- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emperor_
addikt
válasz FeRRaR1 #44650 üzenetére
Asszony gépébe: Samsung 850 EVO 500 MB kb 50 e Ft
Neked:
a)Samsung 850 PRO 256GB kb 47 e Ft és marad a másik 850 PRO
b)Samsung 960 EVO 256GB M.2 /hobby szintű videóvágásra nem kell komolyabb SSD, ennek 3 év a garija/és marad a másik 850 PRO.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emperor_ #44652 üzenetére
& dugø
A 960 Pro 512 lenne olyan 95e körül. Még egy 850 Pro 256GB 47e környéke, plusz asszonynak pl egy 850 Evo 250GB az ajánlóból 29e. Így az anyagi része 95e szemben 76 ezerrel. Nem kell neki 500-as, most is 500GB a HDD benne és kb 330 GB üres. Hogy tovább bonyolódjon a helyzet, 960 Evo 500GB 72e.
1, 960 Pro sajátba, 850 megy az asszonynak. ~ 95e 5 év gar
2, 850 Pro 512GB a sajátba. ~ 82e 5 év gar (nem értem miért nem 10)3, Még egy 256-os pro és evo 850, raid 0. ~ 76e ~ 5 illetve 10 év gar4, 960 Evo sajátba, 850 megy az asszonynak. ~ 72e ~ 3 év gar
A kettes opciót kizárnám mert akkor már inkább 960 Pro.
Így utólag a hármasat is kizárnám, ha már új gép, akkor ne korlátozzon a sata. Illetve ne legyen kockázatosabb az egész. Javítsatok ki ha butaságot írtam/állítottam valahol, de szerintem 960 Pro és Evo maradt opciónak.Ami felmerült bennem, hogy a raid 0 mekkora kockázat? Igaz az összes fontos fájlom állandóan biztonsági mentve van, meg nem is a C-n tárolom. Árban nyilván az Evo a szimpatikus, a 3 év gar már kevésbé. Illetve mennyi lassulást hozhat hosszú távon az elhasználódás, turbo write és SLC gyorsítótár... Grammra pontosan ki van itt centizve minden az árazással, a legjobb megoldás a legdrágább is. Viszont még mindig nem tudom melyik legyen. Igazából kicsit korrigálnám a használat leírást, minden napi munka, ami főleg irodai alkalmazásoknak felel meg, heti pár alkalom játék, és kb 2 havonta videós fotós dolgok, de azt eddig is megoldottam, szóval nem annyira lényeges, nem pénzt keresek vele.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz FeRRaR1 #44653 üzenetére
Átolvastam még sok linket az összefoglalóból, úgy döntöttem a tartósság miatt 960 Pro lesz.
Általában úgy is 5-6 évente cserélek gépet, addig legyen rá gar. Főleg a 3 év jótállás riaszt el az Evo-tól, tesztek alapján a sebessége rendben lenne, de több mint 70 ezret kiadni 3 év garival vész jósló.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya72
aktív tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ide írok, de nem találtam hozzá topikot.
Adott egy ADATA XPG SX900 ssd, ma délután ez a kép fogadott.
Újra indítottam, de 4 csippanással hibát dobott, BIOS-ban smart funkciót kikapcsoltam, így indult a gép.
Tudnátok segíteni, hogy mi ez? Állitólag van valami saját programja, mi a neve, és hol találom?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Remélem idetartozik.
Lenne egy használt garis Intel 520 240GB-s SSD. Dell inspiron 7520 -be bele lehet tenni az ODD helyére probléma mentesen? Ha véletlenül nem, akkor miért nem?
Köszi előre is a segítséget -
dugo_
veterán
válasz tipuka #44656 üzenetére
Szerencsésebb a HDD helyére rakni, és a merevlemezt kiköltöztetni az ODD helyére.
Qtya72
HDS-t frissítsd előbb.
http://www.adata.com/us/ss/software-6/
Ez eléggé úgy tűnik, hogy meghalt.
-
pc360
addikt
Adata SP920
Fura, hogy ilyen limitesnek tűnik az írás.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
csabi011
tag
Sziasztok!
Egy ilyet tervezek venni:
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=UN45-VM065M_8GB_SEbbe szeretnék külön rendelni egy 120-as SSD-t. Az lenne a kérdés, hogy milyet és honnan?
Azt látom, hogy a fenti oldalon is betudom kattintani, hogy legyen benne, de annál szerintem jóval olcsóbban is meglehet ezt úszni, vagy tévedek?[ Szerkesztve ]
-
Kartács
aktív tag
Sziasztok!
Új Gamer PC-be tanácsolták a 240GB Kingston Fury SSD-t, de ahonnan venném az egész gépet most hiánycikk lett.
Mit ajánlanátok helyette?
Esetleg Samsung 250GB M.2 2280 960 Evo NVMe MZ-V6E250BW ?
Csak az egyik 24k az utóbbi meg 33k, van akkora különbség, sebességet látom ami durva, de játék és OP rendszer alatt gondolom nem fogok semmit érezni ebből.Asus Z370-F lapba kellene.
Köszönöm
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
Amazonas
senior tag
válasz Kartács #44665 üzenetére
Crucial MX 300 275 GB (3D NAND TLC, 3 év garancia)
Samsung EVO 850 250 GB (3D V-NAND TLC, 5 év garancia)
De, ha belinkeled a bolt választékát, akkor okosabbak leszünk, mik vannak még, illetve az ajánlat függ az ártól és a bolt által megadott garanciától is.[ Szerkesztve ]
-
Kartács
aktív tag
válasz Amazonas #44666 üzenetére
Ezek már az "újabb" fajta SSD-k?
Mert amikor kérdeztem anno gépépítős topicban ott a 850 EVO-t néztem én is, de azt mondták olyat már ne vegyek, mert régi és az újabbakból válogassak lehet ez a TLC volt már nem rémlik.Amit írtál Samsungot az ez az?
Samsung 250GB 2,5" SATA3 850 Series Evo Basic MZ-75E250B/EU - 22ki7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
Frawly
veterán
válasz Kartács #44667 üzenetére
LOL, még hogy régi. Teljesen jó, amiket itt ajánlottak neked, meg a topikajánlóban felsoroltak, nincsenek egyáltalán elavulva. Az újabb NVMe-s meghajtók által nyújtott pluszt nem éreznéd Win és játékok alatt, csak a pénzed pocsékolnád drágább meghajtóra. Akkor inkább az NVMe-s SSD árából vegyél egy kétszer akkora tárterületű SATA3 SSD-t, új játékoknak rengeteg hely kell és a 240-250 gigát hamar szűkösnek fogod érezni, akkor is, ha HDD is van mellette. TLC-s SSD teljesen elég windowsozni meg játszani.
-
Emperor_
addikt
-
Kartács
aktív tag
válasz Amazonas #44671 üzenetére
36hó garival van.
Bocs Nettó árról beszéltem úgy veszek mindent.
Akkor ez lesz, köszi szépen.(#44668) Frawly
Kicsit félreértettél, olvastad szerintem az egészet.
De köszi.
Alapból egy Samsung EVO 850-et néztem ki anno és arra írták (már nem emlékszem mit) hogy valamilyen más chip v tököm tudja milyen technológia és az már régebbi és ezért vegyek Kingston Fury-t az már jobb.
Ezért sem ajánl senki 850EVO-t talán már a gépépítős topicban?
De lehet ez a "3D V-NAND technológia" amiről szó van próbáltam vissza keresni, bár én 3 betűs dologra emlékszem, mind1 is.
Egyelőre nem kell nagyobb, 1db játék lesz csak rajta a programok mellett a többi megy majd HDD-re.[ Szerkesztve ]
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
GEPESZ66
veterán
A Fiam a Steam-on játszik a CSGO-val, ha jól írom, de nem is ez a lényeg.
Egy régebbi gépe van (Intel Dual Core), a merevlemeze is még kis kapacitású (250GB).
A merevlemez két részre van osztva (C-rendszer-80GB,D-adatoknak), a játékokat a D-re rakja, de a C így is elég szűkösnek bizonyul.
Csak fél év múlva gondolkozik új gép vásárlásán, ha a munkából összespórol rá.
Azon gondolkozok, hogy veszek neki egy Kingston UV400 240 GB-os SSD-t, amire megy a WIN10, így a meglévő 250GB HDD-re mennének a játékok.
Vagy jobban járnék egy 1TB-os HDD-vel, 2 részre partícionálva?
A lassabb rendszerindulást kibírja a gyerek.
Egyébként a gépe csak SATA2-es.
Megfogom nézni az alaplap pontos típusát (Gigabyte), s rákérdezek a fórumon, hogy valóban tudja-e a SATA2 sebességet SSD-nél.
Nekem van egy10 éves gépem, ASUS lappal, s hiába van ráírva, hogy SATA2, az Nvidia chipset miatt nem tudta SSD-nél ezt a sebességet.
Igaz így is gyorsabb volt a HDD-nél.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Egy, amúgy 90%-os (wear leveling count) SSD-n, a 182 "hiba fordult elő a lemezre írás során" mitől lehet? Érdemes megvenni? Természetesen nem a 90% miatt aggódok :-) hanem a x darab "írás hiba" miatt. Samsung MLC-s az SSD.
-
Raymond
félisten
válasz Soma01 #44676 üzenetére
Megkezdte az elhalazost ezert is a 90%, a Reallocated Sector Count es a Reserved Space ertetkek is megindultak felfele gondolom. Szerintem nem erdemes foglalkozni vele meg ha olcso is, tudsz venni problemamenteset is jo aron hasznaltan ahogy a kinalatokat neztem.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Mr.C
őstag
Üdv! Úgy néz ki, ssd-t kell, hogy vegyek. A régi Toshiba XG3 csütörtököt mondott, így a helyére szeretnék venni egy nvme ssd-t egy xps 9550-be. Hackintosh fog futni a gépen (mint eddig). Ezek közül mit ajánlotok? Van valakinek tapasztalata. Elvileg hackintosh "kompatibilisek". Mindegyikből max 512-es kell:
- Samsung PM951
- Samsung SM951
- Toshiba XG4Jaj bocsánat, a fontos rész kimaradt: játszani nem játszok, minkagépembe kell így inkább a megbízhatóság felé dől a mérleg. Szvsz a Samsung SM951 lesz a nyerő de azért titeket is megkérdezlek
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
martin1369
aktív tag
Sziasztok
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?20-22k
2. Mekkora SSD-re van szükség?120gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?Asztali gép Sata 3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?Legalább 3
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?Windows lenne rajta illetve böngésző+ egyéb kisebb programok
Én eddig ezeket néztem nem tudom mennyire lennének jó választások:[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz GEPESZ66 #44675 üzenetére
Jobban jár a 250 GB-os SSD + HDD kombóval, mint az 1 TB-os HDD-vel. Win10 alatt kvázi kötelező az SSD, HDD-ről elcseszettül lassan fut. Csak ne Kingston UV400 legyen, ha még nincs megvéve, mert úgy tudom, hogy kifejezetten nem ajánlott, problémás darab. Az összefoglalóban az oldal tetején össze vannak szedve az ajánlott SSD-k, csak árulják valamelyiket a közelben.
A Core2Duo-k már SATA2-esek szoktak lenni minimum, a SATA3 meg visszafelé kompatibilis, szóval nem csak SATA2-es SSD jó bele, hanem SATA3-as is.
-
Raymond
félisten
válasz martin1369 #44679 üzenetére
"20-22k"
Igy nincs igazan ertelme a 120GB kategoriaban gondolkodni. Van 27-28e Ft-ert Goodram Iridium Pro 240GB vagy 28-29e Ft-ert Crucial MX300 275GB.
-
Frawly
veterán
válasz martin1369 #44679 üzenetére
Ha már semmiképp nem az összefoglalóból válogatsz, hanem csak ez a kettő jöhet szóba, én mindenképp ezt az utóbbi SanDisk SSD Plust venném (G25 vagy G26-ra végződő gyári számmal), viszonylag normális, szolid MLC-s meghajtónak néz ki elég jó áron. Lehet pedig ezzel a Patriot SSD-vel sincs baj, de egyrészt nem lehet kideríteni róla semmit, nincs vele tapasztalat, ráadásul noname létére semmivel nem olcsóbb, mint a nevesebb márkák. Majdnem biztos, hogy valamelyik másik gyártó átszitázott terméke, de nem találni róla semmit, még azt sem sikerült kiderítenem, hogy a linkelt modell TLC-s vagy MLC-s, meg hogy milyen garifeltételeket írnak róla. Persze az árukereső ír róla részleteket, ami szerint MLC-s, íráslimit-mentes, átlagos sebességgel (SATA3-as sávszélt kifutja), de ezeknek az árukeresős infóknak sokszor nem lehet hinni, össze-vissza közölnek le adatokat.
Illetve ha így 17-20 ezres ársávban nézelődsz, lehet megérné rádobni néhány ezrest, és az időtállóság miatt mindjárt 240 GB-osat venni, ha azt most találsz karácsonyi akcióban jó áron.
-
Frawly
veterán
válasz Raymond #44681 üzenetére
Vagy ha annyira spórolni akar, akkor azon az oldalon, ahol nézelődik, találni SanDisk 240 GB-osban (G26-ra végződő gyári számmal) 25 ezerért, szerintem ennél olcsóbban nem árulnak az országban semmit, és nem tűnik rosszabbnak, mint a Goodram.
Abban viszont egyetértek, hogy méretügyileg az MX300 bestbuy, olcsó tárterület, esetlegesen ciripelésen kívül semmi nem szól ellene, és igaz, hogy az már majdnem 30 ezres árkategória, de 275 gigás 240-250 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
válasz Frawly #44680 üzenetére
Szia!
Az Adata 240GB-os elég drága, viszont a Samsung 850EVO 250GB-nak kicsit kedvezőbb az ára.
Viszont itt van valami írási-olvasási limit.
Akkor ezt inkább ne vegyem meg?
A Steam játékot is az SSD-re rakjuk, hogy innen fusson?
Mert ha nem kell ide rakni a CSGO-t, akkor elég a 120GB. -
martin1369
aktív tag
válasz Frawly #44682 üzenetére
Összefoglalóban a legtöbb Sata-s Adata viszont én ettől a márkától nem kicsit tartok mert volt már tőlük Micro SD-m és hát 5 évnyi adat egyszer csak elszállt.....Egyébként haveromnak van Patriot azért is linkeltem mert ő nagyon elégedett vele.Majd meglátom hogy alakulnak karácsony előtt/után az árak.
-
Raymond
félisten
válasz martin1369 #44687 üzenetére
Lepj egyel feljebb ahogy irtuk, megeri azt a +20% vagy +30% hogy a duplajat vagy tobb mint duplajat kapod kapacitasban raadasul olyan markakbol amiktol nem raz ki a frasz. Meghalalja magat majd ha 2-3 ev mulva nem kell gondolkodnod megint azon hogy cserelsz vagy nem mert eleg lesz a kapacitas ami van.
-
Frawly
veterán
válasz GEPESZ66 #44685 üzenetére
Jó, de itt most szó nem volt Adata-ról, SanDisket írtam 25 ezerért. Amúgy az Adata sem gyárt rossz SSD-ket, persze modelltől is függ, az SP920-at és a SX930-at kifejezetten ajánlott, csak azok pár ezressel még drágábbak. Minden gyártónak vannak jobb és gyengébb termékei is. Attól, hogy egy belépő szintű SD kártyájuk nem volt jó (ami ráadásul még hamisított is lehet, vagy lehet rossz darabot fogtál ki), attól még az SSD-jük simán lehet jó.
A limit miatt nem kell aggódni, átlag felhasználás alatt nem éred el, meg amikről írtam, azok mind limitmentesek ráadásul. Játékok is menjenek az SSD-re, azért veszed, hogy mindent gyorsítson. Ha mindent a HDD-n hagysz, akkor dísznek lesz csak az SSD. HDD-n zenéket, filmeket, doksikat kell hagyni, minden olyat, aminek az elérése nem sebességkritikus. Minden másra ott a Mastercard és az SSD.
-
Raymond
félisten
válasz Frawly #44692 üzenetére
A Phison a controller. Par eve bukkant fel az olcso termekekben (pl. a Crucial-nal a budget v4 sorozat meg az m4-es idokbol) de mara elterjedt a mainstream-be is, egy rakat SSD hasznalja a kulonbozo verziokat es nem csak olyan Team7 es hasonlo brand-ek.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
A samsung 850 pro nagy kedvencem (még nincs nekem), mivel mlc-s és V-nand-os.
Nézegettem itt aprón a használtakat, és találtam egy ilyet: [link]
A 14TB-tól nem ijednék meg, de nem értem miért csak 77%-os. A működési idő miatt? Kb másfél év a becsült élettartam, ami azért vészesen kevés.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Nabuk
csendes tag
Sziasztok!
Ki segítségre lenne szükségem. Van egy 250 GB Samsung 850 EVO SSD meghajtóm, amit usb 3-as porton csatlakoztattam a géphez. Habár a device manager alatt látható a meghajtó, a MY Computer alatt nem jelenek meg semmilyen + drive. MIt kéne tennem?
A másik kérdésem, hogy ha beépitem a gépbe, milyen Bios beállításokat érdemes felállítani?
A gépe egy Lenovo G50-70Köszi
-
Amazonas
senior tag
Szia,
a meghajtót először inicializálni kell a lemezkezelőben (MS-DOS partíciós táblát kell rajta létrehozni). Partícionálni felesleges, mert SSD-n ez nagyon nem számít, csak akkor esetleg, ha vegyesen lenne rajta rendszer és adat.
BIOS-beállítások attól függenek, mik a tervek a meghajtóval. Ha rendszert teszel rá és erről akarsz boot-olni, akkor ezt kell elsőnek beállítani a boot-sorrendben.
Ha jól értem, most akkor SATA-USB átalakítóval csatlakoztattad? -
Emperor_
addikt
válasz ArthurShelby #44697 üzenetére
A hibás szektorok miatt. Ha nincs rá garancia akkor keress másikat 😉!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest