- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Samsung 840 EVO tenyleg olyan gaz, mint ahogy azt tobb cikkben leirjak? Ertem ez alatt, hogy lelassul, es hogy elettartamra sem a best valasztas. Eleg jo akciok vannak, es az 500Gb-s ara most nem lenne veszes.
Don't Tread On Me
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Notebookba kellene 120-250 GB SSD.
Írnátok pár típust amit ajánlotok, hogy tudjak válogatni?(összefoglalót nem nyitja le sajnos a PH!)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz MPowerPH #24902 üzenetére
Új firmware-el nem lassul le, élettartamra meg... 3 év garanciás, ha félsz tőle add el 3 év előtt.
Rain91: ezzel a linkkel eléred (Téma összefoglaló link balra fent)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
batt
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide kéne írnom.
Úgy döntöttem lecserélem az agility 3 120-as ssd-m egy intel 530- 120-ra! Szerintem nem lesz előre lépés csak a gariba Nem tudjátok az intelhez melyik fw update tool kell? Az intelnél is úgy van,hogy a rendszer alól nem lehet fw- frissíteni? Mindig ajánlott az intelnél az fw frissítés?Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék venni mostanság, az árhatár az 30k(+szállítás).
Gigabyte 970A-UD3 rev1.2 alaplapom van, ahogy látom, csak Sata3 van rajta, semmi újabb/kisebb csatoló. Otthoni felhasználásra lenne (Win8.1, illetve majd Win10 ahogy kijön), illetve lenne olyan MMO amit erről játszanék. (Archeage, WoW.) Ennyiért mit ajánlotok? Én egy HyperX Fury 240GB-ot néztem ki.[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
válasz fsb1000 #24909 üzenetére
Lassabb az elődnél, nem hozza a megadott sebességet! Ha elégedett vagy a sebességgel akkor használd, ha nem akkor futtass egy tesztet és rakd be ide a képet! [link]
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Davidof92
senior tag
Sziasztok!
Közeleg a karácsony és meg szeretném magamat lepni egy ssd-vel, viszont nem igazán vagyok képben a típusok ismeretében.Tehát:
1: Csak operációs rendszer lenne rajta a programokkal, letöltésre van hdd-m, maximum néha 1-2 játék rátelepítve.
2. A maximum összeg olyan 16-18 ezer forint.
3. Mivel most telepített rendszerem megáll 25 gigánál, szerintem elég lenne egy 60/64 gigás is, mivel csak netezésre van használva a gép (elhasználódás szempontjából viszont a 120/128 gigás ugyebár jobb).
4. Jelengleg Windows 7, ha a szüleim összebarátkoznak vele akkor Windows 8.1.
5. Asztali gép, SATA2 csatlakozó.
6. Gigabyte G31M-ES2C ICH7 déli híd intel vezérlő (elvileg)A mostani háttértáram egy 8 éves sata1-es hdd, tehát elég lassú. A gép többi alkatrésze az adatlapomon megtalálható, az egész egy szellőztetett gépházban lakik, melegedéssel sosem voltak gondok. (továbbá lesz bele bővítve ram is valószínűleg, de az más topic) Laikusként ezt a típust néztem ki: [link]
[ Szerkesztve ]
-
xmad
őstag
sziasztok!
melyik SSD-t lenne érdemesebb venni?
Samsung 840 EVO vagy HyperX 120GB 3K ?
TLC vagy MLC ?
op rendszer alá kellene nekem az ssd. meg pár progamot esetleg játékot raknék fel rá.. letöltögetni merevlemezre töltenék le.
-
NorDezs
senior tag
Üdv topicklakók!
Szeretném száműzni a gépemben lévő HDD-ket, így SSD-re váltanék, a HDD-k pedig mennek a NAS-ba. Mivel sosem volt még SSD-m, így kérném a tanácsotokat.
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD - általános: net, játék, egy kis CAD. a gépben nem lesz HDD, a film/zene/torrent NAS-ról fog menni
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? - ajánlástól függ
3. Mekkora SSD-re van szükség? - 512GB
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? - Win7 64bit
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? - asztali gép, Sata 3, M.2, SATA express
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? - Asus Z97 Pro WiFi AC[ Szerkesztve ]
-
laslie92
senior tag
Sziasztok Új SSD -t szeretnék venni a régi HDDm helyett. Az ára maximum 25000ft és elég 120GB
Egy dell 3537 es laptopom van amiben i7 8gb ram van. SATA 2 es csatlakozó.
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD - általános: Operációs rendszer Adobe PS és Adobe DW. Internet 1-2 Játék Call of duty és Legaue of legends FTP program stb.. Nálam a gép 24 órábol kb 19-20 órát megy és nincs kikapcsolva sosem pihenés is csak alvó állapotban
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? -25000
3. Mekkora SSD-re van szükség? 120gb
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Laptop SATA II
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Nem tudom pontosanÉn az Intel 520-as ssd néztem 5 év garanciával. De nagyon szívesen meghallgatnám a ti véleményeteket mert sajnos én ehez buta vagyok Válaszokat előre is köszönöm. Üdv: Laci
[ Szerkesztve ]
Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C
-
Ice&Lime
veterán
válasz fsb1000 #24909 üzenetére
Az 505A-tól felfelé már nem a régi, tehát más, az 541 valószínűleg most a legújabb fw.-res darab.
Semmi hiba nincs az újakkal, annyi, hogy lassabb az elődnél, de vannak páran, akik még így is elégedetten használják, úgyhogy annyira nem kell foglalkoznod vele, csak a lényeg az, hogy jó legyen neked használni. -
atom18
aktív tag
Sziasztok!
Új ssd-t szeretnék vásárolni, melyiket ajánlanátok a 3 közül, csakis és kizárólag win7 lenne rajt semmi más.
SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE120BW - TLC ~ 20e = 3év
SAMSUNG 128GB 850 PRO SATA3 2,5" MZ-7KE128BW - MLC ~ 30e = 10év
Kingfast KF2710SCF03 120GB - SLC ~ 40e = 3évElőre is köszönöm a segítségeket!
üdv
atom18 -
deadwing
addikt
Úgy vettem észre, hogy az OCZ Agility 4 256GB SSD-m felett eléggé eljárt az idő, már ha egy Samsung 840 EVO v PRO-hoz hasonlítgatom... Van valami lehetőség kicsit felturbózni a jelenlegit vagy felejtős ez az SSD már? FW esetleg AHCI driver csere?
Elég lehangolóak a jelenlegi sebesség adataim.
Asus Z87 Pro a lapom.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
-
Kobe
veterán
na, megrendelnem a hetvegen az ssdt. L502x hez, intel hm67 alaplaphoz.
a vegso dontes mar csak az hogy intel 530 vagy crucial mx100as legyen. melyikkel járnék jobban?illetve kell valami keretet vennem hozza majd, hogy a noti sima hhd helyére be tudjam szerelni, vagy a 2 kiszemelt tipus csatlakozokban passzolni fog ?
-
windlord
őstag
Sziasztok!
Az első SSD -met szeretném megvásárolni, jelenleg még vakon vagyok a témában.
Rendszergyorsításra kellene, esetleg néha napján egy-egy játékra.
Tán elég lenne a 60/64GB méret is... vagy ha az ember vesz, akkor már illendő a 120/128GB?
Gondolom árban nincs akkora ugrás...1: Milyen felhasználásra lesz az SSD - általános: Operációs rendszer, néha játék.
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? - 15-20k
3. Mekkora SSD-re van szükség? 60/64 - 120gb
5. Asztali gép: Asztali, Sata3
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Asrock Z77 Pro4-MAjánljatok plz pár típust, mellyel nem lövök öngól!
Köszönöm!
-
Ice&Lime
veterán
válasz windlord #24923 üzenetére
Csak 3k különbség van a 60/64 és 120/128GB-os között, úgyhogy jobban megéri.
20k-ig: sx900, hyperx furi, hyperx 3k (1k-val több), intel 520-530.(#24922) -=Libria=-: mivel mindkettőre 5 év gari van és ajánlottak, ezért bármelyikkel. Beépítőkeret kell majd hozzá (3-5k körül vannak), az ssd-k csatijai megegyeznek, az optikai meghajtó helyére mennek és ott ált. sata 2 van, igen, sata 3 kompatibilis a sata 2-vel. Csak egy passzoló hdd caddy kell hozzá majd.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Ice&Lime #24924 üzenetére
öhm, most kicsit megkavarodtam ezekkel a keretekkel.
az ssdt en a notiban az eredeti hdd helyére szeretném rakni, ami a palmrest alatt van Ide is kell valami keretet venni, vagy siman belepasszol a 2,5 vinyo helyére ? ha igen milyen keret ?
a hdd majd atkerül az optikai meghajto helyére amint megjön a caddy ebayről, de ahhoz hogy az ssdt most beépitsem ahhoz kell valami külön átalakitó a hdd mostani helyéra ?
ipon honlapja pl a crucial ra irja, hogy valami adpter is jár hozzá gondolom ez kell a hdd foglalatba..,.vidzont ami fura hogy csak 150 mb irasi sebességet ir, intelnél meg 450et....ez gondolom valami elirás lehet.....
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Ice&Lime #24929 üzenetére
Hmm....hat ez kicsit elbizonytalanit....adott 2 cucc, ugyanannyi gari, ugyanakkora tarhely, es az egyiknel 3x akkora az irasi sebesseg....szerintem ez inkabb az intel 530 fele billenti a merleget.
Nem tervezem nagy file masolgatasat, a torrent, letoltes az majd a hdd re menne, viszont akkor is az ember mar inkabb a jobb specifikaciojut veszi. Persze kerdes hogy az intel az tenylegesen, vagy csak papiron ennyivel furgebb
-
SZATA
senior tag
Mi a különbség a kettő között? Elvileg mindegyik HyperX 3K, de az alsó termékkódjával semmit nem találok a Kingston honlapján, és a Google is főleg magyar találatokat ad rá.
-
Ice&Lime
veterán
A listában az első a hyperx 3k (ugyen ez is hiányos a listában) és helyes a kódja.
A második a hyperx valami, viszont a kódja teljesen más, mint, ami a gyártó honlapján van, ami érdekes. Inkább hagyd a másodikat akkor. Egyébként sok helyen 3k furi-nak írják, ami nincs is.[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Hello
ADATA 256gb-osból melyiket érdemes venni? SP920 vagy SX900-ast? Kb egy árban vannak, 31-3k körül.
-
DR|FTK|NG
veterán
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok:
1.: Oprendszer(+driverek), programok(3D, videóvágók/szerkesztők, MS Office, grafikai programok, pl Photoshop), játékok(csak 1-2-3, pl Far Cry 4, CS:GO, Mafia II)
Oprendszer, programok(+játékok) lennének az SSD-n. A videók, képek, 3D-s fájlok a HDD-n lennének(nyersen és készen is)
2.: kb 35k, többet nem nagyon
3.: Én úgy számoltam(FC4 helyett BF4), hogy elég lenne egy 120GB-s darab is, de én inkább biztosra mennék, és így egy 240(+)GB-s darabot vennék.
4.: Windows 8.1-hez(majd valami újabb Windows-ra)
5.: Asztali gépbe lenne, lehet SATA3-as, vagy M.2-es is, ez most mindegy, mert mindkét fajtát támogatja az alaplap.
6.: Asus Z97 Pro lapba tenném, a házam egy Fractal Design Core 3000, ha ez számít valamit.Én ezeket néztem(plusz pont, ha 5 év garanciával adják): [link]
-A két Intel 530-as SSD között mi a különbség, hogy az egyik 36k, a másik pedig 46k?
-Ezek az SSD-k jók? És ha igen, akkor melyik felelne meg Nekem a legjobban?FONTOS! Samsung nem játszik, mert a véleményem szerint gagyik, és nekem nem a minőséget juttatják az eszembe.
Sajnálom, de ezen nem lehet változtatni. -
Ice&Lime
veterán
válasz Markizmark #24940 üzenetére
Igen, mert azóta bekapcsoltad a rapid módot.
Kapcsold ki és utána mérj megint, akkor a régi értékeket fogod ismét kapni. -
LackoMester
addikt
Nemrossz ez a HyperX 3K.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
morphin
tag
válasz LackoMester #24944 üzenetére
A háttérképed sem rossz. Mi található rajta? (érdekelne )
Ha már írok, én tegnap üzemeltem be az Intel 520-at.
Nem tudom mennyire jó eredmények, nekem tetszenek.
Az normális, hogy telepítéssel meg második napi belakással SSD Life szerint :
Tegnap lett először áram alá helyezve, akkor 0/0 volt az írott, olvasott adat. Most azt írja, hogy tegnap 42-t írt előtte meg még 53-at. Nektek mennyi a napi átlag írás mennyisége?
Hibernáció OFF, Pagefile lekicsinyítve, Prefetch meg minden szar kikapcsolva. TRIM meg minden müxik végig zongoráztam mindent.
-
fer
őstag
válasz morphin #24945 üzenetére
Én az első napon 110Gb felett, a második napon már 190Gb felett jártam, most a 24. nap után 301-nál járok (persze naptári nap), a beüzemeléskor, vagy egy újratelepítéskor megugorhat az írt adatmennyiség, ez természetes! Amúgy napi 3-6gb között mozog az írt adatmennyiségem, de legtöbbször csak 3Gb! Majd nálad is beáll egy alacsony szintre, persze csak akkor ha nem arra töltögetsz le, meg másolsz mindent!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Emperor_
addikt
válasz morphin #24945 üzenetére
A SSDLife eleinte hülyeségeket irkált nálam is az 520-ra, aztán egy idő után a valódi használati időt mutatta.
Az SSDOK, CrystalDiskInfo, HDS (friss verziók) ad korrekt eredményt a legelső időkben és később is.Ja és elég 3-szor tesztelni, nem kell 5-ször .
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
arnoldoo
újonc
Sziasztok!
Adata 256GB ASX900S3-256GM-C
vagy
Samsung 250GB EVO MZ-7TE250BWköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest