- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
strynox
tag
válasz sarasota123 #59850 üzenetére
Mondhatni igen, az már majdnem felér a vezetékes társához. Azt hiszem az egyik pro CS:GO játékos (autimatic) használja is versenyeken.
-
AMD Power
titán
Jók a Speedlink Gamer egerek?
-
ribizly
veterán
válasz sarasota123 #59850 üzenetére
Rocket Jump Ninja-nak van egy video review-ja a vezetékes és a vezeték nélküli verziójáról is egyben. Ott külön ki is tér rá, hogy mennyire jól sikerült a vezeték nélküli verziónak is a válaszideje. Szóval igen, elvileg alkalmas az is akár komolyabb játékra is.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
.bTr
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem...
1. Mennyi a keret? Nem szempont.
2. Használtpiac, és / vagy eBay? Új.
3. Mire használnád az egeret? FPS
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? fingertip*** inkább / 20cm*10cm, tenyerem 10x10
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Kis sensi általában és szeretem a sensort defaulton járatni...
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) nincs van igény ráKettőn agyalok eddig, Razer Deathadder Elite vagy Logitech G502, de persze ha van alternatíva akkor azt is szívesen veszem.
Ajánlót átnéztem, de a fogás stílus és a kézméret miatt nem tudtam dönteni. Jelenleg egy G500s-t nyúzok, néha nem esik jól fogni... meg van "tekeredve" a kezemben az egér és a bal ujjam szinte a görgőt súrolja... olyan mintha nem az én kezemre találták volna ki.
***Mondjuk azt nem tudom, hogy csak azért fogom-e "fingertip" mert "palm" lelóg az ujjam az egérről...
Köszi előre is!
-
dobragab
addikt
Értékelem. Privátban kaptam tőled még pár grafikont, az illusztrációhoz jól jön.
Alapprobléma: MouseTester grafikonon miért két párhuzamos görbe van (mármint amit a pöttyök kirajzolnak), hiszen normális esetben egy görbe van.
Ezt tudja okozni az instabil polling rate is, itt azonban nem erről van szó, fix 1000 Hz.
Az xCounts grafikonon viszont egyértelműen látszik, hogy a count-ok értékei ennyire kiugróak.
Ha alaposabban megnézed, kb. állandó sebességnél minden második pollnál valahányszor akkora a count- mint az előzőnél. Pl. 30-60-30-60-... Jelen esetben az arányuk 1:2.
Az egerek működéséről röviden annyit, hogy a szenzor mellett van benne egy MCU is, ami a szenzort (és kapcsolókat, világítást, stb.) vezérli, és adatait továbbítja USB-n. A szenzor a count változó értékét folyamatosan (valójában frame-enként, ami egy jófajta WMO-nál pl. 9000 Hz) növeli, ahogy mozog az egér. Az MCU ezt időnként kiolvassa, nullázza, és az USB frame-ben már a magának cache-elt értéket tudja továbbküldeni, nem akkor kell a szenzorból kiolvasni. Adalék: régebbi szenzoroknál pollonként többször érdemes kiolvasni. Hiszen ha csak 8 bites a szenzor count változója, de az MCU-é 16 bites, akkor 1 ms-onkénti kiolvasással betelik a 8 bit 1 m/s-nál 1600 DPI-n, míg 0,25 ms-onkénti kiolvasással 1600 DPI-n is csak 4 m/s-nál telik be.
Az MCU valamilyen A gyakorisággal olvassa ki a szenzorból a count-ot, és B gyakorisággal küldi el az adatot USB-n. Akkor alakul ki ilyen kettős görbe, ha A és B nincsenek szinkronizálva. Az alábbi, szakszerűen összepaintelt ábra remélhetőleg segít a megértésben.
A fekete az idő-tengely, skála 1 ms-onként. A kék nyilak az USB pollok, jelen esetben ez 1000 Hz. A piros nyilaknál olvassa ki az értékeket az MCU a szenzorból.
Tehát két kék nyíl között hol kétszer olvassa ki a count-ot (ekkor lesz pl. 60), hol csak egyszer (ekkor lesz 30). Ez semmiféle problémát nem okoz, csak rondán mutat. Akkor nem lesz ilyen ronda, ha a két framerate szinkronizált, azaz A többszöröse B-nek.
Ebből pár dolog még megfigyelhető. Először is, ha állandó a Read frekvenciája, akkor a két görbe közti eltérés arányának (ami itt 1:2) szomszédos számoknak kell lennie.
Másrészt ebből meghatározható maga a Read frekvenciája (A) is. B ugye ismert, 1000 Hz. 2 ms alatt 3-szor olvasta ki, azaz 2/3 ms-onként, 1500 Hz-en. A két görbe pontjainak száma is fontos, itt 1:1 arányban vannak, azaz ugyanannyi pont van az egyik görbén, mint a másikon.
Erre nem mind magamtól jöttem rá, pár hónapja olvastam qsxcv egy vonatkozó hozzászólását, talán a smoothing-gal kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
gtamate2
veterán
Ez szerintetek mennyire real? Tényleg ekkora különbség lenne a click latencyk között?
*Sn0w
-
nagyúr
Sziasztok!
Keresek egy egeret, aminek csak egy támpontnak kell megfelelnie: a klikk és a görgetés halk legyen. Ennyi, más paraméter nem számít, mivel csak akkor használnám, amikor úgy dolgozok, hogy az asszony még alszik. Szeretném minél kevésbé zavarni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Itt pl. pont ilyet promóznak, de ha van jobb/elérhetőbb megoldás, megköszönöm: [link]
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
dobragab
addikt
Napi egérfelismerősdi. [link]
-
e-newsee
addikt
-
jaffa 2843
Ármester
Az új Ninox fejlesztésről hallottatok már? 3360, 80g, ambi, 6 gomb
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
-
MaTpr0F
senior tag
-
FireKeeper
nagyúr
válasz MaTpr0F #59875 üzenetére
valszeg nagyon hasonló teljesítményre képesek. ahol a logi első blikkre jobbnak tűnik az az anyaghasználat.
egyvalamiben mondjuk talán jobb lehet: mintha ez alapján nem kockapana lenne a görgő alatt hanem "rendes" kapcsoló viszont az oldalgombok biztos szarabbak lesznek.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
gtamate2
veterán
válasz MaTpr0F #59875 üzenetére
A proknál ahol direkt mindenki a minél alacsonyabb latencys cuccokat veszi, hogy ezzel is rövidüljön a válaszideje ott szerintem van ennek is szerepe. Ugye latency+reakcióidő van nem pedig csak a latency a különbség, így ergo előnyben van minimálisan akinek jobb cucca van.
Casual netezésre persze hogy mindegy.
*Sn0w
-
MaTpr0F
senior tag
válasz gtamate2 #59877 üzenetére
Otthoni online játéknál is mindegy, mivel sok egyéb hálózati tényező is közrejátszik, ami késést okoz.
Nyilván versenyen számít, de az más tészta és aki nem jár ilyen eseményekre (vagy jár, de csak nézőnek), annak ez nem feltétlenül kell, hogy szempont legyen a vásárlásnál.
-
strynox
tag
válasz gtamate2 #59879 üzenetére
Nincs tökéletes egér. Akármilyen egeret vesz az ember, valamiben kiemelkedik, valamiben nem. A Zowie hiába marad alul a latencyben, cserébe egy majdnem tökéletes szenzor van benne, relatíve könnyű, de mégis tartós. Nem beszélve arról, hogy a kábele és a talpai a legjobbak a többi egérhez képest és 8 méretből/formából választhatunk. A felsorolt előnyök megérik azt a hangyaf*sznyi lemaradást latencyben. Ez az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz strynox #59883 üzenetére
Úgy kipróbálnék egy Zowie EC1-A-t vagy EC2-A-t, mert mást sem olvasni úton útfélen, minthogy mennyire jók...
Most komolyan akkora lenne a különbség egy Logitech G403 meg egy ilyen Zowie ECX-A között?
Gondolom a Huano switch-ek adnak egy alapvető érzésbeli különbséget, de nehezen hiszem el, hogy ezen a szinten már akkora lenne a különbség. Arról nem is beszélve, hogy nem annyira kis olcsók ezek sem.
Mindenesetre most megfogadom, hogy ha egyszer tönkremennek az egereim (2 x Logitech G403), akkor a következő egy Zowie lesz.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Vanir
veterán
válasz gtamate2 #59874 üzenetére
8.9 ms még nem a világvége. A régi Zowie-k tényleg szarok voltak ilyen szempontból.
jaffa 2843: Kíváncsi leszek rá, de jó lenne, ha BST most nem tűnne el release után egy évre.
Sz4bolcs: ez bődületes marhaság volt, olvasd át azért még egyszer.
-
ribizly
veterán
Mondjuk ha ezen latency alapján választanának egeret a pro-k, akkor lehet nagy gond lenne...
Pedig 1-2 egészen pro cuccnak néz ki, de inkább vennék bármi mást az ajánlottak közül, mint ezeket, amik az első 6 helyen vannak...Ezt a Click latency-s oldalt amúgy nem akarnátok beletenni az összefoglalóba (akárcsak, mint érdekesség)?
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Estét!
Most cseréltem le A4Tech x7-et A4Tech Bloody V5m-re
Driver-ében ezek mit szolgálnak COD-zok és azt veszem észre, hogy leblokkol 1 szempillantásra az egér amikor rákönyökölök a lövésre. Elrántom de nem reagál miközben lövök
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz TeebyKay #59890 üzenetére
Én meg majdnem biztos vagyok benne, hogy szemantikailag nincs hiba abban a mondatban.
Mint ahogy a kerekítés szabályaiban sem veszíti érvényét az "5-től felfele" kifejezés attól, hogy negatív számokra alkalmazod.
Azt elismerem, hogy pongyola, és nem egyértelmű.[ Szerkesztve ]
-
dobragab
addikt
-
ribizly
veterán
Valami hasonló válaszra számítottam Tőletek.
@chungee (#59891)
Érdemes inkább valami normális egeret vásárolni tényleg, mert ezzel csak a szívás lesz.
Az ajánlóban van egy csomó olcsóbb egér is, amivel nincs ilyen szívás. Inkább azok között keresgélj, ezt meg mielőbb add el, ha tudod.[ Szerkesztve ]
-
Skullwipe
senior tag
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Az adott egér 4-5 másodperc után kikapcsol/energiatakarékos módba kerül.
[link]
Ha használni szeretném, akkor kattintani kell, hogy újra aktív legyen. Néha ez a funkció elég zavaró.
Ezt valahol lehet állítani, esetleg ki lehet kapcsolni?Üdv,
GBoy -
dobragab
addikt
válasz gameresboy #59897 üzenetére
Keress rá, hátha Asusnál van rá valami driver, más opció tuti nincs.
-
gtamate2
veterán
válasz gameresboy #59897 üzenetére
Az energiagazdálkodási beállításokat rakd teljesítménycentikusra, úgy?
*Sn0w
-
sNk77
aktív tag
Sziasztok !
Vettem egy CM master mouse S-t és a kábele valami borzasztó, nagyon merev. Valaki eltudná mondani, hogy kell lehámozni a kábelt ? Egyszerűen késsel vágjam körbe óvatosan ?
nádpálca
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- SSD kibeszélő
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mazda topik
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Gumi és felni topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest