- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
M4c1k4
csendes tag
válasz GeryPc #24141 üzenetére
Szia!
Az Asus mindenféleképp stabilabb megbízhatóbb, a TP-Link melegszik, főleg az a típus, de ettől eltekintve a TP-Link -eknek alapból 5dBi antennájuk van. Hamarosan én is szándékozok venni egy WRD4300-ast.
Valaki itt a fórumon említette, hogy manapság már nem érdemes olyan routert venni, amire nincs OpenWrt, vagy dd-wrt, vagy Tomato.. vagyis valamilyen alternatív firmware. Teljesen igaza van!
Az RT-N10 egyes típusaira van is támogatás pl: N10U, vagy N10+, de az N10E-re szerintem nincs, meg a leírás szerint sincs: [link]
Továbbá az általad említett Asus RT-N10E csak egy antennás G-s router. Azt ne vedd meg!! (Szerintem)
Sőt semmilyen E verziósat ne vegyél, egyenlőre..Inkább egy RT-N12C-t, már sok helyen 9090Ft és annak van elég jó firmware támogatottsága, továbbá N-es Dual-Band-es router. Ha jól emlékszem 2x 5dBi antennával. Van a hátulján egy switch, amivel a WLAN 3 működési módja között tudsz választani: repeater, WDS és AP módok.
A másik TP-Link TL-WR841 ND v3, v5, v7 sem rossz, sok helyen már 5000Ft-ért kapható, dd-wrt-t biztosan lehet rátenni, szerintem OpenWrt-t is pl. Gargoyle: [link]
Arra kell figyelni, hogy ne v8-as verziós legyen, mert az még nem támogatott.
M4c1k4
-
M4c1k4
csendes tag
válasz andrás47 #24148 üzenetére
Az előbb dárembézer-nek írt hozzászólásomban említettem az Asus RT-N12C routerét, ami alapból gyári szoftverrel tudja a repeater funkciót. A youtube-on is van róla videó.
Ezt csak azért írom, ha nincs kedved dd-wrt-vel szórakozni.
Bár tudom a kérdésed nem erre irányult, hanem a TP-Link frissítésére.
Írd meg a verzió számát és elküldöm a 2013-as firmware pontos linkjét!M4c1k4
-
Pecc
őstag
Üdv.
Milyen routert, ha az igény az, hogy stabilan működjön 0-24ben, kábelen és wifin egyaránt?
Jelenleg egy 741ND megy, hokuszpók nélkül, kb két éves és ezt is, ahogy az elödjeit, újra kell inditgatni 1-2 naponta, mert "elfárad". 4 PC kábelen és 2-3 laptop wifin. Legyen könnyen beállítható. Egyenlőre egy 10 de később 60megás netre. Mik a lehetőségek? 15k-ig mondjuk -
kenyerr
tag
Hello!
Max 10k-ért szeretnék olyan routert, ami stabilan visz 3+ gépet meg 3+ mobilt wifin, és még 1 gép kábelen. a router földszinten lenne, és emeletre kellene főleg wifi jel. Esetleges opció d-link di-524 et fentre repeaternek, ha meg lehet valahogy mókolni. Eddig szerencsém sok TP-Link hez és mindegyikkel meg voltam elégedve, szóval az jöhet bármikor
A net egyébként 25/1,5; a vevők fele g,fele n.Előre is köszönöm!
Üdv -
Pecc
őstag
válasz Soma01 #24157 üzenetére
Olcso laptopok, n-es wifivel max. Fogalmam sincs elég e a 150es. Gigabites lan jó lenne azért.
Azt lenne jó tudni, hogy 15ezerért ez atomstabil-e mondjuk 2-3év múlva is. Mert hiába az 5év garancia, úgysem fogják kicsélni ha azt mondom," ha ujrainditom gyors, ha nem, akkor lassú". -
Soma01
veterán
Ha gigabites csatik vannak egy routeren, akkor az már minimum 300-as a wifi. De mostanában inkább dual a wifi.
Nekem 3 éve van 1043-asom de soha nem fagyott még. Ha 15öt szánsz rá, akkor Tp 3600 vagy Netgear JNR3000 vagy JNR3210. Ha elmész 20-22-ig, ott már lesz Asus N16 vagy kb ugyan ennyiért LINKSYS EA2700 is.
-
Pecc
őstag
válasz Soma01 #24161 üzenetére
Ez sem megfagyás, amit tapasztalok a routereknél, hanem azt, hogy egyszerüan fokozatosan lelassul, "szenved". Ezer év mire betölt egy oldalt stb. Ha újrainditom, rögtön villámgyors lesz, de csak egy ideig. Ezt csinálta több típus, több márkából, de mind az olcsóbbik 5-6ezer Ftos kategoria volt. A gigabit azért lenne jo, mert akkor gyorsabb lenne a másolás legalább a pc-k közt, de a legfőbb a stabilitás lenne. Kicsit unalmas, hogy nem megy semmi letöltés egyik gépen sem és ki kell menni rágyújtani amíg betölt egy 5perces 480p youtube videót félig...
Remélem érted mire gondolok a stabilitást illetően. -
hekkerman
tag
Üdv!
Router vásárlás előtt állok, [TL-WR841ND]-re gondoltam több ok miatt:
ára
később antenna csere falak miatt(65cm/fal)Illetve olvastam, hogy dd-wrt-vel lehet openvpn-re csatlakozni, ez elég erős lenne rá?
Szerintetek jó választás lenne ezekre? Esetleg más alternatív hasonló árban?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
otthoni belépőszintre kellene lan+wlan rout, 4-5 lan, 1-2 wlan eszközre. iponból mit tudtok javasolni az #1 hsz-en kívül még?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #24167 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N10U (USB porttal)
ASUS RT-N12
Linksys E900 -
Mr.Csizmás
titán
válasz Intruder2k5 #24168 üzenetére
köszi kicsit olcsóbb jó nincs? vagy csak #1-ben szereplők?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #24169 üzenetére
Biztos van, de azt én nem fogom ajánlani senkinek! Mondjuk én az első hsz-ben lévő TP-LINK-eket sem ajánlom nagyon!
Persze a Tenda-tól talán jobb az is...
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Intruder2k5 #24170 üzenetére
tényleg lowkodós kellene, 10 megás netre (15 talán), alap netezés, semmi extra funkció....csak a wifi miatt kellene új router
-
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #24171 üzenetére
Ja, csak aztán ha meg folyton ledobál a gagyi cucc, akkor sok örömöd nem lesz benne!
Ha olcsó kell, akkor vegyél egyet az első hsz-es TP-k közül, de nem én mondtam!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Üdv!
Adott egy szgép a konyhában, amivel letöltünk wi-fivel.
Ott tároljuk a filmeket, ill. seed céljára is azt használom (4.5tera HDD).
A nappaliban a TV alatt van egy szgép szintén wi-fi stickkel.
Windows hálózatba vannak kötve a gépek (Win7).
Elindítok egy filmet a TV alatti géppel hálózaton keresztül a konyhai merevlemezekről, nézzük a TV-n:
1.5gigás avi nem akad
1.5gigás mkv nem akad
4-8gigás 720-as mkv nem akad
5-10gigás 1080-as mkv időnként meg-megakadhat
10gigás méret felett azonban nem viszi az 1080-as mkv-t, akadozik
12giga felett a 720-as is akadÁt szoktam másolni pendrivera, vagy külső merevlemezre, és rádugni a TV-s szgépre, így már okés, de hát jobb lenne, ha nem kellene másolgatni, hanem le tudnánk játszani.
Pláne 5-10giga felett már viszonylag sokáig tart átmásolgatni is. :/Ha a notit kötöm a TV-re, és azzal akarok ugyanígy hálózatból lejátszani, az is akad.
A gépek teljesítményével nem hiszem, h gond lenne, mindegyik erősebb, mint egy HTPC-nek, ill. letöltőkonfignak kellene lennie: (Pentium Dual Core E6500, 4GB DDR2, G41-es lap, ill. a TV alattiban van még egy HD4670-es VGA is.)
A lakás többi gépe is része a hálózatnak, nagyméretű mkv-k esetében azok is akadnak (értelem szerűen). Médialejátszónak MPC-HC-t, VLC-t használok.Jól tippelek, h az a baj, h wi-fi-n nem lehet átküldeni hálózatban ilyen nagy adatsűrűségű filmet, és ezért akad?
Router: Edimax BR-6224n (egy antennás, 150-es).
Mindegyik wi-fi stick 54-es TP-Link. (Akkoriban még csak ezeket lehetett kapni.)
A laptopban (ProBook 4330s) is 150-es wi-fi van. (Atheros AR9285)
Eleinte a laptoppal játszottam le mindent, és azt gondoltam, azért akad, mert abban csak egy HD3000 IGP van. De amikor a TV alá összeraktam egy PC-t, és az abban levő HD4760 is akadozva vitte csak a 25gigás blu-ray-eket, akkor már sejtettem, h eddig se az Intel VGA-ja volt a gyenge láncszem.
Volt aki azt mondta, a seedet állítsam le a filmnézés idejére, de persze akkor sem szűnt meg az akadás.Kérdésem az lenne, h elég ha veszek a konyhai, ill. a TV alatti géphez 150-es stickeket (pl ezt ajánlották), és ezzel le is tudom a problémát, vagy valami komolyabb tudású routerre is szükségem lesz, és stickekből is inkább 300-asokat keressek MIMO-val?
Nem nagyon követem/követtem a hálózati eszközök fejlődést, erről a MIMO-ról is csak most olvastam először, ha tudtam volna, h mi ez, akkor a routert amikor vettem (úgy egy éve), akkor már gigabites, 300-as, háromantennás routert kerestem volna inkább MIMO-val. :/
Első körben arra gondoltam még, h veszek holnap egy minimum 150-es sticket, és akkor elvileg már a laptopon lejátszva nem fog akadni?
Vagy nagy valószínűséggel az még akadni fog?Mindegy milyet veszek, vagy figyeljek valamire vásárláskor?
Esetleg inkább már egyből egy 300-as MIMO-sat keressek (gondolva a későbbiekre)?
Ajánlott/kerülendő típus/márka?Átnéztem az első hsz-t, de az mintha már elég régen lett volna frissítve, így gondoltam inkább rákérdezek konkrétan mit is csináljak.
Vezetékezni nem tudok a lakásban, úgyhogy mondjuk gigabites routerrel se lennék előbbre.
A ház tégla, de vannak vasbeton falai is.
A konyha és a nappali egymás mellett van, csak egy ajtó szokott becsukva lenni.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Intruder2k5 #24172 üzenetére
-
Soma01
veterán
válasz Thunderzolee #24173 üzenetére
Jól látod a dolgot és amit ajánlottak cuccok, azok nem olyan rosszak. Ha kb. 1 éve vetted ezeket, akkor sajnos nem adtak jó tanácsot (ha tudták mire kell). Most úgy néz ki, hogy cserélheted le a Wifi-s rendszeredet úgy ahogy van (Router, USB adapterek). Ha most veszel, akkor vegyél rendes cuccot, ha ilyen igényeid vannak. Pl. Dual rendszert, ami már 5GHz-et is tud már.
Mennyi pénzt szánsz routerre és a 2db adapterre?
Milyen neted van?[ Szerkesztve ]
-
Hofeher
aktív tag
Az új tp link sorozattal van valakinek tapasztalata én a 3600-ost néztem ki magamnak.
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
Mr.Csizmás
titán
d-link dir-600-ról mi a véleményetek? home-low felhasználásra
-
Hofeher
aktív tag
1 635 d link lenne leváltva vele mert kell a g bites madzagos rész is
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Thunderzolee #24173 üzenetére
1; G-s (54) wifi-vel nem lehet csodát várni.
2; Nagy méretű Full HD filmek esetén gyakran előfordul szakadozás wifi-n történő lejátszáskor.Az ajánlatom a következő lenne:
- Vegyél egy gigabites router-t, TP-Link 3600 már 15-16k-ért van
- Ha megfelelően zavar ments a környezet elég lesz a 2,4 GHz-es adapter is de ajánlatosabb lenne 5 GHz-eset használni, természetesen ehhez új router kell.
- A HTPC gépet kábellel kösd össze a router-rel, ha ezt megteszed nem muszáj új router-t venned.
- Ha csak új adaptert veszel a mostani router-hez akkor olyat vegyél amin külső antenna van, pl TP-Link 722N vagy 7200NDEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #24178 üzenetére
Nem szoktunk D-Link-et ajánlani.
Az utóbbi 2-3 hétben többen is jelezték, hogy próbalámájuk van a frissen beszerzett D-Link router-ükkel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Gubek-Einste #24183 üzenetére
használtból kellene valami lowkodni, wifi csak a tablet+mobilhoz kellene néha.
-
gabe_
őstag
Úgy érzem, hamarosan lesz egy eladó WR741N routerem... (Hibátlan)
Sovány szakácsban sose bízz!
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek kéne össze lőnöm egy Router + usb winyo párost
Amit szeretne:
-menjen a seed a számítógép bekapcsolása nélkül.
- a winyót Windowsból lehessen normálisan elérni (elég az ftp)
pár Wi-Fi eszköz kiszolgálása
esetleg a közeli jövőben -DLNA a TV-hezMeg a nem gyári szoftver felvarázslásához ne kelljen mérnöki diploma :-)
Egyszer kéne csak össze lőni, ő nem akarja buherálni, bár lehet hogy nem árt egy távmanagement, hogy ne kelljen minden apró hibáért odarohangálnom. :-)
Én a WDR4300vagy WDR3600-ra gondoltam. Azon a 4-6.000 ft-on már nem akarunk sportolni, hosszabb távra tervezünk, már ha lehet ilyet mondani a számítástechnikában :-)
Jelenleg nincs nagy Internetes sávszélessége, talán 25-ös NET-e van, de ez bármikor változhat (jócskán) felfelé.
Szerintetek ezeknek a kritériumoknak megfelel a fenti két eszköz?
-
InvitelGuide
csendes tag
válasz Intruder2k5 #24123 üzenetére
Kedves Intruder2k5,
ha továbbra is fennáll a probléma, hívd az éjjel-nappali hibabejelentőt és segítenek. A számukat a honlapunkon találod.
Üdvözlettel,
InvitelÜdvözlettel, InvitelGuide www.facebook.com/Invitel
-
MODERÁTOR
válasz InvitelGuide #24187 üzenetére
Bár a hiba nem nálam van (én jelenleg nem vagyok Invitel előfizető), ezt írtam is, hogy kolléganőmnél történt az eset, de Ő hívogatja bőszen az Invitelt emiatt, azt tudom!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Darbo
tag
Üdv Mindenkinek!
Router vásárlás előtt állok, mert úgy tünik a régi nem bírja a fokozott terhelést
Netünk 20/10 digi
Jelenleg
2 asztali gép kábelen
1 Nas kábelen
2-4 noti wifin. és
2-4 telefon wifin.
Az asztali gépeken letöltés, online játék,
a nasról filmnézés kábelen, wifin,valamint torrentezés.(nem egyszerre)
Notik, telefonok általános felhasználás,
TP link 741ND legújabb firmware
Most esténként jellemzően durva belassulás van, online játékok keményen laggolnak, illetve a notikon van hogy fél perc mire egy lap betölt, mindezt úgy hogy a nas nem tölt le, max 10-20 kB/s feltöltés
reboot után némi javulás.Mivel a Nas gigabites gondolom célszerü lenne ha a router is tudná. Torrent, usb, nyomtatószerver felesleges, ezeket kezeli a nas, viszont korrekt UPNP és portforward mindenképpen.
Erre kérnék ajánlatot, figyelembe véve hogy ezen a héten sem én nyertem a lottón.
Szerk: Elképzelhető hogy egy médiaplayer bejátszik az elkövetkezőkben hogy tv-n nézhessük a nasról a filmeket
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz snooze #24192 üzenetére
Ne is törődj vele, Ő az ügyeletes Linksys reklám ember ma! Van néhány klónja is, hetente egyszer-kétszer benéz, az összes routeres topikot teleírja a Linksys reklámokkal, és távozik! Bár a TP-LINK-el kapcsolatos nézeteink elég közel állnak vele egymáshoz, a módszereivel akkor sem igazán tudok egyetérteni!
-
iancurtis
csendes tag
válasz Intruder2k5 #24193 üzenetére
Jaj Intruder úr ne személyeskedjünk már! Egyrészt nemcsak benézek, rendszeresen látogatom a forumokat, mivel ez a hobbim, és érdekel. Szeretek evvel a kérdéskörrel foglalkozni, és elég sok tapasztalatom is van evvel kapcsolatban. Az , hogy Linksys fanatikus vagyok tagadhatatlan, sosem probáltam titkolni, ez egyszerűen a tapasztalataimból eredezik, Nekem ez jött be, ha kérdezik elmondom. Van olyan márka amivel szinte csak rossz tapasztalat volt, azt is leirom, sőt olyan is van amit nem ismerek, akkor nem irok semmit. Egyébként minden feltett kérdésre rögtön 4-en ajánlanak tplinket, akkor ők a tplink kommandó tagjai? vannak routergyártoknak reklámemberei?Csak nehogy összefussak az edimax divizióval, mert azok biztosan nagyon erősek szóval viccet félretéve ez a saját véleményem és vállalom.
-
MODERÁTOR
válasz iancurtis #24194 üzenetére
Jó persze, de azért a többieket sem kell hülyének nézni, lerí a hozzászólásaidról, a szavad járásáról, az idézgetésekről (amit nem sokan csinálnak), stb..., hogy ezen kívül mely regek mögött állsz szintén Te! Ráadásul mindegyik 0 naposan került ide, és kezdte lökni ezt a Linksys flood-ot! Szóval biztos van akit megetetsz ezzel, de engem nem! Meg aztán múltkor is amit bekopiztál ide állítólag személyes véleményed gyanánt, kicsit furcsa volt, hogy bármely szövegrészletére rákeresve 1326 google találat volt, és érdekes módon adott Linksys router reklámszövege volt! Haha, személyes tapasztalat...
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
Ha maradnál a TP-Link-nél akkor 3600 vagy 4300.
Más gyártótól: Netgear 3500Lv2, Asus N15U/N16.
Drágább kategóriában: Netgear 3700/3800/4x00, Asus N66U, Linksys E3200/E4200v1.
Szükség esetére mindre van valamilyen 3rd party firmware.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
legenda
válasz iancurtis #24194 üzenetére
sok tapasztalatod van?
persze...
egy szakmait nem írtál még, specifikációs...stb kérdésekre nem tudsz válaszolni, ott vége az érvelésednek, hogy a linksys esetében csak jók a tapasztalataid, de aki több hozzászólásodat is olvasta már, az pontosan tudja, hogy csak reklámozni jársz ide, elvárható hozzáértés nélkül!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest