- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz balint82 #45100 üzenetére
A 850 EVO jó lesz. Egyéb alternatívák az összefoglalóban vannak. UV400 nem ajánlott. Pro felárát csak akkor fizesd ki, ha ragaszkodsz a 10 év garihoz.
Az SSD-t viszont meg kéne cserélni a HDD-vel. A caddy-be csak adattárolós HDD kerüljön, oda nem mindig raknak SATA3 portot, emiatt korlátos lehet.
-
smilix
csendes tag
-
balint82
senior tag
Köszönöm, ergo az UV400 különösen nem ajánlott?
Tehát, ha jól értelmezem, akkor ssd ki, hdd ki. hdd a CD/DVD helyére, az SSD pedig a HDD helyére?
Most van 1 db beépítőkeretem a bennlévő SSD-hez, ami ugye a CD/DVD helyén van.
Segítenél abban, hogy milyen keretek még kellene?
Google Pixel 4a
-
WHooPeR2
csendes tag
Sziasztok!
40 ezer forint alatt szeretnék m.2-es ssd venni egy lenovo y720-ba. (ha jól tudom válogatós a kicsike és csak az nvme-t eszi meg de ez simán lehet kamu)
Főleg programozásra használom főleg a gépet néha játszok és videót is vágok rajt szóval a negyed tera bőven elég lenne.
A garancia annyira nem prioritás, a gyors rendszerfelállás annál inkább (egyetemen teremből-terembe egyik program másik program)
Három típus között vacilálok: WD black(~33e), PlextorM8Pe(~36e), és Samsung 960 EVO(~40e)
Azt tudom hogy a WD nem a legjobb választás de olcsó..., a Samsungról tudom hogy jó de drága a plextor amit meg találtam a bolt weblapja szerint csak 651/601 szekvenciális írás olvasást tud csak teljesíteni amiből arra tudtam következtetni hogy az nem nvme. Ha mégis az lenne akkor egyenlőre ez lenne a legjobb választás.Kérlek segítsetek mert nem tudom már hogy mi lenne a jó döntés
https://smartshop.hu/plextor-m8pe-256gb-ssd-tarolo-px-256m8peg?utm_source=arukereso
-
sagesz93
addikt
sziasztok,
egy ezer éves gépbe szeretnék első körben használt-olcsó SSD-t venni, hogy egy kicsit még húzza, és lehessen használni (intel e5200 3gb ram nvidia 9600gt), ebbe lenne most 12-ért egy intel 320 széria 160gb változata. 200nap üzemidővel 3,3tb írt adattal 100/100-as.. jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz sagesz93 #45116 üzenetére
Jó vétel annyiért, de ne felejtsd el, hogy ez a széria hajlamos volt az elromlásra.
⭐ Stella
-
dugo_
veterán
válasz balint82 #45118 üzenetére
Én nem tudom helyetted eldönteni, de itt már az is kérdés lehet, hogy mire lesz elég 250GB 10 év múlva? Mondjuk rámegy egy rendszer, az oké, de a programok, játékok elég nagy ütemben híznak. Lehet 10 év múlva kapsz nagyobb kapacitást olcsóbban, vagy épp két-három csatolószabvánnyal odébb fogunk járni, a 10k felárnak pedig találni helyet máshol a jelenben.
-
dugo_
veterán
válasz balint82 #45120 üzenetére
Mediamarkt-ban az elmúlt hónapban több nagyobbacska akció is volt Samsung SSD-kre és ott biztosan megadják a teljes gyári garanciát. Árukeresőn szerintem minden említésre méltó bolt fent van.
Edigitalban is teljes gariidővel mennek, illetve az Oázis is meghozza neked (legfeljebb drágább beszállítótól), ha külön kéred. -
Frawly
veterán
válasz Raymond #45105 üzenetére
A megpróbáltatásaim folytatódnak. Csak mert biztos vagyok benne, hogy ezért látogatja mindenki a topikot, megosztom veletek: tegnap az albiban szolgáltatót váltottunk, Sky-ról Vodafone-ra (nem mobilnet, hanem angoloknál a Voda szolgáltat rendes vezetékes szélessávú netet is), és ez nem hogy előrelépést hozott ipon-ügyileg, de már a termékeket sem hozza be, hol 505-ös, hol 502-es Gateway-es hibát ír ki. Az ipon főoldala és a terméklista bejön, csak a termékeket nem lehet megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
válasz Emperor_ #45122 üzenetére
Köszönöm,
rájöttem én isBehúztam egyet az EDIGITAL-ból, pont ma kezdődött egy akció 26990 HUF.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Emperor_
addikt
válasz Bálint85 #45125 üzenetére
A támogatási lista -ha jól látom- a családra vonatkozik. Z77-es chipset nincsen a támogatott listában. Nincsen jó válaszom, azt javaslom, hogy a Plextor supportnak írjál, hogy mi a meglátásuk.
- támogatási listában nincsen,
- nem írnak visszafelé kompatibilitásról a speckónál.
Kérdéses a működése.balint82 Ez jó ár .
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
A214
aktív tag
Sziasztok, ez mellé mindenképpen szükséges a HDD laptopba?
HDD külső tárolóként használnám akkor csak. -
A214
aktív tag
-
dugo_
veterán
3 év VAGY 70TB írás a cellákon, amelyiket előbb eléred, ott véget ér a garancia.
70TB nagyjából 10 év működési idő írásmennyisége normál használat mellett (20GB/24h működési idő körül van a legtöbb felhasználó átlaga).
Ez csak a garancia, ettől még nagyságrendileg több írást elbír a cella, nem kell megijedni tőle vagy eldobni, ha mégis sikerülne elérni.Az SSD-k jellemző halála a vezérlő elfáradása, az ellen nincs nagyon mit tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Igen, érdemes, de ez már a Flash SSD topik témája. Nem csak SSD-nél, de HDD-nél is. Azért találták ki a partíciókat, hogy legyen minden OS-nek egy, meg az adatoknak. Nem azért, hogy bonyolítsák az életünket.
Egyedül akkor felesleges SSD-re +1 adatpartíció, ha olyan kicsi a mérete (64 GB vagy az alatt), hogy tényleg csak a rendszer fér rá, semmi más.
-
Terentius
őstag
Üdv!
Ez az SSD megérheti? RECADATA 120Gb M.2
Kb 12000 ft lenne. MSI B150m MORTAR alaplapba tenném.[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
sityuka80
tag
-
Sevaszabi
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo T440 -es notiba szeretnék egy SSD -t.
Általános felhasználásra, operációs rendszerhez.
128 GB elegendő, de ha nem lenne ebben a méretben ajánlott, akkor a 256 GB is jó lesz.
M.2 2242 -s jó hozzá csak.
3 év min. gari. legyen hozzá.
A pénzre nem tudok mit mondani. Először megnézném, hogy mit tudtok ajánlani.Elég nehéz találni ebben a méretben. Nagyobb itthoni áruházakban keresgéltem de nem nagyon vannak, ami van azt meg nem tudom, hogy ajánlott e vagy sem.
Kérni szeretnék egy ajánlott darabot.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv, SSD vásárlását tervezem, méghozzá egy Asus Z170-A lapba M.2-es foglalatba.
240-256GB körüli lenne érdekes, van-e valami ajánlott vétel?
33-40 ezer körüli ársávot láttam, tehát ezek közül néznék valamit.
Leginkább grafikai munka és videóvágás miatt agyaltam rajta. Most egy 240GB-os SATA-s Kingston HyperX van.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Az ASUS UL20A-2X023V notebookomba szeretnék egy SSD-t vásárolni.
Kinéztem magamnak az EVO 850-est, amit itt gyakran ajánlotok, ami most akciós is az EDigitalnal, és 5 év gyári garancia van rá.Átlagos a használata a notebooknak.
Az alaplap nevét nem tudom (Everest azt írja ismeretlen)
A HDD csatlakozója SATA-II
Mérete 9mm. A kis kerettel együtt, amiben van 10 mm
Az EVO 850 viszont 6.8 mm Mi ilyenkor a teendő? A meglévő keretbe téve használható lesz?
Ha igen, akkor az egyéb adatok alapján működni fog?Előre is köszönöm válaszotokat!
-
Emperor_
addikt
válasz Graphics #45145 üzenetére
A videovágás miatt izmosabb darab kell, ezek némileg többe kerülnek.
Ezt vagy ezt ajánlom.
A samsung 960 PRO is jó, de annak húzós az ára.(#45146) sopruk
Az SSD menni fog a HDD helyén. A beépítésés kérdésre ne tudok teljeskörűen válaszolni, szedd szét és kepeket kérünk, valaki biztos tudja a jó választ, én sajnos nem.
Az Intel SSDkhez szoktak adni egy 2 mm vastag keretet, ami rá van csavarozva. A Samsunghoz nem adnak ilyet. Az olvastam, hogy polisztirol lapból szoktak oda bevágni egy illesztőt.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest