- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz junkpod #8249 üzenetére
HTPC alkalmas LEHET NAS funkciók ellátására, de mint öszvér gép én még nem láttam/hallottam túl sok olyan esetről, amikor mindkét célra alkalmas gépet tudott volna valaki összerakni magának otthon.
Pl.: HTPC mellett (amit akár távirányítani is akarsz) hogyan, milyen formában fut a NAS rendszer?
(El tudom képzelni pl. linux alap + virtuális gép HTPC-nek, mondjuk egy OpenElec és még egy virtuális gép NAS-nak, mondjuk XPenology, csak nem egyszerű összerkani egybe a kettőt. Hogyan osztoznak pl. a vinyókon? Hogyan osztoznak a gép erőforrásain (hálókártya, proci, stb.) Erre megoldás a virtualizáció, de ehhez kell egy közepesen erős gép.)Sajnos célgép kell mindenre, ha az ember (szinte) kompromisszummentes megoldást keres.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
krealon
veterán
Mivaaaan?
A NAS funkcionak nem kell kulon operaciosrendszer.
Ha egy Windows-os gepen megosztasz par mappat, akkor mar el is van egy alapszintu NAS keszitve.
Ha e melle felteszel egy DLNA progit, akkor egy dedikalt NAS tudasanak tobbseget megvalositottad.A NAS jelentese: Network Attched Storage (Halozatra kotott adattar).
-
kabar
senior tag
válasz Intelligencs #8244 üzenetére
Azért a Synology táján sem minden zöld. A fogyasztásokkal ott járnak mint a többiek, és ebben a paraméterben elkezdtek emelkedni az értékek. Az új (-4-es végűeknél) majd mindnél emelkedett a fogyasztás az elődhöz képest. A ventillátorok itt sem kikapcsolhatóak, és bár csendesek, de nem hangtalanok pihenő módban. De az kétségtelen, hogy a rengeteg szolgáltatás (bár keményen meg is fizettetik) mellette szól. A magyar és angol supportra is lenne pár keresetlen szavam. Bár az is igaz, hogy ezt egyetlen termékükkel érték el nálam....Ennek ellenére maradtam vásárlójuk, de a Fan tevékenységről egy jó időre lemondtam. A HTPC-kel szemben pedig szerintem az egyik legjobb ütőkártya pedig pont a fogyasztás volt. Nem mindegy, hogy egy 50-60W-os számítógép megy, vagy egy 20W-os NAS. Folyamatos üzemnél ez igen jelentős összegekre rúghat, bár tudom, ezzel többen nem számolnak. A koliban valószínűleg engem sem érdekelne...
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
McSzaby
őstag
-
őstag
Nem is mondtam, hogy minden jó vele, nyilván vannak hibái. A fogyasztásról nem tudok mit mondani, mivel 7 éve van már NAS-om, ami 24/7-ben megy, nem tudom mennyivel lenne kevesebb nélküle a számlám. Illetve megmondom őszintén, igazából fogalmam sincs mennyi a villanyszámlánk. Ezeket a feleségem menedzseli.
Érdekes egyébként, hogy a DS111-esben még van olyan funkció, hogy teljesen leállítható a ventilátor, a DS213+-ban már csak csendes üzem van, de teljesen nem áll le. Nem mintha lenne jelentősége, mivel egy szobában alszom a NAS-sal, de egyáltalán nem hallom. (A Dlink-et gyakran le kellett kapcsolnom éjszakára, mert ha nagyon seedelt, akkor egyrészről kerregett a vinyó, meg pörgette a ventit is ezerrel.)
The Amiga, Born a Champion
-
McSzaby
őstag
Szerintem mindenki találja meg a magának megfelelő megoldást. Van aki vesz egy NAS-t 60-80 000-ért, mikor egy raspberry pi is elég lenne neki, főleg azon hálózaton, ami otthon van neki.
Egy 28 000 ft.-s NAStól ne várjuk már el, hogy hibátlan, ezért kerül fele annyiba, mint egy normális Syno, vagy Qnap nas. Ez kompromisszum. Az informatikában hatványozottan igaz az, hogy ha egy kész terméket akarsz workaroud nélkül, akkor zsebbe kell nyúlni. Ezt el kell fogadni, de azért a 28 000 ft.-s NAS sem használhatatlan, akkor nem kerülne forgalomba.
Az SMB protokoll, a Samba adott, azt ők csak belerakják a saját kis cuccukba. Szóval ha már 28 000 ft.-ért megkapod a fájlmegosztást és a hardvert, akkor már megérte megvenned a cuccod kisebb túlzással.
28 000 ft. környékén nekem bőven elég lenne, ha ellátná a fájlmegosztó feladatát és még a DLNA is menne. Ennyiért nekem már megérné. Játssza le a családi fotókat, tárolja azokat és ha rányúlok egy 15 GB-s filmre, akkor azt is tolja ki magából. Ha ezt megcsinálja, akkor én boldog vagyok már ennyi pénzért.(Esetleg torrent még jöhet.) Erre alkalmas egy Zytex 320?
Én nem vagyok híve ezeknek az informatikai hulladékoknak, de a rokonoknak valami kész, felhasználó barát eszköz kell. Én magam építettem már egyet ~40 000 ft.-ból, ami kb. a 120-150 000 NASok tudásával bír és nem is eszik sokkal többet, mint egy átlagos NAS. (TDP vinyókkal együtt kb. 25-30W) Aláírom, egy 80k-s Syno nas már ínyemre való, de annyiból már húhú de sok minden mást és jobbat tudok csinálni. Én a DIY híve vagyok.
Olvastam véleményeket erről a NAS-ról és azt láttam, hogy a fogyasztás problémás, illetve hangos. Ha csak ennyi a hibája, akkor már be is sétáltam a bótba.
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
kabar
senior tag
válasz Intelligencs #8255 üzenetére
Hát a 213+ az pont egy olyan, aminek elvileg lenne teljesen csendes üzemmódja. Csakhogy ez sehogyan sem működik. Az a mód úgy egy kalap szar, ahogyan azt kitalálták, és nem is tud/akar csinálni vele a synology, akár bevallja, akár nem. Az új modelleknél már természetesen hiányzik ez az üzemmód. A nagy Synology egyetlen routerrel próbálta ki ezt az üzemmódot, ráadásul olyannal, amelyet azóta nem is gyártanak, és emiatt neked kell felvenned a kapcsolatot a routered gyártójával, hogy oldják meg a NAS-os gondodat. Azt persze nem tudják pontosan megmondani mit is kell kérni. Ha valaki akar ezügyben érdeklődni, nézni, hogyan csinálhat ekkora sz.. egy cég, ott a hivatalos angol fórumja. Amúgy viszont egy nagyon erős kis gép, de mint mondtam a synology sem tudja azt mindig prezentálni, amit a speckóban hirdet. Amúgy nem is a fogyasztása a gond, hanem az a mérhetetlen mennyiségű por, amit az irodában magán keresztül szív hétvégenként, munkaidő után, miazmás. Amúgy én a 213j-t ajánlanám otthonra, mert nagyon kis pöpec gép, az újabbak már nagyobb procikkal jönnek, emiatt (állítólag) ezeknek sem áll le a ventillátora, még akkor sem, ha a vinyók állnak. Otthonra szerintem tutti. De ha szerintem van médialejátszód, akkor a DLNA-nak nem sok értelme van, akkor meg már lehet hogy egy NSA325 is elég. Nem olyan csilli-villi mint a syno, de fele annyiban van.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
nagyúr
válasz McSzaby #8256 üzenetére
Egy 28 000 ft.-s NAStól ne várjuk már el, hogy hibátlan
ohmy, komolyan, nem is csodálom, hogy a gyártók ontják magukból a szart, ha felhasználói oldalon képesek vagyunk ennyire toleránsnak lenni ezeket a belépő szintű zyxel vagy dlink NAS-okat filléres alkatrészekből rakják össze, az alap OS ugye ingyenes (linux), a speciális driverek és az adminisztrációs réteg pedig jellemzően valami házilag tákolt cucc. hogy őszinte legyek, nem látom, miért kell egy ilyen kütyünek többe kerülnie, mint egy 8-10e FT-os MP4 lejátszónak, max. vasból van benne kicsit több, viszont képernyője meg nincs. de OK, legyen 20e pénz, de akkor legalább tudja azt, amit ráírnak.
a synology és a qnap pedig nem azért drága, mert működik, hanem mert szolgáltatásban és supportban is nyújt valamit.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ragnar95
félisten
Kicsit elbizonytalanítottatok itt így a vásárlás előtt a sok hibával
Lehet, mégiscsak a HTPC lenne számomra a megfelelő választás, hogyha ennyi gond van a Zyxellel is, mivel pl az,h hangos és nincs alvó mód elég nagy gond, mivel a szobámban lenne a NAS, ahol alszom, éjszaka meg nincs kedvem a ventillátor pörgését hallgatni...
Amúgy attól még,h alvó mód nincs, a HDD-ket le tudja állítani normálisan az NSA320, ugye?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
kabar
senior tag
Azért még a gagyikban is van azért sok minden. Végül is majd' egy komplett számítógépet kapsz érte. A supportban meg tényleg van valami, mert azért a synology felületénél nem nagyon láttam jobbat, pedig láttam már egy párat. A gond szerintem inkább az, hogy a sok tamagocsi baromságokra koncentrálnak, ahelyett, hogy a valós fejlesztésekre helyeznének hangsúlyt. Az viszont kétségtelen, hogy látványosabban fejlesztgetnek mint a többiek.
-
nagyúr
válasz Ragnar95 #8259 üzenetére
a HDD-ket le tudja állítani, de nekem a 310 ezt undefined idő alatt tette meg. a végén már 3 percre állítottam, és akkor is csak vagy 1 óra után állt le. amúgy amikor ki volt kapcsolva a HDD, akkor a ventillátor hangja nem zavart... volna, ha nem zörög. a zörgés viszont lehet a példány hibája. hálószobába lehet, hogy a WD MyCloud lenne jó, nem?
(#8261) pigatt: és viszi az MKV-t is?
(#8263) kabar: igen, akárcsak az mp4 lejátszóban vagy a low end ebook olvasóban vagy tabletben (utóbbi kettőben nem elhanyagolható árú a képernyő). OK, sarkítok egy kicsit, de gondolom érted, mire akarok kilyukadni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
Így,h a MyCloudnak is kicsit jobban utánaolvastam, lehet, az lesz a befutó, mivel a 310-re sokan panaszkodtak,h hangos és nem altatja megfelelően a vinyókat, köszi a tippet
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
őstag
Szerintem te másra gondolsz, a hibernálásra. Én nem erre gondoltam, hanem a fan speed mode-ra (control panel / hardware). Itt lehet beállítani, hogy mennyire tekerje le a ventit a NAS. A DS111-nél még volt olyan üzemmód, hogy teljesen leállítsa, a DS213+-nál már nincs:
DS111
DS213+
Ennek hatására ha nincs terhelés a venti lelassul (DS213+), vagy teljesen le is áll (DS111). Ez tutira jól működik, most is itt van a kütyü a lábamnál, tök csöndben van, pedig seedel ezerrel.
A hibernálással tényleg bajok vannak, az hajlamos felébredni magától ok nélkül. Mondjuk ez engem nem különösebben érdekel, tekintettel arra, hogy én nem vagyok híve a merevlemezek leállításának.
A porhoz nem tudok hozzászólni, nem szedtem szét az üzembe helyezés óta. Ha poros, hát poros, majd kifújom sűrített levegővel.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
kabar
senior tag
válasz Intelligencs #8271 üzenetére
Igazad van, én a hibernálásra gondoltam, nem emlékeztem erre a DS209-esnél. Azért érdekes, hogyan "fejlődik" a synology. Régen üzem közben is le tudta állítani, most már akkor sem, ha minden áll, és proci is csak minimálisan üzemel. A D-link és a Zyxel is a régi syno filozófiát alkalmazza, igaz jóval hangosabb ventilátorral.
A por. Biztosan láttál már "titkárnői" gépet, olyat, aminél ha leemeled a házat, a por teljesen kitölti a rendelkezésére álló teret. Na ez, ha nem is olyan, de hasonlóan alakul nálunk. Természetesen mi sem várjuk meg, amíg megmakkan, de feleslegesen minek szívni azt a tetves levegőt. Erre a kérdésemre a nagy angol support sem tudott mit válaszolni. Össze kellene hozni egy meetinget az Onkyo és a synology mérnökeinek, és jól interpolálni őket."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Ragnar95
félisten
-
BullZeye
veterán
Jah, mert szidják amiért jó Wifi kell hozzá, és lassú ha rossz a signal, na meg lassú az internet kapcsolatuk, és erről is a My Cloud tehet.
45-60megával ír és olvas, tudja ami rá van írva, nem sok van ráírva, de azokat tudja rendesen, még 1-2 dolog hiányzik, az jön remélhetőleg FW frissítésben hamarosan.
Rendes Debian van rajta, amit rá tudsz telepíteni az erre is felmegy, más kérdés, hogy mire elég a 2 magos procija.Cserébe hangtalan, nem hideg, mert üzemi hőmérséklet 45°C 26°C szobában. De legalább keveset fogyaszt, és csöndes, nem hangtalan, mert vinyó van benne, amíg az ki nem kapcsol (általában olyan 10 perc) addig azt lehet hallani.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
PistiSan
addikt
válasz Ragnar95 #8274 üzenetére
Szia!
Nekem egy MyCloud van otthon, szerintem gondold meg a hazai vásárlást, akármi baja lesz, nem biztos hogy olcsón megúszod az ide oda küldözgetést!
Lehet ez az én paranoiám, de úgy vagyok vele, hogy itthon biztosan megcsinálják, illetve ha gond van, könnyebben kommunikálok magyarul, mint angolul.Hang tekintetében tökéletes!
Előtte egy raspberry pi-t használtam, 2.5" külső usb vinyóval, egy picit hangosabb a 3.5" vinyó, viszont a hálózati sebességüket nem lehet összehasonlítani.
Illetve letöltésre is tökéletesen alkalmas, bár nem alap funkció, de könnyen be lehet állítani.
Háló szobában van a nas, egyáltalán nem zavar alvás közben.Az elején van egy kék led, ami kikapcsolható a menüből, (viszont így bootoláskor, újrainduláskor nem látom mit csinál éppen) én inkább letakartam, mert elég erős fénye van éjszaka.
-
Ragnar95
félisten
Köszi mindenkinek a választ. Asszem nem kintről lesz, mert alapból ahogy nézem, csak pár egyetemmel van megállapodásuk, így bonyolult lenne megkérni valakit, h rendelje meg nekem, ráadásul a gari se túl szerencsés. Cetelem hitelkártyám nincs sajna, úgyhogy az nem játszik.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz stickermajom #8281 üzenetére
Így már meggondolandó, mert akkor nem kéne túl távoli ismerőst megkérni a dologra, a lista alapján azt hittem, csak a felsorolt egyetemek diákjainak jár a kedvezmény, de akkor köszi a tanácsot
-
mackolacko51
csendes tag
Sziasztok,
Nas vásárláson gondolkodok egy ideje. Alapvetően a következő dolgok a fontosak:
- 2 HDD kerülne bele tükrözéssel
- Leginkább file tárolásra lenne sükség
- SVN szerver jó lenne ha lenne rajta, vagy értelmes energia ráfordítással telepíthető lenne rá
- VPN-nel nem baj ha nincs különösebb baja
- Win illetve Mac környezetből is el kellene tudnom érni
- Inkrementális backup készülne róla időközönként, még ezt nem tudom pontosan mivel végezném, de elképzelhető hogy usb-n keresztül, szóval az nem baj ha van neki, de gondolom a többségnél ez alap
- Esetleg mail szerver, de ez még nincs eldöntveMivel sokat tartózkodok távol ezért fontos a megbízhatóság. Illetve ha már elpukkan az egyik vinyó esetleg, akkor is legyen rá esély, hogy egy csere után újra tudja magát épteni a RAID (kikapcs, telefon valakinek, hogy cseréljen vinyót, bekapcs jelleggel, vagy a rebuild távolról is végezhető legyen). Szóval ha esetleg valakinek van ilyen irányú pozitív kimenetelű tapasztalata, az is sokat segítene.
Általában egyszerre 1 ember használná, nagyon ritka esetben maximum 3.
Nem mondom, hogy az ár mindegy, de a minőség a fontosabb tényező.
+1 kérdés: van 2db 2 terrás WD green HDD-m. Alkalmas lehet ilyen célokra, vagy válasszak inkább új vinyókat? (túlhasználva nincsenek, talán ha 1 napot futottak eddig összesen, de sokszor említik, hogy ne green vinyót használjunk ilyen célra)
Synology termékek között mazsoláztam idáig. Természetesen igyekszik a drágább termékek felé terelni, szóval nem tudom, hogy pl. a 213j elég-e nekem, vagy tényleg kell a 214 vagy 214+? Esetleg van-e más javaslat, akár gyártó tekintetében is?
Előre is köszi a segítséget!
-
Thewreck
csendes tag
Nos én is nézegetem a különböző NASokat.
Pontosabban a ZyXEL NSA320-t és a ZyXEL NSA325-t.
Végül abban maradtam magamban, hogy a 325-öt választom.
Elkezdtem nézegetni az árakat, hol mennyi stb. Hívogattam őket és láss csodát szinte mindenhol azt írja az oldalakon, hogy van raktáron, majd telefonon meg oda bökik, "...hmm, most nincs, de meg van rendelve és kb jan. közepe..." Szép mondhatom. Van raktáron, de mégsem :/
Viszont már két helyen is találkoztam a neten a forgalmazók oldalain azzal a megjegyzéssel, hogy "NEM KAPHATÓ - A terméket már nem forgalmazzuk." pl. edigital.hu, de egyéb más helyen is találkoztam ilyen bejegyzéssel.
Elgondolkodtató.
Miért?
Van valakinek valami ötlete, tippje, hogy mi lehet az oka annak, hogy bár jelenleg nincs, de egyes helyeken már nem is akarják forgalmazni, szemben a 320-sal, ami most is kapható.
Várom a hozzászólásokat, mert sz.tem nem csak én lennék éritett e dologban.
...de most komolyan érdekel a véleményetek, mert épp most akarok venni egyet...
Köszi
ui.: esetleg ha van valakinek egy eladó 325-e + vinyó (talán 2db), és persze egy reális, elfogatható árat kér érte, akkor annak örülnél.
Azonnal kp. Budapest.
★ SGS5 (SM-G900F) ★
-
Patice
nagyúr
válasz krealon #8252 üzenetére
"A NAS funkcionak nem kell kulon operaciosrendszer."
Szerintem ezt gondold át még egyszer. Nem kötözködni akarok, de a legtöbb NAS gyártónak a dedikált gépén fut egy operációs rendszer. Az megint más tészta, hogy PC-n is meg lehet csinálni a megosztásokat, meg felraksz egy DLNA szervert és tényleg sokaknak ez elég is, de ennyiben nem áll meg megint mások igénye.
Tisztában vagyok vele, hogy mit jelent a NAS szó, minek a rövidítése.
A szememben a NAS-ok mini kis szerver gépek, és mint szerver, biztos, hogy kell rá OP rendszer.
Kinek mi az igénye. Lehet HTPC-n is egyszerű megoldásokkal ilyen alap szintű NAS funkciókat csinálni, de ahogy egyre többet akar az ember, annál kevesebbnek kezdni majd érezni + annál nehezebb lesz megvalósítani ugyan azon a gépen.
Először mindenkinek ajánlott szerintem, hogy járjon utána kicsit, hogy mire képes ma a technika, milyen funkciók vannak ma már és azt mivel lehet megvalósítani.
Ezért van az, hogy van akinek elég egy MyCloud, vagy akár egy erősebb router + USB-s merevlemez kombó és van aki elégedetten használ gyári NAS-t mert úgy érezte neki arra van szüksége teljesítmény és szolgáltatás szempontjai alapján.
És ez így is van jól.
Nem kell mindenkinek Synology vagy QNAP tudom.
De azért van ez a fórum (többek között) szerintem, hogy pont a leendő NAS használó tudjon tájékozódni, hogy mik a lehetőségek, és első kézből kapjon felhasználói információkat vásárlás előtt. Tényleg nem mindegy mit vesz az ember és mire adja ki a pénzét.
Én elégedett vagyok a Synology NAS-ommal, mert ki tudom használni a szolgáltatásainak nagy részét és kényelmes a használata, nem kell vele sokat mókolnom, tesztelgetnem, mert család mellett nincs nagyon időm erre. KIvettem a dobozból, beleraktam a lemezeket, megtanultam a logikáját, a használatát és tetszik, hogy sok igényemre ad kész megoldást. Nekem erre volt szükségem és meg is fizettem az árát.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
McSzaby
őstag
válasz Thewreck #8284 üzenetére
A 325-tel nem tudom mi a helyzet, de a 320-t már nem gyártják. Ami még van a raktárakon, azt kapod meg. Ezért olvashatod össze-vissza a dolgokat.
Nekem most jött meg a 320-som. Első ránézésre semmi gáz nincs vele, teljesen rendben van ha nem vársz tőle sokat. Kicsit még nyúzom és a továbbiakról lehet írok egy logoutot is, de még nem tudom, mert nem marad nálam sokáig a gépezet.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
DISC4U
tag
Szerintetek Synology DS114 vagy DS213j-t vegyek ?
1 lemezes is elég lenne jelenleg -
Möhe
addikt
Hamar betelik 1HDD legyen az bármekkora. Főleg ha torrentezel vele. Ezért én alapból 2lemezeset vettem, semmi hátrányát nem érzem az USB3 hiányát. De nem kell aggódnom a tárhely miatt, én arra szavaztam.
Szerk: az hogy elég nekem 1 lemez 4 hétig tartott , aztán kellett egy másik is a NAS-ba
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Ha fontos dolgok vannak rajta akkor azt nem szívesen törlöm,ugye ezt rakja rá először az ember. A maradék helyen pedig van mozgástér (2-ik HDD), szelektíven használva azt.
szerk:
PistiSan
valóban nem 1x írhatóak,de kinek mi a fontos,nekem a tárhely volt az, nem az USB3 arra pár percre amíg használom adatátvitelnél, az adattárolás pedig 0-24ben megy.
Azért is írtam hogy ÉN miért döntöttem úgy ahogy.noklika:
akinek sok BD25-50es filmjei vannak annak is kell a tárhely
jó tv-m van,kisebb moziélménnyel vagyok odahaza megáldva,erre játszom,nem a fos minőségű cuccokra ,ennek pedig a tárhely az átka[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Ennyi.
Bő két éve vettem új gépet, amiben 2.5 TB-nyi tárhely van, előtte 2 db 320 GB-os vinyóval kellett gazdálkodnom (sosem volt szabad helyem szinte). Mondjuk volt egy 2 TB-os vinyó mobilrack-ben, a médialejátszóra csatlakoztatva, de macerás volt másolni rá.
Tavaly év végén vettem egy NAS-t, 2 db 3 TB-os vinyóval: azt hittem sosem fog megtelni (még csak nem is oda töltök). Az egyik vinyón a filmek, a másikon a többi (családi videók, fénykpek, doksik stb.). A filmes vinyón alig van párszáz GB hely, pedig csak mkv-t töltök az 50 colos Pana plazmához, BD25-50 nem játszik... Jah, és nem töltök le mindent, amit meglátok (van, hogy havonta 1-2 filmet csak).[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Elemental
addikt
Aki szeret mozizni, annak hamar megtelnek a vinyók. Főleg, ha adódik az ember életében olyan időszak, amikor nincs idő filmezni. Nekem is csak gyűlnek a filmek, de a felét nem láttam.
Meg ha pl van gyűjtemény, amiből nem akarok törölni. Az én esetemben ez a rajzfilm és a természetfilm.[ Szerkesztve ]
-
Thewreck
csendes tag
Sziasztok újra!
Gyors segítséget szeretnék kérni.
Kiszemeltem magamnak egy Synology DS413J-t.
Új, de mégi kéz alól. Ezzel semmi gond de nincs hozzá regisztrációs kártya.
Abban kérném az ehhez hozzáértők segítségét, hogy magyarázzák el nekem, miért is van szükségem a kártyára, ha egyáltalán szükségem van e. A nélkül mit nélkülöznék? Illetve egyáltalán mire is való (talán firmware frissítés?).
Ugyanis az eszközhöz a támogatás szabadon elérhető itt.
Nos tényleg nem értem.
Légyszi segítsetek okosodnom.
Sürgős lenne az infó...
Ezer hála és Köszönet mindenkinek, minden építőjellegű hozzászólásáért!★ SGS5 (SM-G900F) ★
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest