Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoka.

    tag

    válasz sityak #6304 üzenetére

    10gigabit nem érdekel, sőt a 100MB/s feletti tempó sem annyira szempont (gigabites switch-en lenne), mert főleg mentve lenne rá, ami épp kell az meg gépben lévő terra tükrön van.
    tehát akkor te szerinted is a syno a megbízhatóbb valószínüleg.
    De nem úgy van, hogyha bizonyos ideig nincs kérés a vinyóra, akkor kikapcsolja magától is? elhiszem neked, hogy így van, de mégis furin hangzik, h a folyamatos akár 15-20*-os üzemidő, ami folyamatos üzem jobb a hdd-knek :D
    ezt a mentést kifejtenéd kicsit bővebben, hogy hogyan hova? mert pár száz gigát bőven lehet tárolni akár 3-4 külön helyen is, no de ha nő a rendszer kb 20TB egy az egyben való mégegyszeri tárolása kicsit nagyon sokba fájna, annyi pénz meg nincs.

    dani3l
    oké van 4 lemezes raid6 tegyük fel elmegy tönkre a nas. asztalira rádugom a 4 vinyót megfelelő beállításokkal és elvileg adatokat vissza tudom hozni. De mi van ha már mondjuk 10 lemez van?

    Tehát ha (tegyük fel) van egy 24TB os NAS, RAID6 (ez ugye 10db 3TB vinyó) akkor mit kellene még tennem, hogy kivédjem a NAS eszköz meghibásodásából adódó adatvesztést? (akár abban az esetben is ha már nem kapható a földön olyan típus) /persze tudom tuti 100%-os megoldás nincs nem is azt várom/

    Akkor a N7700PRO V2 -ban lévő + hardware teljesítményt nem használnám, ki és már csak árban nyerőbb?

    Illetve bármilyen más alternatívára is nyitott vagyok, csak a vinyók a tutik, azok már megvannak. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák