Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz matyi1988 #28391 üzenetére

    Szerintem azt kellene először tudni, hogy sok filmet tárolni és pl. tévéken-számítógépeken-akármiken csak visszanézni akarsz, vagy a NAS lesz a letöltő szerver is?

    És ha a letöltő (gondolom torrent) szerver is a NAS lesz, akkor hogyan szoktál torrentezni? Bedobsz pár filmet, és ha letöltötte, meg vissza is osztotta, akkor törlöd a torrent kliensből, vagy 1000 film van benne állandóan, és ipari méretben vissza is osztod Gbit-es internet kapcsolaton? ;-)

    Mert ez utóbbi a sarkalatos pont: ha csak letöltögetsz lájtosan ;-) , akkor olcsóbb, ha veszel egy szinte bármilyen 4 lemezes NAS-t, és teletömöd annyi vinyóval, amennyire szükséged van. De ha torrent szervert akarsz nagyban üzemeltetni, oda kell egy izmos NAS: 2-4 magos Celeron proci, és 4-8GB memória: de így is inkább 4 lemezes megoldást keress, mint 2 lemezest külső házzal, szerintem.

    Ez utóbbi esetben, ha izmos NAS kell, meggondolandó (Excel, két oszlop, és adj neki ;-) , hogy egy gyári, megfelelő NAS az olcsóbb, vagy összerakni egyet?
    Bár az ár nem minden: egy gyári NAS-on (ha Synology vagy QNAP, akkor főleg) a szoftveres élet egyszerűbb tud lenni, mint egy saját összeállítású vasra valami olyan NAS rendszert keresni, ami mindent, és mindent úgy tud, ahogy szeretnéd.

    Bár az is benne van a dologban, hogy akár Windows vagy Linux is futhat a "NAS"-on, mint egy asztali gépen, ha neked az jön be: a megszokott rendszer, a megszokott Torrent kliens, a megfelelő mappák megosztva, az egész valamilyen távoli asztalon keresztül elérve, ez sem egy elvetendő felállás: nincs mindenkinek szüksége egy komplett NAS rendszerre, annak minden szolgáltatásával.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák