Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • salytmasztor

    aktív tag

    válasz Synthwave #31836 üzenetére

    Pár gondolat, ajánlat...
    Megoldásokat próbálok keresni én is, mivel kevesebb konfliktust szeretnék látni a topikban, mivel mintha egyre több és több lenne.

    Az összefoglaló teljesen jó, szuper.
    Viszont (ahogy írtam már pár hete is) hiába csak 10-15 perc végigolvasni, túl tömény és nehéz olvasmány a legtöbb átlag fórumozónak és embernek ebben a formában és le is írom mindjárt, hogy miért.
    Nem 1-2 emberről van szó, hanem a fórumozók nagy részénél ezt lehet látni, plusz olvasni. Ez van.

    Ennek több oka is lehet:
    1. Nincs elég idő vagy türelem az teljes összefoglalóra. Nem is az olvasásra, inkább az összes rázúdított infó feldolgozására! Aki előtte utánajárt pár egeres technikai dolognak, annak már könnyebb felfogni az infókat, de az ilyen emberekből van (messze) kevesebb, mint a másik táborból.
    2. Nincs elég IQ. Hehe. (Van ilyen. És általában nem is tehet róla a kedves delikvens.) :)
    3. Nem is látják meg az összefoglaló fület, külön kell irkálni, hogy olvassák már el wazze.
    4. Idegbajos, agyatlan fórumozó, le se szarja az összefoglalót, csak írjuk neki egy k***a otttsssó (vagy bazi drága!) és best egeret, de máán!
    5. Nem hiszi el, hogy az ő egerénél lehet kicsivel vagy sokkal pontosabb, gyorsabb, stb egér technikailag.
    6. Stb.

    Megoldások:
    - Egyszerűsítés, minimalizálás a legfontosabb és legtöbbet kérdezett dolgokra!
    A legtöbb embernél működni fog, (szinte) garantálom.
    A teljes összefoglaló maradjon meg természetesen, csak azok az infók kerüljenek a legelejére, amit szinte minden nap megkérdez egy betévedő egeres fórumozó: lézer vs optika / olcsó de jó egér / vezetés nélküli egér vs vezetékes/ ...
    Ezt a minimális alapinfót akár be is lehetne akár copy-paste-elni könnyen és gyorsan, ha valaki nem látja az összefoglaló fület a topik tetején és így elejét lehetne venni sok veszekedésnek.
    - Egyszerű tesztelés! Nem hiszik el sokan, hogy pontatlanabb a hiper-szuper (sokszor atomgagyi) optikás / lézeres egerük, mint egy tényleg jó optikával felszerelt. Mutatni kell nekik egyszerű módokat, programokat, amivel le tudják ezt ellőrizni, hogy a saját szemükkel lássák. Például egy sima Youtube-os egér pontosság / gyorsulás tesztet...
    - Az ajánlott egereket szerintem nagyon jó lenne árkategóriákba szedni! Például 5000 alatt, 5-10k / 10-15k között / 15k Ft felett.
    - Jó páran így sem fogják elolvasni az összefoglalót. Ezeknek robotszerűen copy-paste-elni kell 1-2 fontosabb infót... Ez így fog maradni addig, amíg nem lehet egy hatalmas "IDE KATTINTS ELŐSZÖR / ÖSSZEFOGLALÓ" bannert rakni a topik elejére. :U

    A megoldást és a jobb topikhangulatot abban látom, hogy lényegre törőbben és "fapadosabban" kell a (legfontosabb) infókat az alap felhasználóknak és fórumozónak tálalni.
    Akit komolyabban érdekel a technikai része, úgyis utánaolvas (+kérdez) mélyebben a technikai részeknek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák