Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • olajbogyo

    aktív tag

    válasz MaCS_70 #63188 üzenetére

    Szia!

    Dolgoztam anno a upc-nél internetet, kábel tv, telefon, bekötését végeztük a végfelhasználóknál. Itt kimondottan a fizikai kivitelezést kell érteni, oszlopról(családi házas övezetben) a házra, majd bent a lakásban a kiépítést a végső helyre. Társasházban nyilván a lépcsőházi elosztóból ugyanezt...
    A lényeg, hogy a legjobban azt szerettük, ha a megrendelő már előkészítette a terepet, értem ezalatt, a már itt is említett csövezést. Itt lehetett a legjobban haladni, nem okoztunk semminemű kárt a tulajnak, és nem utolsó sorban, mivel az egy nap alatt elvégzett bekötések száma alapján fizettek, így kereshettünk a legjobban.
    Azt is el kell mondanom, hogy voltak olyan ügyfelek, akik ugyan nem készítettek elő semmit sem(nem kötelező), de azt sem hagyták, hogy fúrjunk, de még a ki....tt létrát sem engedte meg, hogy a házhoz támasszuk. Tudtuk azért félti, mert nikecel szigeteléses volt, de mi nem is a nikecelnek (ház oldalának)támasztottuk volna, hanem az eresz deszkának, de oda sem engedte, mert az festve van!? Ilyenkor az van, hogy az illetőt meg kell kérjük arra, hogy készítse elő ő maga, ahogyan akarja, és jelezzen a szolgáltatónak, és majd jövünk, és beszerelünk. Ezt sem akarta, mondván, mi nem írhatjuk elő neki, hogy dolgozzon??!!! Az ereszdeszkába sem engedett, egy ku...va kampót betekerni.......montuk neki, akkor nosza építsen ki tetőtartót.........még, hogy ő!!! az a mi dolgunk! No, itt jött el az a pont, hogy ha még maradunk, akár egy percet is, valószínűleg a fejébe állítom a csavarhúzót!
    Képes volt, bejelenteni minket a upc-nél, de szerencsére a upc mellettünk állt ez ügyben( muszáj is volt nekik, mert az ő utasításai szerint cselekedtünk). A lényeg, hogy feljelentette a upc-t........nem tudom mi lett a vége, de én azóta sem látok a házra csatlakozni egyetlen madzagot sem.........hacsak a föld alatt be nem kötöttek neki a metróépítők.
    Összefoglalva, igenis szeretik a kiépítő kollégák az előkészítést, de azért vegyétek figyelembe azt is, hogy egy ilyen ügyfél után(rengeteg ilyen, és hasonló emberrel találkoztunk), nem biztos, hogy jó idegállapotba kezdenek neki nálatok a melónak. A gányolást ne engedjétek meg egyetlen emberkének sem, jogotok van hozzá, de a szolgáltató sem kötelezhető egyedi megoldásokra, mert képzeljétek el mennyibe kerülne a cégnek, ha mindenkinél saját igények szerint építene. Volt olyan, aki tetőtartón szerette volna, ha rácsatlakozunk, persze az nem volt neki.........no erre nem kötelezhető pld a cég. Ő legalább megértette, és szólt, amikor kiépítette, és utólag beszereltük neki a televizsönt... ;) Bocs a hosszúra sikeredett eszmefuttatásért!

    [ Szerkesztve ]

    Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!

Új hozzászólás Aktív témák