- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz .:Kristian:. #15439 üzenetére
Ha Airfel LTXN35UV1B/LRXN35UV1B, akkor szerintem bevállalhatod, az előtte lévő modell viszont lehet hanyagolandó, hangos. Amúgy nekem a 2.5kW-os van.
Midea gyártmányú gép, külsőleg megtévesztésig Midea Blanc, de a specifikációi alapján is nagyon hasonlít. Hűtésnél nem zörög, nem rezonál, nappal a hangja nem zavaró, éjszaka alvásnál viszont egyeseknek tolakvó lehet a 29db. A távkapcsolója masszív, kellemes fogású, logikus konstrukció, de nincs háttér világítás a gombokon, valamint a kijelző betekintési szöge felülről háttér világítás esetén siralmas.
[ Szerkesztve ]
-
.:Kristian:.
addikt
-
pjen
félisten
válasz .:Kristian:. #15452 üzenetére
Az én klímám közel 4x annyiba került,mégsincs háttér vill.a távon,a kijelzőn sem.annyira nem is hiányzik,hiszen a klímát nem állítgatja az ember 5 percenként.
-
athomi
veterán
válasz .:Kristian:. #15452 üzenetére
Azt hiszem csak tavaly jött ez a modell, az előzőt hivatott váltani. Nekem augusztus óta van, 79-ért vettem, sajnos 3.5-es nem volt., pedig 85 lett volna.
Inkább majd a szerelésre figyelj oda.
[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Daikin FTXB25C és az FTX25KMV1B klímák között? Az előbbit kértem, viszont az utóbbit kaptam. Reklamáljak?
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
Sirandrish
legenda
Engem is érdekelne amúgy a különbség.
Nem rég még a Daikin FTXB35C-t néztem ki, de végül is a Daikin FTX35KM lesz belőle. De ahogy nézem az adatokat tök ugyanaz a két masina.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
HÁZIGAZDA
válasz Sirandrish #15457 üzenetére
a km újabb, a b pedig nem is volt hibátlan sorozat ráadásul. szóval km > b
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
harry
veterán
S mi különbség van a KM és a KMV között?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
jattila48
aktív tag
A Daikin FTX35KMV1B-nek mennyi a maximális áramfelvétele hűtés/fűtés esetén? Hogy kell méretezni az elektromos hálózatot? Egy ilyen + 3 db FTX25KMV1B esetén elég az egy fázison bejövő 32 A?
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
Zeki
nagyúr
válasz jattila48 #15462 üzenetére
Az én Daikin klímám sosem ment a max áramfelvételen.
Talán az akkor lehet, ha kint 40 fok, bent 30 fok, te leveszed 20-ra, és nyomatod turbón/maxin a ventilátort.
De ha (szinte) folyamatos a temperálás, akkor 400-1000 W fogyasztással elporoszkál.
Ezek az inverteresek nem zabálnak. -
jattila48
aktív tag
Főleg a fűtés érdekel, gondolom az nagyobb fogyasztással jár.
Más: a kültéri egységet minimum mennyire kell eltartani a faltól, és az eresz desztától? Felszereltettem a konzolokat, és mondtam a szerelőnek, hogy 15 cm szigetelés kerül a házra. Ennek ellenére 50 cm-es konzolokat szerelt fel, amivel kb. 5 cm hely lesz a szigetelt fal és a kültéri háta mögött. A kültéri teteje pedig kb. 10 cm-re lesz az eresz deszkától. Azt mondta, hogy ez így tökéletes, de nekem gyanús, hogy mégsem. Hogy kell helyesen szerelni a kültérit?„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
jattila48
aktív tag
válasz qnadam #15466 üzenetére
Köszönöm!
Azt írja, hogy a faltól min. 5 cm-re legyen, az ereszdeszkától min. 30 cm-re a javíthatóság miatt. Az enyém nem ugyanez a típus (hanem RX25KM), de feltehetőleg ugyanez vonatkozik rá. Azt gondolnám (laikusan), hogy azért kell mögötte nagyobb hely, hogy ne a felmelegedett, megrekedt levegőt kelljen beszívnia és azzal erőlködnie. Ezek szerint mégis elég az 5 cm.„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
Songo
senior tag
Sziasztok
tanácsot szeretnék kérni.
Albérletben vagyunk. Ablak nyitás nem játszik mert nyáron mindenki szellőztet és az egyik szomszéd brutál büdös... nem lehet megmaradni
Viszont a főbérlő nem hajlandó klímát felrakni én meg nem fogom neki teljesbe kifizetni.Mobil klíma kellene de olyan aminek 2 csöve van és létezik a műanyag ablakokhoz ilyen légző kerete
Esetleg mobil split klíma? de egyszerűen nem találok boltot csak neten képeket. megszűnt?
köszönöm szépen a tanácsot.
-
TeeJay
félisten
szerintem ez semmit se fog érni
én is albiban vagyok tulajnak én se fogok ide klímát szereltetni mert ha elmegyek nem fogja árában kifizetni már, mobil klímához meg ablak alatt át kellene vágatnom a fa keretet amit utána fizethetnék meg nekiúgyhogy marad a forró nyár
viszont ha meglesz a saját lakás oda azonnal hívom a pannonos srácokat és kérem az árajánlatot
soha többet nem leszek nyári 33fokos panelbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
jattila48
aktív tag
Nem a beltéri által beszívott levegőre gondolok (ha van ilyen egyáltalán), hanem amit a kültéri ventillátora szív át a hőcserélőn (bocs, ha nem elég szakszerűen fogalmazok).
-
DeFranco
nagyúr
lehet triviális kérdés: esőben-havasesőben-hóban lehet használni a klímát akár fűtésre akár hűtésre?
-
xxxjjjkkk
senior tag
mar bocs, de en is ugy tetettem fel, hogy ha költözünk viszem tovább, kis gipsz eltünteti a nyomokat, ha meg régi, akkor ott hagyom, aki nem egy gyökér, azzal meg lehet beszélni
Ha berakat klimat akkor meg aztmondja, hogy +10 ezer, az sem jó senkinek. Mivel a klima dob az áron.
Kollégám pl akar tetetni majd klímát, de azt belekalkulálja az árba, ez ilyen."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
HÁZIGAZDA
válasz xxxjjjkkk #15485 üzenetére
épp ez a lényeg: aki nem gyökér, azzal meg lehet beszélni, hogy x idő alatt lelakod, elviszed stb. nem olyan nehéz dolog kompromisszumra jutni, de csak akkor, ha nem azzal kezdi, hogy ő egy forintot sem költ a lakásra, amit kiad. akkor ugyanis mégiscsak gyökér. ("már bocs, de" )
-
DeFranco
nagyúr
én sem engedném csak úgy felrakatni egyébként. arról lehet szó, hogy velem egyeztetve az általam választott felügyelt és megbízott szakik felrakják azt a klímát amit én választok (vagy választ a bérlő ha elviszi) az sima ügy, de hogy odamenjen jóskapista faláttörni meg nemesvakolatot furkálni az erősen no-no
más kérdés fel- és letelepítés költsége mert nem két forint a szerelés sem. persze lehet mondani hogy férjen bele az albérleti díjba, de nem nagyon fér bele ismerve egy átlag albérlő állagmegóvási szokásait.
további kérdés, hogy ha nincs erkély vagy egyéb okból városrendezési-településképi akadályokba üdközik a klíma elvi lehetősége*, esetleg csak zavarja a szomszédot, akkor könnyen hosszú szívás lehet a vége amit a főbérlő vesz a hátára. ettől még elvárható az együttműködése de nem triviális.
"szerencsére" ezen nem kell sokat törnöm a fejem, mert nincs bérelhető ingatlanom
*ahogy járok kelek a városban a klímák többsége kvázi illegálisan van fent, mert a gyakoratban nem nagyon teheted fel homlokzatra, max. erkélyre (ha van) volt erről szó nem rég.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz DeFranco #15487 üzenetére
jó, de ezek logikus dolgok (egyetértek), amik már csak akkor kerülnek szóba, ha van nyitottság. én sem engedném, hogy az albérlő taknyoltasson saját szakállára, magyarán, belépnék a folyamatba. de lenne folyamat, mert belátnám, hogy a klíma jó dolog, a lakás többet ér miatta stb. és nyitott lennék rá, hogy lelakja a költségét. de akár arra is, hogy elvigye, bármi működhet, csak legyen jó mindenkinek.
-
tibibi
őstag
Engem idáig nem győzött meg a daikin egyszerre lett bekapcsolva ugyan olyan hőfok, ventilátor sebesség stb. Remélem élettartamra azért többet bír ,mert 50k azért nem kevés árban fogyasztást most nem fogom méregetni ,de érezhetően melegebb és csendesebb a gree .
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
jajó, csak nem értettem, hogy mi ez az új elképzelés, hogy a tulaj fizesse a lakó klímáját piszira, így is úgy is a lakó fizeti, csak ha belekalkulálja az albérletárba, az hosszú távon úgy is drágább lesz, mintha önköltségen felrakatja
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
-
Sirandrish
legenda
-
tibibi
őstag
válasz Sirandrish #15494 üzenetére
gree 3.5 GWH12KF Ha van rá lehetőség és fűtésre is használnád, állványra földre rakatnám akkor biztos nem zavarna a kültéri dübörgése.
-
Sirandrish
legenda
válasz tibibi #15495 üzenetére
Daikin FTX35KM lesz. Holnap délelőtt 9re jön a szerelő, már nem variálok.
Viszont én csak hűtésre fogom használni nyáron.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sirandrish #15496 üzenetére
meg szerencse hogy nem pillanatnyi kilepo homerseklet 1200 Ft-os gearbestes infrahomerovel valo meregetesere fogod hasznalni mert akkor bajban lennel.
[ Szerkesztve ]
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Megköszönném ha Erre esetleg tudnátok véleményt mondani, pro és kontra?!b.lajos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest