- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabe123
aktív tag
válasz #98593280 #43251 üzenetére
Hello. Ilyen venitk lennének hozzá itthon:
2db BitFenix Spectre LED Green 120mm
2db Nanoxia Deep Silence 140 Ultra halk 1100 rpm
Még szerintem gondolkozok ezen mert kinézetre a C70 egyre jobban tetszik.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
törölt tag
Ami tegnap lemaradt:
ZALMAN Z3 képek -
drunkyboy
aktív tag
válasz TibChee #43249 üzenetére
Az Antec P280 talán már valamivel stabilabb, mint kisebb társa, mert ebben végigfut egy merevítő sín lentről felfelé, ez valószínű elég merevséget biztosít neki.
A 750D-be tehetsz három hdd blokkot egymás fölé közvetlen az első ventik mögé, illetve még egyet az alsó mellé (kép Csak az a kérdés, hogy honnan szerzel bele kompatibilis Hdd blokkot.). A tápegységhez közelebbi fölé én inkább nem tennék még egy blokkot. Egy az, ahogy írtad az alsó kábelvezetőnyílást takarja, ami a kisebbik gond lenne, de pl nem tudod bedugni a sata adatkábeleket a lapba, és szerintem a videókártyába is "belelógna", sőt egy ATX alaplap is már elér odáig, nem fér el tőle. De miért is kellene neked 5x3 Hdd/Ssd hely? Amúgy a Hdd blokkok mögött rejtve van még négy hely fix Ssd felfogatására is.
A Nanoxiát úgy látszik tényleg csak a Merlinnél lehet megkapni kicsiny hazánkban, ami amúgy megbízható bolt. Az ajtó megfordítására szerintem nincs lehetőség, bár erről talán ShellKretor többet tud mondani.
(#43252) Gabe123: a C70et csak ajánlani tudom, nekem nagyon bevált. Arra azért figyelj, milyen ventik lesznek benn, mert nekem pl a Giga videókari gyári 3 ventije is elég hangos. A ház Corsair ventijeit én nem tartom hangosak (bár ez szubjektív) , és kibővítve a Spectre ventikkel a hűtésed is sokat javul majd.
Más: hamarosan jön a Corsair Graphite Series 760T. Full plexi oldallal nagyon egyedi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ladanielx #43241 üzenetére
Nézegess képeket!
Szerintem talán egy ATX-es alaplap jobban nézne ki egy full oldal plexis házba, mivel ha NYÁK-ot látunk mindenhol, kéken vagy más színnel világítva, az műszaki szemmel szép. Ha csak egy mATX-es alaplap van benne, akkor az első mondjuk 3 db PCI takaró lemez síkjában szinte nincs semmi, csak a fekete alaplapi tálca, ami meg unalmas. Persze ez csak az én véleményem, Neked kell tudnod mi az ami Neked tetszik -
törölt tag
válasz grizlisandor #43259 üzenetére
Még ezen a képen sem látom teljesen tisztán.
... de szerintem az alaplap alatt húzta be a kábelt, a 4-8 pines kivágás a bal felső sarokban biztos hogy nagyon kevés, láttam.
Az is lehet, hogy csak végig megy a kábel az alaplap felett hosszában, mellette és be sem húzta sehol sem alatta.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szricsi_0917 #43220 üzenetére
A Phenom itt van, csak még nem teszteltem le. Érdekes a belseje, jókat várok tőle. Az oldallapja annyira durva, ha neki csapom a fejemnek, kazánház vastag.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz #98593280 #43261 üzenetére
Nem akarok belevauvau, de szerintem is átpréselte valahogy a lyukon. Itt kicsit nagyobb méretben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz drunkyboy #43263 üzenetére
igen, úgy néz ki a csavartól balra húzta be, az pedig akkor a 4-8 pines kivágás
viszont biztos hogy nagyon lelapíthatta a kábelt, főleg ha 8 pines az XFX táp kábel kötege
és főleg ha harisnyázott, mert az
én abban a lyukban nem erőltettem volna ezt bele, az biztos
láttam már 100 házat, tudom mikor kicsi és mikor elegendő egy ilyen lyuk -
törölt tag
válasz BomiBoogie #43264 üzenetére
Kollégám teljesen váratlanul hozzá csapta a fejéhez és utána én is megismételtem, mert láthatóan érezhetően nagyon vastag és masszív volt az oldallapja, ja és nehéz. Headbangelni inkább fesztiválokon szoktam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szricsi_0917 #43220 üzenetére
Dead Silence:
2 db ventit raktam pluszba a tetejébe, 1 fokkal javult az alaplap, 1 fokkal a cpu, hdd nem változott, vga pedig 3 fokkal javult. Nos 100 db ház tapasztalatát figyelembe véve - de tralán még anélkül is - , ez nem nevezhető jelentős javulásnak. Tán a VGA miatt érdemes beletenni plusz 2 db ventit, jobban melegedő VGA mellett ez a 3 fok lehet tán 4-6-8 is, de kb. ennyi.A Silence, mint ahogy a neve is utal rá, inkább a csendet hozza a szobába, nem az alacsony hőfokokat.
Jó hír viszont, hogy több különböző színben kapható.
Jól számolom? 18 fajtában?[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni, most költözöm egy Sharkoon Vaya házból egy Bitfenix Merc Alpha-ba. Mivel nagyon halk minden ventim, és szeretnék ha az is maradna a gép, tennék bele házhűtő ventillátorokat, annyit amennyit megéri.
Nézegettem Shellkretor oldalát, ott a Xilence Red Wing a nyerő, viszont ezt már nem lehet kapni, ezért kérnék helyette valami hasonlóan olcsó, és nagyon halk típust. (max 2ezer/db).
Van itthon 2 db Arctic F12 TC Pro, ezeket beleteszem mert elég jónak találtam őket, és halkak is. Illetve Noctua NH-D12 procihűtő van a gépben + Arctic Twin Turbo II a VGA-n.
Ha jól láttam 8 db 12 cm-es ventit lehet a Merc-be tenni, nem tudom, hogy érdemes e ennyire telepakolni? Illetve ha igen, akkor miként elrendezni, hol fújjon be és hol ki a venti. Előre is köszi a segítséget.
-
diegho
nagyúr
válasz #98593280 #43270 üzenetére
Érdemes szerinted az alsót kivenni és előre tenni? Mondjuk azért van elöl csak 1, mert van USB3-as előlapi panelom, amin van ssd felfogatásra hely, így nem kell a ház aljában elég hülyén kialakítottat használni, mondjuk nem próbáltam, lehet elférne ott is. Felül pedig az alaplapom VRM hűtése akkora, hogy a 12V-os 8pines csati csak úgy tud feljönni a kivágásnál, ha nincs ott venti, így csak 1 venti fér el ott. Amúgy azt vettem észre, hogy ez a swif2 elég komoly légáramlatot csinál és hangja semmi - persze szabályozva.
PainKiller13 swif2 1201-et vegyél, ha tudod szabályozni valamivel, akkor 900 rpm környékén már halk és nagyon jó a légszállítása.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #43268 üzenetére
Annyi igaz, hogy a Bitfenix-ek közül eddig csak a Shinobi tudta pár plusz ventivel a TOP 20-ba küzdeni magát. Viszont előre én már semmit sem jósolok, tényleg érdekes és újszerűnek tűnt a Phenom belseje, meglássuk
Most mértem, jól sejtettem, 1-es anyagból van, durva.
Alul van egy venti, érdekes módon lefelé tolná a levegőt, szerintem én majd meg fogom fordítani, lökje felfelé.
Hátul is van egy venti.
Előre lehet tenni 2 db-ot. vagy egy 20 centiset.
Bár ott elöl van a táp is.DVD írót lehet bele tenni, mert a helye benne van, csak gondolom írós előlappal kell venni, ami nálam van az zárt.
Ja felül is van 2 db ventihely, szóval izgalmas lesz a hűtése.
Bár végül is a Corsair AIR 540-ról is azt hittem jó lesz, de csalódás volt.Eddig lényegében a hagyományos hűtéstől eltérő megoldások tekintetében, talán csak a RAVEN 3 -ban kiötlött SilverStone megoldás bizonyított. Na jó, az Arctic Cooling Silentium sem volt rossz, érdekes, hogy azt nem kezdték el koppinthatni, pedig jól hűtőt, felső tápos létére.
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #43271 üzenetére
8 db-ot azért ne tegyél bele, + 2-3 venti elég.
Az AC ventik halkak, de nincs túl nagy légszállításuk.
COOLINK-et ajánlanék, persze ha jó a sárga:
SWIF 1201, vagy 1200-as, az csak 800 rpm max.Jó még ez is és fekete:
BITFENIX Spectre PWM[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz diegho #43272 üzenetére
Konkrét megoldással nem tudok szolgálni, kísérletezz a venti pozíciókkal.
Ráengedsz egy AIDA-t full terheléssel 20 percre és megnézed hogyan változott az alaplap, cpu, vga és HDD hőfoka.
A Merc Alpha hűtését szerintem nem nagyon lehet elrontani, alapban már jó.Örülök hogy alátámasztod a SWIF ventiket, méréseim is ezt igazolták.
Az utóbbi időben rendszeresen SWIF-ekkel tesztelem a házakat is.
Néha Xilence RED harmadiknak, mert nekem van 2 db belőle -
törölt tag
válasz PainKiller13 #43276 üzenetére
fent be?
fenn kifelé kell nyomatni, felfelé
a meleg is felfelé szállna
miért fujatnád ellenkező irányba? -
TibChee
tag
válasz drunkyboy #43256 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nagyrészt kíváncsiság. Egy kompakt vízhűtést tervezek a procira, 2x140-es radiátorral, ennél többet nem tervezek vizezni, így a 2-3 radiátornak kialakított helyből maradna szabadon. Nem szokásom "kidobni" a winyókat (ha kell a tárhely és van rá keret, akkor az új winyót szimplán berakom a már meglévő(k) mellé és kész), és a továbbiakben sem tervezem, így nem árt, ha jó sokat be lehet suvasztani a gépbe.
Persze 4db 4 terás winyó azért elég lenne egy darabig, 4 HDD-t meg könnyen elnyel szinte bármelyik ház, de ha már lehet külön HDD keretet kapni (legalábbis a Corsair honlapján van, más kérdés, hogy idehaza mennyire körülményes beszerezni), sokkal inkább azt raknék a gépbe, mint 2-3. radiátort.
A sok tárhely meg szimplán azért kell, mert szeretek filmezni/sorozatozni, a FullHD filmek meg azért elég sok helyet foglalnak. -
Gstyler
senior tag
XILENCE COO-XPF120.R ventit keresek, de nem találok már egyik webshopban sem.
Valakinek esetleg van ötlete? -
törölt tag
válasz Gstyler #43280 üzenetére
ipon-ban szokott lenni, néha, pár hete még volt, majd lehet lesz később is
(#43278) BomiBoogie : Manapság az 1 mm vastag lemez PC házaknál kiemelkedően vastag. A legtöbb esetben 0,6 (CM N300) és 0,7 körül mérek, 0,8-as is már ritkán van (Define R4), sajnos a másik oldalon még 0,4-es 0,5-ös (Zalman Z3) vékonyság is található.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz #98593280 #43275 üzenetére
Swif2-vel egy gond van: rövid a kábele, amúgy zseniális venti. Az F12-nél legalább 2szer több levegőt szállít. Az Xilence piros ledes ventik viszont nem a legjobbak, elég hangos a motorjuk. A légszállításuk szuper, de a motorhang elront mindent. Jobb lett volna swif2-t venni helyettük, vagy spectre pwm-et, de mindenképpen ki akartam próbálni milyenek és 1k pénz volt darabja. Legközelebb majd már másikat veszek.
-
TibChee
tag
válasz #98593280 #43255 üzenetére
Köszönöm szépen neked is!
Akkor az esélyesek:
Antec P280
Corsair Obsidian 750D
Fractal Design Define XL R2
Nanoxia Deep Silence 5 (esetleg 6)Ahogy nézem, a Fractal Design azért lényegesen olcsóbb, mint a többi, mégis az a legnagyobb (csak a DS6-nak vannak hasonló paraméterei). Külsőre is talán az tetszik a legjobban. Ennyivel gagyibb lenne, mint a többi jelölt?
-
Gstyler
senior tag
válasz #98593280 #43281 üzenetére
Igen, a többi méretben látom, hogy most is van. Akkor várok egy kicsit köszi!
(Egyébként nekem rezgett a Fractal DC3k házam a vinyótól -> csak ehhez hasonló módon sikerült megoldanom, de legalább már csendben van.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gstyler #43284 üzenetére
Nekem Seagate Barracuda van most az FD3k tartóban, de semmi hangja.
Régebben talán Samsung -jaim voltak, de azok működése sem zavart sohasem.
Engem ha valami zavarni szokott, az nagyrészt egy terhelt hangosan hűtő VGA kari.
Pl. Gigabyte R270 az nagyon durva zajos.
Amióta a Loki helyett is felraktam a Matterhorn-t, a cpu-t sem hallom render alatt sem, fullra terhelve.
Most meg újra visszatérek Twin Frozr hűtéshez, ami olyan mintha nem is forogna a vid karin a venti -
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Ideje lenne vennem egy házat már cirka egy éve az asztalon van a gépezet.
Xigmatek Asgard Pro
Zalman Z3 Plus White
Eddig ezeket találtam 13-14k körül.
Jó lenne valami vissza fogottabb képű darab ami max 45-46 cm magas lehet.
Mit lenne célszerű venni ebben az árkategóriában?[ Szerkesztve ]
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Újra kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van egy első szériás HAF 932-es házam. Az előlapi USB-k közül 3 eltört az évek alatt.
Ehhez szeretnék új panelt, de csak a hivatalos shop-ot találtam. Onnan 5k körül lehet megvenni.
Érdekelne, hogy tud-e valaki olyan boltot, aki esetleg be tudja szerezni idehaza? Illetve nem tudjátok, hogy van-e USB 3-as verziója?
Előre is köszönöm!
-
delveccio
csendes tag
Sziasztok!
Két házat néztem ki, Corsair Carbide 300R(ablakos) és Zalman Z11
Mindkettő nagyon tetszik, melyik a jobb?
Asus R9 270X VGA kerülne bele. -
törölt tag
válasz BomiBoogie #43293 üzenetére
Hétvégén majd átszerkesztem/ kiegészítem, rá férne egy 2014 év eleji update.
Küldöm majd az anyagot. Köszi! -
Stitch
őstag
A honlap csak a táp alatti porszűrőt említi, tényleg nincs benne elöl szűrő?
-
laychi
veterán
válasz #98593280 #43295 üzenetére
Csak a láthatóság kedvéért állítottam a képen,nem akarok senkit ilyenre rávenni,teljesen igazat adok.
Egyébként eldöntöttem és megrendeltem a házikót.
Perceken,de legalább 1 órán belül itt kellene lennie.(13h-t mondott a futár)
Zalman z9 plus lett a kiválasztott.Remélem a legjobbakat,várom a hidegfrontot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest