- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz #72487936 #133100 üzenetére
3 féle panellel szerelik legalább, az lg messze a legjobb, kérdezz rá
ha nem lesz semmi baja 100 évig akkor 100 évig, ha 1 év után baja lesz akkor addig....
ezt senki nem tudja neked garantálni felelősség teljesen, nagy eséllyel még sok évig szolgálni fog, de lehet 1 éven belül megmakkan benne valami - kevés esély van rá de nem kizárt - és ez igaz minden új, vagy használt üzleti és egyéb gépre is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz #72487936 #133103 üzenetére
Amennyiben az adott boltban van jósgömb is, abban az esetben valóban tuti vétel lehet a gép. Minden más esetben soha-soha senki sem garantálhatja, hogy nem hal meg valami. Csak azt, hogy ott, adott körülményekkel tesztelve a gép hibátlan. Én is adtam el hibás gépet. Pedig bőven nem gyári teszteket toltam át rajta és mégis kuka lett a lap. Ez ilyen szakma. Ha gari van akkor nincs nagy para.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
krisztianAMG
senior tag
Acer Aspire S13, processzort leszámítva ugyan az a konfig: i7 7500 Kaby Lake vs. i5 7200U Kaby Lake.
Érdemes az i7-ért 100€ pluszt fizetni, vagy nem hoz annyi pluszt?Általános felhasználás, tartalomfogyasztás, multimédia, AutoCAD, Altium designer...
-
Chaser
legenda
válasz Bazsee71 #133102 üzenetére
aból még csak fhd-sat láttam lg-ben, de az nem olyan szép mint a hd+ verzió, azt notebookchecken meg tudod nézni h véleményezték
firecrest "Elvileg a boltban átnézik kívül-belül, gondolom én......" - igen, és ilyen alapon ami működik a következő 100 évben is konstans állapot lesz, meg az utána levő 1000 évben is ( :
de azért nem kell túl aggódni, személy szerint eddig %-osan nagyon kevés meghibásodással találkoztam, ha beüt a baj akkor meg beüt, alaplapot is lehet venni hozzá emberi áron
másik bolt laptopsystem, tőlük is vehetsz nyugodtan gépet_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Elég sürgősen kellene a válasz, a héten lenne a vásárlás. Hivatalos irodai munkára kellene!
2 gépnek kell kijönnie 300 ezer forintból!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Következő 2 hét(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
2 gép beleférjen 300ezer forintba(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, irodai munka,(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játék nem kell(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Min 15,6, ami irodai munkára legjobb, elég a TN(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem jellemző, néha(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Az egyiken legyen Windows, a másikon nem kell.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD minél nagyobb, optikai meghajtó kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Minimum 3db USB port, ha belefér a táska, és minél könnyebb legyen, de a súly a legutolsó szempont.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép+ Lehet buta kérdés, de a Windows Home az használható hivatalosan irodai környezetben? Nem vagyok nagy Windows jogi guru
Előre is köszönöm, holnap reggel már vinnem kell a javaslatokat
-
libus
őstag
válasz #72487936 #133105 üzenetére
De ha vásárláskor hivatkozol a hardveraprós hirdetésre akkor, 6 hónap helyett 12 hónapot kapsz használt laptop vásárlásakor!
Chaser szebb kép van az Lg panelos HD+ kijelzőn, mint a Full HD Lg paneloson?
A HP 8570w laptopomat még szoknom kell, de annyira rossz képe van (persze elájulva sem vagyok tőle), de jobb a betekintési szöge az én Asus K70IJ laptopomnál.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Dinter
addikt
Notebookba ugyanolyan SSD jó mint az asztaliba, vagy kisebb kell bele? Mennyire nehéz beleszerelni? Notebookot még nem szereltem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz libus #133110 üzenetére
igen, szebb
ha csak a felbontáson múlna egy panel "szépsége" gyönyörű panelek lehetnének, de sajnos nem így van - ezután levő g szériás fhd tn panelek meg egyenesen ocsmányak -
és még egyszer mondom, ez az lg-re vonatkozik, auo és sec panellel szerelteket láttam még, azok csak átlagosak és pwm-esek, lg pwm free
notebookcheck teszt 8570p ezzel a panellel, amik teljesen egybeesnek az én véleményemmel
"Colors are vivid and blacks are very dark. Movies, photographs, graphics, and games have more visual impact than they would have on a standard display.The LG panel is capable of reproducing 97% of the sRGB color space. Since the display gamut actually extends beyond sRGB (green/yellow and purple), the true coverage within sRGB is technically a little bit lower. Not that it matters: overall this panel is about as good as it gets for a White-LED display. Only displays using color LEDs (like the DreamColor display), are able to do even better. Compared to the panels we usually see (which cover about 60% of sRGB), the HP HD+ display is clearly superior."
röviden: élénk színek, sötét fekete, média alkalmazások sokkal élvezhetőbbek mint egy standard panelnél
srgb 97%-os lefedettség fehér led technológiával, a dreamcolor - ips - verziók rgb led megoldásával nem ér fel, de egy átlagos srgb 60% körüli panelnél sokkal jobb
- és akkor a pwm mentességet még nem is említi, az jelen van a fhd lg-nél is 70w-ben -szerk: Dinter adott notebooktól függ mi kell bele, ha 2,5" sata akkor ugyanakkora mint asztali verzióban - de már ott is van pcie, m2, meg ég tudja mi -, notebookban is lehet m2, msata, sok minden
szerelés megint csak adott típustól függ, van olyan h gyorsabban kicserélem mint leveszed az asztali gép oldallapját ha csavaros, és előfordul olyan is h két óra, mert alaplap alá építették be ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Frawly
veterán
válasz krisztianAMG #133106 üzenetére
Határozottan nem éri meg a 100€-s különbözetet, alig van erőkülönbség a két proci között.
(#133109) gatesz: használható legálisan a Windows Home irodai környezetben. A Home csak azt jelenti, hogy a tudása limitáltabb a nagyobb verzióknál, nem azt, hogy csak otthon lehet használni.
-
Khelben
nagyúr
válasz krisztianAMG #133106 üzenetére
Az egész gép nem ér 1 Ft-t sem, teljesen mindegy, milyen CPU van benne.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Khelben #133115 üzenetére
és Frawly
Köszi srácok!
Amit még nézegetek, az a Dell Inspiron 7566 (az itteni ára 230k). Az egyetlen baaj vele, hogy nagyjából egy kilóval nehezebb a kelleténél. Sokat utazom, úgyhogy a 4K filmek lejátszásánál sokkal fontosabb, hogy bármikor magmmal tudjam vinni anélkül, hogy kilókat kellene számolgatni a hátamon.
Van olyan, legfeljebb 14"-os gép, ami nagyjából megfelel ezeknek, plusz az előző hsz.-ben említett feltételeknek (általános felhasználás, tartalomfogyasztás, multimédia, AutoCAD, Altium designer...) 250, legfeljebb 300k-ig?
Extra igény csak a billentyűzet világítás. SSD nem fontos, a jelenlegi gépemből megy majd át bele egy Samu 850 EVO.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz krisztianAMG #133116 üzenetére
Nem fogsz kapni ilyen gépet, se 300ert se 600ert. 14es méretben nem lehet akkora hűtést berakni, ami elbír egy rendes hardverrel. Akik megpróbálták, azok csúfosan elbuktak, ebből lettek a kerülendő gépek. 15 alatt csak U-s CPU van, ami kevés lesz autocadhez szerintem.
-
Ádám16
addikt
Kb ugyanazt keresem, mint dunc kollega:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? kb 1 hét
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 120, max de mehet feljebb egy picurit
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) net, film, torrent
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? no game
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? ips, otthon lesz lehet fényes is ennyiert tudom, hogy nincs
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? meg se mozdítom
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem kő
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? ssd jó volna, de nme feltétel, viszont könnyen szétkapható legyen ssd bővítés miatt
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs semmi a full HD kijelző tetszene
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Hasznalt is!!Ennyiert hp250 g5 a legajanlottabb meg mindig ujonnan? Baratnomnek vettem azt meg decemberben, dragabban, azzal meg vagyunk elegedve.
Hasznaltak kozul 120-ert garanciaval mi johet szoba?[ Szerkesztve ]
-
Preferia234
csendes tag
válasz Khelben #133093 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Értem, hogy nem egy csúcsgép, de nekem ekkora a keretem, és a gép feladatigényéhez nem gondolom, hogy ennél jobb/drágább gépet kellene vennem.
A használt gépeket azért nem szeretem, mert általában 6 hónap rájuk a garancia.
De ha jól veszem ki a szavaidból, ennyiért ez a gép egy jó választás. Köszi!
-
Soma01
veterán
Egy Intel Celeron N3060 és Intel HD Graphics 400 grafikus vezérlővel szerelt laptoppal milyen felbontású videók játszhatók le zökkenőmentesen YouTube-on ill. magára a gépre letöltött x264-ben?
A HP 250 G5 alaplapján van minden változatnál M.2 SSD foglalat? Tehát ha i3-as változatot veszek, később bővíthető SDD-vel úgy, hogy az eredeti vinyó és a DVD meghajtó is benne marad?
Azon filózok, hogy cerka+ssd változatot vegyem vagy a i3+vinyó változatot. A gép csak alap irodai célra lesz használva. A legnagyobb terhelés a YouTube videók lesznek. Esetleg más letöltött videók. Játék semmi... Kis fogyasztású, olcsó de megbízható gép kellene. Ezért néztem a 250-es HP-t. 120.000 ft árban a plafon. -
Tikakukac
titán
válasz Soma01 #133125 üzenetére
A gép felbontását simán viszi sok videóval is. FHD-val is 2 elmegy.
Leírtuk: Gyárilag SSD-s gépek M.2-vel jönnek, ott a rendes sata port rész ki van vágva és M.2 slot van a helyén.
HDD-s gépeknek van 2,5" helye és foglalata, oda egy adapterrel be lehet tenni M.2-t is.A kettő együtt nem megy, mindenképpen 1 lehetőséged van. SSD meg HDD meg opti az más árszint.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz Soma01 #133125 üzenetére
i3 alatt ne vegyél, hasznáálhatatlan az n3060 és társai, illetve arra jó ha valaki szeret több percet eltölteni nagyobb weboldalt betöltésénél meg excel indulásnál, ssd valamit segíthet ezen de sokat nem fog
laptopsystemnél biztos van lg-s 8570 még pár darab, 1 év garral is megvan 100-ből, hdd helyett 250-es ssd-t veszel akár másutt megvan 120-ból, ég és föld minden tekintetben_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dunc
nagyúr
-
haypro
senior tag
Annyiért abszolút nem rossz, sőt. Minőségre ebben az árkategóriában a ProBook viszi a zászlót. A proci se rossz, egy jobb i3 szinten van, viszont 3x annyit fogyaszt, és melegszik is rendesen.
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
daw460
csendes tag
Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy ha szerelek be az Asus n551-es laptopba m.2-es ssd-t akkor az garivesztéssel jár, vagy nyugodtam szétszedhetem? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz daw460 #133132 üzenetére
Ha felmerül a kérdés már nem jó.
Gatyára kell robbantani a gépet és amiben próbáltam is abban cache only módban ment. Úgy kalkulálj tudással-pénzzel-patenttöréssel-garival.
Ja és nem írtad milyened van, de nem M.2 volt eddig benne, legújabbat bevallom meg sem néztem. Csak feles mSata.
[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz Chaser #133124 üzenetére
Annyira nem rossz ez, de részemről többet jelent, hogy inkább legyen benne egy erős CPU "rosszabb kijelzővel" ( ami jelen esetemben egy i7 3720QM), mint egy fele annyit tudó CPU-s gép jobb kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Tikakukac
titán
válasz dugo_ #133134 üzenetére
Idézem magamtól: abban cache only módban ment.
Szívesen
libus: Szegény barátom csuklik mindig, de ő megcsinálta: fullos gémer brutál gép, na itt minden fog futni mint a barom olyan látvány lesz, minden csaj ott fog térdelni a ház előtt.
A keret szépen el is ment, minden király volt, a csajok viszont nem jöttek. Ha nő lennék én sem nagyon esnék össze: 19"-os 900p-s TN-es LG monitor feszült VGA kábelen, úgy, hogy az is átalakítóval, mert azon a gémer karin már DSUB sem volt
Mindig elmondom: jó dolog a vas, remek dolog a ledes gépház és a neonok meg a ventik, de ha a gép előtt ülsz a monitort fogod nézni. Mindig. Mikor a fentebbi esetben is előkerült a "látvány" kifejezés úgy röhögtem, mint az állat.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Előző gent rengeteget szedtem szét szintén AMD-s változatból. Azért ez kicsit itt is olyan mint a thinkpad és thinkpad edge. Bár tény, ennyiért sok más nincs. Csak tényleg az a proci ne lenne.
-
JohnnyDeer
újonc
Sziasztok
Két laptop között gondolkozok.
Első: Dell 7567: i7 7700hq, gtx 1050 ti, 8GB ram, 1 tb hdd: 340000 ft
Második: Acer aspire vx15: i7 7700hq, gtx 1050 ti, 8GB ram, 1 tb hdd: 319000 ft
Az Acer ahogy láttam kicsit olcsóbb és ugyanazt tudja, de minden tesztben és értékelésben a Dell jött ki győztesként, bár nem sokkal. Ti a dellt ajánlottátok, nekem is szinpatikusabb, de az Acer 20 000 forinttal kevesebbért tudja azt. Mindkettőt bővíteném 8GB rammal és 256 GB ssd-vel. A dellre kéne költeni még kó esetben 20 000 forintot ips kijelzőre, mivel az alap elég gyenge.
Így melyiket ajánlanátok? -
CptAdamica
veterán
válasz JohnnyDeer #133142 üzenetére
Ha kijelzőt cserélsz benne, akkor jó esetben a gari is ugrik. Szerintem rizikós.
Megyen!
-
Tikakukac
titán
Inkább kraft gondok voltak meg ja, azért ahhoz képest mit tudott igencsak adta a hőt.
JohnnyDeer: A ragasztott bezeles gépeknél az a gond, hogy papír. Imád hajolni, nyúlni, aztán nem stimmel, dózerolja le a palmrestet is jobb esetben. Rosszabb esetben nyomja a kijelzőt és lesz akkora backlight bleeding, hogy felsírsz. Amikor valaki ezt így garisan akarja megoldani (megkérdeztem a kollégát, ő csinált már garisat), akkor kérnek rá bezelt is újat. Utána nyilván kijelzőn kívül minden garis. Szalagkábel csak akkor ha nem nyíródik el, mert az ráfogható szerelésre is sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
JohnnyDeer
újonc
válasz CptAdamica #133143 üzenetére
Van egy haver, akinek van laptop szervíze. Ő inygen csinálná, de nem tudom h ha ő szereli marad-e a garancia. Azért írtam jó esetbent, mivel ha nála nem marad a garancia, akkor szakszervízbe kell vinni, ami drága.
-
gigaherz
tag
A Dell a 7567-t elkezdte szerelni IPS full HD panelokkal. Amerikában vagyok, igy én könnyen hozzá tudok jutni, kérdés, hogy Magyarországra mikor érkeznek meg - ha egyáltalán megérkeznek.
-
CptAdamica
veterán
válasz JohnnyDeer #133145 üzenetére
Szerintem csak szakszervizben maradna a garancia. Ha lepapírozzák normálisan. Bár majd egy hozzáértő egyén kijavít, ha nem így van.
Megyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest