-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
válasz Statikus #5551 üzenetére
Én ezt a választ kaptam tőlük vissza:
Nem gondolom, hogy bármely üzletnek, forgalmazónak köze lenne ahhoz, hogy mennyire mozog egy csatlakozó (neveket ne írj legközelebb, senkit nem akarunk a többiek rovására reklámozni a forgalmazók közül)... Amíg nincs semmilyen probléma a működéssel, addig én nem foglalkoznék vele a helyedben. Számos DiskStation-ön kicsit lazábbnak tűnik a hálózati aljzat, de ez csak attól függ szerintem, hogy éppen milyen alkatrészeket használtak az adott szériánál. Hasonlóval médialejátszónál és routernél is találkoztam, szerintem nem hiba, és nem befolyásol semmit. Azt írod, a „forgalmazó elmondása szerint tökéletesen működik”. Ezek szerint Te tapasztaltál bármilyen hálózati hibát?
A hibákat leírtam, arra persze nem reagáltak, azt is leírtam, hogy a nettel sem stimmel semmi, akadoznak a filmek stb.. és itt most nem BD50es filmekről beszélek, hanem 700MB xVidekről... erre meg annyit reagálnak ugye ,hogy "Ezek szerint Te tapasztaltál bármilyen hálózati hibát?"
A vicc az, hogy a nevek amiket írtam az ő nevük, azért ennyire hülyének ne nézzék az embert
Az emailemre persze nem válaszolnak![ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Talán ebből már érzed milyen fejlett ügyfélszolgálat áll mögöttük es mennyire fontos vagy te mint "elégedett" vásárló.
Komolytalan az egész.
Innen már tudod mi a dolgodMintha bemennék egy autót venni, te itt repedezik a műszerfal.
Zavar ez téged a használatban?
Nem, de hát ez egy új autó, egy rendeset szeretnék, ami ép.
Ameddig nem zavar a vezetésnél én nem foglalkoznék veleBohócok
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz bolha23 #5556 üzenetére
OK, igazad van.
De egy elvileg a minőségre nagyon odafigyelő cég nem engedhet meg magának ilyen tróger forgalmazókat.
Lehet, hogy nem is a céggel van baj, csak egy túlbuzgó 22 éves frissinformatikus eladóval, akit most vettek fel és próbálja adni a keményet.
Természetesen nem szólom le a frissdiplomás informatikusokat, mindenki volt kezdő, de azért az embernek illik tudni, hol a helye.
Én is kaptam egy partneremnél egy okoskodó projektmenedzsert. Mintha egy dobókockával beszélgetnék kb... Valamiért mégis odatették tudás nélkül. Legalábbis a szakmai tudása nincs meg, lehet, hogy jól tud a nyomorék stílusával spórolni, de nem ez lenne a cél, hanem, hogy gördülékenyen menjenek a dolgok, mint előtte. Na mindegy, bocs az offért. -
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Keresek olyan embert akinek iomega storcenter ix2-200 NAS van otthon!
Kaptam egyet nemrégiben de HDD nélkül és ahogy olvasgattam nem nagyon lehet feléleszteni csak ha megvan a gyári HDD benne. Akinek ilyen van kérem írjon nekem ptivátot mert kellene a gyári HDD másolata.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
4 lemezes NAS-t keresek,
Az elvárások : nem nagyok,
Bármily furcsa adatot akarok tárolni rajta,
A Gigabites sebességet használja is ki !
Oprendszert nem írok, úgy is mind megy mind alol.A következő 3 gyártó közül melyik ?
Synology, Thecus, vagy Qnap ?
Ha lehet indokoljátok meg, hogy miért egyik, vagy miért a másik !Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Statikus
senior tag
válasz bolha23 #5561 üzenetére
Ez nem igaz, nálam egy 20e Ft-os ügyfél is ÜGYFÉL és nem a haverom...
Szerintem ez egyszerűen hozzáálás, intelligencia kérdése. Ki milyen környezetben nevelkedett, tanult, milyen emberek közt dolgozik, él nap mint nap. Nem iskolázottságot írtam, nem attól függ, hogy valaki bunkó e vagy sem.
-
-
Criton
veterán
Kaptam megint egy levelet, meg egy fórumhozzászólást. Én befejeztem, beszéltem a fogyasztóvédelemmel, és sajnos most egyvalamit megtanultam, ettől a bolttól soha többet semmit, és sajnos ezzel most nálam a Synology is minősítették...
A levelet a cégvezető írta nekem , amiben ez szerepel:
A fórumon részletes választ kaptál a fentiekre, ahhoz nem igen tudok hozzátenni többet. Ha nálunk is tudod demonstrálni a hibákat, kérlek hozd el a NAS-t, nálunk ugyanis semmilyen hiba nem jött elő, amit a terméket leadó illető felsorolt nekünk.
Az alábbi választ kaptam tőlük (fórum):
Kicsit furán sok problémád van, ráadásul olyanok, melyek nehezen hozhatóak összefüggésbe bármely eddig látott hardveres hibával... Beszéltem a szervizzel. A LAN port pont annyira mozog, mint egy raktáron lévő DS212j-ben (éppen ez volt kéznél összenézni). 100%-on, vagy annak közelében sosem látták a processzort (talán befejezte már addigra a képeid konvertálását?), torrenteztek vele (4 darab fullHD filmet letöltve), másoltak hálózaton keresztül kb. 1 napon át, semmi gondja nem volt. SMART-ot nem nézték (nem mondtad, hogy ilyen hibád is van). „Hálózatot megfogja eldobálja”, „hangosodok a nas” és „100%-on megy a proci és nem csinál semmit vele”. Ezzel a 3 panasszal lett leadva. A processzeket listázva mindig volt oka és látszott, hogy miért van az adott szinten terhelve a CPU, a hálózaton semmilyen hiba nem jött elő a több, mint 1 napos teszt során. Hangjában semmilyen rendellenesség nem mutatkozott. Mivel minden fájlodat törölted, mielőtt leadtad a NAS-t, így nem tudták tesztelni mondjuk azok olvasási sebességét, amit Te másoltál rá, és Nálad akadtak (mivel lejátszva akadtak?). Állítja a szervizes kolléga...
Milyen lemezeket használsz benne? Torrentezésnél korlátoztad legalább a feltöltést a netkapcsolatodnak megfelelően, hogy ne vegye el a sávszélességet teljesen? Lehet, hogy valamelyik lemezed betegeskedik (ezért nem megy le pl. a SMART teszt, ezért akadozik a lejátszás és esetleg a lemez kerreg olyankor hangosan, ha hibás szektorokkal küzd), ha teheted, nézd meg PC-ben a gyártói SMART teszttel!Az én válaszom erre:
Látom nem könnyű megértetni a problémám, vagy nem is szeretnétek megérteni, biztos hülye vagyok.
Mind1, ez van, nem lehet mit tenni. A lemezre térve, elvileg 0km-en kaptam a boltból , ők rakták be, én a gépet belülről még az életben nem láttam, mielőtt az a gyanú is jön, hogy szétszedtem stb...
Itt nem a probléma megoldása a cél a részetekről vagy a szerviz részéről ahogy látom, amit sajnálok, leszűrtem a dolgot.
Az hogy az adott hibát ott is demonstráljam sajnos lehetetlen, mivel munkaidő alatt nem nagyon tudom elvinni a NAS-t ahogy a múltkor sem én vittem el hanem édesanyám.
A NAS-on tárolt adatokat persze, hogy töröltem, mivel a szervizzel nem szeretném megosztani, hogy mit tárolok rajta.[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
én a helyedben még mindig a megoldást keresném, és beülnék hozzájuk egy napra.
voltam már ilyen helyzetben, új dell latitude géppel, egy fura problémával, amit másképp nem lehetett elintézni, kétszer mentem fel pestre emiatt, és zárás után is ott ültem velük, hoztak egy új gépet is, az is produkálta, széria vagy szoftver hiba lehetett, de végül visstaadták a pénzt, látták hogy nem kekeckedek, megoldást keresek.
-
jajli
csendes tag
Sziasztok!
Rendelt már valaki Synology-t az aqua.hu tol? Adnak ott regisztrációs kártyát? Hiába hívom őket, azt mondták írjak egy levelet arra válaszolnak, de még semmi. Köszönöm a választ.[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
Regkártya minden hivatalos forrásból származó synohoz jár. Az aqua sem mai kis maszek cég, biztosan hivatalos forrásból szerzik be.
Ha valami szlovák, kínai, thaiföldi webshopból rendeled, vagy egy kis sufni pc bolt piaci ár alatt adja el, valószínűleg szürkeimportálja, ahhoz lehet, hogy nem jár.
Egyébként amíg ezt ide beírtad, írhattál volna nekik egy 3 soros emailt
[ Szerkesztve ]
-
bolha23
aktív tag
-
jajli
csendes tag
válasz bolha23 #5574 üzenetére
Köszi ezt én is láttam. De mivel az AQUA is forgalmazza így megkérdeztem őket . Amúgy beszéltem a lejatszo.hu-val mint hivatalos forgalmazó, de ők sem tudták megmondani. Nagyon nem értem én ezt. Biztosra megyek mert utána reklamáció nincs. Csak gondoltam titeket is megkérdezlek hátha van valakinek konkrét tapasztalata.
-
Multibit
nagyúr
válasz Statikus #5578 üzenetére
Hozzászólásomban igazából arra a furcsaságra hívtam fel a figyelmet, miszerint a két honlap egy céget takar, mégis "kétféleképpen" kereskedik.
Másrészt Criton tapasztalatait olvasva nem nagy veszteség a regkártya hiánya!
A médiaplayeremet is vehettem volna a NEON-tól, de inkább a másik forgalmazótól vettem. Nem bántam meg. A francba... nem kaptam regkártyát -
Core2duo6600
veterán
Én az Ipon tól rendeltem már egyet, és kaptam kártyát, kb 2 éve lehetett.
(#5579) Ed Parker
A regkártya csak a synology.hu fórumára történő reggeléshez kell, másra nem jó !
Sok tutoriált stb van rajta magyarul.
Meg kisebb hackelgetési ez meg az .
Eddig én mindig korrekt választ kaptam tőlük amúgy.A kérdésem továbbra is áll :
Synology Qnap, vagy Thecus ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Criton
veterán
válasz daniel2121 #5584 üzenetére
Ezt szerintem ne itt.
-
Alamogordo
csendes tag
NAS vásárlást tervezek. (kb 1 hónapon belül)
2 márka termékei ragadták meg a fantáziámat. Zyxel vs. Synology.
Ezen belül is a Zyxel NSA 325, valamint a DS213 (esetleg 413j) modellek.
A 4-bay NAS inkább csak az ára miatt kellene (nem sokkal drágább mint a 213)
A későbbi bővítés USB porton történne.
Ami még lényeg hogy mindezekhez 3TB-s Caviar Red jönne szóba
Amire kellene:
- torrentek futtatása 24/7
- a fenti mellett HD filmek stream-elése (esetenként 40-50GB-s filmek)
- hasznos ha van egy jó mobil app hozzá
- esetleg MS Skydrive támogatásA modellek kb hasonló specifikációval rendelkeznek. (CPU, RAM, HDD Support)
Mégis a Synology termékei 2x annyiba kerülnek.
Laikusként nem értem ezt az árkülönbséget.
Talán a szolgáltatások terén van valami nagy durranás vagy csak a Brand-t kell kifizetni?
Milyen BT klienst használnak?Légyszi segítsetek! Melyiket javasoljátok és miért.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Alamogordo #5586 üzenetére
A Synology a másik gyártóval össze sem vethető, gyakorlatilag semmiben sem.
Max formára.
J betű a végén a butítottad jelenti, ami annyit tesz, hogy mindent tud amit a rendes, csak lasabb !
Az usb és bővítést felejtsd el, nem arra való, instabil stb...
Ha 4 fiokos kell, akkor rá kell áldozni annyit, amennyibe kerül, nem bános meg.
Én használok, egy Synology 410 est, Dlink dns-323 ast.
És valami Promise Smart store 4300 ast.
És mind a 3 at figyelemve véve mérföldkövekkel jobb a Synology.
Még akkor is, ha "csak" adattárolásra használod.
Ezen a Gigabites csatlakozó muködik, a másik 2 ön csak disznek van ott, ha érted mire gondolok.Én is szándékozom még egy 4 fiokos nas t venni, esetleg 5 ös is lehet, nem ésszerütlenül drágább !
Én 3 gyártóban gondolkodom, Synology, Qnap, Thecus.
Ez a 3 a nagy NAS gyártó, legfiatalabb a Thecus, de komoly cuccai vannak annak is.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Megkérdztem, az Iponnál jár regi kártya a Synology hoz.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Alamogordo
csendes tag
válasz Core2duo6600 #5587 üzenetére
Köszi!
Igazából a a 4-es NAS csak az ára miatt érdekel. Úgy tűnik, hogy a 2-nél kapható 6-8GB tárhely egy darabig elegendő.
- Mit értesz azon, hogy instabil?
Az USB-s részen csak a kisseb file-kat tartanám (fotó, doksik, stb..)
A stream-lés része megmaradna a belső tárhelyre.- A butítás mit takar?
Nekem (mint laikus) úgy tűnik a CPU és a RAM is közel azonos.A Thecus-t még nem ismerem, de utána nézek.
-
bolha23
aktív tag
válasz Alamogordo #5589 üzenetére
Azt gondolom tudod, hogy 6-8 GB tárhelyed adatvédelem nélkül lesz egy 2 lemezes NAS esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Alamogordo #5589 üzenetére
Butítás lassabb valamivel.
Amikor én vettem az első Synology-t 410 est, akkor már kifutó modell volt, ez jotékony hatással volt az árra, de így is 100 000 volt.
A lan on a másolási sebességet néztem.
Ime :
http://www.synology.com/products/performance.php?lang=enuAnno a 410 es és az akkori J változat közt. nagyobb volt a különbség.
Ha neked fontos , hogy minél nagyobb tempóval másoljon a nas ra és onnan, akkor nem érdemes a J változatot, ha ez kevésbé fontos, akkor választhatod azt is.A kérdés továbbra is áll, Synology, Qnap, vagy Thecus ?
-
Alamogordo
csendes tag
válasz bolha23 #5590 üzenetére
Figyelembe véve az eddigi HDD-im meghibásodását, úgy gondolom, hogy igen.
A 4-el annyi problémám lenne mindössze, hogy sok lenne a ki nem használt tárhely.
Viszont, pont a tárhely-adatvédelem teszi vonzóvá.
Ami fontos adatom van az kb 50-100GB. annak pedig tudok tárhelyet.
NAS-on a torrentek ill filmek lennének. Az pedig ha 1-2 odavész akkor sincs baj. -
Alamogordo
csendes tag
válasz Core2duo6600 #5591 üzenetére
Ezeket a kifejezéseket szeretem. "Lassabb valamivel"
A másolás ill. sebesség annyiban fontos, hogy ha kell egy BD50-t simán tudjon
Gbit-es hálón streamelni-kiszolgálni egy MP-t, úgy hogy fut a háttérben a letöltés.A Synology nagyon szimpatikus, de a TechCus-nak még utána kell néznem.
-
bolha23
aktív tag
válasz Alamogordo #5592 üzenetére
Eddig nekem sem nagyon volt hdd meghibásodásom, most 2 hónap alatt 2 is az örök vadászmezőkre tért.
Abból az egyik egy 8 napos WD Red volt...
Tárhelyből pedig sosem elég, egy 4 lemezes NAS-t is lehet 2 lemezzel használni, és ha szükséges könnyű bővíteni.
Nekem ez volt a legfontosabb szempont, mikor választottam. -
kircipeti
senior tag
Thecus N2800 cuccról van valakinek tapasztalata? HW ügyileg elég erős, ahogy nézem. Csatlakozó is van rajta bőven (usb3, esata, gigabit lan, hdmi stb)
-
Core2duo6600
veterán
válasz Alamogordo #5592 üzenetére
Nekem, most DS410 van, amiket elmondtál, azt tudja.
Nézd meg annak a sebesség tesztjeit, vest össze, amit kinélztél, és akkor kiderül, hogy megfelelő lesz -e !
Az enyémben is csak 256 Mb ram, azt hittem több, tegnap direkt megnéztem.Most keresgélek én is, mert kéne valamit venni.
Egy teszt a mostani J modellről, miszerint nem is olyan lassú, na most hozzon az ember jó döntést.
És igaza van a topiktársnak, 4 es nas megy akár egy HDD vel is.
És ha kell, akkor lehet bővíteni.A mostani J és közel 100 000 HUF, az árgép szerint , a J nélküli vagy 140 000 na ennyivel nem gyorsabb tőle. J nélküli.
-
Dewildoe
csendes tag
válasz Alamogordo #5593 üzenetére
Heló.
Arra hogy sreameljen BD50-et meg közben fusson a letöltés jó a syno 212j vagy a Zyxel NSA-320-as is.
Ezek már tudnak másolni 50MB+-al az meg böven elé arra amire neked kell de tárhelyböl sosem elég.
Nekem most Zyxel NSA-325 van és ha lett volna pénzem biztos 4 lemezest vettem volna.
Üdv Dewildoe[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Core2duo6600 #5596 üzenetére
En egy 413j-t vettem, ami az elején lassúnak tűnt több Tera átmozgatásakor, de miután ezzel megvoltam eléggé jó a sebessége.
A sima 413 kb 20% sebesség növekedést ad és 2 helyett 4 dolgot lehet egyszerre művelni a nas-sal.
Kérdés hogy ér e neked ez 40ezret?
Ja és az USB 3.0
De az árát éri a 4 lemezes nasok közül. -
Core2duo6600
veterán
válasz Ed Parker #5598 üzenetére
Na igen ez egy jó kérdés.
A mostani 410 esnek meg vagyok elégedve a sebességével, ha annyit tud az nekem elég.Nézegetem még a Qnap és a Thecus dolgokat is.
Ha nem tudok dönteni, le lehet, hogy megveszem mind a 2 ötGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs