- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
QNAP HS-210, na ez most eleg szimpi, csak az ara...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Zjunior
veterán
Wd my cloud-nál mennyiszer jobb Synology DS214play?
Nekem fontos a stream telóra ipadre...
Megér 2x annyi árat?
Vagy Qnap hs210[ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Alex91
félisten
válasz Zjunior #8403 üzenetére
Hat, a hdd-t beleszamoltad a synology arahoz?
Amugy irj egy privit erdoke forumtarsnak, neki van vagy 5 ipadje otthon es my book live-ja. Szerintem o tud segiteni a dontesben.
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Szixai
csendes tag
Üdv.
Sos-sok olvasás után ismét tanácsra lenne szükségem.
NAS-al szemben támasztott igényeim oda vezettek, hogy leszűkítettem
a kört két gyártóra (termékre). Fontos a minőség a könnyű kezelhetőség, háttértámogatás, megbízhatóság, sok gyári app (a későbbi igények kielégítésére)
Műszaki igényeim jelenleg:
-DDR3 RAM lehetőleg 512kb
-Proci legalább 1,2 de inkább 1,6MHz
-Torrent képesség
-WOL
-Winchester leállítás
-Távoli elérés
-USB3 port legalább 1db a mobil HDD gyors írása olvasása végett.
-max. 50-55 e-Ft bruttó ár.
-Lemezszám tekintetében 2 lemezes jobb lenne a későbbi bővíthetőség végett
bár jelenleg, 1db 3TB WD Red kerülne bele.
(Synology-ból jobb híján csak egy 1 lemezes fér bele a költségvetésbe,
igaz van rajta eSATA)Az egyik gép amit kiszemeltem:
Qnap TS212P 1,6 GHZ, 512 DDR3, 2xUSB3, 1xUSB2 (54-eFt)
A másik gép amit kiszemeltem:
Synology DS114 1,2 GHZ, 512 DDR3, 2xUSB3 (53-eFt).Várnám azok véleményét akik ismerik egyik vagy másik gépet esetleg mindkettőt.
Melyiket válasszam? Mi szól egyik vagy a másik gép mellett.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat.[ Szerkesztve ]
-
davta
csendes tag
Sziasztok!
Elegge uj vagyok ebben a NAS temaban, de megtalaltam ezt a topicot, es gondoltam irok is mar.
A lenyeg: szeretnek itthonra osszehozni egy kis rendszert. Jo lenne egy 1-2teras hdd amire atpakolgathatnam a filmeket es zeneket, hogy ne a notimon foglalja a helyet. Az lenne a lenyeg, hogy a lakasban barmirol eltudjam erni a fajlokat (telorol, tabrol, tv-rol es xbox-rol). Filmeknel nemakarok 50gigas bdrippekkel dolgozni. Mezei 1080p-s mkv-k lennenek csak. Tehat jo lenne a DLNA is. Es meg talan egy torrent kliens sem lenne rossz a cucchoz, hogy talan kivaltsa a notin valo torrentezest.
Van valami ilyesmi cucc, ami az igenyeimnek megfelelne?
Szerk: egy D-Link ShareCenter 320L-t neztem. Az megfelelne erre a celra?[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Ezt a két márkát ajánlják itt a nagyok.
Személyesen a 2 HDD-s Synologyról tudok beszámolni. iOS-el van pár app is amit aktívan használok gond nélkül,frissítések mindig jönnek.USB3 hiányát nem érzékelem ,mert a sima USB-t is eddig 2x használtam.A szoftvere tényleg egyszerű és felhasználóbarát.
...és ahogyan már mondták előttem, egyszer minden HDD betelik, neked kell mérlegelnihalkan megjegyzem a syno 213j "csak" 5k-val több hivatalos papírral garanciával, mint a Qnap amit kinéztél
-
Szixai
csendes tag
Igen-igen a 213j-t én is néztem, de félek az USB2-től. A jelenlegi számítógépeimen csak USB2 van, (tudom vehettem volna már egy USB3 kártyát 3-4eFt-ért). Amikor filmet kapok vagy adok oda mobil vinyón, (legutóbb is barát kislányának közel 600GB filmet, mesét, 3D anyagot) akkor USB2-vel ekkora állomány felmásolása több órás "majd fél napos feladat". Aztán a külső vinyóra történő biztonsági mentés is sok idő (bár a meglévő filokat nem szükséges felülírni, elég a frissítés).
[ Szerkesztve ]
-
Szixai
csendes tag
Néztem mindkét gép online demóját közel ugyanazt hozzák. Mindkettő szimpi, mobil alkalmazások mindkettőhöz frankón vannak. A Qnap 212P-t csak egy jóval drágább synology (DS214 2x1GHz, 512DDR3, USB3 84eFt) übereli. A syno DS214SE (800MHz, 256DDR2, USB2) 44e-Ft-ért meg piszkosul le van butítva. Akettő közti DS213j lassúb procival bír mint a Qnap, nincs USB3 port, és még drágább is.
[ Szerkesztve ]
-
Szixai
csendes tag
Műszaki paraméterek alapján az eszem és a pénztárcám a Qnap felé húz. Viszont feltűnt, hogy nagyon sokan dícsérik a synology termékeket.
Lehet, hogy azért mert napjainkban idehaza ez sokkal ismertebb (jobban felkarolták, hamarabb volt magyar nyelvi támogatása), vagy tényleg sokkal jobb mint a Qnap. Ez az én dilemmám. Ha már egyszer az ember ennyi pénzt ad ki akkor szeretné hosszútávra a lehető legjobbat választani.[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Hálózaton gyorsabb mint USB2-n a másolás.
Nézzél tesztet és az után dönts, innen már a szimpátia az ami neked megmondja melyik a nyerő. Én router+külső HDD kombóról (torrent alapra) illetve annak buktatói miatt hallgattam az itteniekre,mert azt akartam kezdetben.
Ráaludtam és 3 napra már rendeltem is meg a Syno-t,de azért tesztet olvasgattam oda vissza ahol találtam róla. Nem bántam meg. Járj utána hogy neked mely igényeknek fekszik egyik és másik, pro,kontra. -
-
törölt tag
válasz daniel2121 #8407 üzenetére
ugy. a 3t-s wd red melle most kellett betennem egy 2t-s samsungot a synology 213j-be
usb tema:
usb2.0-n tenyleg nem egy versenyauto egyik iranyba sem. gigabites halon valoban gyorsabb. annyi az elonye h az usb-s masolashoz nem kell gepeket bekapcsolva hagyni. -
bbmt
senior tag
+1 a Qnap -nak!
A Synology-nak jó a marketingje, főleg a Lejatszo.hu reklámozza agyon.
Nekem volt Synology is, most Qnap van, szinte tök egyforma mindkettő.
Egyedül a Synology-nak van magyar fóruma,de én ha megoldást kerestem akkor csak az angol fórumon találtam választ.így nekem nem számít,hogy a Qnap-nak nincs magyar fóruma,az angol viszont tökéletes!A kanál a gyengék villája
-
Doky1988
senior tag
Én Zyxel-re voksolok, nekem csak egy NSA-310 van itthon, ez 1 rekeszes vagyis 1 HDD-t fogad, tökéletesen megvagyok elégedve vele, akik azt mondják hogy hangos az baromság.. egyáltalán nem hangos, fut most is 386db torrentem.. Viszi a filmeket is, zenéket is minden jó rajta A RAID téma meg nem érdekelt, nem életfontosságú cuccaim van rajta, ha raidezni akarsz akkor nsa320 vagy 325v2
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
juhasz.p
aktív tag
Valaki meg tudja mondani, hogy a QNAP 212P-be bele lehet-e tenni 2 db 4TB merevlemezt, vagy csak kisebbeket?
...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...
-
juhasz.p
aktív tag
Thx. (eddig nem jutottam)
...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...
-
Patice
nagyúr
Szerintem a két gyártó terméke elég hasonló, egyik márka sem jobb a másiknál, csak más. Egyikkel sem nyúlsz mellé.
A két modell közül inkább QNAP, mert két HDD helyes, míg a Synology csak egy.
USB kérdés:
USB2 sem gond szerintem, mert ezek a NAS-ok Linux alapúak, azaz valamely Ext fájlrendszert használják. Ha az USB-re aggatott HDD nem ilyen fájlrendszerű, akkor alapból lassabb fájlrendszer kezelés várható, főleg ha közben folyamatosan megy majd a torrent....
Ha gyári, dobozból kivehető, használatra kész megoldást akarsz, akkor én ezek közül a QNAP-ot választanám most.
(Megjegyzés: Synology DS213 jelenleg még elégedett tulaja vagyok. )
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Szixai
csendes tag
A következőt olvastam:
"Örvendetes tény, hogy az áltagos routerekkel ellentétben az USB 3.0 csatolót is komoly sebességgel kezeli a NAS. Kellően gyors USB 3.0 csatolós, 2,5 hüvelykes merevlemezt rákötve az előlapi USB 2.0-n keresztül 20 MB/s-os, a hátlapi USB 3.0-n keresztül pedig a NAS írás csúcstempóját, közel 50 MB/s-ot kaptunk."
Az idézet egy "közel hasonló hardverű" gép Qnap TS220 tesztjéből származik.
[link]
Ez elég meggyőzőnek tűnik (egy mentésnél vagy másolásnál elég jól jöhet). -
napata22
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném a megfelelő NAS kiválasztásában.
- gyárilag beépített winchester (2TB)
- időzíthető legyen éjszakai kikapcsolásra
- csendes, halk
- max 40-60.000 Ft
- beépített torrent kliensKöszönöm előre is!
-
Celtis
veterán
válasz napata22 #8428 üzenetére
Ha az a legfontosabb szempont, hogy gyárilag legyen beépített a winchester (?), akkor WD Mycloud.
Időzített ki/bekapcsolást ugyan nem tud, de ha nincs használva, akkor altatja a vinyót, és így még kevesebbet fogyaszt.
A torrent kliens kézzel kell felraknod, ez kb. 5 perc. Pár parancsot kell copy-paste-elni.
Viszont ez a legcsendesebb és legkisebb fogyasztású NAS. A hűtése passzív. Árban a megadott sáv aljában van. Az adott ársávban akár 3TB kapacitásút is vehetsz. -
napata22
csendes tag
válasz stickermajom #8430 üzenetére
Olvastam, hogy a My Cloud lenne a legjobb, de mivel hálóhelyen lenne a helye, ezért jó lenne kikapcsolni. Mivel a torrent egész nap menne, így mindig használva lenne, sosem kapcsolni ki a HDD, csak az oldaná meg ha ki lehetne kapcsoltatni.
-
stickermajom
addikt
válasz napata22 #8431 üzenetére
Lehet mellette aludni éjszaka, mert hangtalan. De cronnal időzítve kikapcsolhatod a torrent klienst és akkor le fogja magát állítani a HDD.
Mondjuk:
30 7 * * * * /etc/init.d/transmission-daemon start
30 22 * * * * /etc/init.d/transmission-daemon stop7:30-tól 22:30-ig futni fog a daemon, a maradék időben pedig elvileg leáll a HDD
[ Szerkesztve ]
-
Nyomortanya
csendes tag
Ha rám hallgatsz akkor csak Synology.
Hivatkozik mindenki arra, hogy drága, de nem kell elfelejteni, hogy egy ilyen berendezést nem 1 hónapra veszel meg. Érdemes rá áldozni. Nekem volt D-Link, Zyxel, Qnap, és most a Syology.
Ha le tudnám zongorázni köztük a különbséget én lennék a Liszt Ferenc. -
Celtis
veterán
válasz stickermajom #8430 üzenetére
Én úgy állítottam be, hogy éjszakára a max feltöltési sebességet nullára vettem. Ha van épp letöltés az viszont megy. Úgy vélem, hogy így kikapcsol a vinyó, de nem ellenőriztem. Az viszont biztos, hogy ha pl. hálózati kapcsolata nincs, akkor leáll a vinyó hiába fut a torrent kliens.
Szerintem az elalvás még a Mycloud mellett is necces lehet aki arra érzékeny. Azért a HHD zaja csendes szobában jól hallható. Volt alkalmamm összehasonlítani Live-val (WD Green van ebben) A Live halkabb, de a fejmozgás zaja elég jelentős. A Cloud alapzaja magasabb, de a fejmozgás szinte észrevehetetlen.
Volt nálam Zyxel NSA310 is. Na annak a venti zaja napközben is hallható.Ott kell a programozott leállítás.
Egy ismerősnél a hálószobai gardrobe szekrénybe került a Cloud, ahol azért a szellőzés biztosított. Nincs panasz, szinte észre sem veszik. -
-
BullZeye
veterán
válasz Nyomortanya #8434 üzenetére
Nem 1 hónapra, de 2-3 éven belül ugyanúgy elavult lesz, mint a fele annyiba (harmadannyiba-cloud) kerülő ficak
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Alex91
félisten
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Olyan NAS szeretnék amiben 2 db 3 terás vinyót tükrözve tudok használni.
A nehezebb rész, hogy interneten keresztül több családnak lenne megosztva. Ilyen feature-ök kellenének:
* mobiletelefon, PC, TV távolról egyformán lássa a háttértárat mintha helyi lemez lenne. Mobilról elég ha dropbox szerűen tallózni lehet, akár egy böngészőből. PC és Tv tudjon lejátszani róla filmet, tudjon közvetlenül menteni bármilyen fájlt.
* Jogosultság kezelés mappa szinten.
* Torrent kliens.
* Ne legyen hangos
* Időtálló, jó ár/érték arány -
törölt tag
szerintem az osszes ertelmesebb ketlemezes nas tudja ezt.
az osszes funkciot amit leirtal nem hasznalom, de a syonology 213j pl tud ilyesmiket.
a hangero rajtad is mulik: allithato h milyen hutesi profilt hasznaljon. tehat ha nem teszed meleg helyre es nem raksz bele nagyon melegedo vinyokat, akkor allithatod csendesre, azt tenyleg csak ejszaka hallani nagy csondben. -
davta
csendes tag
válasz Nyomortanya #8434 üzenetére
És hol érdemes megvenni a készüléket?
-
hosszug
tag
Sziasztok.
NAS vásárlás előtt vagyok, kettő közül melyiket ajánjátok? Zyxel Nsa 320 vagy dlink DNS 327l.
Előre is köszönöm -
Patice
nagyúr
válasz junkpod #8425 üzenetére
Ha ez az időnként használt külső vinyó biztonsági mentéseknek van fenntartva, akkor akár formázhatod Ext3/4-re is, ezt gyorsabban tudja kezelni a legtöbb NAS.
Win7/8-hoz kell külön program, amivel tudja kezelni ezeket a partíciókat.
Ha olyan a rákötött vinyó, amit hurcolsz magaddal, akkor a kompatibilitás miatt jobb az NTFS.
Vagy még ott van az exFAT, mint köztes megoldás, bár ezt még nem próbáltam, hogy PC és NAS hogyan tudja kezelni.
(#8426) Szixai:
Meggyőzőnek meggyőző eredmény, csak a teszt sokszor más, mint a valós élet. A sebesség miatt és a jövőt állóság miatt is én is USB3-as NAS-t vettem. Bár nem ez volt a fő szempont nálam.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Szixai
csendes tag
Köszönöm az észrevételeket.
Úgy tűnik, a Qnap TS212P lesz a befutó.
Bár még mindig zavar egyik fórumtársunk 'demagóg' néhány hozzászólása, ahol nem túl jókat írt a Qnap rendszeréről.
[link]
[link]
[link]
PÜ-ben próbáltam vele felvenni a kapcsolatot, de még nem reagált. Pedig szívesen meghalgattam volna a véleményét.
Neked mi a véleményed az említett hibákról, hallottál ilyesmiről?[ Szerkesztve ]
-
bbmt
senior tag
Ha jól vettem ki akkor 1 esetet tárgyalt több hozzászólásban, biztos igaz amit írt,de a Synology nál is előfordulhat ilyen,tudod ami elromolhat....
Volt Synology NAS om 2 winyót tett tönkre,mégsem szidom,kifogtam a nem tökéletest.
Most Qnap van,semmi hiba nincs vele!A kanál a gyengék villája
-
Szixai
csendes tag
Sajnos Ő nem csak egy hibáról ír idézem:
"Havi egy két ilyen mentésem van ami konkrétan QNAP NAS és ez a maga alá omló rendszer hiba. A QNAP ügyfélszolgálat a legutóbbi esetben meg elintézte a kedves szenvedő alanyt annyival, hogy adatvesztésre nincs garancia. Mondjuk ebben igazuk is van. Javasolták, hogy ügyfél tegye át egy másik azonos házba a diszkeket. Ügyfél szót fogadott, vásárolt újat, átrakta, természetesen nem oldódott meg a probléma. De van már két tök egyforma eszköze amiben megrendült a bizalma. A diszkeken a data partíció előtti kicsi rendszer adminisztrációs partíciók szállnak el. Volt már RAID5, RAID0, de RAID1 is ezzel a gonddal. Az ember azt gondolná, hogy azért RAID1 esetén nem szabad elveszni az adatnak. Hát nem, veszik az akkor is. A szakmai fórumokon nem nézelődtem, mert engem nem érdekelt. Amúgy sem tekinthetők jó információ forrásnak. A probléma megfogalmazása még csak rendben van, de speciális esetekre megoldás már nem mindig van. Én tudom kezelni, és ennyi nekem elég. Persze ha valaki elkezdi javítani akkor az esélyek valóban csökkennek. De errefelé ez kevésbé jellemző mint otthon. Amúgy valóban a többség valamilyen linuxhoz kötődő fájlrendszert használ. Van amelyik natívat, van amelyik módosítottat, van amelyik totál elnyomorítottat (kínaiak pl.)"
Egyébként találtam még egy érdekes 1 lemezes versenyzőt Qnap TS119PII (2GHz, 512DDR3, 2xUSB3 1xUSB2, 1xeSATA 58 eFt). Nem rossz kár, hogy 1 lemezes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs