- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
válasz Mr Bond 007 #42184 üzenetére
Meglett a router is, holnap beüzemelem
-
őstag
válasz Intruder2k5 #42199 üzenetére
És milyen a nyelvi támogatottság? Magyar van benne?
Hol találok az Asus RT-N18U-hoz való firmware-t?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Titmouse09 #42200 üzenetére
Szia!
3rd party firmware-el (OpenWrt) a TP-LINK routerekre sem kell kiegészítő alkalmazás a megosztott nyomtató eléréséhez, csak a driver.
ASUS esetén gyári szofttal is beállítható a nyomtatás külön program telepítése nélkül.
-
őstag
válasz Intruder2k5 #42205 üzenetére
Köszi.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
allein
addikt
-
DerDer
tag
válasz farkas-j #42124 üzenetére
Köszi a választ farkas-j és Gubek-Einste.
Vettem egy routert (TP-Link TL-WR841N), összekötöttem egy kábellel a főrouterrel. Ha kábelen csatlakozok az új saját routeremhez akkor átjön a 90mps le/fel (ugyanennyi ha egyből a falba dugom).
Wifin keresztül azonban 5-20mbs, hatalmas ingadozásokkal, pedig egy méterre van a router és az laptop. Több eszközzel is próbáltam, ugyanez. Sugárzási channel tök üres.
-
MODERÁTOR
válasz DerDer #42209 üzenetére
Ezeket a problémákkal inkább router gondok, vagy a wlan topikba írd!
Köszi!
-
farkas-j
őstag
válasz DerDer #42209 üzenetére
Ugye a két router más más csatornán van?: Ha nem, akkor tedd különbözőre! A lassulást okozhatják hardver hibán kívül környezeti zavarok is, amit sajnos speciális eszközök nélkül felderíteni nagyon nehéz. Okozhatják vezeték nélküli eszközök (egér, billentyűzet stb), DECT telefonok, mikrohullámú sütő stb. Okozhatja régi típusú csak 802.11b szabványt ismerő eszköz is, mert ha az (is) kommunikál, akkor a rendszer a kompatibilitás végett ehhez igazítja az átvitelt.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
DarkDeer
senior tag
Üdv!
Erről mi a vélemény?
ASUS RT-AC55U -
jeni
félisten
gondolom az N18 fölé és az AC56U alá lesz pozicionálva az AC55U router.
csipetnyit hozzá tettek az N18U-hoz és csipetnyit elvettek az AC56U routerből= AC55U
Intruder2k5
én arra értettem,hogy megkapta az N18U rudacskáit és az AC56U Dual Band AC képességét.
az árát tekintve szerintem kettő közé fog esni mikor beékezik ide (lehet,hogy már kapható is).[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
DarkDeer
senior tag
Már kapható: ASUS RT-AC55U
-
krealon
veterán
válasz Titmouse09 #42200 üzenetére
"Meg lehet oldani, hogy egy TP routeren megosztott nyomtatót az androidos tabletek is tudjanak használni?"
Az androidos keszulekekrol IPP tamogatassal rendelkezo nyomtatora lehet nyomtatni.
Ezt leginkabb az eleve halozati opcioval szerelt nyomtatok tudjak. Minden mas eset erosen pilotavizsgas szvsz. (Fix me !) -
veterán
Sziasztok!
Kicsit besokalltam az 1043-as routerekre, tobb eve szivok veluk de egy hetnel tovabb sohasem birjak egyfolytaban ujra kell oket inditani. Egyszoval valtanek.
A kinezettek az asus ac68, es a netgear r7000.
Melyiket ajanljatok. Esetleg van meg mas ajanlott ilyen kategoriaban?Meg annyi hogy en az emeleten lakom es az utba belelov felig egy vasbeton fodem. Mivel ezeknek belso a 2,4-es antenna ezert gondolom a hatotav is kisebb. A kerdes hogy ac-ban 5ghz-en mennyire fogjak a wifit az akadalyok?
Koszi
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Scale
őstag
Sziasztok!
Van olyan tp-link tl-wr741nd tudás-és árszintű router aminek van a hátulján (vagy igazából akárhol csak legyen rajta) külső wifi/wlan kapcsoló gomb? Olyanra lenne szükségem aminek a wifijét akkor tudnám csak belőni mikor szeretném a gép bekapcsolása nélkül.
Előre is köszönöm a segítséget
Szerk.:
Most néztem, hogy az ASUS RT-N10-en van WPS gomb, ez kell nekem? Ezt be és kikapcsolva igazából a wifit kapcsolom ki-be? Nem kell ezután a gomb megnyomása után már semmit sem állítani (legalábbis az első beállítás után)?[ Szerkesztve ]
-
FOX888
tag
Jelenlegi Tp-Link WDR-4300-as router-emet cserélném le valamilyen más gyártó által készítettre!
Az első fél évig bírta. A garanciális csere 1 hétig. Kicsit meguntam!
Elvárások:
- gigabites portok
- 2,4 GHz elég
- arp binding (vagy valami hasonló) wol-hoz
- esetleg usbVárom az ötleteket!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz FOX888 #42223 üzenetére
Én ilyenre adtam a szavazatomat. Tp-link nálam se a nyerőkategória (nem akarok senkit se megsérteni).
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
qisqaqas
senior tag
válasz VANESSZA1 #42225 üzenetére
Egyetértek! Ilyenem van. Tökéletestől is jobb. Persze, az 50+ AP vel a környezetben még nem használt csatornán is nagyon gyenge a sebesség wifin(2.4GHz ). Telónak elég. Ellenben ha ágyból akarok filmet nézni az már necces. A lefedett területre/jelerősségre egy hangya
fbokányi panaszom nem lehet.[ Szerkesztve ]
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
explorer68
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem a hozzáértő vagy tapasztalatból beszélő fórumtársaktól:
Eddig tp-linkjeim voltak legalább is a 2 utolsó biztosan (WR841N, WDR3500). Mindegyik más-más okból, de hamar beadta a kulcsot vagy nekem lett elegem belőle. Adott egy 200/50 megabites net, amit jó lenne, ha átvinne a kiválasztott router és a nagy területet lefedő (bika erős) wifi se lenne hátrány.Ezen kívül van NAS a rendszerben torrent kliensel gazdagítva. Sajnos a jelenlegi WDR3500 a házon kívül már nem produkál értékelhető wifi kapcsolatot és az utóbbi egy hétben napi szinten kellett újra indítani, de már a hard reset sem segít rajta!
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz adamssss #42221 üzenetére
Hasonló eszköz ezeken kívül nincsen az ajánlottak közül, olcsóbban vannak még elég jó típusok.
Én személy szerint az Asus felé hajlok.A kerdes hogy ac-ban 5ghz-en mennyire fogjak a wifit az akadalyok?
Ez az ami csak a helyszíni teszt során fog kiderülni de az 5 GHz érzékeny az ilyesmikre.#42222 Scale
Az Asus N10-n a WPS gomb nem wifi on/off gomb de CFW alatt lehet erre is használni.
A TP-Link 841ND-n már van ilyen gomb és tudásban fel is múlja a 741ND-t, árban azonos vagy picivel magasabb.#42227 explorer68
Ehhez a nethez gigabites eszköz kell mindenképpen, a korábban használtak közül egyik sem az, mind a kettő csak 100-as portokkal rendelkezik.
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300, áruk 20k-s határral van.nagy területet lefedő (bika erős) wifi se lenne hátrány
Ilyen nincsen, a lefedett terület nagysága sok mindentől függ, a környezeti tényezők és használt eszközök, ha nem elegendő amit produkálni tud akkor másodlagos eszközt kell beüzemelni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz adamssss #42221 üzenetére
Azt tudjuk, hogy régebben az R7000-nek komoly NAT-olási gondjai voltak, annak ellenére, hogy a hardveres képességei bőben megvannak a Gbit-hez is, mindössze csak úgy 5-600Mbps sebességet tudott. Persze ezt a szoftveres problémát lehet már orvosolták azóta, de akkoriban meglepetéseket okozott, akik megvették az 1000-es DIGI mellé, aztán a felét tudta.
[ Szerkesztve ]
-
Memphis
tag
Sziasztok!
egy 4-5 gépes irodában szeretnék kialakítani egy vezeték nélküli internet és fájlmegosztós hálózatot.
Szeretnék egy megbízható, jó routert venni. ti melyiket ajánljátok? 25 négyzetméter az egész iroda, úgyhogy nem hiszem, hogy túl bivaly hatótávolság kéne.
viszont a megbízhatóság nagyon fontos lenne. szerintetek?pénzben ha kicsit drágább de jobb akkor az nem gond. de nyilván a jó ár/érték arány a fontos
előre is köszi
Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
MODERÁTOR
-
Memphis
tag
válasz Intruder2k5 #42231 üzenetére
megnézem köszi
lehet, hogy hülye kérdés, de ez ugye tud WLAN-t vagy azt úgy minden router szériából tud?Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
-
MODERÁTOR
válasz Memphis #42232 üzenetére
Természetesen tud, a legújabb AC szabványt is támogatja, a nevében az AC is ezt takarja, de visszafelé is kompatibilis, tehát b/g/n szabványú kliensek is használhatók rajta, és Dual Band, tehát 2.4 és 5GHz-es rádió is van benne, amik egy időben is használhatók.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz VANESSZA1 #42233 üzenetére
AP = Access Point, vagyis a környezetben lévő 50-nél is több másik router, vagy access point akart lenni, amiknek a jele zavarhatja (és zavarja is) a saját wifi hálózatot. Lakótelepeken gyakori jelenség... Az az eset, amikor a laptop, telefon, stb... egy wifi szkennelés után 50-nél is több SSID-t lát.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #42236 üzenetére
A fene vigye el, már megint hiányos információkat adtam volna valakinek. Köszönöm a kiegészítést!
-
őstag
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz Intruder2k5 #42239 üzenetére
Amin most van ( 6CH ) az akkor nem is jó?
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #42239 üzenetére
Miért azokat, pont ott vannak az erősebb zavaró hálózatok, jobb lenne inkább az 1-3 mert ott sokkal gyengébb a másik hálózat zavara.
#42240 VANESSZA1
Maradhat ha nincsen gond.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Scale
őstag
válasz Gubek-Einste #42228 üzenetére
Hát árban 2ezerrel drágább a 841es mint a 741es de köszi, majd elgondolkodom rajta.
-
explorer68
tag
válasz Gubek-Einste #42228 üzenetére
(#42228) Gubek-Einste
Nagyon köszönöm a válaszod!
Az 5Ghz-re nincs szükség és azt kérdezném még. hogy ha
többet is áldoznék rá van-e olyan eszköz amit érdemes az
általad ajánlottakon kívül megvenni. Akár 25-30k-t is áldoznék
rá csak atom stabil legyen és ne kelljen újra indítgatni.
Köszi! -
farkas-j
őstag
válasz VANESSZA1 #42238 üzenetére
Erre egyértelmű válasz nincs, mert nincs nálad "tiszta csatorna", így erősen a többi router adatforgalmától függ, ami kiszámíthatatlan. Ahol most van, az megfelelőnek látszik (de lásd lejjebb). Az is látszik, hogy az "alattad" lévő Arpad 13 router dupla csatornás üzemben van (csatorna összefogással működik) amit a te nagyobb adatforgalmad hatására talán ideiglenesen lekapcsolhat ha csak nincs fix széles sávra (40MHz-re) állítva. (Ez készülék és a gyártói firmware függvénye.)
Egy félreértést azért szeretnék tisztázni. Az ha egy idegen router csak gyenge jellel de elérhető (egy bizonyos szintig), és a saját router, és a távoli is érzékeli egymást, akkor már mindenképpen lesz lassulás a sajátunk és az ő átvitelében. Egy router csak az SSID jelének folyamatos közzétételével 10-15 százalékkal is csökkentheti a WiFi-nek szánt spektrum összkapacitását. Ezek ugyanis "beszélgetnek" egymással a csomagok időzítése miatt. A pontos metodikát (ami nagyon bonyolult) megkereshetitek a neten. Persze én is a legkisebb jelszintű zavarást választanám elsőre, de tehetsz próbát egy csatornával feljebb is, hátha ott kisebb az adatforgalom és akkor nagyobb lesz mégis a sebességed. Erre tökéletes választ ezért nem lehet adni, mert kiszámíthatatlan, hogy a szomszéd csatornán lévő felhasználók mekkora adatforgalmat generálnak adott időben.[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
veterán
válasz Intruder2k5 #42229 üzenetére
Értem köszi. Mondjuk nekem 240-es netem van, és max 500 lesz, de annál több az elkövetkezendő 5 évben biztosan nem, szóval nekem ez nem nagy érvágás.
Meglátom mire jutok a mostani 1043-al, azt ha semmire akkor szerintem megveszem az R7000-et.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
oraihunter
aktív tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség.
Vázolom a problémám. Adott egy telek ami 300méter hosszú, és a két végén van egy egy családi ház amik két különböző utcára néznek, bár ez nem fontos. Ez a két ház (a miénk, és apósoméké) jelenleg két külön előfizetéssel veszi a netet, amire szerintem semmi szükség. Csak a szolgáltatót gazdagítjuk ezzel, mármint a két előfizetéssel. Hogyan tudnám az apósomék Wifijét átlöni mihozzánk, vagy a miénket őhozzájuk, úgy hogy mindkét házban van még további router, és jel továbbító a lakáson belül szintenként.Eddig próbáltam már jelismétlővel, meg egymást jól lát routerekkel áthidalni a távot, de amikor esetleg sikerült is a 30mbit -es jelből jó ha 2mbit átjött és az is alig-alig. Kábelt meg nem akarok kifeszíteni a két ház között.
Szóval arra szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen eszközt, eszközöket vásároljak, vásároljunk a házakra amikkel át tudjuk lőni a netet megfelelő sebességgel, és akadás mentesen egyik házról a másikra telken belül? Mert sajnos sem az ehhez kellő eszközökkel, sem áraikkal nem vagyok tisztában. De ha még az egy vagy két éves előfizetés teljes összegét is fordítanánk rá akkor is inkább megérné így, mint a jelenlegi helyzettel.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Amennyiben esetleg nem jó topicba tettem fel ezt a kérdést úgy elnézést! De nem tudom hol kéne ennek utána járnom!oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
farkas-j
őstag
válasz oraihunter #42248 üzenetére
100%-os hivatalosan engedélyezett WiFi-s megoldást csak drágán találsz. Először is biztosítani kell a tökéletes optikai rálátást a két ház (2-4 antenna) között. Mindkét oldalon egy-egy jó minőségű levehető antennás routert, mindkét oldalon nagy nyereségű irányított antennákat, és minőségi, kifogástalanul megszerelt, a lehető legrövidebb antennakábelt követel meg. Konkrét típusokba nem mennék bele. Azt tudni kell, hogy egy jó minőségű irányított antenna kábelestől annyiba kerül, mint egy jó AC-s router.
Van persze Kínai megoldás is Lehet kapni nem szabványos (az EU-ban tiltott) WiFi jelerősítőket. Pl itt van és itt van egy egy példány. A gond ott van, hogy nem tudni, valóban teljesítik e az ígért teljesítménynövekedést. Ha igen, és mindkét háznál feltennél egy-egy ilyet olcsóbb külső irányított antennákkal, vélhetően megfelelően működne, csak éppen nem szabályos!
A másik (szintén nem legális) megoldás, hogy vannak olyan routerek, amelyeknek bőven van teljesítmény tartalékuk, és ezt elő lehet csalni bizonyos custom firmware-rel. Ezekhez is külső antenna szükséges.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
krealon
veterán
válasz oraihunter #42248 üzenetére
"Szóval arra szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen eszközt, eszközöket vásároljak, vásároljunk a házakra amikkel át tudjuk lőni a netet megfelelő sebességgel, és akadás mentesen egyik házról a másikra telken belül?"
Egy ehhez hasonlo osszeallitas a megoldas.
AP1 es AP2 (ha nincs foloslegben 2 elfekvo router) lehet akar egy-egy TP-Link CPE210, ami alig dragabb egy barkacsolt megoldasnal, viszont eleve kulterre van tervezve.
Persze a megfelelo mukodes alapfeltetele (ahogy barmilyen WiFi atvitelnek), a tiszta ralatas es tiszta terjedesi zona (Fresnel zone).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- 6 gen i5 ös HP Prodesk 600-G2 MT
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest