bontatlan 120Gb Kingston hyperx 3k-t szabad venni garancia nélkül? 15000ft
Köszi -
dugo_
veterán
válasz ArthurShelby #44964 üzenetére
Én sem hiszem, de akkor is komolytalan gari nélkül ennyiért adni.
Kingston A400 TLC-vel 15k, Adata SP920 5 éves MLC-vel 17-18k volt a hetekben. Elsőnél nyilván jobb a 3K (amíg el nem romlik 3 éven belül), utóbbi esetben pedig bőven megéri rádobni azt a pár ezrest.
-
ArthurShelby
addikt
Úgy tudtam, hogy a 3k is ajánlott és MLC-s. Ezek szerint gyorsan romlik?
Egyelőre én egyébként intel 520 párti vagyok. Azok eddig itthon nagyon jól beváltak, és sok is van belőlük a piacon.
Van egy kingston savage-m (240GB) 6.37TB írt adattal, 227 nappal, és 100/99-es csak ( #231 SSD Life Left), és nem értem miért. Ennyire számít a működési idő?[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Frawly
veterán
válasz ArthurShelby #44964 üzenetére
15k nagyon a határon van. Elvileg megér annyit, de dugónak igaza van, ha csak 3-4 ezret kell rádobni egy 3-5 éves garihoz, nem érdemes ilyen kicsi különbözeten spórolni. Nem azért, mert megbízhatatlan SSD lenne, vagy általában az SSD-k sokkal megbízhatatlanabb lennének, hanem azért mert ma már minden adattároló megbízhatatlan, olcsó tömegtermékek lettek. Ha viszont tényleg 15k a plafon keretben, és hajlandó valaki vállalni a kockázatot, akkor meg lehet venni.
@legelek: a 99%-os SSD is patyolat még. Lehet hogy még írsz rá vagy 10-20 TB-ot (most csak a hasamra ütöttem), és még mindig 99% marad. Aggódni akkor kell, ha hónapokon, napokon belül esik le nagyon a kondíció 80-50%. 1-2% csökkenés komolytalan. Minden gyártó máshogy programozza, hogy milyen mértékben essen, mennyi írás kelljen 1%-os esésekhez, lineáris legyen-e az érték fogyása (azaz mindig azonos írt mennyiség után essen újabb 1%-ot) vagy nem. Van olyan SSD, amire ha 1 bájtot vagy 1 szektort is írsz, akkor azonnal leesik 99%-ra a kondíciója, mivel már nem lesz 0 km-es.
-
dugo_
veterán
-
talost89
újonc
Sziasztok!
Remélem jó topicban teszem fel a kérdésem.
SSD vásárlás előtt állok.
A kinézett áldozat: Samsung 850 Evo.
Van egy régebbi Sasmung 470 60GB op rendszernek.
Elnézést a következő kérdésért, de nem teljesen értem a rapid módot.
Ha hagynám az win 10-et a 470-en akkor az op rendszer tudná használni a 850 rapid módját vagy mindenképpen a a 850-re kell az op rendszert telepítenem?Köszönöm előre is válaszokat.
-
Emperor_
addikt
válasz talost89 #44970 üzenetére
Azt nem tudom, hogy lehet e drive-onként beállítani a rapid módot , de azt szeretném jelezni, hogy totál felesleges egy SSD mellé egy RAM-ban adatokat kesselő szoftvert telepíteni. Se haszna, se értelme .
Az EVO 850 jó választás . A 470-en maradhat az oprendszer, a progikat meg tedd az EVO 850-re!
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
kalozhun100
őstag
Milyen 250es ssd-t érdemes venni új konfighoz? Tervezek coffe lakera váltani(vagy lehet megvárom a következőt)
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Emperor_
addikt
válasz kalozhun100 #44972 üzenetére
Erre a kérdésre nincsen jó válasz, ezért kérem, hogy fusd át a fenti Összefoglalót!
Konkrét, ajánlott típusok is vannak benne, illetve egy kérdés sor, ami a válaszolót segíti a korrekt válasz megadásában .[ Szerkesztve ]
-
Csabcy
tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék venni.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
25-35000 Ft.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
250GB körül
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép SATA3 (HP Compaq Elite 8300)
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3-5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos felhasználás.Tehát ez egy hp elite 8300-as üzleti gép, Intel Q77 express chipsetes alaplappal, gondolom olyan 4 év körüli lehet, ebbe szeretnék SSD-t.
A KINGSTON HyperX SAVAGE 240GB SATA3 SSD-vel szemezek, de más is jó ami hajlandó ebben a lapban működni.
Mit javasoltok?Köszönöm:
Csaba
-
Raymond
félisten
válasz Csabcy #44974 üzenetére
Eleg draganak nez ki az a HyperX, vannak ezek az ajanlottak jobb aron:
Goodram Iridium Pro 240GB (3ev)
Crucial MX300 275GB (3ev)
Samsung 850 EVO 250GB (5ev)27-28e Ft az elso ketto es ahogy nezem a Samsung 5 ev garival is csak 29e Ft most az ipon-nal.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Soma01
veterán
A Samsung 830 series (128GB) kb. mennyi írást visel el "élete" során? Van megadva rá valami TBW érték?
-
Raymond
félisten
válasz Soma01 #44976 üzenetére
Nincs ra TBW ([link]), de nem hinnem hogy le tudnad olni. Mennyi van rajta most? A gyakorlatban jol birjak ezek:
"Just 2 days ago, the Samsung 830 256gb was the first drive ever to pass the 1PiB/1000 TiB mark, doing so at an average speed of 260 mb/s(pretty stable, huh?). More awesome that surpassing 1000 TiB of writes and after a TRIM pass, averaging 300mb/s, is that the Wear Leveling reached 0 at...828 PiB.
That means that under a very hard and stressful testing environment, the drive reached its "self-declared"(under SMART) life cycle end at...
847872 GiB
and still averages 300mb/s in writes. Its still running like crazy without any sign of a problem"
Nekem is a 256GB van, de nincs rajta sok iras, OS drive-kent nem is igen lehet rarakni sokat.
[ Szerkesztve ]
-
Bálint85
senior tag
mi a különbség a kettő között?
pcie 2.0 x4 és a pcie 3.0 x4
Ebbe az alaplapba asus szeretném ezt belerakni: Corsair 400GB CSSD-N400GBNX500
Lehetséges ez?
Köszi!
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
petszol
tag
Sziasztok.
Micron C400 vállalható?
Ajánlott és nem ajánlottban sem látom.
Adata SX950 gondolom ajánlott az SX930 után.Üdv: Petszol
-
woteska
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus N551-es laptopom, amiben van Optikai meghajtó, és egy 750GB-os merevlemez 24GB-os mini SSD-vel.
SSD-vel szeretném felszerelni, és nem tudom melyik helyére lenne célszerű választani a továbbiak alapján:
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 50-120 ezer
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500-750GB, de az 1TB sem baj, mert ki tudom használni!
3-4. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?Laptop:
- Alaplap neve: Asus N551JM Series Notebook
- Alaplapi lapkakészlet: Intel Lynx Point HM86, Intel Haswell
- https://www.asus.com/hu/Laptops/N551JM/specifications/Optikai meghajtó:
Eszköz leírása: TSSTcorp CDDVDW SU-228FB
Gyártó: Toshiba-Samsung
Eszköz típusa: DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM
Csatoló: SATA (komolyan, beleraktak egy SATA-t egy 300 ezres laptopba? )HDD:
# ATA eszköz tulajdonságai:
Modell azonosító: ST750LM022 HN-M750MBB
World Wide Name: 5-0004CF-20D09DCBA
Eszköz típusa: SATA-III
Fizikai formátum: 2.5"
Formázatlan kapacitás: 715405 MB# Lemezes eszköz fizikai információk:
Gyártó: Seagate
Merevlemez neve: Momentus 5400 (SpinPoint M8)
Fizikai formátum: 2.5"
Formázott kapacitás: 750 GB
Csatoló: SATA-IIAmit nem értek:
Ezeket az adatokat AIDA64-el mentettem ide ki... HDD-nél miért a különbség az "ATA eszköz tulajdonságai" és a "Lemezes eszköz fizikai információk" között, hogy egyik SATA-II, a másik SATA-III?5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? Legalább 5 év.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Nem szervernek szánom, viszont informatikusként elég sok virtuálisgéppel dolgozok időnként, több IDE-t futtatok a programozás miatt, illetve a szintén elég energiaigényes Adobe termékeket is használok videó és képek rendereléséhez, nagy adattömbök mozgatása >50GB, ill. a 2x40 Chrome böngészőablakról ne is beszéljünk... stb.Nem tudom, hogy ezen adatok tükrében mi lenne az elérhető leggyorsabb formáció, de amennyiben nem lesz sokkal gyorsabb a gép, akkor nem szeretnék rá költeni egyáltalán... "vagy legyen gyors, vagy lassú (mint most)" alapon... a "kicsit jobb" nem érdekel.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
ADATA Premier SP580-ről mik a vélemények ?
-
Emperor_
addikt
válasz Bálint85 #44983 üzenetére
A lapodon ezek a csatik vannak:
2 db PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 vagy két x8, vörös) *2
1 db PCIe 2.0 x4 (Fekete)
1 db mini-PCIe 2.0 x1 *3Ez meg az SSD kompatibilitási leírásában:
Supported Platforms:Intel® 100, 200, X99, X299 Chipsets
AMD Socket AM4 PlatformEgy dolog biztos, hogy boot-olni nem fogsz róla tudni .
Maga a cucc szerintem menne a fekete foglalatban, de nem a gyári sebességen. A hosszabb, vörös foglalatokban is menne, de ott kisebb esélyt látok rá. A corsair hallgat a lefelé kompatibilitásról, az SDD ugyanis PCI-E 3.0 szabványú 4 x sebességű portot igényel.
Mire kéne ez a komoly cucc? Mert az oprendszer alá tök felesleges, nem lehetne észrevenni a sebesség különbséget .
woteska #44988 Ezt ajánlom vagy ezt.
Az utóbbiról azt kell tudni, hogy relatív új model tapasztalat még nincsen vele. De a technikai adatai nagyon meggyőzőek, ha megbízható boltból veszed 5 év garival, akkor szerintem vállalható.[ Szerkesztve ]
-
Bizsu1st
aktív tag
Végülis 12k-ért hoztam el. 1 indítás volt rajta, se formázva, se próbálva nem volt még. És ami fontos volt számomra, hogy fullos csomag, csavarhúzóval és külső házzal kaptam. Nekem bőven megért ennyit. Nagyon el vannak szállva a használt árakkal, szinte új árban mennek. Köszi a segítséget srácok.
-
musicbox.
csendes tag
Sziasztok!Elolvastam a hozzászólásokat és erre a 2 típusra esett a választásom.Asztali gépbe lesz.Rendszer külön ssd-n van.Főként torrentezés kb 100gb/hét.A Crucial tényleg ciripel és mennyire megbízható márka?
Crucial MX300 525GB CT525MX300SSD1 (3 év gari)
SAMSUNG 500GB SSD Series 850 Evo (MZ-75E500B) (5év gari) -
gyuromoj
veterán
Hali!
Tervezem nagyobbra cserélni a jelenlegi Hyperx 3K 128GB-os SSD-met. Hibátlan, csak már kevésnek érzem.
Kérdésem az volna hogy mire lenne érdemes váltani, ha duplázni akarom a tárhelyet?
Főleg újonnan érdekelne 30k-ig, esetleg használtan 20k-ig.Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Raymond
félisten
válasz gyuromoj #44998 üzenetére
Goodram Iridium Pro 240GB
Crucial MX300 275GB
Samsung 850 EVO 250GBEz mind 30 alatt van, az elso MLC-s a masodiknak van a legjobb GB/Ft aranya es a Samsung most van 29-ert 5 ev garival az ipon-nal. Valassz azerint ami a legfontosabb
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest