- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
remélem Daikinról is jön majd tapasztalat -20fokban mit tud bent fűteni
van egy olyan érzésem hogy egyre több 40+ fokos nyár lesz és hideg téli napokból sem lesz hiány
jó tudni mit bírnak a klímák, bár panelben nem fogok azzal fűteniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Killer01
őstag
Sziasztok, az normális hogy a kondenzvíz kivezetésnél jeget/jégcsapot találok? Nem használtam a klímát 1 hónapja
-
windy
tag
válasz Killer01 #14306 üzenetére
Igen. A csőben előfordul légáramlás, hiszen a beltéri egység csepptálcája nyitott. Ha a szoba levegője kifele áramlik rajta minimálisan, akkor a nagy páratartalmú levegőből a hideg csövön lecsapódik a vízpára, majd a lejtés miatt folyna kifele, de a cső végén megfagy és jégcsapot épít.
-
vizipok74
csendes tag
Pesthidegkúton -19,1c volt az éjjel. Hitachi tette a dolgát.
Remélem nem ártott Neki a nagy hideg.
-
-
vizipok74
csendes tag
válasz Nerazim #14310 üzenetére
RAF35-NX2. Szerk.(Mivel parapetes fűtésre optimalizált). Ugyanolyan elrendezésű mint a hagyományos, csak a beltéri más. Viszont a hőérzet ég és föld. Nem a levegőbe beszélek. Radiátoros fűtéssel kezdtem, aztán jött a plafon alá szerelt klíma, utána ez. Messze ennek a legjobb a hőérzete. Hangtalanul elteríti a padló közelében a meleget. Mondtam már párszor, de most megint leírom: (Windy most ne nézzen ide ) Aki kizárólag/elsősorban fűtésre vesz klímát a padló közelébe szereltesse, nem fogja megbánni. Többen megtették már itt a topikban is és nem panaszkodnak.
H tarifát nem kérdeztem még meg.
Egyedül a megbízhatóság miatt féltem. Használtan vettem és mindenki a Daikint, Mitsubishit, Fujitsut ajánlja, Hitachiról nem sok tapasztalat van.[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
...na mostmár az éjszaka is benne, bár kicsit mintha melegebb lenne. Szóval tegnap reggeltől ma délelőttig az átlag 517W-ra jött ki... A teljes havi adat meg 12.08 - 01.08 között 250,8 kWh. Egyelőre idén is elégedett vagyok a légkondis fűtéssel (idén már az óra méri, szóval ebben az esetleges mérő pontatlanság sincs benne)
-
feco19
csendes tag
Male (#14304) üzenetére
Szeretném kérdezni milyen klímával fűtesz, és darab, illetve KW ? -
tl-x
őstag
Kinéztem egy Mitsubishit azt írják róla hogy -15.ig lehet vele fűteni. Ezt mennyire kell komolyan venni? Whirlpoolt érdemes venni szerintetek? Most elég akciós több helyen is.
-
Male
nagyúr
válasz feco19 #14314 üzenetére
Fujitsu 09LTCA, 2.5kW-os, 1 darab. A lakás 40nm, földszinti, pincével alatta, minimális részen szigetelt ( én csináltam, kb 4nm-nyi felületen ), de műanyag ablakokkal, egy légtér.
-
windy
tag
válasz vizipok74 #14312 üzenetére
Én teljesen igazat adok neked, abban, hogy fűtésre mindenképpen optimálisabb a parapet magasságban szerelt beltéri egység, pláne az, amelyik fűtés üzemben nem felfele, hanem egészen lenn a padlószinten teríti a meleg levegőt. Ilyen beltéri egysége sok gyártónak van, de sajnos lényegesen drágább megoldás ez, mint az ún high-wall, hétköznapi nevén, oldalfali gépek. Ennél egyetlen jobb megoldás van, a Daikin Nexura készüléke, mely arra is képes, hogy sugárzó hővel fűtsön, ez gyakorlatilag a radiátorokkal egyenértékű komfortot jelent.
Én egy cseppet idegenkedem attól, hogy az oldalfali beltérit parapet magasságba szereljük, de elfogadom, mint alternatívát, elég jó a kompromisszum-készségem. Igazából, ha azt nézzük, hogy egy klíma beltérije a hasonló teljesítmény leadására képes radiátorhoz képest lényegesen kisebb, ezáltal kevesebb helyet foglal el, akkor nem is kell olyan nagyon megalkuvónak lenni. Szakmai szempont pedig egyáltalán nem szól ellene.
-
rattan
tag
Szia,
Az első kérdés az, hogy csak kiegészítésre kellene, vagy főfűtésnek?
Ha csak kiegészítőre, akkor vegyél egy jóval olcsóbb Daikin FTX-et vagy Gree Comfort Pluszt. (vagy valami egyenértékűt kb. 150-180 e-ért, de a Whirlpoolt felejtsd el)
Aztán csak mínusz 5 felett fűtesz vele.Ha főfűtésre kell, akkor a 200e nem lesz elég, akkor inkább a 300-ig tartó kategóriát kell megcélozni, azokat a klímákat, amik kifejezetten fűtésre tervezettek.
Pl: Fujitsu LTCA, vagy Pana Nordic, stb...Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
rattan
tag
Akkor gyakorlatilag bármilyet nézhetsz, 200-ból már jókat lehet venni.
A lényeg hogy legyen benne (gyárilag, vagy utólag szerelve) tálcafűtés, a mínuszokban való fűtésre.
Ha márkát kell mindenképpen ajánlani, akkor valami japánt vegyél (a Daikin belépője talán még mindig jó áron van), vagy Gree Comfort Pluszt, az gyárilag téliesített, ezek mind simán 200e alatt vannak + szerelés. -
Jeffjn
tag
Erről a "H" tarifáról írhatnátok még. Hogyan ment a megigénylése és milyen feltételeknek kell megfelelni?
Idáig az élt bennem, hogy klímával fűteni költséges de ez a 24-25 Ft/KWh tarifa egész jónak tűnik. Szénnel való "körülményes" fűtésből kezd már elegem lenni.
[ Szerkesztve ]
-
csemberlen
őstag
válasz Jeffjn #14327 üzenetére
Az egy plusz villanyóra, és 99%, hogy új mérőhelyet kell kiépiteni
( hacsak nincs egy éjszakai mérőd, és azt át lehetne nevezni)
a mostani szabványoknak megfelelően. Az nem kevés pénz, új becsatlakozás, műanyag szekrények.Ja, és EON-nál nincs ilyen tarifa.
[ Szerkesztve ]
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
rattan
tag
Én pont most tartok az egész folyamat közepén.
Szóval keresel egy regisztrált, és mérőhely létesítésére jogosult szerelőt.
A többit ő intézi meghatalmazással, de alapvetően kiépít egy új mérőhelyet (Új mérőszekrény, és elmenő kábeldoboz), ezen felül külön, bonthatatlan, külön kábelezés kell a klímáig.
Ezen felül kell a H-tarifás betétlap, amit a klímát kivitelezőnek is alá kell írni + a klíma gépkönyvéről egy másolat (ami igazolja a COP > 3-at)
Az egyszerűbb eset, ha van vezérelt mérőd, és az nem kell, mert akkor csak órát fognak cserélni.Nekem plusz mérőhely lesz, így mindennel együtt, kb 50-60e Ft lesz a vége ha jól számolom...
-
rattan
tag
válasz csemberlen #14328 üzenetére
Eon területen most igényeltem H-tarifát, biztos szóltak volna ha nincs.
Nem véletlenül a Geo tarifával kevered? -
Male
nagyúr
Egy kupac papír (iszonyat keverés megy vele általában, az EON-nál minden ember mást mond) + regisztrált villanyszerelővel villanyórának hely előkészítése, kábel behúzása a klímához. Nagyjából ennyi, persze iszonyat időhúzás és kavarás megy általában, mert a villanyszerelő és az EON mást mond, az EON-nál meg ahány emberrel beszélsz, annyi verzió van... bár talán már javult a helyzet.
A klímáról pedig kell igazolás, hogy teljesíti a követelményeket ( forgalmazótól beszerezhető, amikor veszed, érdemes kérni )... bár van akinek ezt nem is kérték, de inkább legyen, és ez igaz az összes papírra, ami gyanús hogy kellhet, de azt mondják, hogy nem... ( én is kitöltöttem egy olyat, amire mondták, hogyn em kell... aztán mégiscsak kellett utána )csemberlen: EON-nál van H tarifa, nekem is ott van.
[ Szerkesztve ]
-
rattan
tag
válasz tibibi #14331 üzenetére
Hát igen, ha nem szabványos a mérőhely, akkor kell még egy átalakítás is először.
Szóval, akkor a korábbi hozzászólásom kiegészítése:
Nálunk telekhatáron van a mérőhely, kb 1 éves kialakítás, szabványos szekrények vannak, egy fém keretre erősítve.
Így ehhez csak hozzá kell csavarozni a harmadik egyfázisú szekrényt, a fenti díjak így értendők. -
feco19
csendes tag
Szeretném kérdezni hogyan tudok hozzá szólni, a nevet kinek irnám hova kell irni,, köszi,,,
-
feco19
csendes tag
H..Tarifát én is igényeltem, meg kaptam az EON- tol, ez 2010-es kormány rendelet ha meg felel a klíma értéke autó matikusan jár. kell a forgalmazottól igazolás, hogy megfelel az érték, a szerelést regisztrált villany szerelő végezheti, én társasházban lakom, szekrényben elfért az óra így nem kellet dobozt vennem.
okt. 15 és ápr. 15 ig van a H tarifa mely 23.50 fillér, ma is elment 24 kw mely 564-ft 3 klíma 68 m2.
meleg van milyet én akarok akár 23 c.. 24 órában van biztositva... -
vizipok74
csendes tag
Örülök, hogy nem vagy ellene. Úgy látszik a profik is nyitnak e megoldás felé.
Annyi hátránya lehet, hogy ha mégis használják néha hűtésre is, akkor be kell elé rakni egy deflektort, hogy ne a bokára, térdre fújja a hideget. (De végül is a klíma is terelőlappal szabályozza a fújásirányt.) Ennyi kellemetlenség belefér, főleg annak tudatában, hogy fűtés időszakban (ami legalább kétszerese a hűtésinek) meg sokkal komfortosabb. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
na sziasztok!
vicces, hogy évek óta az index építkezős fórumaiban nézem a klímás topikot is, erre itt van ez, nálunk
windy-ék hamarosan jönnek a harmadik családtagunkhoz (húgomhoz, ezúttal) egy 5 kw-os mitsu-t telepíteni, lesz h-tarifa, meg ami szem szájnak ingere. pici faház, szóval ez lesz a fűtés. roppant kíváncsi leszek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fulton
addikt
válasz tibibi #14331 üzenetére
bek*ják a "nem szabványukat". Csak ezt tudják majmolni, srácok ne adjátok fel. legyetek rámenősek minden követ mozgassatok meg és jó lesz. nekem durván 2 hónap utána járásba telt (non stop).
Sok függ a reg szerelőtől, mennyire hajlamos , és együttműködő. Az eonos- ügyfélszolgálattól akivbel rendezed a papírrokat, és persze a szerelőtől aki felteszi az órát.Én 10 szerelőt végig jártam mire találtam egyet aki hajlandó volt arra ami nekem az elképzelésem volt. Mind azt nyögte csak "hát ide új szekrény kell" mert igy szabvány ugy szabvány...elmennek az *. Lehúzás az egész. Volt akit én küldtem el.
Végül csak összehoztam azt a k* H mérőt 15-20e forint ráfordításból. De én is dolgoztam rajta "fizikailag is".
Nem feladni!!! és nem kell elhinni hogy "nem lehet" így be kell húzni az új kábelt kintről...bla bla ismerem már a szövegeket, meg szekrényt újat...mindenre van megoldás. Nekem van B-s Nappali és H-s is.
ja es EON[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Ez jobb
#14340 Idáig 4 szerelővel beszéltem 2 ráadásként jó ismerősöm odáig nem jutottunk el ,hogy kijönne megnézni. Fénykép alapján próbálok egyezkedni, nevetséges 2 hónapja megy a műsor .
Ja démász terület és 4 éve van leszakadva a vezeték tartó kampó a póznáról és a kötés tart 8 vezetéket . Számtalan bejelentés, majd kivonulás,szörnyülködés ,fényképezés majd távozás után még mindig semmi sem történt![ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz fulton #14340 üzenetére
Sajnos tényleg ez megy... nekem is novembertől ("áh, egy hét alatt megvan!") április elejéig tartott, mire elkészült... bár nekem csak két szerelő fogyott közben, meg némi telefonszámla, a nem veszi fel, nem hív vissza, megváltozott a száma, elromlott a telefonja, elromlott az autó, stb. körökkel.
Ami fontos, hogyha a szerelő intézi a papírokat... na ha azt mondja, hogy leadta, és kezd gyanúsan sokáig tartani, akkor érdemes betelefonálni az eon-hoz és rákérdezni. Nekem természetesen nem adta le, apáméknál meg a másik leadta, de nem írta alá, és kb három hétig cseszett visszamenni, és aláírni, inkább kamuzott a telefonba, hogy hát ő is csodálkozik miért tart eddig, stb. Amúgy magánszemély is leadhatja, szóval nem kell rábízni, csak a kitöltéséhez kell a szerelő.
A másik, hogy tipikusan 30-40.000 Ft-ot állítanak a szerelők, hogy annyiba kerül a villanyóra műanyag doboza, amit felraknak... na ez az ami nem igaz, 7500 Ft-ért lehet venni... -
fulton
addikt
"Ami fontos, hogyha a szerelő intézi a papírokat" nem szabad ilyen dolgokat rábízni idegen szerelőre, ha kiismerted már valamelyest más a story, de én nem bíztam rá egyikre sem(a véglegesre sem). Én magam intéztem mindent amit lehetett. Am nem fogtok előre jutni. Ez a véleményem.
A Te ügyedben csak Te tudsz lelkiismeretesen eljárni (tisztelet a minimális kivételnek, de inkább nem lottózom)[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz baloghgabor #14346 üzenetére
persze. húgom vett egy téliesített faházat, sima caleo fűtőfilm van benne, ősszel költözött, az eddigi áramszámlák alapján egy szezon >350e ft villanyszámlát termel... (ebből már látszik, hogy mennyire szar a ház hőszigetelése, az alapterület ugyanis összesen 40 m2). a micu kb. másfél, két szezon alatt megtermeli az árát. de még a h-tarifa nem olcsó kiépítése is két év megtérülés.
mi a két évvel ezelőtti windy-akcióba ugrottunk bele apámmal amúgy, egy-egy daikin ftx35j erejéig. nincs velük gond, szerelmes nem vagyok azért a kütyübe, lehetne okosabb fújkálásban, meg néha picit rezonál a műanyag, de ezt majd megnézik windy-ék az esedékes karbantartásnál.
egész szezonos fűtési tapasztalatom nincs viszont eddig, most majd lesz húgomnál. kíváncsi leszek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tome0001
senior tag
Sziasztok. Fűtés kiegészítésre szeretnék elektromos fűtőtestet szerelni egy konyhába és egy fürdőszobába. A két helyiségben 16 fok van jelenleg, de a sok üvegfelület miatt a fűtés nem tudja fejjebbvinni a hőmérsékletet (a szobában 22 fok van).
A belmagasság 3,65méter, a konyha 9 négyzetméter, a fürdőszoba 6 négyzetméter.
Sajnos a helyiségek mérete miatt nincs lehetőség kb. térdmagasságba szererlni az elektromos fűtőtesteket, csak 220cm (itt lenne a fűtőtestek alja) tudnám felszerelni őket.
Érdeklődnék hogy szerintetek így van értelme megvenni/felszerelni a fűtőtesteket, vagy így csak a felső 1,5 métert fogom fűteni, és ott lesz meleg, de az élettérben pedig hideg lesz?
Köszi előre is a válaszokat! -
baloghgabor
aktív tag
Hú, bakker ezt a fűtőfilm okán keletkezett villanyszámlát kétszer is megnéztem! Hát, ha 'micu' folyamatosan is dolgozna (amit nem hiszek, ha nagyon vacak is a szigetelés) ennyi nem jön össze több szezonban sem! Szóval bizti tuti lesz.
Ezek a rezgések meg érdekes dolgok, mikor mi tudja produkálni? Nekem a kisebb Fuji kültérije 'brummog', de csak az lett a megoldás, hogy arrébb lett telepítve (nem windy telepített, messze vagyok nekik). Van, akit meg a légáramlás zaja is zavar.
Csak még megfontolásra: az új Fujitsut is 80cm magasra tetettem a padlótól. Ha főként fűtésre lesz, jobb a komfortja. Szuper langyos a padló, ahová fújja a meleget, no meg utána is a hőleadása, mint ha magasan lenne. (visszaolvasva vagyunk páran, akik ezt bevállalták, windy is fontolgatja úgy tudom).bégé
-
Male
nagyúr
válasz tome0001 #14348 üzenetére
Ha jól látom, ezekben venti sincs... így ha te 220 magasra felrakod, akkor mire a padló szinten 22 fok lesz, addigra fent már vagy 40... nem tűnik jó elképzelésnek. Szerintem jobban járnál akkor már infra panelekkel, amit vagy lentre raksz, mert 2 centit se foglal el, vagy a plafonra, és akkor lefelé sugároz... azzal sem lesz olcsó fűteni, de legalább nem a plafonon lesz 40 fok feleslegesen. ( a linkelt céget nem ismerem, szóval nem ajánlás, csak elsőre ezt találtam, hogy mire gondolok )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs