Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zumi007

    csendes tag

    Sziasztok!

    A fórum témájához képest nem meglepő módon router vásárlásban kérnék segítséget.

    A körülmények/elvárások:
    1) Panelház + Interware 4 Mbit ADSL + 1 desktop gép integrált hálókarival dróton bekötve (maradna is azon, mert legalább 5 vb. falnyira van a router helyétől :W ) + 1 db HP-Compaq nx 6310 Centrino Duós notebook Intel PRO/Wireless 3945ABG vezeték nélküli eszközzel (jelenleg ez is drótozva).
    2) A felhasználás (fontossági sorrendben) napi 12-24 óra ftp letöltés, általános netezés, MSN, skype. Nincs torrent, nincs online játék.
    3) Eddig egy 3Com OfficeConnect routert használtam, ami kb. 3-4 éve megy kikapcsolás, lefagyás, újraindítás és bármiféle probléma nélkül :C , de szeretnék a notival kicsit függetlenedni a zsinórtól (kb. 10 méteren belül max. 2-3 vb. falon át).
    4) Költségkeret: max. 15k környéke, de nem lenne rossz, ha inkább a 10-hez közelítene.

    Potenciális kiszemeltjeim:
    - 3Com OfficeConnect Wireless 54/108 Mbps Cable DSL Router vagy 3Com OfficeConnect ADSL Wireless 54/108 Mbps 11g Firewall Router (Mint említettem, a 3Commal abszolút elégedett vagyok, de a fenti 3 típus között jelentős árkülönbség van, amire nem találom a magyarázatot.)
    - Linksys WRT54G/GL/GS (A fórumot elolvasva azt vágom, hogy a sima G a buta kistestvér, bár egy barátomnál gond nélkül megy, és ő esküszik rá. Azt is értem, hogy a GS a 108 Mbites változat, ami egyesek szerint parasztvakítás. Így - főleg Rommel6600 és Bon3ss véleménye alapján - a GL tűnt a befutónak, DE kukkom nincs a Linuxhoz. Tényleg, a linuxos fw azt jelenti, hogy csak linuxról lehet konfigolni a routert? Ilyen téren én egy mezei júzer (lúzer) vagyok, és nem is tudom, hogy valaha szükségem lehet-e mindarra a képességre, amiket a GL tud, illetve, hogy valaha is be tudnám-e állítani akárcsak a negyedét annak, amit pl. egy Tomato fw-vel ki lehet belőle hozni.)
    - Edimax BR-6204WG (Kevés negatívumot és sok pozitívumot olvastam róla.)
    - TP-Link TL-WR542G (Az olcsóbb kategóriából messze ez tűnik a legpozitívabbnak.)

    Számomra annyi lenne a lényeg, hogy a router megbízhatóan szolgáljon, ugyanis a munkámhoz kell a folyamatos netkapcsolat, jó képességű tűzfala legyen, de az se ártana, ha be tudnám állítani, hogy a gyerek letöltése vagy MSN-je ne vegye el a sávszélt az ftp-s letöltésemtől.

    Előre is köszönök minden segítséget/ötletet. :R

    If you see da police, Warn-A-Brother. May the 4th be with you.

Új hozzászólás Aktív témák