- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
intercooler
őstag
válasz Intruder2k5 #23619 üzenetére
Végül az N15U-t választottam, telepítés meg beállításokban hol tudok majd segítséget kérni? vagy van valami leírás?
-
Motoxxx
tag
én is az N15U-t néztem ki. Kérdésem ez külsö vagy belsö antennás és ha belső az elég hozzá, hogy egy családi házban átvigyen két vagy három falat?
Köszi a válaszokat!
-
legenda
-
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #23649 üzenetére
Ez van, sajnos jelen esetben többet nem tudok adni érte...
-
MODERÁTOR
válasz intercooler #23652 üzenetére
Az RT-N15U-nak tudtommal itt még nincs topikja, bár most már egyre több embernek van ilyenje, lehet időszerű lesz nyitni neki egyet! Ha gondolod, akkor tedd meg!
Ha ehhez nincs kedved, akkor gyere ide, regisztrálj, és kérdezhetsz!
-
MODERÁTOR
-
bbrain
tag
Segítsetek pls... Idegbajt kapok a szar wifi routerektől... Jelenleg van 3db, mindegyikkel szopok valamit...
Kb az összessel az a problémám, hogy nem szereti ha 5 feletti cucc van csatlakoztatva hozzá.
3 teló, 3 notebook, 2 tab ot használunk jelenleg, de mindegyik routerem instabillá válik, ki kell húzogatni naponta többször is. Kellene valami jó FW a meglévő routerekhez, vagy egy 4. kellene ami végre nem szopatna tovább.A routerek:
1, TP-LINK 1043nd
2, TP-LINK 2543ND
3, D-LINK DIR-655A követelmény: Gbit lan, 300+ wifi
Köszi.
Everything you read on the internet is true - Albert Einstein
-
MODERÁTOR
-
bbrain
tag
válasz Intruder2k5 #23659 üzenetére
120-as UPC-m van, ritkán szoktam wifin torrentezni, NAS húzza a szarokat ha kell valami, de az vezetékes. Minden DHCP-n van.
-
MODERÁTOR
válasz bbrain #23660 üzenetére
Ha futja rá, akkor ASUS RT-N66U! Ha nem, akkor mondjuk Linksys E3200, vagy ASUS RT-N15U. A TP-LINK-et elfelejteném inkább...
[ Szerkesztve ]
-
bbrain
tag
válasz Intruder2k5 #23661 üzenetére
rég óta szívok, inkább veszek egy ilyet, csak ne kelljen már szarakodnom. még 1 kérdés: fszt + emeletre is kellene net, jelenleg fent nincs. megy fel lan kábel, ha kell. Melyik a legjobb megoldás, hogyha jó netet szeretnék fent? Külön hálózatok, vagy WDS-el valahogy megosztva?
-
MODERÁTOR
válasz bbrain #23662 üzenetére
A WDS szerintem felejtős... Én mindenképpen kábelen vinném fel a netet a lenti routerből, és akkor oda is teszel egy egyszerűbb routert, switch + AP módban! De várd ki a végét, PeachMan fórumtárs épp ma vett egy ilyet (RT-N66U-t), hasonló felindulásból a TP-LINK 1043ND után, és azt mondja minden WiFi gondját megoldotta, pedig a TP-LINK-et 27dBm-el járatta, mégsem volt elégséges amit tudott! Szóval ha szerencséd van, még lehet beszórja a felső szintet is!
[ Szerkesztve ]
-
bbrain
tag
válasz Intruder2k5 #23661 üzenetére
Látom, hogy az N66U-t is hackolod. Kell piszkálni, vagy a gyári FW is elég stabil rajta?
Az a bajom, hogy már minden egy számítógép és mindent szarrá kell konfigolni hogy kompatibilisek legyenek egymással.Everything you read on the internet is true - Albert Einstein
-
MODERÁTOR
válasz bbrain #23664 üzenetére
Igen én hekkelem, már csak megszokásból is, na meg persze vannak plusz funkciók, amiket csak a Tomato biztosít, és nekem kellenek! Egyébként, ha nem akarod, akkor nem muszáj hekkelni, az N66U-nak már meglehetősen nagy tudású és komoly a gyári szoftvere is!
Sajnos a linkelt demo sokszor nehezen jön be!
-
bbrain
tag
válasz Intruder2k5 #23663 üzenetére
Köszi az infót. Már korábban is nézegettem ezt, lehet hogy holnap nézek is egyet valahol.
-
bbrain
tag
válasz Intruder2k5 #23665 üzenetére
Jól néz ki... Látom hogy frissítik is rendesen az FWket gyárilag is. TP-LINK valamikor a HW verzióját nem támogatja
-
MODERÁTOR
-
bbrain
tag
válasz Intruder2k5 #23668 üzenetére
Ok, jelentkezem ahogy tudtam tesztelni!
-
Tegla80
addikt
sziasztok.
lenne pár kérdésem,amire jó lenne pár válasz is
ami adott:
PS3 rendszer(kábelen kötve) - Dlink DGL4300(Fw.gyári:1.7W ) -Thomson THG570(modem a szolg.tól) és kábeles 10/1 es net
PS3 al mérve ezt tudja.(ha jól tudom,angol servert mér )vannak a neten újabb fw verziók a router-hez,ezt automatán miért nem frissíti magától,ha be van kapcsolva a frissítés? pl az1.9. akármire,
van e értelme foglalkozni az új fw el?
Hozhat e esetleg valami javulást,online játék szinten? mert legfőképpen erre használom és mostanában megszaporodtak a "nem hallom és nem is látom a másikat a szobában" jelenségek. Autóversenynél ez nem túl előnyös. ( amúgy 12en vagyunk és fullhd felbontásban játszunk,ha ennek van jelentősége 1általán ,az adatátvitelben )utp kábelnél van fém csatis fajta (cat6?),ami mivel is tud többet? jelenleg cat5e van sima műanyag véges, de mivel az eszközeim mind "fém dugalj bemenetek" és van bennük az a kis pöcök "test" nek ( ,nemtom mi a helyes neve és feladata. ) ,egyik ismerős mondta ,h az is javíthat a dolgon. hülyeséget beszélt vagy érdemes vennem komolyabb kábelt??
nem vagyok nagy szaki, (de gondolom ez átjött,ha nagy baromságot kérdeztem )
jah,vélemény a routerről? megfelelő játékra,vagy kéne valami komolyabb esetleg?(bár elvileg játékhoz tervezték, ezért is vettem anno.)
thx
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Geresics
addikt
válasz Intruder2k5 #23531 üzenetére
Ma megjött a Linksys E3200, amit ajánlottál!
Olyan csilli-villi parasztvakítások vannak benne, hogy ihaj! Még hasznuk is van! Jó ötlet a szülői felügyelet (majd lekorlátozom az asszonyt ), de ami a legjobban tetszik az a menedzselhető vendég-WIFI!
Azt nem tudom, hogy az E2500 is tudja-e ezeket, de nem bántam meg, hogy ezt vettem, köszönöm a tippet!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Dragon27
senior tag
Szerintetek EA2700 Smart fw-vel otthoni használatra 3D, HD Filmekre , hálózati tárolóra ...
maga a EA2700 vélemény -
matyi19
őstag
Sziasztok!
Mint rebebben is emlitettem szeretnem lecserelni a Linksys WRT54GL tipusu routeremet...
Ezt a harmat valasztottam ki:
D-Link DIR-615
TP-Link TL-WR841N
TENDA W308R
Linkelni nem tudtam oket, telefonrol irok...
Korulbelul mindharom egy arban van.
Melyiket ajanlanatok?
Koszonom!! -
takidj
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani egy routert a következőkre:
WAN: Digi Basenet 40 / 20 Mbit
LAN 1: Asztali gép
LAN 2: TV stick
Wi-fi: 2 laptop + 2 okosteló fogja használni
1. USB: NyomtatóPlussz lesz egy UE40EH6030 tv.
A TV stick HDMI-n keresztül a tv-re lesz kötve, a stickre pedig lesz egy 2TB külső tápos winchester filmek tárolására + torrent. Gondolom a stick nem kihagyható a rendszerből? Mivel azon android fut és ezzel tudom lejátszani a vinyón tárolt filmeket. Valamint torrentezésnél csak a router stick vinyó hármas fog menni. Szerintetek jó ez így?
Egy cloudingos routerrel pl távolról is el tudom érni az otthoni hálózatom? Tehát pl tudom rendezni a torrentek stb a telóról? Plussz az lehetséges, hogy lássam a nyomtató patron töltöttségi szintet, ha a router USB-jére lesz kötve?
Köszi a válaszokat!
-
Topikgazda
válasz matyi19 #23674 üzenetére
Ebből a 3-ból a leginkább ajánlott a TP-Link, érdemes lenne inkább az ND változatát beszerezni mert azon cserélhetőek az antennák. Ha van még egy kis pénzed, érdemes lenne elgondolkodni a 842ND beszerzésén is mert a cserélhető antennák mellett még USB porttal is rendelkezik.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz takidj #23675 üzenetére
40-es net mellé elég lenne egy TP-Link 842ND is de a jövőre tervezés miatt nem lenne hátrány beszerezni egy gigabites példányt sem. Gigabitesből a TP-Link 3600/4300, Netgear 3500Lv2, Asus N15U/N16, Linksys E3000/E3200 ajánlott.
Az összes elképzelésedhez már szükség lesz valamilyen 3rd party firmware-re is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
matyi19
őstag
válasz Gubek-Einste #23676 üzenetére
Koszonom a valaszt!
USB portra nincs szugsegem, az ND-n is gondolkodtam, de annak sincs nagy ertelme ha nem cserelek antennat... -
takidj
csendes tag
válasz Gubek-Einste #23677 üzenetére
Köszi! TP-Link 4300 lesz a nyerő így elsőre. Azt hiszem a vinyót is erre dugom rá és ezen fog futni a torrent szerver. A routert el fogom tudni érni távolról telón keresztül és úgy menedzselni? Pl másik városból mobileneten keresztül?
-
ubisali
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek nekem!
Hálózatba szeretnénk kötni több sz.gépet wifi router alkalmazásával, de fogalmunk sincs, hogy kell elkezdeni!
A hálózatot játékra szeretnénk használni!
Ha valaki tud ebben segíteni, azt örömmel hallgatnám!
Köszi!Samsung Galaxy S4 LTE 4.3 T-mobile
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
matyi19
őstag
Nah csak nem lessz csere....
Vegul, nem vettek meg a routeremet, ugyhogy maradok ezzel (Linksys), nincs mit kezdjek kettovel. -
Topikgazda
-
matyi19
őstag
válasz Gubek-Einste #23686 üzenetére
Nem nagy összeg, de nem rég volt egy nagyobb beruházásom szóval, most nem....
Amúgy valamivel fel lehetne dobni, egy új firmware-nek lenne valami értelme?Most a legfrissebb gyári van rajta. -
matyi19
őstag
válasz Intruder2k5 #23688 üzenetére
Ha pl ezzel használom, miben lenne esetlegesen jobb?
-
McDog
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23688 üzenetére
Tomato fimware letöltésnél eljutok ide. RT-N15U-nál melyik firmwaret kell itt választani?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Mivel abban 8MB flash van, így ettől mindenképpen kisebb kell! Én javaslom a Big-VPN vagy BT-VPN verziót!
matyi19A fő kérdés itt az, hogy miért is szeretnéd lecserélni? Csak azért, hogy újítsál valamit? A változatosság kedvéért? Sok mindenben jobb lenne, mivel ezek a custom firmware-ek sokkal inkább finomhangolhatók, több funkcióval rendelkeznek, stb...
De mindez nem ide való, egyik téma sem, vannak rá alkalmasabb topikok!
-
matyi19
őstag
Bocsánat, nem tudtam ezekről a topicokról
De, csak lenne Hozzád egy utolsó kérdésem, innen melyiket töltsem le?[ Szerkesztve ]
-
xigris
őstag
Sziasztok melyik a jobb tp-link wdr3600 vagy Asus RT-N16 melyiket éri megvenni válaszokat előre is köszönöm
-
arnyekxxx
veterán
Úgy néz ki olyan helyre költözök ahol az egyetlen opció a mobilnet. Ha már 3g-s routert kell vennem, olyanon gondolkozok ami aksis. Erről mi a véleményetek?
-
Például
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogyha egy 120mb-s netet szeretnék megosztani akkor milyen routert javasolnátok. Az ár amibe bele kellene férnie az olyan 30 nagyon max 40 ezer. Fontos lenne a megbízhatóság, és az erős és stabil wifi, mert ez egy iskolában lesz.
Előre is köszi. -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz arnyekxxx #23696 üzenetére
Gyenge wifi teljesítmény, nem érdemes meg venni, max akkor ha gépek/eszközök mellett lenne használva.
Inkább vegyél egy normális MR3420-at.
Másik megoldás valamilyen USB porttal rendelkező router + 3rd party firmware.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
siwok1
tag
Betelt a pohár a TPLINKEL MERT LINKEL....
mostantól a hálózati eszközökre is érvényes, hogy ami nehéz az ér valamit, legalább van benne anyag.
Bocsi, hogy ide kiirtam, de lehet más is észre vette, hogy olcsó húsnak híg a leve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest