Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz kenny123 #6868 üzenetére

    NAS = Network Attached Storage, azaz hálózati háttértár/adattár.

    Egy privát kis hálózatban, ahol többféle PC és egyéb eszköz is dolgozik, hasznos fájlmegosztó, adattároló eszköz, amit jellemzően egy routerre csatlakoztatol és a routeren keresztül éred el a belső hálón és akár az internet felöl.

    Minden ott van egy helyen, nem kell gépek között másolgatni. Biztonsági mentésként is szolgálhat + médiatartalmat is szolgáltat hálózati képességekkel rendelkező eszközöknek (pl. médialejátszó, okosTV, okostelefon, tablet, PC, stb.)

    Miért szerver?

    Azért, mert tulajdonképpen ez egy szerver gép, ami kompakt méretűre lett gyártva. Ugyan ezt a funkcionalitást el tudja látni egy hagyományos értelemben vett szerver gép is, csak sokkal nagyobb energiaigénnyel és sokkal erőteljesebb hardverrel. Erre a legtöbb esetben otthon vagy kis irodában nincs szükség és költséges is lenne.

    A NAS-ok ,a HDD-ket kivéve, szinte minden hardveres eleme egy NYÁk-ra van integrálva. A felhasználónak csak annyi a dolga, hogy beleteszi a lemezeket és bekapcsolja, aztán beállítja ízlésének megfelelően webes kezelőfelületen.

    Természetesen a kezelőfelület bármely olyan eszközről is elérhető, amiben van web böngésző.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák