- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Adott 560ti videokártya és az érdekelne,hogy véleményetek szerint egy i3-2125 kihajthatja vagy nézzek komolyabbat?
Köszönöm előre is!
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
válasz csucsbicep #36358 üzenetére
Igazából azt(I5 2500K) cserélném le a fent említettre,nem használom ki,de mégsem szeretném ha a kártyát visszafogná az új...
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
válasz csucsbicep #36360 üzenetére
Igazad van,szét is nézek..köszönöm a segítséged!
-
Edward1981
tag
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem.
Adott két Hd 6850-es videokari és jelenleg egy 4 magositott 720BE procival hajtom őket ami 3400Mhz-en ketyeg. Váltani szeretnék de nem tudom mire.....
Az Fx procikról nagyon vegyes dolgokat halottam de szerintetek egy 8120-as elég lenne -e???A másik lehetőség egy i5 2500k amit meg tudnék venni 47-ért.
Ti mit javasoltok????
Az első számú szempont a játék, de nem ártana ha nem kéne 80-at ráköltenem.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Edward1981 #36362 üzenetére
Ha játékra kell én inkább az i5-ben gondolkodnék.
-
Edward1981
tag
válasz csucsbicep #36363 üzenetére
Megéri azt a plussz lóvét az i5??? Amúgy mi a véleményed az áráról???
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Edward1981 #36362 üzenetére
Szerintem az i5 a jo valasztas. A 8xxx zabal mint a diszno, melegszik es jatekban az i5 a jobb.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Zaied
addikt
Szeretnék venni egy új gépet és a következőket néztem ki:
Valószínűleg egy Asus Sabertooth P67 Rev 3 mas alaplappal
8-16GB corsair dominator ram
4890 vagy 5770 vagy GTX280 1gb vel mind vagy esetleg valami mással
Kérdésema következő lenne ebbe a gépbe melyik processzor lenen a jobb a i5-2500K vagy a i7-2600 ?
A gép főként photosopra lenne hazsnálva és premier pro ra valmain egyébb szoftverekre, de havonta szoktunk játszania haverokkal szóval arra is jó lenne ha jó lenn
Az ár rugalmas ha egyik se jó meghallgatok más ajánlatot is. -
Casanova*
veterán
válasz Edward1981 #36364 üzenetére
+ i5 AMD procit ,neee!
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Edward1981 #36364 üzenetére
Használtan 45 körül szokott menni.
-
Edward1981
tag
válasz csucsbicep #36368 üzenetére
Köszönöm a segítséget!!!
-
stratova
veterán
Ha javasolhatok.
-
CsGorgo
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni a tapasztaltabbaktól, hogy az INTEL Core i5-2310 2.90GHz, illetve i5-3450 3.10GHz-es processzorokon a gyári hűtés elegendő-e vagy cserélni érdemes-e?
Előre is köszönöm! -
kicsigi97
tag
Hali!
Szerintem a SABERTOOTH P67 REV 3.0 elég felesleges, vegyél inkább egy ilyet:
ASROCK Z77 Pro3 ~24,5 eFt
i5-2500K elég lesz hozzá, kicsit izmosabb VGA-val:
Sapphire Radeon HD6870 FleX HD 1024MB PCIe ~47 e Ft
Szerintem 8 GB RAM elégTuning nélkül:
ASRock B75 Pro3-M ~18 eFt
Intel Core i5 3450 Boxed ~48 eFt[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz kicsigi97 #36375 üzenetére
Asrock-ot igazabol nem ajanlanam, a Z77-es platformnak van par gyermekbetegsege. Peldaul a " 124" fok amikor vagy a processzort vagy a chips-et vagy mindkettot 124 foknak latja, es akkor elindul minden venti maxon es csak restart utan jon helyre. Egyes esetekben pedig automatikusan lezarja magat a gep mivel 124 fokot mer, sokszor porgeti a ventit mint az idiota hiaba a processzor es a lap chipset-je 35 fok alatt van. Meg aztan par gond a videokarival, nekem van egy 7870-es benne, sokszor elofordul hogy miutan bekapcsolom nem ad jelt a kijelzonek.
Utananeztem es tobben (roman/magyar/angol forumokon) panaszkodtak ilyen gondokra. nem szamit hogy a kartyad AMD vagy nVidia. A fura az hogy elkuldtem gariztatni es visszakuldtek olyan uzenetel hogy " the motherboard is works perfectly. Thank you for your interest. ".Inkabb vegyel Asus-t, MSI-it.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz szörnyeteg77 #36377 üzenetére
A MSI-vel mi a gond ?
-
fntastic
aktív tag
Most én is ilyen kérdés előtt állok, hogy kellene az i5-öm alá egy jó alaplap, meg ha tudtok egy 8GB-os KIT-et ajánlani.
A procit sem tudom pontosan, i5-2500K jó, vagy az újabb Ivy Bridge? Abból melyik?u.i.: SLI-m, CF-m nem lesz, USB 3 slotból lehetőleg több, de nem kell full extra alaplap
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Ragd off topicba a nem ideillő hsz.-eket,amíg lehet szerkeszd a hozzászólásaid nem kell külön hsz-ban válaszolni mindenkinek.
Az MSI z77a-gd65 -ről is vannak rossz tapasztalatok ...Msi Z77 / H77 / B75[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz csucsbicep #36384 üzenetére
Par percig orjongtem. Azon gondolkodom hogy lehetne tonkre verni, de ugy hogy csereljek ki a gariban.
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Amd x6-ról érdemes lenne sandys i5-re váltanom? Javarészt játékra használom a gépet.Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Majkee84 #36387 üzenetére
Ha talicskarol (FX) van szo akkor igen, ha pedig nem akkor attol fugg menyibe kerul a platform csere. Az i5 nagyon jo processzor, arany kozeput.
Ambar ha csak jatekra hasznalod a gepet, akkor inkabb egy eros videokartyara erdemes penzt kolteni.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Majkee84
aktív tag
válasz MiklosSaS #36388 üzenetére
Az aláírásomban szereplő x6 1055t-ről lenne szó. A vga már megvan a 7850 személyében, de nem vagyok benne biztos, hogy full hd-ban elég hozzá az x6. Az oc max 3.4- ghz-ig megy, a lapom nem bírja tovább. Lenne vevőm rá, csak a lap és a proci 40-be elmenne. Olyan 15-20 ezret még rászánnék a cserére. Ennek függvényében vennék lapot plusz procit, egyelőre k-sban nem gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
bartucc
addikt
-
Majkee84
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm úraim!
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépemben szeretnék frissítést végrehajtani hardware oldalon, kevéske anyagi ráfordítással.
Jelenlegi konfigurációm:
Gigabyte P35-DS3 alaplap
Intel E4500 processzor
2 * 1 GB Geil Ultra 800 Mhz DDR2 ram
Nvidia Geforce 9600GT 512Mb
400 WATT-os tápjáték egyre kevesebb van, viszont képszerkesztés és videóvágás egyre több. Utóbbihoz ez a proci édeskevés.
Quad proci ha jól tudom illeszthető az alaplaphoz.
Kérdés, hogy Az Intel Quad sorozatából melyiket érdemes keresni és hűtéssel együtt mi a reális használtpiaci ára ezeknek?
Memóriát is dupláznám, de -tudom amatőr a kérdés- jelenthet-e problémát hogy a Quad proci mellett csak 800 Mhz-es memóriák lennének? (DDR2-esek arany árban vannak, ha nem muszály nem cserélném le a 800-asokat 1066-osokra.)segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Majkee84
aktív tag
válasz gonger #36394 üzenetére
Szeva!
Én nem gondolkodnék a helyedben 775-ös konfigban, se ddr2-es ramokban, Igaz árat nem írtál, de egy am3 x4/x6/bull vagy i5-öt céloznék meg a helyedben. Az amd-t mostanában nem ajánlják a magas fogyasztás/hő termelés miatt. Az intelek erősebbek (s1155). Az első generációsokra nem építenék 2012-ben.![ Szerkesztve ]
-
petiwr
senior tag
AMD Phenom II X4 945 3 Ghz CPU ezen lehet valamiféle tuningot végezni?
-
Murder3
addikt
melyik a legjobb AM2/AM2+ socketes processzor?(ezek férnek bele)
melyik az amelyek kielégítik a mai igényeket?Illetve ár érték arányba.Nvidia 440 GT 1GB
2GB ram(4-6GB bővítés lenne majd)AMD Athlon 64 jelenleg egy X2 Dual core 4000+ 2,1Ghz processzor van.
-
gonger
senior tag
válasz Majkee84 #36395 üzenetére
Szia!
AMD egyáltalán nem jön szóba. Párom laptopjánál azt választottuk, de azóta is bánom...
A mostani procit kb fillérekért tudom eladni, alaplap szintén nem ér sokat.
2 Gb Memóriát kb 5-6 e ft-ért tudok venni(tudom, ennyiből 4GB DDR3-ast adnak)
a legolcsóbb i5-ösök is 45 e körül vannak, hozzá egy alaplap még min 15 e Ft.
ebben a verzióban talán még a SATA vinyómat is ki kéne dobnom(???)
ha csak procit cserélek és memóriát bővítek, akkor az számításom szerint ~ 30 -32000Ft-ból megvan.
Továbbá kérdés, hogy a Quad és az általad ajánlott cucc között teljesítményben milyen különbség lehet ill milyen egyéb kompromisszummal kell számolnom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel