- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hvb
tag
Sziasztok!
Én is egy ilyen NAS beszerzése előtt állok és olvasva a megelőző hozzászólasokat
úgy vettem ki, hogy egy négy lemezes géppel, akkor ezt meg lehet oldani:2 hdd Raid-ben, a fontos adatoknak (Családi fényképek videók stb.).
1 hdd a torrentnek
1 hdd a ip kameráknak.Ez mehet gond nélkül, igaz?
zs.
-
No.01
őstag
A Syno megy a levesbe elegem lett belole de nagyon! Transmission nem megy a DS214-en (mire ezt kinyomoztam mar az is vicces volt. de inkabb hagyjuk) a gyari DS meg szar ahogy van.
Tudom jol h az en filmnezesi/torrentezesi szokasaimmal van a baj, de basszaus a NAS van ertem nem forditva.
Az esmberek 99%-nak jo lenne en vagyok az 1% ezt valalom ennyi.Most QNAP-on gondolkodom reven kaptam egy jo ajanlatot egy TS121-re... de meg toprengek es olvasgatok
-
Möhe
addikt
-
zserbox
őstag
sziasztok!
otthoni adatmentéls + hd/fullHD filmek streamelése lenne a cél panasonic tv-re lanon vagy wifin.
E célra egy Synology DS213j + 2db 3Tb wd30EFRX RED vinyó lett kinézve.kérdések:
a tv nem tud sajnos csak divxet lejátszani azt is elég szar felbontásban.
Megoldható hogy a fullHd filmet a NAS játsza le és a tv jelenítse meg wifi vagy lan segítségével(természetesen megfelelő n-es router kell)?tükrözve lenne a 2 vinyó tartalma(RAID), ilyen esetben érdemes a RED vinyó vagy elég lenne a greenes megfelelője?(wd30ezrx)
-
Patice
nagyúr
válasz zserbox #8508 üzenetére
Milyen Panasonic TV lenne a megjelenítő?
A kiszemelt NAS + HDD páros OK. Erre a célra teljesen rendben lesz. Green-is jó, ha megoldod a fejparkolást benne.
Tanács: ha filmeket akarsz tárolni rajta, akkor szerintem felesleges a tükrözés? Én inkább két külön kötetnek formáznám és lenne 3 TB helyett 6. FullHD filmek eszik a tárhelyet.
Ez a NAS nem tud filmet lejátszani (QNAP egyes típusai pl. igen, csak jóval drágábbak is). Én vennék még a NAS és a TV közé egy hálózatképes médialejátszót és akkor minden meg van oldva. (ITT tudnak segíteni a választásban.)
A NAS-t alapból routerre érdemes kötni otthoni hálózatban + a médialejátszót is. (Routerben a vezetékes rész gigabites legyen + legalább CAT5e kábelt használj, nagyobb távra CAT6!)
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
zserbox
őstag
Elsődlegesen családi videók + fotók tárolása a cél, emiatt kell a tükrözés.
Csak jó lenne ha az aktuális sorozatot végre nem csak xvidbe lehetne nézni,de akkor ahoz médialejátszó kell, akkor viszont nasból lehet elég lenne a 214se?( a fejparkolást asztaliba is megoldottam, menni fog. -
Patice
nagyúr
válasz zserbox #8513 üzenetére
Ha csak tényleg ennyi lesz a felhasználási terület, akkor igen, elég lehet a214se, de ne tévesszen meg a dobozos kivitel. A 214se hardveresen annyi, mint egy USB Station!
Így már akkor értem a RAID1-et. Rendben.
Médialejátszót mellé mindenképpen!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
zserbox
őstag
A médialejátszó skippelve lesz, megoldják akkor a régi bevált hdmi laptop párossal, annyira nem létszükséglet csak ha minimális difi lett volna árban és egy dobozban van minden akkor érte volna meg nekik.
Vagy esetleg majd ébayről nézek valami olcsójót ajándékba.Szerk.:
És köszonom a gyors segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
NAS vásárlását tervezem szeretnék tanácsot kérni
Fontos a biztonságos tárolás RAIDben és torrent kliens
Mennyire érzékeny a belerakott merevlemezre? Van itthon két egyforma 1 tb-s sata3as vinyó azt szánom bele.
Olyan jöhet szóba amit egyszerűen kezelhetek windóz alól.
Tipp a tipusra?
köszi[ Szerkesztve ]
Forever Apple
-
törölt tag
Többen is írtátok, hogy azért kell a RAID meg a türközés, mert családi fotók és videók, egyéb értékes anyagok is lennének rajta. Hát, én erősen vitatkoznék azzal, hogy erre a RAID a megoldás.
Nekem a mániám az adataim biztonsága, sajnos többször szenvedtem már el kisebb-nagyobb adatvesztést, több merevlemez is tönkrement a számítógépeimben. Ezért az elmúlt években folyamatosan fejlesztettem a módszert, hogy mit hova mentek, és nem sajnáltam rá a pénzt.
Az a biztonsági mentés, ami fizikailag ugyanott van, mint az eredeti példány, az nem ér szart se (röviden és tömören). Oké, ha tönkremegy az egyik lemez, az ellen megvéd, és meggyorsítja a helyreállítást. De ha pl. valaki sötét alak a távollétedben feltöri a zárat az ajtón, bemegy a lakásba és kipakolja, viszi a NAS-t is összes lemezzel együtt, akkor aztán baszhatod, hogy RAID-ben voltak a lemezek. Oda a húsz éven át gyűjtögetett családi fotó meg videó meg minden vacak.
Én bizony nem RAID-elek, cserébe a beszerelt lemezek teljes, összes kapacitása a rendelkezésemre áll. Az egészről havonta-kéthavonta csinálok egy mentést, USB 3.0-án keresztül, külső vinyó(k)ra. Erre príma a NAS-ok biztonsági mentés funkciója, ami tulajdonképpen a belső és a külső vinyó tartalmát a mentés során szinkronizálja, tehát másodjára már csak a változásokat menti, nem tart sokáig. A külső vinyókat pedig két mentés között nem otthon, hanem a munkahelyemen tartom. Így 100%, hogy minden fotóm megmarad, még akkor is, ha az egész társasházat kipakolják mind a 45 lakással.
-
Elemental
addikt
válasz #35090688 #8528 üzenetére
Otthonra én is feleslegesnek tartom a rédet. Én eleve nem bízok az automata dolgokban, ha a fotókról van szó. Állandóan nézegetném, hogy biztos el van-e mentve.
Az én módszerem:
-Fotózni telóval szoktunk. Onnan wifvel átküldöm a képeket/videókat a nasra. 1 vinyó.
-A nasról átmásolom a pcben lévő 2db vinyóra. 2,3 vinyó.
-Másnap, a melóhelyen ftp-vel mentem az ottani laptopra. 4 vinyó.
-Van itthon a széfben egy vinyó, arra mentek 2-3 havonta. 5 vinyó.És aki azt mondja, hogy macerás, azzal nem vitatkozok, de legalább nem izgulok a legértékesebb adatok, a családi fotók miatt.
Szerk: Most olvastam végig a hsz-odat. Sztem én is beviszem a backup külső vinyómat a melóhelyre. Én a helyedben nem hurcibálnám a vinyót, hanem közvetlenül a melóhelyre menteném ftp-vel a friss dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Még mindig nem vettem meg a NAS-t.
Jelenleg ezzel szemezek NSA 310 S
Torrentezni megfelelő lehet? -
toM517
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudok donteni, hogy vegyek egy hasznalt DS211j-t vagy inkabb a WD My Cloud mellett dontsek...
Torrentezesre, DLNA-ra hasznalnam. Emellett jo, ha tudok Apple TimeCapsule Backupot is csinalni.
Ezeket ugy lattam, hogy mindketto kivetel nelkul teljesiti csak a Synology 2 bay-es a WD meg egy fix.
Mellesleg van mar egy WD20EARX-om a Synology-ba, mig a My Cloud-bol csak merevlemezes van...
Ugy szamoltam egy arba jonne ki az egyetemi emaillel a WD-bol a 3TB-os, mig Synology-ban majd csak 2TB lesz igy...Mik szolnak meg a WD mellett/ellen?
-
Möhe
addikt
-
bigrock
addikt
-
zozek
tag
Sziasztok,
Olcsóbb 1 lemezes nas-t szeretnék venni,zyxel 310-est néztem,de nem nagyon lehet kapni.Esetleg tudnátok valamilyet ajánlani?dlink 320/320l milyen? -
zozek
tag
válasz Dr.FantastiK #8544 üzenetére
Ok,köszönöm.Van valami értelmes akkor ilyen 20k körül,illetve mi az ami már jó lenne.Mondjuk csak hálózati meghajtóként menne.Nem kell torrent,FTP semmi extra.Esetleg használtban ami jó?
-
fabias82
tag
Sziasztok!
Milyen NAs-t ajánlotok nekem egy Philips tv van a hálózatban ami tud media serverről lejátszani DLNA. jelenleg is működik csak most a Twonky 4.4 van a pc-n és azon található filmek,zenék,képek megvannak osztva neki és szépen játszik is mindent vezetékes hálózatban,de ezt szeretném kikerülni egy Nas-al ne keljen a gépnek mindig mennie.Meg akkor már a torrentezés is szóba jöhetne. A routerem usb csatlakozóval rendelkezik és usb megosztással a tv hddről vaz mkv kiterjesztéseket nem indítja el,az avi kiterjesztésűek pedig mennek rajta..A Tv más összeköttetésben tudja az mkv gépről 25gb 3d anyagokat is viszi akadozás mentesen! Esetleg van akinek tv-vel üzemel a Nas és a tv Hasonló, az enyém Philips 42pfl6877K.
-
bigdady
nagyúr
válasz stickermajom #8549 üzenetére
Torrent?
Más: apple nas milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest