- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nerazim
őstag
válasz fulton #14630 üzenetére
Nekem egy Daikin FTXB35C tip. van. Ezt használom az étkező fűtésére, de nagy mínuszokban már elvérzik szegénykém.
(#14610) windy
Na igen ,de az U Crown már 300+ akkor meg inkább már japán nem, az is ott körül van ami már fűtésre jó.(#14614) nesa
Köszi a választ[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
mikung
aktív tag
Stiebel Eltron ACP 08 A mobilklímához nem tud valaki véletlenül leírást ?
Olyan alap dolgok érdekelnének elsősorban pl. hogy nyáron hova csöpög a kondenzvíz ?A splitklíma elég szépen szokta öntözni a körtefát.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Idén tavasszal majd szeretnénk klímát telepíttetni. Abban tudnátok segíteni hogy ez mennyire jár nagy kosszal egy panelben? Illetve időben mennyi szokott ez lenni kb.?
Másik fontos kérdés, hogy ha nézem a műszaki adatokat, akkor a kültéri hangerejénél hány decibelest keressek, ha nem akarok összetűzést a szomszédokkal? Valakinek úgy is a hálója közelében lenne a kültéri ugye.... Köszi! -
_Petya_
őstag
Én is ugyanabban a cipőben járok mint Vesztor87 kolléga, szintén panel, és a kültéri zaja ugyanúgy szempont. 3,5 kW-os kellene, szigetelt panelbe, főként a nyári kánukulában használnánk, tapasztalat hogy nyaranta összesen 2-3 hét ami kritikus, a többi egész vállalható a szigetelés, és a jó ablakok miatt. Fűtésre pedig az őszi-tavaszi átmeneti időszakban használnánk, amikor még/már nem megy a távfűtés, de este hűvös van.
A szerelő akit hívtam a Midea Mission-t, meg a Fisher-t ajánlja, de én nem nagyon szeretnék kínait, a Fisher-ről meg nem is nagyon hallottam még.. Daikin FTXB-t néztem, elég szimpatikus, de itt fentebb írtatok valami zörgés problémáról a kültériben, erről írnátok bővebben? Épp a zaj miatt szeretnék minőségi japánt, nem szeretném ha zörögne... Nem akarok spórolni, inkább kiadok többet de jó minőség legyen, és ne legyen vele évekig probléma. Mit javasolnátok?
A másik probléma a kondenzvíz, sajnos második emelet, alattunk meg egy járda van, tehát nem elég a "kidugom a csövet és kész", rendes megoldás kell. A fűtés miatt kint is képződik kondenzvíz, tehát a szerelőm azt javasolta, vezessük a beltéri vizét a kültéri tálcájába, és onnan együtt tovább. Én azt kértem, vezessük le a járdáig, így csak tócsa lesz ott, nem csöpög senki fejére, ez így jó lehet? Illetve, a szerelő említett valamilyen kondenzvíz "porlasztó" cuccot, amivel elvileg nem kell csövezni, gondoltam utánanézek, de semmi hasonlót nem találtam. Állítólag 35 ezer körüli összegbe kerül. Ti hallottatok már ilyet?
szerk: és mégegy: a szerelőket hogy lehet leinformálni a klímagáz adatbázisban, hogy van-e megfelelő engedélye? Nem akarok kóklerbe belefutni. Akit hívtam, ismerős ajánlotta, ő elégedett, de sajnos ez nem garancia a szakértelemre. Esetleg ha valaki Szegeden vállal szakszerű klíma szerelést, írjon privátot (remélem nem tilos itt ilyet írnom, ha igen, akkor moderáljátok ki, és bocs)
köszi,
Petya[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Zeki
nagyúr
válasz _Petya_ #14659 üzenetére
ÖÖöööööö...... Szegeden a Frigotrade.hu a biztosan okés klímás csapat.
Mondjuk az egy marhaság amit a szerelőd mondott.
Minden klímánál úgy van, hogy nyáron a beltériben keletkező kondenzvíz ki van vezetve (kivéve ha ez valami homlokzati dolog miatt nem lehet, akkor bentre vezetik el), és igen, levezethető. Hogy a földig nem vezetném le az biztos, ki tudja valami jó szándékú nem-e le akarja ráncigálni azt onnan.
De a nagyobb baj ezzel, hogy télen a kültériben keletkezett kondenzt te így le nem vezeted sehova, mert belefagy. Vagy végig a csőbe rakatsz valami fűtőszálat. Na az húzós lesz.De majd windy vagy valaki megmondja ez hogy lehet...
-
_Petya_
őstag
De a nagyobb baj ezzel, hogy télen a kültériben keletkezett kondenzt te így le nem vezeted sehova, mert belefagy. Vagy végig a csőbe rakatsz valami fűtőszálat. Na az húzós lesz.
Télen nem fogok vele fűteni, csak tavasszal és ősszel az átmeneti időszakban, Amikor fagy van, távfűtés is van, így nem kell klímával fűteni.
-
athomi
veterán
válasz _Petya_ #14659 üzenetére
Azzal vigyázz és semmiféleképpen ne hagyd, hogy a járdára csöpögtessétek magasból a vizet, mert egyrészt tróger dolog, másrészt valaki lehet feljelent és kapni fogod a felszólító levelet a polgármesteri hivataltól. Rosszabb esetben, ha a város helyi építési szabályzata előírja a kültéri egység homlokzaton történő elhelyezése esetén a főépítész általi engedélyeztetést, akkor lehet erre is kötelezni fognak (belvárosokban meg nem is szokták engedélyezni).
[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
válasz athomi #14663 üzenetére
Írtam hogy semmiképp nem akarok csöpögtetni, le akarom vezetni a járdáig csőben. Egyébként, nem utcai nagy forgalmú járda, csak a ház lakói használják, a panel hátsó bejáratához vezet, kb az használja, aki az alagsorba akar biciklit babakocsit, robogót betolni. Felettem 3 emelettel, az ötödiken van egy ilyen kicsöpögtetős klíma, elég zavaró, sokan panaszkodnak rá, épp ezért én semmiképp nem akarok ilyet.
szerk: Amúgy épp az ilyenek miatt örültem nagyon, amikor a szerelőm említette ezt a kondenzvíz porlasztós dolgot, de nem találok róla sehol semmit Ha van ilyen, ez lenne a legjobb, mert valahogy apró cseppekké porlasztja, azt meg elviszi a szél, és nem csöpög. Egyáltalán van ilyen, vagy csak hülyeséget beszél a szerelő?
[ Szerkesztve ]
-
mikung
aktív tag
Kb. merre keresendő e tartály ? Illetve kivezethető e valamilyen formában a kondenzvíz csöves elvezetése ?
Az elhelyezéssel kapcsolatban ... Az ablakba gondoltam lukat vágatni, megoldható e valami kerettel hogy a luk nyár után rendesen le legyen zárva, illetve télen kivezethető legyen a 230V (erkélyen a karácsonyi fényeknek) ?
Mivel ez egynyári projekt lenne - elcsépelt közhely következik - nem szeretnék rá sokat költeni, de mivel szigetelés miatt annak idejére le kell szedetni a split külső egységét és nem szeretnénk megsülni, szükséges.
Apropó ... külső bemenetre&kimenetre lehet valami szűrőt kapni hogy ne szívjon be minden szemetet (pl. púrhapgolyócskák, kőgyapot foszlányok, ...) ? Nem szeretném 1 nyár után kidobni, mert ugyan vagy 20 éves, de összesen mehetett max 1 hetet (cégnél akié volt nem használta, amúgy is volt központi klíma) és ki is takaríttatva, zsugorfóliázva várja a nyarat.
-
head-
csendes tag
válasz Morris #14547 üzenetére
(#14534) koxx
(#14548) CineDOG1Rákérdeztem hogy forgalmaz-e japán klímákat, hát eléggé megrendítő választ kaptam.
Hitachi és Toshiba volt a válasz, előbbi akár 10 éve garival 240.000-ért, utóbbi 3 év garival 250.000-ért.
Csak szerintem van túlárazva?
Ennyit tuti nem adnék ki egy klímáért... :\ -
celf
őstag
Sziasztok!
én egy 80nm-es, 4,7m belmagasságu lakásba akarnék szereltetni tavasszal klímát.
sajnos viszont több gond is lesz.
egyrészt mivel levalasztott lakas, nem vmi jo az elrendezese a szobaknak, masreszt muemlek haz, ugyhogy nem biztos, h. a kulteri egyseg majd okes lesz a belso homlokzaton, a gangon. de ha a lakok engedelyezik, elvileg rendben van.de a nyilaszarok sem teljesen jok.
ettol fuggetlenul ha nem is mukodne tul energiatakarekosan, szeretnenk megcsinaltatni, mert a meleg a zaj es az utcai szmog elviselhetetlen a lakasban nyaron.
szoval szerintetek csak hivjak ki egyszerelot felmerni, es majd o megmondja, h. ez okes-e?
-
_Petya_
őstag
válasz _Petya_ #14664 üzenetére
Nos, sikerült megtalálni, mire gondolhatott a szerelő, nem kondenzvíz porlasztó az, hanem elpárologtató, ilyesmi:
Van esetleg valakinek ilyennek tapasztalata? Különösen azt nem tudom elképzelni, hogy lehet ezt úgy felszerelni, hogy fűtés üzemben is jó legyen, a kültéri aljára fellógatva talán?
Az itt ajánlott Frigotrade.hu-t mindenképp kihívom, de jó lenne addigra tudnom, mit is akarok pontosan Egyelőre az itt olvasottak alapján a Daikin FTXB35C tűnik a legjobbnak.
-
dobolan
senior tag
válasz _Petya_ #14679 üzenetére
És mi van akkor, ha nem bír annyi vizet elpárologtatni, mint amennyit a klíma kitol magából? Akkor ömlik belőle a felső lyukakon? Egy nagyon meleg és magas páratartalmú nyári napon a klímád okádja a kondenzvizet, ez meg kínlódik, mert amúgyis magas páratartalomban elég nehéz párologtatni.
-
SZULTA
tag
Sziasztok
3.5kw midea vagy a gree a jobb ar ugyanaz melyiket jobb/javasolt venni? Koszonom -
blackydan
senior tag
Sziasztok!
Párommal klíma berendezés megvásárlása előtt állunk és kissé elveszve érezzük magunkat.
A felsorolt modellek közül ki melyiket venné egy 28nm-es helység hűtésére (belmagasság 2,6m)?
Ami fontos:
-energiatakarékosság
-legyen halk
-garancia/megbízhatóság/szervizNem fontos:
FűtőteljesítményÉrdekes lehet:
Egyéb extra tulajdonságok pl: légszűrő – valós marketingfogásokSzerintetek melyik 5 modell lenne releváns?
Daikin FTXV35AB inverteres klíma 3,5kw
Daikin FTXB35C Inverteres klíma 3,5kw
Daikin FTX35KM inverteres klíma 3,5kw
Daikin FTXJ3 Inverteres klíma 3,5kw
Panasonic UE12RKE 3,5kw Inverteres
Panasonic UZ12SKE 3,5kw Inverteres (új modell)
Fischer FSAI-SU-121AE2 Inverteres (3+2 év garancia)
Midea Blanc 3,5 kw INV MSMABU-12HRDN1( 5év garancia)
Lg E12EM 3,5kw Inverteres új modell 2016-os.
Mitsubishi MSZ-DM35/VA 3,5kw-os Inverteres
Midea MDV 3,5kw INV RAF035A (5év garancia)
Gree Comfort GRSO121E 3,5kw INV (3 év garancia)Válaszokat előre is köszönöm!
-
fecus
őstag
Sziasztok!
Én is klíma iránt érdeklődöm. Szegedre a Frigotrade-t ajánlottátok.
Ez még működő cég?
A Neten kissé zavaros az oldaluk. A Daikin-re 2013-as klíma árlista található az oldalukon most meg 2017 van. Az akciós oldalon 2014-es akció van fent."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
fecus
őstag
A szegedklima.hu-n viszont elég jól el lehet bogarászni a technikai adatok között.
A Samsung tűnt a leghalkabbnak éjjeli állapotában. Nekem ez is fontos.Az is érdekes, hogy ha 5 év garira szűrök akkor nincs benne sok gyártó.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
MODERÁTOR
-
fecus
őstag
Értem én, csak furcsa. Mindig azt hiszem, hogy a jobb minőségű, drágább cuccra nyugodtan vállalhat a gyártó több garit, hiszen kevesebb az esélye, hogy elromoljon.
A mosógépszerelő mondta, hogy mindegy milyen gépet veszek, csak minél hosszabb legyen a garancia, mert úgyis elromlik, de a hosszabb garist ingyen javítják egy ideig.A hangra: mit ér a hiper-szuper klíma, ha éjjel nem tudom használni mert nem tudok aludni tőle? Szerintem ez logikus igény, vagy mégse?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Male
nagyúr
Ha a hosszú gari a fő szempont, akkor pl ott a Fujitsu 10 évvel. Ezek viszont mind kiterjesztett garanciák, nem tudom mennyi hasznuk van. (én úgyis buktam, mert a kedves szerelő a karbantartási szerződés ellenére sem méltóztatott jönni karbantartani)
Amúgy ez is minimumra vett ventivel hangtalan... és a kültéri is visszafogható hangban, bár alapból is csendes. (LTCA) -
windy
tag
- Ha a zajszint miatt akar valaki Panasonicot venni, akkor ne az alapmodellt válassza, mert az azért minden, csak nem csendes. Még mindig nem tudják kinőni a bizonyos fordulatszámon zavaróan sivító kültéri egységet. Lehet, hogy a drágább modelljeik jók, de az alapmodellnél mindenképpen van jobb választás. Egyébként a hiper-szuper klímák egyik legfontosabb ismérve az igen alacsony zajszint.
- A garancia kérdése fontos kérdés. A hosszú időtartamú garancia szinte több japán gyártónál elérhető, Fujitsu, Daikin, Hitachi, Toshiba, Fontos tudni, hogy ez sosem gyártói garancia, hanem a forgalmazó adja a gyártótól függetlenül, tehát érdemes a helyén kezelni a dolgot....
- Ha nem jön ki a telepítő karbantartani, akkor más szerelőt kell megbízni vele, de kár emiatt bukni a garanciát....
- Samsung klímát venni csak azért, mert azt írják csendes - butaság. A Samsung klímák nem csendesek és nem túl jók sem.
-
baloghgabor
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest