- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
válasz attila199207 #23850 üzenetére
köszi, utána már én is olvasgattam és nem veszek ilyen tendot vagy mi ez. még a TP Link 841-et néztem az 5990. holnap úgyis megyek, egyet muszáj vennem.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
elodman
aktív tag
AVe, jo karit!
2 PC kábeles és wifis netjéhez (és esetleg a jövőben vmi tanultabb telcsihez) keresek
Fiber Power 25 (maximális sávszélessége: 25/1,5 Mbit/s) netsebességgel olcsó routert.TP Link TL-WR841N -re gondoltam. (kb 5000 ft)
-miért jobb az ND? azért, mert erősebb antennát is fel lehet rá rakni?-Van aki TP Link ellenes e fórumon.
Akkor e helyett mi ajánlott?Thanx. ave.
-
krealon
veterán
válasz elodman #23852 üzenetére
"TP Link TL-WR841N -re gondoltam. (kb 5000 ft)
-miért jobb az ND? azért, mert erősebb antennát is fel lehet rá rakni?"Igen. D=detachable azaz leszerelheto (cserelheto)
"-Van aki TP Link ellenes e fórumon.
Akkor e helyett mi ajánlott?"Intuder2k5 nem kedveli a TP-ket, o valoszinuleg N10 vagy N12-es Asus-t ajanlana.
5000-ert viszont nem nem kapsz jobbat, mint a TL-WR841N. Sajnos. -
veterán
válasz elodman #23852 üzenetére
Akkor inkább már a D-s verziót vegyed hogyha kevés lenne a hatótáv kitudjad cserélni az antennát egy nagyobbra.
Ajj épp tegnap adtam el 6000-ért WR941ND routeremet 3.5 év garival, jól jártál volna vele nagyon. De most már mindegy
Jól hoppon is maradtam mert a régit eladtam, viszont az újat ( TL-WDR3600 ) meg nem hozta sajnos a beszállító, de szerencsére tudtam kérni egy régi SMC-t...[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
Azt szeretném viszont tőletek megkérdezni, mit rakjak a sarokba a helyére?
A következő szeretném a routertől:
Gigabites portok (WAN felé is)
n-es wifi
USB port
OpenWRT kompatibilitás
bírja a torrentet
WRT54GL stabilitásaElolvastam első hsz-t, (bár már ráférne egy kis aktualizálás , de nem jutottam dűlőre. )
A szívem visszahúz a linksys-hez, nem tudtam megszokni a TP-LINK-et, mert a legutolsó feltételt nálam nem tudta teljesíteni. (Sajnos van egy eszközöm amit "nem szeret".)
Előre is köszönöm a tippeket.
Üdv,
Csontikka[ Módosította: CoolMan ]
-
MODERÁTOR
-
Csontikka
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23856 üzenetére
Hali,
sorry, mindjárt kérek rá egy mod-ot, köszi
GL-nél a tomato is bőven elég volt. Ha tomato-val meg tudom csinálni ugyanazt az USB port-al, mint amit openwrt-vel (Fileshare, DLNA, Print server) akkor az is bőségesen elég, csak eddig csak a GL-el volt tapasztalatom azon meg ugye nincs USB.
Csontikka
-
MODERÁTOR
válasz Csontikka #23857 üzenetére
Persze, létezik Tomato firmware USB támogatással, benne Transmission, DLNA, Samba, FTP, Print Server, etc... Van Simulator is, bár hozzáteszem, hogy ez nem a legfrissebb, és nem is a teljes funkcionalitású változat, mert ebben többek közt torrent sincs! Ezt futtatni képes routert INNEN is válogathatsz, de amik USB-sek, Gbit-esek, és manapság venni szokás...
Netgear WNR3500L
ASUS RT-N15U
ASUS RT-N16
ASUS RT-N66U
Linksys E3200[ Szerkesztve ]
-
Csontikka
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23858 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat, az első kiszemelt természetesen ezek közül az E3200 lett
Látom a tomato oldalán, hogy only "experimental RT-N builds!", régebben írogatták, hogy N-es WIFI nem okés vele.
Mit jelent ez pontosan?A Wireless résznél a simulator-ban azt látom, hogy "Auto, B only, G only, B/G mixed, N only"
gondolom a kérdés bagatell, de ugye kezeli a G-s és az N-es eszközöket egyszerre?lehet tomato alatt létre hozni egyszerre több wireless hálózatot, ("guest wifi-t")?
66u sajna kiesik az már nem fér bele, a többi végül is játszhat, csak nehéz dönteni
-
MODERÁTOR
válasz Csontikka #23859 üzenetére
Nem, régebben egész pontosan azt írogatták, hogy az 5GHz-es WiFi nem oké vele E3200-on, de a legújabb buildbe már bekerült a támogatása, tehát ez a kérdés is megoldva! Ellenkező esetben jeleztem volna!
Természetesen kezeli egyszerre az összes szabványt!
Lehet Guest WiFi-t is létrehozni! Szerintem ez már WRT54GL-re is adott!
Igen, az RT-N66U ára sajnos eléggé ingadozik, én egy kicsivel 30 felett jutottam hozzá, de most megint 40 körül van!
[ Szerkesztve ]
-
xigris
őstag
Sziasztok létezik olyan router amibe proxyt és portot lehetne beleírni ez a munkahelyi gépre kellene és nem mindegyik telefonba tudok beírni ezért jó lenne a routerba.
Gondolom ha van is akkor ddwrt vagy valami ilyesmi a megoldás -
Treff
aktív tag
Sziasztok!
Na kérem megvettem a 842nd es 830re routert és extendert. Szuperül megy a net az 1es és a 3as lakásban is, betonfalakon át, max jelerővel!
Viszont volna egy kérdésem: az extenderezett lakásban lefuttattam az upc sebességtesztjét a laptopon, és az 1es modemes lakásban mért 30megával ellentétben a 3asban csak 3megáig bír a mutató letöltésnél felmenni a laptopon. Ez normális érték? Mi nincs esetleg jól beállitva?
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
Mivel a jelenlegi modemem haldoklik, ezért szeretnék egy olyan routert beszerezni, ami modem is egyben. ADSL Annex B kellene. Van valakinek tapasztalata ilyen eszközzel?
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Topikgazda
válasz jaffa 2843 #23863 üzenetére
Itt mindig azt mondjuk, hogy nem érdemes egybe eszköz használni mivel
1; ha elromlik két eszköz esik ki
2; ha lecserélésre kerül a xDSL net más típusúra akkor nem vagy csak korlátozásokkal használható
3; 3rd party firmware támogatás nincs vagy csak részleges
4; hiba elhárítást bonyolitjaAmit ajánlunk xDSL net esetén: D-Link 360R T1 vagy 321B modem lehetőség szerint dchard fórumtárs által készített firmware-rel felokosítva és valamilyen N-es router igény szerint, ajánlott 3rd party firmware támogatott.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Danny750
őstag
Adott egy zte mf680 típusú usb stick(telenor hipernet) és ehhez szeretnék 3g routert venni ,de egyszerűen nem találok olyant aminek szerepelne a kompatipilitási listáján!??
Tudnátok nekem segíteni??
Köszi szépen!
Kellemes Ünnepeket!>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni router vásárlás ügyben. A lényeg az lenne, hogy van egy Epson Stylus Photo P50 nyomtatóm ami jelenleg az asztali géphez csatlakozik. Ezt a nyomtatót szeretném néha laptopról használni, hogy ne kelljen az asztali gépet bekapcsolni. Van erre valami lehetőség? Asus és D-Link routereket néztem, de az Asus honlapján a kompatibilitási listában csupa multifunkciós nyomtatók vannak, az enyém meg sima nyomtató. A D-Link oldalán viszont nem találtam ilyen listát így nem tudom, hogy annak milyen nyomtatók felelnek meg. Az ugye túl egyszerű volna, hogy veszek egy USB-s routert, rádugom a nyomtatót és akár az asztali, akár a laptopról használom? Ha létezik ilyen router lehetőleg a gyári fw-rel tudja, nem értek a mókoláshoz. Amit néztem: Asus RT-N10U, RT-N15U, RT-N16, D-Link DIR-636L, Linksys WRT160NL
TP-LINK WR-842ND. Ezek közül vagy más hasonló jó az én elképzelésemhez? -
MODERÁTOR
Szia!
Nekem jelenleg RT-N66U van, amin még nem próbáltam ezt a funkciót, mert jelenleg nincs rá szükségem, de előtte volt ASUS-ból WL-500gP, és RT-N16, amiken kifogástalanul működött! Azt mondjuk hozzáteszem, hogy mindig Tomato fw-vel, de szerintem ebben a tekintetben mindegy, a gyárival is kell mennie! Bár konkrétan a Tiedről nincs semmi infóm, de a nyomtatók döntő többsége működik, azok vannak kisebb számban, amik nem működnek, és az esetek többségében inkább a scanner rész szokott gond lenni, és nem a nyomtatás! Az nem gond, hogy Neked nem multifunkciós van, az enyém egy ősöreg HP LaserJet 6L, még printer portos, és egy USB -> LPT átalakító kábellel volt a routerre kötve!
"Az ugye túl egyszerű volna, hogy veszek egy USB-s routert, rádugom a nyomtatót és akár az asztali, akár a laptopról használom?"
Nem, ez pontosan így működik!TP-LINK-nél gyári fw esetén kliensprogramot kell telepítened a gépekre, a D-LINK kávéfőzőgépét nem ismerem!
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23867 üzenetére
Szia! Köszönöm a gyors választ. Amiket felsoroltam melyiket volna érdemes megvenni? Árban azért van ezek között szórás.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani olyan routert ami tud kapcsolódni másik wifi kapcsolathoz és azt a kapcsolatot a lanon és a wifin is tovább tudja osztani (WDS kizárva)? Esetleg olyat ami nem több tizezer forint
Tudom erre van az access point most is úgy van megoldva de ehhez kapcsolódik egy router is mivel szükséges +3 lan port + a wifi is!
Köszönöm a válaszotokat
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23870 üzenetére
UPC 25/2
-
MODERÁTOR
Hát, arra nem kell feltétlenül a Gbit-es router, de ha van miből megvenni, és gondolsz a jövőre, illetve ha esetleg a LAN oldali nagyobb forgalom miatt szükség van rá, akkor ASUS RT-N16, vagy RT-N15U, de ha a közeljövőben nem lesz mondjuk 80Mbit-nél gyorsabb csomagod, és más okod sincs a Gbit-es eszközre, akkor tökéletesen megfelel az RT-N10U is! Én a TP-LINK-eket nem ajánlom, a Linksys-el pedig nincs ilyen irányú tapasztalatom, és most mivel nem néztem utána, azt sem tudom, hogy a gyári firmware-ben például van-e print server funkció! Az ASUS-okban egész biztosan van, illetőleg mindhárom modellre van Tomato fw, ha valami miatt esetleg mégis úgy döntenél...
-
-
MODERÁTOR
-
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23874 üzenetére
Akkor még holnap délelőtt gyorsan megveszem. Az ünnepek alatt lesz időm foglalkozni vele.
-
Gregman
tag
Szia Intruder!
Szolgáltató váltásra készülök (Digi lenne az új) és az eddigi eszközeimtől meg kell válnom.
A jövőre gondolva Gigabites routerben gondolkodom.
A Gigabitet inkább a LAN miatt tervezem (2-3 pc, Notebook, Samu TV, tervezek egy NAS-t is beüzemelni majd).
Amit a Digi adni tud sávszélességben 20/10, 40/20, 80/40.
A kicsivel kezdeném de ha beválik stabilitás és rendelkezésre állás szempontjából valószínűleg feljebb fogok lépni.
A routerben a proci is számít (sok szálú folyamatos terhelés .
Látom neked Asus RT-N66U routered van és ha jól látom meg vagy elégedve vele.
Most egy helyen 35.590 Ft-ért adják, én egész jó vételnek látom de csak mostanában kezdtem a témával foglalkozni, neked mi a véleményed róla?
Előre is köszi.U.I.:
Fontos szempont lenne még, hogy a Wifi ne menjen 24 órán keresztül.
Lehet ezt kapcsolni?
A jelenlegi WR54G routeremben DD-WRT-el csak úgy tudja, hogy időzítve kapcsolgatja (pl. 15:00-kor be 24:00-kor ki) és ez reboottal jár együtt (ez nem annyira szimpi).[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Gregman #23876 üzenetére
Szia!
Én maximálisan elégedett vagyok vele, szerintem ha módodban áll ezt venni anyagilag, akkor semmiképpen nem járhatsz rosszul! Bár meglehetősen profi a gyári firmware is, sok funkcióval, sok beállítási lehetőséggel, de ha nem idegen tőled a moddolás, akkor Tomato-val egész biztosan megvalósítható nagyon sok dolog! Én az első perctől azt használom, a gyárit nem is láttam, csak itt az emulátorban! Természetesen nem gond a WiFi ki-be kapcsolása sem, és ez nem jár reboot-al! De egyébként Tomato-val WRT54G esetén sem, DD-WRT-t nem használok! Az ára sajnos eléggé ingadozik, én kevesebb, mint 33k-ért vettem, de előtte, és utána is volt már 45 is!
-
Csicso01
csendes tag
Sziasztok ! A segítségeteket szeretném kérni ! Szeretnék vásárolni egy ÚJ WIFI-s routert ! A FŐ szempont az lenne,hogy 2 gépen gond nélkül megtudjam osztani az internetet , illetve,hogy a WIFI normálisan gond nélkül müködjön ! UPC 25 Megás a netem ! A válaszotokat előre is köszönöm !
ui: Jelenleg egy TP-Link TL-WR470-s routerem van,de elegem van belőle,mert WIFIn keresztül nem lehet normálisan használni a netet !Pl. Okostelefonon letöltés közben ledob ! Persze kábelen meg gond nékül megy !
Ugyhogy ezért is kérném a segítségeteket ,hogy milyen routert ? -
MODERÁTOR
-
kovadika
őstag
Hali
Nekem lehet olyan kérdésem lenne, ami másnak alap, de én még semmit nem tudok erről, és érdekelne. Mi ez a moddolás? Mire jó, és hogyan kell megcsinálni? -
MODERÁTOR
válasz kovadika #23880 üzenetére
Szia!
Vannak bizonyos routerek, amelyekre elérhető alternatív - tehát nem gyári - firmware, amit feltéve az eszköz többnyire stabilabb és gyorsabb lesz, finomabban konfigurálható, és olyan képességekkel fog rendelkezni, amik a gyári firmware-ekben nem, vagy csak korlátozottan érhetőek el! Nehéz lenne ezeket felsorolni, mert elég sok van belőlük, de ami miatt a legtöbben ilyenhez folyamodnak, az a PC nélküli torrentezés leehetősége, ahol a router USB portjára kötött HDD-re maga a router tölti le a tartalmat, majd azt seed-eli is, közben pedig a PC kikapcsolható! Ezen kívül a routeren lehet saját FTP szervered, WEB szervered, DLNA szervered, de van aki webkamerákat köt rá, és van olyan is, aki a ház hőmérsékletét figyeli ezzel, esetleg a fűtést is ezzel vezérli, hogy extrémebb példát is mondjak! Szóval ezáltal a router tulajdonképpen egy olyan, kis teljesítményű Linux-ot futtató eszközzé válik, melyre szabadon telepíthetsz további alkalmazásokat, a firmware-ben is elérhető, amúgy sem szűkös kínálat mellé, és nem mellesleg olcsóbban juthatsz egy olyan képességű eszközhöz, ami egyébként gyári megvalósításban egy jóval nagyobb árkategóriát képvisel! Valamint ezeket a firmware-eket dinamikusabban is fejlesztik, mi több valóban fejlesztik, így a gyáriakkal ellentétben egy hiba kijavítására, vagy egy újabb funkció integrálására nem kell az örökkévalóságig várni! Persze nem szabad elfelejteni, hogy az erőforrások végessége miatt ezek jó része kompromisszumokkal jár, főleg a sebességek tekintetében, de cserébe egy nagyon takarékos kis eszközhöz jut az, aki ezeket el tudja fogadni! A dolognak egyetlen hátránya van, amit sosem szabad elfelejteni, mégpedig, hogy mindezt csak saját felelősségre szabad végezni, és elviekben garanciavesztést is okoz! Azért írom, hogy elviekben, mert hiba esetén a firmware - amennyiben még a router működik - nyom nélkül eltávolítható, mielőtt garanciába visszaviszed! Ha pedig nem működik, akkor meg tök mindegy, mert jó eséllyel ott sem fognak ezután nyomozni...
Tomato firmware-el kapcsolatban tudok Neked mutatni moddolásról szóló írást, ami leginkább ASUS, de Linksys, és Netgear routereken is használatos...
[ Szerkesztve ]
-
McDog
aktív tag
válasz Danny750 #23882 üzenetére
TP-LINK TL-MR3420 azt írták működik vele
-
kovadika
őstag
válasz Intruder2k5 #23881 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a sok információt. Vettem egy asus Rt-N10U routert, amit majd a a hét vége fele fogok beüzemelni. A torrentezés engem is érdekelne, és annyi lenne a kérdésem, hogy akkor csak firmware frissítéssel működik ez a dolog? Vagy van ilyen már az alap firmware-jében is?
-
MODERÁTOR
válasz kovadika #23884 üzenetére
Bár kimondottan az RT-N10U gyári fw-jét nem láttam, de az ASUS-okban szokott lenni ilyen opció, csak hát az mégsem úgy működik, mint egy rtorrent! Én utoljára WL-500gP-n próbáltam a gyári klienst, az akkor elég nehézkesen töltött lefelé, mert folyton megszakadt a kapcsolat, felfelé pedig szinte semmi sem ment! Szóval ilyen célra ajánlott a moddolás!
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Routert szeretnék váltani.
A jelenlegi: TP Link TL-WR642G
Nem is tudom megmondani, mióta működik gond nélkül (jó rég óta)
A váltás oka: okostelefonok, táblagép miatt erősebb vifi kellene
Mit ajánlanátok?
Követelmény: egy beállítás után, stabil működés, esetleg egy USB csatlakozó, amire egy külső HDD csatlakoztatható, hálózaton való filmnézés, kábelen keresztül.
Ár: 10.000-15.000FtKöszi előre is.
Boldog Karácsonyt!
-
Remo
csendes tag
[D-Link DIR-600 / WPA2 titkosítás beállítása?]
Sziasztok!
Kinek ismerős a D-Link DIR-600 Wireless N 150 router? (Vagy csak úgy általában a wifis D-Link routerek?)
Vettem egy ilyet. Minden szép és jó vele, de nem tudom rajta beállítani, hogy WPA2 titkosítást használjon. Lehet, hogy nagyon sügér vagyok hozzá, de valami nem stimmel vele.
Már az gyanus volt rajta, hogy wifi titkosításoknál csak WPA/WPA2 szerepelt a legördülő listában, és nem külön WPA és külön WPA2, de gondoltam, hogy olyan nem lehet, hogy egy mai router nem tudja a WPA2-őt, hiszen a specifikációjában is szerepel.
(A 4 éves kínai TP-Link TL-WR741N routerem persze tudja, de annak meg a wifi-je megbízhatatlan, és sajnos ezt hallottam a kedvenc gigabites utódjáról is. Bár azóta már egy még újabb széria is kijött.)Szóval beállítottam WPA/WPA2-re és mit láttam az elérhető wifi-k listáján? Minden router WPA2 titkosítást használ a házban, egyedül az enyém sima WPA-t, aminek nagyon nem örülök, mert a szüleimnek vettem karácsonyra, visszavinni már nem tudom, és tudtommal a régi WPA titkosítás könnyen feltörhető.
Ráadásul ez B5 hardver verziószámú, amin jelenleg sem az OpenWrt sem a DD-Wrt nem működik...Aki tudja erre a megoldást, kérem írjon!
Köszönöm, és kellemes karácsonyt!
-
MODERÁTOR
Szia!
Az egy picit nevetséges lenne, ha manapság nem tudna WPA2-t! Egyébként meg a dokumentációi alapján tudja! Esetleg próbáltál tenni rá új firmware-t?
További kérdésekkel inkább a Router gondok topikba!
-
Remo
csendes tag
válasz Intruder2k5 #23888 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást!
Igen, én is azt gondolom, hogy itt én lehetek a gyenge láncszem, de valamiért a beállítási lehetőség elsőre azt sugallja, hogy lehet, hogy a router valami alapján maga dönt, hogy WPA-t, vagy a WPA2 módot választja...
Köszi a topic javaslatot is! A TP-Link routeremről írtak miatt nem kattintottam be az OFF topic kapcsolót.
Bár az is igaz, hogy ez sem a milyen router-t, hanem milyet ne rovatba lenne való, de talán ez is hordoz valamennyi információt a most dönteni készülők számára.(Különben pont annak kapcsán jöttem be megnézni, hogy valaki válaszolt-e, mert a notimat pont most dobta le a wifi-ről továbbra is "Kitűnő" erősségű jel mellett. Szóval ha valakinek fontos a wifi stabilitása, akkor ezt a TP-Link típust, a gyári fw-vel biztos nem ajánlom!)
-
Topikgazda
válasz urbanjozsi #23886 üzenetére
Leírhattad volna, hogy milyen net alá kellene a router de a 642G-ből kiindulva nem lehet villám gyors.
Router-re kötött HDD-ről történő filmnézés nem igazán ajánlott, mivel ehhez a router-nek az erőforrásai kevés lesz.
Ha továbbra is jó lesz a TP-Link akkor ajánlott lehet számodra a 842ND amely 2 külső cserélhető antennával rendelkezik és van rajta USB port is, valamint szükség esetén moddolható is, Logout-os cikk a router-ről.
Ha esetleg nem lenne jó akkor ott van még az Asus N10U vagy gigabites portokkal szerelve a TP-Link 1043ND vagy az újabb szériás utódja a 3600, inkább az utóbbi ajánlott.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
urbanjozsi
senior tag
válasz Gubek-Einste #23890 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tényleg nem villámgyors netem van, 25/1,5 UPCSzétnézek, ünnepek után, hogy mi maradt a boltokban
-
McDog
aktív tag
Találtam egy D-Link DIR-600 bemutató oldalt alul a WPA-nal megtalálod. Ide a Wireless setting/Manual Wireless Network Setuphoz jutottam.
Tehát be tudod állítani a WPA2-t. -
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23872 üzenetére
Szia! Köszönöm még egyszer a tippeket. Végül Asus RT-N15U-t vettem. A hozzáadott CD-ről feltelepítettem a nyomtató illesztőt és gyönyörűen működik a nyomtatás mindkét gépről. Bár szerintem anélkül is menne.
Pen drive-ot is rádugtam és azt is látja mindkét gép, sőt még mobilról is elérem. Biztos elég lett volna az RT-N10U is, de ki tudja mit hoz a jövő. -
MODERÁTOR
-
arnyekxxx
veterán
válasz huliganboy #23869 üzenetére
TP-LINK TL-WR743ND 6eFt körül van. Nekem wifin meg lanon is lóg rajta gép, és korábban WDS-t nem tudó öregecskedő routerröl kapta a wifit.
-
slashing
senior tag
Hi
Milyen routert ajánlanátok a közép vagy prémium szekcióból. Az infrastruktúra
Net: upc kábel 120 mbit
- HTPC (kábel)
- NAS (kábel)
- Asztali pc (kábel)
- Laptop (wifi)
- Tv (kábel)
- 2/3 telo wifi
- időnként plusz 1-2-3 laptop/telefon szintén wifi, mikor jön a családTp-link d-link semmilyen szekcióból nem érdekel akár milyen jó is, Firmware nem lesz moddolva ez 100%. Egy switch-et is ajánlhattok mellé mert lehet nem lesz elég a 4 port, nem vagyok oda a wifi-ért, az maximum net böngészésre jó ráadásul panel ház vasbeton mindenütt kismillió fallal...
Előre is köszi.
-
-
Topikgazda
válasz slashing #23897 üzenetére
D-Link-et nem szoktunk ajánlani, TP-Link-et viszont mindig de te tudod.
A 120-as net miatt gigabites kell, ajánlott: Netgear 3500Lv2/3700/3800/4x00, Asus N15U/N16/N66U, Linksys E3200/E4200v1.
Szükség esetén mindre lehet tenni valamilyen 3rd party firmware-t.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest