- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz monti0222w #23300 üzenetére
a gigabites router gigabites kábeles átvitelt tud, az eccerűben meg 100as van, ami egy elméleti max határ, egy 80-100megabites net 100as hálózaton korlátokba ütközik.
-
jNk
senior tag
válasz Gubek-Einste #23297 üzenetére
WDR3500
- Szimultán dual band
- 1 usb port
- wan/lan portok: 10/100mbit
- wifi be/ki gombWDR3600
- Szimultán dual band
- 2 usb port
- wan/lan portok: 10/100/1000mbit
- hw nat: "WAN to LAN throughput of over 800Mbps" -
Tom5
addikt
válasz Gubek-Einste #23299 üzenetére
áh, nekem ez kínai. Nekem elég ha bedugom, belövöm a jelszót és múkodik...
-
JohNNyL
csendes tag
Adott a router: TP-Link router TL-WR2543ND 450Mbps Gigabit
Kérdés az, hogy alkalmas lehet e arra, hogy ha rákötök egy X GB-os HDD-ét és hálózaton keresztül erről szeretnék 3D-és filmeket nézni Lg 42LM620S-el, akkor szaggatás nélkül tudom e nézni a filmet?
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus wl 500gp v2 routerem van, meg vagyok vele elégedve, de érkezik a családba egy Nas így a Nasról szeretnék filmet nézni. Jelenleg 25\10Mbites netem van Digis. Régebben ezen volt nyomtató is de most már nincs.
Milyen routert ajánlotok? Stabil gigabites routert szeretnék stabil gyári fw-vel, nem akarom mókolni.
Menne rá egy NAS, egy Ac ryan media player, kettő noti, kettő telefon egyelőre."So say we all"
-
krealon
veterán
-
MODERÁTOR
-
tucsok.
senior tag
válasz Intruder2k5 #23309 üzenetére
OK, OK csak az ára picit sok olyan 25ig gondoltam.... Esetleg ez: [link]
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
MODERÁTOR
-
tucsok.
senior tag
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz gameresboy #23303 üzenetére
Ezek közül bármelyik jó lesz.
Ha nincs esély nagyobb netre akkor 842ND vagy 1043ND, ha van akkor 1043ND, mindkettőre fel lehet tenni vargalex fórumtárs által készített OpenWRT-t.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz JohNNyL #23305 üzenetére
A router-re kötött HDD-ről nem jó megoldás a HD/3D film nézése mert kevés ehhez a teljesítményes, modelltől függetlenül. Vagy NAS vagy valamilyen bekapcsolt gép kellene ehhez.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
iancurtis
csendes tag
válasz Negative #23251 üzenetére
"BELKIN P-F9K1105 N450 DB Wi-Fi Dual-Band N+ Router
Elérhető lenne az egész lakásban ha pont a lakás sarkába rakom?
Van ez annyira erős, mint az antennás társai?
Ha nem ezt, akkor mit ajánlotok?
Köszönöm előre is"Szia! Nekem közvetlen tapasztalatom nincsen a Belkinnel kapcsolatban, azonban amit szakmai körökben hallok róla általában az közel sem a dícséret Említetted, hogy 50 megás nethez lesz, ehhez már érdemesebb lenne egy valamivel komolyabb routerre beruházni. Én a Linksyst javaslom, Nekem alapból E3200 van, az kb ugyanaz a kategória, pénzben is ugyanaz, csak egy jóval megbízhatóbb és profibb cucc a linksys véleményem szerint.Esetleg ha mégkomolyabbat szeretnél, nézz rá az E4200 ,avval aztán biztosan nem lesz semmi lefedettségi, illetve egyéb gondod!
-
MODERÁTOR
válasz tucsok. #23312 üzenetére
RT-N53U router az ASUS weboldala szerint nem létezik! RT-N56U-t én személy szerint nem preferálom, bár állítólag az egyik leggyorsabb ma kapható router, de mégiscsak RaLink Chipset van benne!
-
evans123
csendes tag
Hello, tudna valaki ajanlani egy jo 8 portos gigasbites switchet? Asusra gondoltam, de Newegg-en olvastam egy olyan velemenyt, hogy ha nem cat6+ kabelllel vannak osszekotve a dolgok akkor meg se probal gigabiten mukodni. Nalam cat5e van, tudtommal rovid tavon ez is tudja a gigabitet. Elore is koszonom a valaszt. udv
-
Topikgazda
-
JohNNyL
csendes tag
válasz Gubek-Einste #23315 üzenetére
Most is bekapcsolt gép megy de ez így nem hatékony energiafelhasználás szempontjából és ezzel szemben is szaggat a film néha néha mikor nagy tartalmat kell kiszámolnia! Így ezekből gondoltam, hogy a szűk keresztmetszet a router lehet!
-
Topikgazda
-
zsiffin94
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég már írtam akkor nem kaptam választ még egy próbát teszek
Kinéztem két routert, tp-link wdr3600-at és a linksys E3200-ast. Szerintetek melyik lenne jobb egy lakásba ahol kb 10 eszközt kellene kiszolgálnia wifin és 1-et kábelesen? A netem 80/25 mbps. A tp-link-nek az ára elég jó de a linksyst meg többen dicsérik és nem tudom hogy csak a hype nagy körülötte vagy tényleg jó. Előre is köszönöm a segítséget. -
MODERÁTOR
-
Pszihonaranc
senior tag
Helló, szeretnék wifis routert venni 30 megás t-homes netemhez elég masszív online gameléshez kéne. Továbbá fontos lenne hogy legalább négy adapterrel is működjön, mert egyszerre 4 asztalit kell hogy kiszolgáljon.
Mit ajánlotok?Köszi
-
Sada987
csendes tag
Sziasztok, gondban vagyok...
Linksys E3200 vagy TL-WDR3600?
Viszont szeretném azt a funkciót is, ha torrentről töltök, akkor a gép kikapcsolása után folytassa egy usb-s vinyóra. Mit ajánlatok? -
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz Sada987 #23329 üzenetére
Én adok egy szavazatot a TL-WDR3600-nak.
1. Olcsóbb
2. Erősebb vas
3. Dupla RAM (128 MB)
4. 2 db USB port
5. 5 év garancia
6. Külső antennák
7. Alternatív firmware esetén is elérhető az 5 GHz WiFi (E3200-nál DD-Wrt-ről nem tudok nyilatkozni, de Tomato alatt csak 2,4 GHz WiFi van)Alex
-
zsiffin94
csendes tag
válasz vargalex #23331 üzenetére
A dupla ram miben "segít" a routernek és az alternative firmware mire jó? Szerinted ez (TL-WDR3600) a router elbír 10 eszközzel? (1 gép kábelesen és 4 telefon, 1 nyomtató, 1 laptop, 1 ps3, 1 dvd, plusz ha esetleg vendégek jönnének wifin) és ezt úgyértem hogyha egyszerre van rajta az összes, de az nem baj ha lassabb lesz a kapcsolat csak ne szakadjon meg és ne keljen a routert újraindítani (csak azért kérdezem mert volt már erre példa de nem ezzel a típussal).
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz zsiffin94 #23332 üzenetére
Hi!
A dupla RAM akkor jó, ha alternatív firmware telepítése után a router funkciókon kívül egyébre is használod az eszközt. Pl. torrent kliens, webszerver, samba szerver, stb. A 10 eszköz egy mai routernek nem igazán tétel. Persze attól is függ, hogy az egyes eszközök mennyi kapcsolatot generálnak. A kapcsolatszám felső korlátja is elég jól kitolható alternatív firmware használata esetén.
Alex
-
zsiffin94
csendes tag
válasz vargalex #23333 üzenetére
Utánanéztem de a wdr3600-ast nem találtam támogatott routerek között se Tomaton se DD-Wrt-n de ha tévedek kérlek javíts mert tényleg kezdő vagyok ilyen ügyben Az adatforgalom nagy része a PC-n menne keresztül és ezzel megint eljutottam egy újabb kérdéshez hogy alternatív fw-vel mit tudok csinálni a torrent klienssel? az 5Ghz-t a ps3 használná meg a dvd lejátszó.
-
vargalex
félisten
válasz zsiffin94 #23334 üzenetére
Hi!
Nem mondtam, hogy az általad említett firmware-ok közül bármelyik is támogatná. Ellenben az OpenWrt igen.
A torrent kliensről: alternatív firmware esetén lehetőséged van a torrent kliens futtatására a routeren, ami a routerre USB-n kötött HDD-re tud torrenteket letölteni, illetve seedelni PC használata nélkül. Természetesen az így letöltött tartalom elérhető akár samba-n, ftp-n, nfs-en, vagy DLNA-n is.
Alex
-
Sada987
csendes tag
válasz vargalex #23331 üzenetére
*vargalex - Köszönöm a segítséget, megfogadom a tanácsod.
Bár abszolút nem értem az alternatív fw-es dolgot, a lényeg gép nélkül tudjam a torrent klienst elérni. Letöltés-feltöltés. Ezzel kapcsolatban PM-ben zavarlak, ha nem baj.*Intruder2k5 - olvasás után nem frissítettem az oldalt, csak beírtam bánatom.
Így láttam a választ, de nekem még volt torentes kérdésem is. -
vargalex
félisten
válasz Sada987 #23336 üzenetére
Hi!
Torrentezéshez ezeken a routereken alternatív firmware telepítése szükséges. Az E3200 esetén Tomato, TL-WDR3600 esetén OpenWrt az ajánlott. Privátban természetesen keress nyugodtan, esetlegesen olvasgathatod a TP-Link TL-WR1043ND, TL-WDR3600, vagy TL-WDR4300 topic-okat.
Alex
-
Integrator
aktív tag
Nemrég vettem egy DIR-825-ös routert, és míg az előző routernél nem jelentkezett (DIR-600), addig ennél az utóübbi időben egyre rendszeresebben csinálja azt, hogy teljesen véletlenszerű oldalaknál (facebook, gmail, google, stb), amiket próbálok megnyitni, a router kezdőoldalát hozza be, ami egyébként a 192.168.0.1 lenne.
Ez mi miatt van? Ki lehetne ezt valahogy kapcsolni? Vagy megszüntetni vagy valami?Köszi előre is.
-
vargalex
félisten
válasz Integrator #23338 üzenetére
Egy OpenWrt egészen biztosan megszünteti. A gyári firmware-t nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
zsakaizoltan
tag
UPC 50MB nethez milyen routert tudtok ajánlani? Pénzem nincs túl sok rá, és szuper lenne, ha a beállítása egyszerű lenne, mert nem nagyon értek hozzá
Köszi előre is.LG 42lm620s, Egreat r6s, xbox 360 320gb.
-
aktív tag
Sziasztok!
Most kötöttek be új "Lan" -os (50/25) internetet. Olyan kérdésem lenne hogy a mostani routerem (TP-LINK TL-WR340GD) -t érdemes lenne -e lecserélni egy új, modernebb routerre? Segítséget előre is köszönöm.
Üdv Frozen
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék van e olyan router amit ha elérek kivülről akkor a router feléleszti a gépet
Próbáltam a wake on lant de valamiért nem megy most egy tp-link 741nd van esetleg ebben nincs ilyen beállítás? -
MODERÁTOR
válasz FrozenThrone #23341 üzenetére
Szia!
Mindenképpen! Az nem ilyen sebességre van tervezve!
-
monti0222w
addikt
Sziasztok, kérdésem lenne a diginél van 40/20-as netem és olyan wifi routert szeretnék, ami az egész lakásban lehetne netezni, panelba lakok és emiatt jó lenne egy erősebb router. Pc-re lenne rákötve kábelesen arról menne 1notebook, 1 tablet, 2 telefon. Használat net, torrent film ,játék letöltése stb. köszönőm a válaszokat.
-
Topikgazda
válasz zsakaizoltan #23340 üzenetére
100-as portokkal rendelkezőekből: TP-Link 84x/94x, Asus N12, Linksys E900/E1x00.
Jövőre tervezés végett érdemes lenne egy gigabites portokkal felszerelt típus választani, ezekből: TP-Link 1043ND/2543ND/3600/4300, Netgear 3500L, Asus N15U/N16, Linksys E2000.
Természetesen választhatsz más gyártót/modellt is, érdemes a vétel előtt itt rákérdeznek, hogy mi a véleményünk.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz monti0222w #23344 üzenetére
Az EBBEN a hozzászólásban írtak rád is igazak és még ha többet is rá tudsz szánni akkor D-Link 825, Asus N66U, Netgear 3700/3800/4000/4500, Linksys E3000/E3200/E4200v1.
Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy sokkal rosszabbak ilyen szempontból de többeknek is (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
zsakaizoltan
tag
válasz Gubek-Einste #23345 üzenetére
Köszönöm!
Ezt néztem ki, ami árban is megfelelne nekem!
Amire használnám: LG LM620S típusú tv lenne rákötve , illetve wifin-n keresztül noti meg telefon kapcsolódna rá! UPC 50 megás netem van.
Ez megfelelne akkor az elvárásoknak? A beállítása mennyire lenne egyszerű?LG 42lm620s, Egreat r6s, xbox 360 320gb.
-
Pszihonaranc
senior tag
Erre esetleg tudna valaki válaszolni?
-
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23343 üzenetére
Mit ajánlanál akkor az említett router helyére? Esetleg egy ilyen? TL-WR1043ND
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Vajon érdemes várni a TP-Link WDR-4900-re, miben lesz jobb mint a 4300-as?
Mikor és mennyiért lesz kapható nálunk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.