- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Peddy789
őstag
egy kérdés, a maxwell retro dj-t kb három napja amikor néztema sszem átgépben iylen 3,9k körül volt, hogyjön akkor ehez hoyg a westendben irta valaki 6k-ért adják ??
hol érdemes akkor megvenni?
-
phonefan
tag
még esetleg superlux 668b-ben gondolkodok, de sztem meg az néz ki gusztustalanul kínai sz*rnak...
bár ez is magánvélemény„Szeretném a látványból a lehető legkevesebbet mutatni, úgy, hogy az a lehető legtöbbet jelentse.”
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz phonefan #36256 üzenetére
Őt azért gondolom ismered.
Külsőre nem sokban különbözik, de mégis már-már legendás daraboknak tekinthetők a K 240 széria bizonyos modelljei.[ Szerkesztve ]
-
McKnight
tag
Szép estét!
Kérdésem lenne, Sony MDR-ZX700 vagy Sennheiser HD 439, kb egy árban vannak.
Eddig Sennheiser HD 415-m volt, teljesen meg vagyok vele elégedve, szépen szól, komfort érzet kiváló, tökéletes volt ennyi pénzért!
Vegyes használatra lenne (zene, film, játék) de azért szeretem hallania a szép s a jót! Legyen basszus, érezzem a jó hangzást! (22.000 Ft-ba ami belefér)
Tanácsaitokat előre is köszönőm!
Zoltán
Tűz a víziparkban? Mégis....hogyan????????
-
GabN73
addikt
Üdv!
Ismerősöm keres 15-20 forint értékben, új/használt studio fülest. Masteringre kellene elsősorban. House, electro stílusban utazik. Problem: nincs miről hajtani.
Én egy Shure SRH 240t ajánlottam neki így látatlanban. -
-
slfln
senior tag
A-a. Még nem. Lehet ott is lennének hatalmas meglepetések.
Ma kölcsönkértem egy HD201-et () és egy PX100 II-t és vittem az Alessandro MS1i-t is A-B-zni a Maxellel.
A két Senn borzalmas volt a Maxell mellett. Az Alessandro kicsit jobb felbontású, valamivel tisztább, de nincstere, nem szigetel, kényelmetlen és számomra tolerálhatatlan, amit a közép közepén meg a felső középben csinál.
Összenéztem asszony HD485-ével is. Az se volt valami komoly ellenfél. -
slfln
senior tag
Nekem az SR60-tól SR225-ig mind iszonyatos volt. Semmilyen irányban nincs tere, 20 perc után komoly fájdalmat okoz a viselése; alul csak mid bass-t tol; felvonyít 2kHz-en; hullámos a közepe; még nekem cincogásfüggőnek is fájdalmasan világos; és a cégnél a tervezés a szivacs és a ház anyagának variálásában merül ki... az szerintem annyira nem jó.
-
e30st
tag
Üdv!
szeretnék egy komoly, brutális, legalább 10 évig hibátlanul üzemelő fejhallgatót venni, nem fontos a tökéletes monitorhangzás, sőt jobban szeretem amikor a basszus kicsit túl van vezérelve.
Eddig a Beats Pro-n gondolkoztam, de amikor azt fél éve itt felvetettem, akkor úgy álltatok hozzá mintha valami istenkáromlást mondtam volna.
A B&W P5-ön gondolkoztam még, amikor bementem az iStyleba, egyöntetűen azt ajánlották, mint a legjobb terméküket. Kérdésem az lenne, hogy arról van-e valakinek tapasztalata, illetve hogy ki mit ajánlana.
Kövezzetek meg, de kicsit sznob vagyok, nekem a fejhallgató kinézete is számít. Hallottam hogy AKG-ből van sok jó, de egy szervizes ismerősöm mondta, hogy mióta felvásárolta őket valami másik cég, azóta az AKG-k 40%-át viszik vissza 6 hónapon belül garanciális cserére.
Más gyártóknál milyen professzionális fejhallgatók vannak amiket tudtok ajánlani?
Árban 150 000-ig.(sennheisert kérlek ne, tudom hogy majdnem mindenkinek az a kedvence, nekem párszor volt már dolgom a termékeikkel, és hát mind az anyaghasználat, a kábelek minősége, és a tartósságuk alapján, meg hangzásban rengeteg kivetnivalót hagynak maguk után)
Előre is kösz.
-
Audison
senior tag
-
Shufny
őstag
Értelmetlen az alsó kategóriás termékeik alapján dönteni. Semmi közük a nagyokhoz, szóval ezeket a tapasztalatokat nyugodtan kidobhatod az ablakon.
Nem mondtad, hogy hol használnád. A P5 egy (értelemszerűen hangzásra nézve túlárazott) hordozható fejhallgató. Otthonra felejtős. Utcára már ennyire simán nem jelenthető ki.
Hallgasd meg, amit tudsz, illetve ha van konkrétabb tapasztalat, (TÍPUS!!! márka nem ér semmit magában, mint írtam) akkor azt próbáld megfogalmazni. Elsőre én is a Beyer -ek meghallgatását ajánlom, és szerintem azért ne zárd ki a Sennheiser HD650 -et se.
McKnight: 439 elég új. Senki nem hallgatta még meg tudtommal.
#36277: Igen, kijön.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Shufny #36276 üzenetére
Ennyiből még egy erősítős DAC is kijönne egy fejhallgató mellett...
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
e30st
tag
válasz Shufny #36276 üzenetére
köszönöm!
Erről a beyerről még nem hallottam. van valahol budapesten bolt, ahol ki lehet próbálni? én igazából otthon használnám többségében, iMacről (nem tudom milyen hangkártya van benne, gondolom valami alap intel HD audio), viszont egy-két alkalommal azért vinném magammal, vonaton elsősorban. Nemcsak zenehallgatásra kell, hanem filmnézésre is. Amúgy az a fontos leginkább, hogy tartós legyen. Mert az utóbbi időben évente elhasználok 1-1 SonyMDR XB500-at, (hamar elkezd recsegni)
Sennheiser HD650-et se próbáltam még, akkor azt is megnézem. -
e30st
tag
még annyi, hogy mivel alkalomszerűen mennék vele emberek közé is, olyan jönne jól, ami kevésbé, vagy egyáltalán nem hallatszik ki. Ezért szemztem korábban a beats pro-val, mert azt max hangerőn hallgatva a mellettem álló semmit sem hallot, viszont nem akarom a fél fizetésemet Dr. Dre aláírására költeni, és ott a magas tartomány nekem elég gyengének tűnt.
-
Bodz
nagyúr
1924 - The Company was founded in Berlin. Development and manufacture of loudspeakers for the cinema.
1937 - World's first dynamic headphones, the DT 48 which are still in production today!
1939 - First dynamic microphone for studio use: M 19. It made history as the standard microphone of the "Reichsrundfunkgesellschaft" (Germany's national broadcasting station) for outdoor applications.
Pedig nem ma kezdték. Sorry, előbújt a márkabuzi belőlem.
-
Shufny
őstag
Ezek szerint lehetőleg zárt kéne.
Hát XB500 mélye után minden nagyon nagy váltás lesz. Talán könnyebben emészthető utána egy DT770 (Pro? Nem tudom, hogy van-e még sima, mert nem rég fejezték be a gyártását). Zártsága ellenére jó tere is van, szóval filmhez is ideális szerintem. Nem tudom az iMac -ben mi van, de remélhetőleg a többi Mac is hasonlóan teljesít, mint az Air 5G.Kipróbáláshoz lessed meg contaxg aláírását, meg ezt. Ha már náluk vagy, akkor hallgass bele a Shure -okba és az ATH-M50 -be is szerintem.
-
contaxg
veterán
válasz Shufny #36282 üzenetére
Kösz az ajánlást!
Dt770 már nem rendelhető, de azért elérhető még belőle pár darab. Ha mindenképpen nagy pénz elköltése a cél, akkor T70 (250 Ohm) vagy egy T70p (32 Ohm) ajánlott szerintem.
Ezek a cuccok mind magasan verik a Dr. Dre fejeseket..
A Dt770 kegyetlen jó tudni lenni egy iPoddal is.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
3 napja hallottam a beats pro-t. Hihetetlen rosszu szólt. Szétesett atomjaira a hang. Egy gitárszólóval még szórakoztató volt a dolog pár percig, de egy 15 zenész játékából álló számot már élvezhetetlenné tett, csak hangokat hallottam, zenének nyoma sem volt, idegesített. A tulajdonosa - aki istenítette - is mondta, hogy hallja, miről beszélek, nem ilyen zenékkel szokta hallgatni (Buena Vista Social Club volt).
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Pá
addikt
Rájöttem, hogy pont olyat mint a Seni hd555 30 környékén nem fogok találni, így azt teljesen elengedtem. Szóval törlés és újrakezdem a keresést, nyitott vagyok minden épkézláb fülesre, leírom mik a szempontjaim.
- nyitott, circum, vezetékes
- fő szempont kényelem
- felhasználás: filmek 65% / zene 35%
- zenén belül mindenevő vagyok: klasszikus, rock, pop, rap, hip-hop, elekronikus stb, de ha választanom kell inkább a klasszikusok szóljanak szépen, mint a hip-hop meg az elektro
- hangkártyáról hajtanám, leginkább 320 mp3 és flac
- alapvetően semleges, esetleg enyén meleg hangképet szeretnék. de jó lenne ha erős lenne mélyben. erre azért van szükség, mert általában nagyon kis hangerőn hallgatom a fülest és a legtöbbnél nagyobb kakaónál kezd megjönni a mély. persze az lenne a legjobb, ha kis és nagy hangerőn is kiegyensúlyozott lenne, de ha választani kell, inkább kicsinél legyen jó, mert úgy hallgatom a legtöbbet. Remélem ez így érthető volt. (a hd555 eq-n kicsit fel kellett tolnom a mélyet és úgy volt pont jó kis hangerőn, hogy legyen mihez viszonyítani)
- 20-30ezer forint (nagyon indokolt esetben 40e a plafon, de ezt már nem szívesen)
- ha tipus mellé tudnátok mondani helyet, ahol meg lehet fülelni Budapesten, az szuper lenne, igazából ennek örülnék a legjobban0 tapasztalat alapján szimpatikus az AT AD300-500-700 vonal(itt kérdés a mély), esetleg AKG 242 HD. ezekről vélemény? Tipp, hogy hol hallgathatnám meg? Egyéb tipusok?
Korábban említettétek a shure 440-et, tényleg nem tűnik rossznak, csak az zavar, hogy zárt, ezért első körben még körbenéznék a nyitottak között.[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz bkercso #36287 üzenetére
köszönöm, ha nem találok megfelelőt, lehet, hogy ez lesz, csak nincs bizalmam a használt cuccok iránt
#36288: köszi, csekkolom! ha valaki látott valahol ilyet kitéve pls ne tartsa magában
szerk: kép alapján kényelmesnek néz ki, eddig tetszik[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz Deadzone41 #36292 üzenetére
mondtam, hogy erről már letettem, nyitott vagyok bármi újra
a mély eq csak nagyon alacsony hangerőn kellde nem ragaszkodom az akghez sem, egyébként miért nem ajánlod?
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
hiányzik a mély alja, elég analítikus hangja van, a magasak hajlamosak becisszegni (erre van valami szakszó) ezen kívül nincs nagy baja, ha valakinek ez a karakter bejön, az új árát nem éri meg, használtan még okés szerintem. hangszeres zenéhez megfelel de filmhez nagyon nem jó.
-
Pá
addikt
válasz Deadzone41 #36294 üzenetére
köszi!
Más:
A pioneer most nagyon szimpatikus lett nekem, akár hallgatás nélkül is hajlandó lennék beruházni egyre. Egyedül amiatt félek, hogy sok helyen olvastam, hogy nagy fejhez javasolják és az enyém nem túl nagy. Emiatt félek egy picit, hogy nem lesz kényelmes, lecsúszik a fejemről meg ilyenek. Ezért jó lenne felpróbálni valahol.Esetleg akinek van/volt ilyenje írhatna pár szót, hogy ettől mennyire kell félnem.
Megint csak referenciának: a HD555-nél a karokat mindkét oldalon kb 2 osztásnyit húztam ki és úgy viseltem.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz bigmasterg #36297 üzenetére
Mindenképp jobban.
Bár az a fejes nem mérvadó.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Pá
addikt
válasz bigmasterg #36297 üzenetére
Most a pioneert mindenképpen meg fogom próbálni valahol és ha jó a fejemre, akkor maradok is annál. Ha nem lesz kényelmes, akkor még játékban van a shure is, de tényleg nem szeretnék zártat, ha nem muszáj.
#36296: esetleg van valami épkézláb házibarkács megoldás, amivel kisfej-kompatibilissá varázsolható a fejes? Mivel lehet baj: lecsúszik vagy csak nem ül elég stabilan?
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Az AD700 melegebb karakter, és a közhiedelemmel ellentétben van mélye, csak gyors és az alja vágva van, de többnyire azért érezteti magát. EQ-val lehet kompenzálni ha szeretnéd, ha nem túl keskeny a fejed, akkor pedig egyike a legkényelmesebb fejhallgatóknak. Használtan beszerezhető 30 alatt is. Rapre meg hip-hop-ra szerintem nem jó (eq-val lehet rajta "javítani"), oda én azt gondolom kell a mély-kiemelés, legalábbis ez szokott lenni a szempont. A zárt AT-k ebből a szempontból sokkal könnyebben veszik az akadályt.
Ha kíváncsi vagy az AT-kra, akkor AD700, AD900 és A900 meghallgatási lehetőséget tudok biztosítani, keress meg privátban ha érdekel.
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest