- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz Emperor_ #29546 üzenetére
Itt remélem csak elírtad, szóval:
RAID 0 - ez az összefűzés, a méret akkora amekkora a lemezek összeadva.
RAID 1 - ez a tükrözés, ennél a méret csak az egyik lemez, a másik lemez az elsőnek a másolata lesz.szerk.: És nyilván tükrözésnél ha az egyik meghibásodik, akkor a másik megmarad, pont ez a lényege.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Emperor_
addikt
válasz MasterMark #29551 üzenetére
El.
Köszi a javítást!(#29552) Rruuer
Lényegében, igen. Ha bad sectorok száma nem kezd el növekedni később, mert akkor már jobb a HDD-t kicserélni.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
hun-man
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy KINGSTON V300-as SSD, de kiderült, hogy nincs itthon kábelem hozzá. Eltudnátok mondani milyen kell hozzá és tudnátok egy linket adni, mert iponból rendelném. Köszönöm szépen.szrk: egy ASUS H97M-PLUS alaplapba kéne.
[ Szerkesztve ]
-
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék új SSD-t venni, és ebben kérnék egy kis segítséget.
Újat szeretnék, és valószínűleg az ip..-ról. (hacsak nem mondtok egy olcsóbb helyet)
250 v 256 GB, Sata3, Win7-hez.Adata 256GB Premier Pro SP900-at néztem ki, ami most 28.8k.
Tudtok ebben az árban (max 30k-ig) jobbat ajánlani?Mi a különbség SP600, SP900 és SP920 között?
Asztali gépbe lenne, konfig az adatlapomon...
[ Szerkesztve ]
Go Pats!
-
jookomak
őstag
Sziasztok! Kellene nekem egy 120-as ssd. Semmi extra igény nincs, megbízható legyen, nem horror áron. Múltkor crucial m500-at vettem, de ahogy nézem az már nem nagyon kapható. Tudnátok helyette konkrét terméket ajánlani a nagyobb (pcx, aqua, ipon) boltokból? Előre is köszi!
-
MrChris
nagyúr
Nálam ezek most a versenyzők:
INTEL 120GB 530
Samsung 120GB 850 EVO10% ártöbblet Intelnek, papíron szinte egyforma sebesség. Intelre elvileg 5 év gari, Samura iponnál 5 év Aquában 3 év, ez hogy, miért van? Melyik legyen?
INTEL 120GB 530 ebből több félét találtam különböző árakkal azok a változatok mit takarnak?
Eddig egy 'régi' Samu van 830-as 60gb-s, tökéletesen teszi dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Szeretném nyugdíjba küldeni a 2007-es WD 500GB még mindig (100/100) HDD-m. Arra gondoltam hogy szinte hangtalanná tenném a gépet. Gondolkodtam, hogy most van egy Sata2-es 80GB SSD-m. Ezt meghagynám adat tárolásra. Ahogy olvasgatom a Forumot az egyik legjobb SSD-nek a Samsung 840/850 Pro családot látom. Azt nem tudom eldönteni hogy kezdjek-e egy 120GB-al rendszernek majd később egy 256GB-os mellé csatolása(játék). Vagy egyből vegyek-e egy 256GB-at?
A 256GB+80GB számomra bőven elég lenne. Vagy jobb ha a windows és játékok külön SSD-n vannak?
-
Dzsozi56
tag
Sziasztok!
Az alábbi három 120GB-os SSD-t az eddigi ismereteitek, tapasztalataitok alapján kizárólag a minőség, megbízhatóság alapján milyen sorrendbe állítanátok. (Csak az OP. rendszer menne fel rá semmi más!)
OCZ Vector 150; OCZ Vector 180; HyperX Savage.
Köszi előre is: Dzsozi56
-
Dzsozi56
tag
válasz BomiBoogie #29568 üzenetére
Egy Savage 240-es már van a programokhoz. SandForce vezérlőset nem akarok venni, az OCZ pedig adatai alapján szinpatikusnak tűnt.
-
olajecset
tag
Üdvözletem!
Mostanában SSD vásárláson gondolkozok. GIGABYTE H97-D3H alaplapon integrált M.2 csatlakozó van ami elméletben 10Gb/s sebességet is tud, de az ssd-k csak 6Gb/s-ra képesek.
Két típus között csak a csatlakozás, és a méret a különbség?
Samsung 850 EVO Basic 120GB - MZ-75E120B/EU - 21e
Samsung 850 EVO 120GB - MZ-N5E120BW - 25e -
senior tag
Sziasztok.
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
Általános, Oprendszer és programok (játék nem)
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Max. 15.000 kb (használt 100/100as is jó)
3. Mekkora SSD-re van szükség?
Minimum 120
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win 8.1 vagy Win 10
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
PC, nem tudom ennek milyen SATA-ja van. (Alaplap: Asrock 970 extreme 3, Corsair VS650 táp)Ezt találtam itt hardveraprón. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB
-
tearitup
csendes tag
sziasztok,
hp probook 450 g2-be szeretnék venni m.2 satas 250 gb-s SSD-t. a gépen windows 8 és (talán majd) 10 fut és semmi durvára nem használom, net, word, zene, film, ilyenek, játék nem igazán. jelenleg a Samsung 850 evo és a Transcend MTS400 között gondolkozom. ezek közül melyiket ajánlanátok inkább? -
gboszi
senior tag
Sziasztok, lehetőségem szerint samu 830 és Kingston v300 között kell döntenem. Irtátok hogy a 4k irás olvasás a fontos adat igazából. Netes összehasonlítás alapján a Samsung magasan jobb random read területen random write már csak kicsivel. Akkor ez alapján a samsung sokkal ajánlottab? Köszönöm a segítséget
"If you're good at something, never do it for free!"
-
prime77
aktív tag
Sziasztok srácok!
Samsung 850 PRO vagy Samsung 850 EVO?
128GB-osra gondoltam és WIndows 7 lenne rajta!
Melyiket javasoljátok?
Előre is köszönöm a segítőkész információkat! -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Az új 650-es Samsungról van már valamilyen tapasztalat? 650 Basic vs 850 Evo érdekelne. Köszi.
-
DM-Fan
nagyúr
Sziasztok!
Adjatok legyetek kedvesek tippet, melyik SSD-vel járnék most a legjobban:
1. Asztali gépbe kellene a meghajtó, a jelenlegi lapom egy lassan 7 éves ASUS P5Q-E, amin ha jól tudom, csak sima SATA csatlakozók vannak (tehát nincs SATA2, SATA3).
2. Win7-et használok, azt húznám fel az SSD-re is.
3. Szerintem elég lenne a 64 GB-os is, de jobban örülnék 128 GB-os méretűnek.
4. Jó lenne, ha árban 20 eFt-ba (max. 25 eFt-ba) beleférnék.Hirtelen talán ennyi. Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen SSD-t vegyek.
Egy 990FX alaplapot akarok venni a közeljövőben, s mellé egy SSD-t is. Windows 8.1 lenne rajta és World of Warcraft, más nem igazán, ezért egy 120/128GB-os egységben gondolkodom, de 240/256GB-osok is érdekelnének, ha nem olyan nagy az árkülönbözet.
Elvárásaim:
- jó ár/teljesítmény arány
- ha nincs is igazán járatva, de napi szinten kb. 17 órát megy a gép, ezért bírja a strapátElőre is köszönöm a segítséget!
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz DM-Fan #29580 üzenetére
Ez esetleg megfelelő lehet?
120GB Samsung 850 EVO (MZ-75E120B/EU)
Most akcióban elérhető 20 eFt-ért, viszont "csak" 3 év garanciával. Reális lehet a dolog? Valami ismert problémája? Elvileg menni fog a lapommal is (sima SATA csatolófelülettel), nincs kompatibilitási probléma?
Van esetleg ebben az árszegmensben és ilyen méretben más alternatíva, ami jobb választás lehet?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. SSD-t keresnék, de sajnos nem vagyok még SSD-ben járatos.
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
Általános, napi használatra, gyakorlatilag mindenből egy kicsit. Hang és videóvágás is, de az csak ritkán ezzel a géppel.2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Felső limit max 50ezer, de ez a végső határ.3. Mekkora SSD-re van szükség?
500GB körül szeretném, de ha jól látom a specifikációs PDF-jében (laptopnak) akkor a max 256GB (Mobility Solid State up to 256GB). Nem tudom ez mennyire igaz4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Windows 7 64bit és Ubuntu Linux5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Laptop: DELL Latitude E6510 és persze SATA6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Lásd feljebb, laptop.Olyasmit keresek, ami megbízható, gyors, és nem horror az ára.
Előre is köszi,
Üdv
Laci"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Samsung 850 PRO vagy Samsung 850 EVO?
128-256 GB-osra gondoltam és Windows 7 lenne rajta!
Melyiket javasoljátok mert árban az EVO jóval kellemesebb.
Előre is köszönöm a segítőkész információkat! -
Emperor_
addikt
válasz DM-Fan #29582 üzenetére
A lapodon lévő SATA csatolók SATA2-esek.
A 850-es EVO jó választás, ha bolti 5 év garival meg tudod venni.Én még ezeket favorizálom:
Intel 530 5 év gari
Kingston HyperX 3 év gariprime77
Attól függ, hogy milyen hosszú távra tervezel és mire használnád az SSD-t, ha 10 évre lenne nyúzva rendesen, akkor PRO. Átlag felhasználásra bőven elég az EVO. Ismert hiba nincsen egyikkel sem.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Emperor_ #29589 üzenetére
Köszi szépen! Igen, közben láttam, hogy 3 Gb/s sebességű (SATA2) a lapom csatolófelülete, a Samsung oldalán pedig ott van, hogy ezzel és a 1,5 Gb/s sebességű sima SATA csatolóval is kompatibilis az EVO 850.
Közben találtam 20 eFt-ért 5 év garis 120 GB-os EVO 850-et, meg is rendeltem!
Köszi még egyszer!
Get Moded!
-
prime77
aktív tag
válasz Emperor_ #29589 üzenetére
Hát átlag felhasználásra lenne.Windows 7 lenne csak rajta.De 1 nap sokat megy a gép,12-14 órát.
Persze ez nem azt jelentené,hogy egész nap "nyúzva" lenne az SSD.
Filmeket,játékokat egy WD Black 1 TB-n tárolok.
Játékokat érdemes SSD-re tenni?
Mert ha nem,akkor egy 128 GB SSD is elég lenne.
Mert úgy hallottam semmit nem gyorsít a játékon ha azt SSD-n játszák.
FPS biztosan nem lesz több.
Szóval nem tudom érdemes-e gameket SSD-re rakni amin ugye a rendszer is van.
Te mit gondolsz?
Egyébként köszönöm az információt! -
morfondőr
őstag
Üdv!
Lehet kicsit láma kérdés, de nem találtam választ máshol: ha egy SATA 3-as lapra rá van kötve 2 db SATA 2-es HDD és veszek melléjük egy SATA 3-as SSD-t, akkor a HDD-k miatt nem fog SATA 2-es módban üzemelni a lap/SSD?
Előre is köszi a választ!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Emperor_
addikt
válasz prime77 #29591 üzenetére
Szerintem erdemes. A palyabetoltesek gyorsabbak lesznek.
Az oprendszer is ir rendesen az ssd.re de nem olyan mertekben. Hogy gondot okozna. Levelezes. Netezgetes. Par jatek. Az nemterheles.
Evo 850 boven eleg. Nincs vele ismert hiba. 75 tbw korlatot evvel nem fogod atlepni.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
fi:zi'k
nagyúr
120/128-as SSD-k közül melyik most a bestbuy?
A Kingston Fury vagy az új OCZ-k milyenek?[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
szállitó
senior tag
Üdv
P8P67 EVO Alaplapom van van rajta Sata3 csatlakozó Intel is és Marvel is milyen 256Gb SSD t ajánlanátok nekem?
ADATA t megvehetem ?
[ Szerkesztve ]
-
Pixi90
újonc
Sziasztok!
SSD vásárlása előtt vagyok és nem tudom mi tévő legyek.
Elolvastam a fenti összefoglalót de így se tudom mi-merre-hány-méter.1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )
Mindenféleképpen erre szeretném telepíteni az oprendszert, és főleg játékok alá kellene.
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Max. 30-40e Ft
3. Mekkora SSD-re van szükség?
Nagyjából 100-200 Gb körülire.
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win 8.1 de később Win 10 is szóba jöhet.
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, nem tudom milyen csatlakozó van.
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
ASUS P5QL-PRO
Jövőbeli gépcsere lehetősége miatt, nem tudom hogy milyen SSD lenne a megfelelő, mert ha lecserélem a gépem komponenseit, akkor az SSD jó lenne ha megmaradna. Nem tudom még mikor lesz gépcsere és milyen lesz az.
Válaszotok várom!
Köszönöm a segítségetek! -
Devilhun_HUN
aktív tag
Sziasztok!
Új gép újabb probléma.
Az alaplapom végre uefi-s, bár ilyet a régi lapom nem csinált.
A 3tb winyorol csak olvasni tudok írni nem, erre valami logikus magyarázat?
Be kell valamit állítani a uefi biosban vagy mi a bánat van…………..Youtube csatorna: Devilstudio 2015™
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest