- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Radomer
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy sos kérdésem és nézzétek el, hogy nem a fórum keresőjét használom ez egyszer.
Meghalt az archer c7-em, és szeretnék venni egy olyan Routert amivel meg tudok osztani állományokat az internet felé "cloud".
Asus rt-ac56u-t néztem ki.
Olvastam vele kapcsolatban, hogy a 2,4GHz-en gyengélkedik. Sikerült ezt orvosolnia az Asusnak már?
Mennyire jó az beépített antennája? Az archer c7 nem volt egy nagy bajnok benne...Köszönöm előre is a segítséget!!
-
legenda
válasz Radomer #42551 üzenetére
szia,
nem kimondottan gyengélkedik az, a beépített antennákhoz képest jó, csak oda kell figyelni a beállításokra - a professzionális beállításokba nem mindenki néz be sajnos, pedig sok esetben fontos lehet/lenne.
nekem tl-wdr3600 volt itt előtte, az 2.4 és 5 GHz sávon is külső, osztott antennákon szór, annak a szintjét is simán hozza a megfelelő elhelyezés és beállítás után az rt-ac56u (5 GHz esetén még jobb is), pedig kényes környezetről van szó, 150 lakás, rengeteg elérhető idegen hálózat, főként a 2.4 GHz sávon.
a c7-től szerintem biztos nem lesz rosszabb, már ha az ellenoldalak és a környezet is úgy akarja, valamint a beállításokra is odafigyelsz.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
Szisztok!
Sos kell egy uj router mert a mostani bedobta az unalmast.
50k a keret. Azert ennyi mert 5 eve szopok az olcso tplink-ekkel es most mar cost was cost veszek egy jot.
Linksys EA6900-at nezzem ki. Minden teszt azt irja h nagy hatotavu, stabil es piszok gyors. Erre ti is ra tudtok erositeni? Esetleg van mas ebben a kategoriaban ami sokkal inkabb ajanlot?Koszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
legenda
válasz adamssss #42554 üzenetére
szia,
igaz, csak egy darabot állítottam be eddig - előre megvették és úgy hívtak ki -, de rosszat nem nagyon tudok rá mondani, illetve azóta sem hívtak, hogy gond lenne vele, pedig kapja a terhelést rendesen, viszonylag sok ellenoldaltól egyszerre.
az asus rt-ac68u lehet még a párja adott árkategóriában. (azonos chipset, proci, ram...stb.)[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Fél éves, garis Asus RT N12Ebe ruháztam be ma és nagyon nem bántam meg.
Nem ajánlottak között van a topikban, de ilyen olcsón nem hagyhattam ki (4k).
Egy Netgear wpn824v2-t váltott ami egy megváltás. Torrentezés kiválóan működik, akár 500+ kapcsolattal is, aminél a netgear már behalt, ergo böngésző ilyenkor már nem működött. Érdekes módon a digi 50/30 gond nélkül átjön, wifin is, netgear csak 54 mbps volt képes. Port forwarding, statikus ip kiosztás dinamikus ipn hibátlanul működik. A webes konfiguráló menüre is volt panasz, nálam megfelelő gyorsasággal, lag mentesen működik chrome alatt.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Egyik ismerősöméknél most volt kint a upc szerelő és 5GHZ-re állította a routert/modemet. Azóta a jó kis "tenda" stickje nem látja a routert ugye.
1. Ez a tenda egyéni hibája vagy az 5ghz miatt megy így?
2. Azon kívül,hogy kevesebben vannak 5ghz-en van valami értelme? Gondolok itt sebességre. 120-as netjük lesz.
Ha venni kell az 5 GHZ miatt sticket, akkor mit ajánlotok?
Köszi előre is !Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz adamssss #42554 üzenetére
Vegyél egy Mikrotik routert! Ha nagyon gyors a neted akkor lehet már túl kéne menni árban a Mikrotikek közt (pl gigabites net pppoe-n lásd Digi). Erre én Ubiquiti Edgeroute lite-ot vettem (950mbitet simán kitol le és fel pppoe kapcsolat esetén is). E mellé kell egy gigás switch igény szerinti port mennyiséggel meg egy wifi access point. 50k-ból simán kijösz még úgy is hogy mindenből a normálisabbat veszed. Évekig elmennek restart nélkül. Annyi hátrányuk van hogy itt már tudnod kell be konfigolni a dolgokat, de nem vészes.
-
veterán
válasz Mr Bond 007 #42558 üzenetére
Koszi. Igazabol 240 mbit-et kell tudni kezelni. Szerintem ez mar meghaladta a tplink kepessegeit (1043) de lehet h tenyleg bedoglott. Szerintem ez a linksys jo lesz, raadasul az ilyen bonyolultabb konfigolashoz nemigazan ertek.
Viszont aki konfigolt Linksys routert leirhatna a menetet mert nekem ez lesz az elso. Upc modemhez kene bekotni ugy hogy az bridge modban van.
Koszi
-
dptrsk
addikt
-
MODERÁTOR
válasz membrandj #42561 üzenetére
Ez tévedés, a téma összefoglalóban olvashatsz erről, a 300-as WiFi is legfeljebb 150-160Mbps-re képes ténylegesen, de ez is csak nagyon ritkán valósul meg, többnyire 80-120Mbps közt van a vége.
-
dptrsk
addikt
válasz membrandj #42561 üzenetére
A 150es wi-fi hasznos adatkapcsolatban max. 60MBitet tud átvinni.
A 300as wi-fi hasznos adatkapcsolatban max. 130MBitet tud átvinni.Ezek közvetlen a router mellett értetendőek, a távolsággal a max. sebesség is csökken 2.4 GHz esetén.
5 GHz esetén a sebességet is stabilabban tartja a távolság növekedésével, ha jól tudom. -
membrandj
nagyúr
válasz Intruder2k5 #42562 üzenetére
Ezt értem,de az 5GHZ-nek van valami köze a sebességhez?
Ugye ott van az a/c szabvány, ami bitang,de az nincs még a upc-s routerbe.pietrasko
Értem,hogy stabilabb,de azonos körülmények között egy 5 GHZ vs 2,4GHZ-en járó routernél n-es szabvány esetén sebességbe nincs különbség, ugye?Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
MODERÁTOR
válasz membrandj #42564 üzenetére
Igen van, 5GHz-en n szabványon is gyorsabb átvitelt lehet elérni, megfelelő kapcsolat mellett nem gond a 200Mbps sem, ellenben a magasabb rezgésszámú 5GHz-es jelet jobban csillapítják az akadályok, tehát jellemzően a router körül kisebb sugarú lefedettséget biztosít, mint a 2.4GHz!
-
membrandj
nagyúr
Értem , köszönöm.! Tehát ha ott lenne a gép a router mellette kb. vagy egy szobába, akkor elv az 5Ghz gyorsabb lenne.
120-as net esetén viszont elméletileg az 2,4 ghz is elég,tehát rosszul mondta a szerelő, nem kötelező az 5ghz. Ő úgy állította be,hogy 2,4ghz esetén nem képes 120-at áttolni. ( most azt a részét hagyjuk,hogy ugye ezt a valóságban wifin nehéz elérni, mert ez ugyanúgy igaz az 5 ghz-re is )Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz membrandj #42567 üzenetére
Fentebb írtam, hogy bár esetenként a 2.4GHz-es n szabványon is átmegy 150-160Mbps, de ez nagyon ritka, sokkal inkább jellemző a 80-120Mbps végsebesség! Ámde sajnos a UPC (és a többi ISP) által osztogatott (Ubee, Tecnicolor, Speedtport, és társai gagyik) eszközök nem a minőségükről híresek, és ezeknél inkább 60-80Mbps elért, mért sebességekről lehet hallani, olvasni, nem a szabvány felső végén teljesítenek, tehát annyira nem is mondott hülyeséget az a szerelő.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Gubek-Einste #42568 üzenetére
Ez egy vidéki kertes ház. A környéken, ha van 5 db router, akkor sokat mondtam.
Full üres csatornák vannak.ntruder2k5
Ugyan az a router 2,4Ghz n-es szabvány esetén 60-80, 5GHZ esetén n-es szabványnál több?
2 szobányira van kb a router a géptől.
A nagyobb táv miatt szerintem több 5 GHZ-en se lesz,de ha mondjuk 1 méterre lenne a gép a routertől, akkor 5 GHZ esetén többet kapna, mint 60-80?[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
membrandj
nagyúr
Köszönöm mindenkinek !
-
Multibit
nagyúr
válasz membrandj #42570 üzenetére
Az a baj, hogy próbálsz tervezni a wifi-vel kapcsolatban, pedig ez nem megy (ahogy itt és más topicokban le lett írva többször is). Még ugyanazok az eszközök is más eredményt szolgáltatnak különböző helyeken. Nálam pl. a lakás (ltp, 55 nm) bármely részén jelentősen gyorsabb az 5 GHz-es wifi, mint a 2.4 GHz-es. De ez nem jelent semmit, máshol más lehet az eredmény.
-
membrandj
nagyúr
válasz Multibit #42574 üzenetére
Az egésznek a lényege az volt,hogy ismerősömnél 120-ra lesz emelve a net. Ettől függetlenül komoly pocket lost-ja volt. Kijött a szerelő, megnézte a logot és látta,hogy tényleg pocket lost van.
Kicserélte a modemet,de átállította 5 GHZ-ra a wifis részét, azzal indokolva,hogy " 2.4 Ghz-en " nem fog futni a 120 Mbit.A lényegi kérdés az lett volna,hogy tényleges különbség van a 2,4 Ghz vs 5 ghz n szabvány esetén vagy csak kitalálta.
Mint kiderült, tényleg gyorsabb az 5 GHZ,de csak akkor, ha a közelbe van a gép.
Tehát ez így ebben a formában nem igaz,hogy 5 ghz kell a 120-as nethez, mert ha a gép mellett van a router, akkor szerintem a 2,4GHZ is simán átvinné azt, amit az 5 GHZ, távolabb meg már hátrányba kerül az 5 GHz.Ő távokról stb nem beszélt, csak ennyit mondott,hogy 5 ghz kell a 120-hoz.
-
legenda
válasz adamssss #42559 üzenetére
itt találod az emulátort; link, semmi ördöngősség, de ha elakadnál, akkor biztos tudunk segíteni.
a 192.168.1.1 címen belépsz a router adminisztrációs felületére -> router settings -> connectivity -> internet settings -> type of internet connection -> edit -> automatic configuration - dhcp -> apply -> ok (a upc tekintetében ennyi, utána wifi...stb. igény szerint)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
freddirty
senior tag
4G/LTE routert tudtok ajánani? Nem olyan idétlen routert amihez sticket lehet csatlakoztatni (aztán térdre imához, hogy kezelje is), hanem olyant amiben van SIM foglalat.
Van itt elfekvő mr3420 tplink, usb portos egyéb tplink routerek de egyszerűen nem éri meg az időmet arra pazarolni, hogy egy működő stick router párost összehozzak. Kapható t-nél pici mobil 4g router de annak a hatótávolságában nem igazán hiszek, egy kisebb házat kellene lefedni, illetve nyaralásra vinném magammal.
Amit hirtelen találtam az asus 4G-N12 de az 60k. Ha nagyon más normális nincs akkor megveszem de kb. 30k az amit reálisan gondolnék egy ilyenért...fred
-
MODERÁTOR
válasz freddirty #42577 üzenetére
Pedig a SIM foglalatos LTE routerek nem olcsók. D-LINK van még hasonló paraméterekkel, illetve egy TP-LINK is volt linkelve itt a minap, bár ez utóbbi nem külső antennás, tehát egy ház lefedése inkább kérdéses.
-
veterán
Köszi.
"automatic configuration - dhcp" Itt van IP4, illetve IP6. Itt kell valamit állítani?
Ja és még valami. Most xy a neve a routernek, és zx a jelszava. Olyant szabad csinálni, hogy ugyanezen értékeket adom meg az újnak, csak azért, hogy ne kelljen az összes eszközön jelszót cserélni? Vagy ez ki tudja akasztani a routert?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Radomer
aktív tag
Sziasztok!
Beüzemeltem az RT-AC56U-t, de a wifi részével gondom akadt. Frissítettem a legutolsó elérhető firmware-re, és alig lehet csatlakozni a 2,5ghz wifi részéhez. Kapcsolódás->Hitelesítés (térerő leesik 1-re) és eldobja (térerő újra maximumon.). 5Ghz-re könnyeben csatlakozik, de a letöltési sebesség 0,05-0,1 MB/s. Ezt mind a két androidos készülékkel, és 2 laptoppal is ugyanez a helyzet.
-
legenda
válasz Radomer #42582 üzenetére
szia,
a router témájában tudunk segíteni; link, oda írj az alábbiakkal kapcsolatban;
- melyik firmware verzió volt amivel kaptad, ha kellően régi, mert régóta állt raktárban az eszköz, akkor betartottad a gyártói leírást és több lépcsőben frissítettél?
f your firmware is 3.0.0.4.374.xxxx, please upgrade to 3.0.0.4.376.xxxx first. Only 3.0.0.4.376.xxxx can upgrade to this version.
- a firmware frissítés után volt reset és utána konfiguráltad be a routert?
This version included AiProtection and AdaptiveQoS. After firmware updated, please press the reset button more than five seconds to reset the router to avoid some compatibility issues.
- az ssid és a jelszó nem tartalmaz ékezetes betűt vagy nagyon speciális karaktert?
- wpa2 - aes, vagy minimum wpa van beállítva titkosítási módnak?
- a megfelelő wifi régió került beállításra?
- a környezetnek és az ellenoldali eszközöknek megfelelő csatorna lett beállítva a 2.4 és az 5 GHz esetén is? (ne legyen ütközés elérhető idegen hálózatokkal, illetve nem minden ellenoldali eszköz szereti/kezeli a szélsőséges csatornákat, 2.4 GHz esetén például a 11 feletti értékeket)[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
-
MasterMark
titán
Üdv
100/50-es DIGI-s nethez kellene nekem router, gigabites portokkal, lehetőleg olyan, aminél jól lehet kezelni a portok megnyitását / továbbítását, és jól is működik ez a része. Valamint az UPnP se bugol.
Már elég régóta kinéztem a TP-LINK TL-WR1043ND V2.1-et, ez még mindig ajánlott? Portnyitás normálisan van megoldva?
Illetve egy switch is kellne, abból ezt néztem: TP-LINK TL-SF1008D . Ebből esetleg tudtok jobbat ajánlani viszonylag olcsón? Igazából 5 portos is elég, de minimális a különbség az 5 portos meg e között.
Köszi előre is.
Switch Tax
-
MrSealRD
veterán
Üdv,
Cégnél vannak gondok az internetkapcsolat stabilitásával. Most a UPC-s modem/router meg egy rákötött TP-Link 740 vagy 741 talán? Ami két Wifi hálózatot, hogy egyenként kevesebb legyen a kliensek száma. A 120/10 kapcsolat önmagában nem igényel nagy erőforrásokat, de amikor beülünk 10-12-en és fejenként legalább(!) 2 eszköz csatlakozik akkor néha megzuhannak a routerek...Lóg még szintén Wifi kapcsolaton keresztül egy nyomtató ami szintén használhatatlanná válik ilyenkor...
Hatótáv annyira nem prioritás. Középen elhelyezhető a router mindkét irányban 1 gipszkarton fal és kb 5 méter van. Itt azért nem árt ha van elég erős jel.
Szóval a fentiekre milyen eszköz javasolt?
A topik alapján Asus ac56-ot tippelem, hogy elég lehet...?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
Sziasztok!
Beüzemeltem a Linksys EA6900-at. Már a kezdés is sima volt. Összekötöttem a rendszert, bekapcsoltam a routert, az rögtön leszedte a legfrissebb fw-t, és kapcsolódott a UPC-hez. Egyedül a wifit kellett nekem állítanom semmi mást. Egy kicsit változtattam a pozícióján, de max egy métert, a régi routerhez képest.
Az iPhone-ommal, amivel eddig a szobámban max 15mbit-et mértem (1043v2), most stabilan tartotta a 40 mbit-et 2,4 ghz-en. A laptopomon 2,4-en, stabilan tartja a 80mbit-et, 5ghz-en pedig olyan 50mbit van (van egy vasbeton födém, és egy emelet, valószínűleg ezt nem szereti az 5 ghz.
iPhone-al, 5 ghz-en a router mellett 160 mbit-nél akad ki a mérő. Géppel még nem próbáltam, de szerintem simán átviszi majd a 240mbit-et.
Eddig maximálisan elégedett vagyok, és rém boldog. 5 éve szívok a hálózatokkal, és talán most eljött a megváltás. Drága volt ugyan, de ha így fog működni, akkor még többet is adtam volna érte. Egyelőre nem kiabálom el, majd írok róla egy hét, majd egy hónap után is, de kezdet nagyon biztató.
Köszönöm azoknak akik segítettek a vásárlásban, illetve a régi 1043-asokkal is.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz MasterMark #42587 üzenetére
20k-s határral a következő típusok ajánlottak: ha nem kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.
Jó lesz az a switch amit kinéztél, egy nem-menedzselt switch-ek esetében nincsen különbség a kapható eszközök között, csak a márkát kell megfizetni.#42588 sutszi
Erősen ajánlott a dual band eszköz ezzel is csökkentve a terhelés mértékét.
Mivel a szolgáltatói eszközök elég instabilan tudnak működni, főleg nagyobb terhelés alatt, így az új eszköz beszerzése után ajánlatos lenne a HGW-t bridged módba tenni.
Megfelelő lesz a kinézett Asus AC56U.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Multibit
nagyúr
válasz MasterMark #42587 üzenetére
Inkább nyisd magad a portokat és felejtsd el az UPnP-t!
-
SyneT87
tag
Sziasztok,
Asus rt-n16 mellé szeretnék egy Access Point-ot tenni ( asus emelten, access point a földszinten lenne ) és szeretnék egy viszonylag alacsonyabb árfekvésben lévőt, de ami azért megbízható, tudnátok ajánlani nekem egy párat? ha lehetséges olyan 7-8k-nál nem szeretnék többet költeni, de ha nem megoldható ennyiből, akkor természetesen mehet feljebb is az ár.
Ami a lényeg az AP-n, hogy elég ha csak WiFi-t tud és azért a földszintent is jólenne ha 1-2 falon átmenne vagy megfelelő lenne a jelerősség (tégla építésű családi ház), mivel a net amúgy is 100Mbs alatt van és csak netezésre lenne használva a földszinti internet ezért úgy gondoltam, hogy elég egy 150Mbs-es WiFi-s AP, de javítsatok ki ha tévednék.
Köszönettel,
SyneT -
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sziasztok,
A jelenlegi TP-LINK WR-841ND-t szeretném leváltani gigabites routerre. Volt már D-Link és TP-link routerem több is, a jelenlegivel is meg vagyok elégedve, viszont nem tudom mostanában melyek a jónak mondott routerek?
TP-Linknél mi a különbség a WR és a WDR széria között?
A fő szempont az lenne, hogy egyszerű/intuitív legyen a menüje. Nem nagyon szoktam állítani semmit routerben, max portforwardot + a wifit.
Keret 15-ig menne.
Néztem az összefoglalóban a felsőkategóriás eszközöket, jó néhány tetszik ezek közül
-
MasterMark
titán
válasz Gubek-Einste #42590 üzenetére
Köszi.
Mi a különbség a 1043 és a 3600/4300 között? Csak pár apróságot látok én.
Switch Tax
-
Topikgazda
TP-Link 741ND/841ND vagy Asus N10 D1/N12 D1 ami ebben az árfekvésben van.
#42595 monstre
20k-s határral a következő típusok ajánlottak: ha nem kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.TP-Linknél mi a különbség a WR és a WDR széria között?
Típus jelölés#42596 MasterMark
A 1043NDv2 csak 2,4 GHz-s wifi-vel van szerelve, a 3600/4300 pedig dual band vagyis 2,4 és 5 GHz-s wifi képesek.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #42597 üzenetére
Köszi
Nem tudom, hogy kell-e 5Ghz? Van valami különbség azon kívül, hogy ez a sáv nem annyira terhelt?
Találtam sima TP-LINK TL-WR1043ND-t, TP-LINK TL-WR1043NDv2-t és TP-LINK TL-WR1043NDv2.1-et, háromból kettő másképpen néz ki.
Gondolom a 2.1 a legújabb? -
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #42599 üzenetére
Itt néztem, mindhárom bolt linkjén más megnevezés van, még a képek is mások, ez most kicsit összezavart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest