Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chgergo

    tag

    Hi!
    Nekem van tapasztalatom PIO 110D, NEC2510, 3550, 4550 és LG 4166-al is a környezetemben levő gépekben. Leginkább írás/olvasás minőséget nézem, sebesség, grabbelés nem érdekel.
    Főleg 8x-os Verbatim és TDK DVD-R -re írogatok, de túl vagyok pár Memorex 8x DVD+R megírásán is. Szigorúan csak 4x-en írtam őket, ez alapján a legkevesebb PI/PO hibát az NEC 3550-4550 ért el a lemezeimen. Kicsit gyengébben írt a PIO 110D és az LG. A leggyengébben az NEC 2510A írt, bár ez a mezőny legöregebbje. Olvasásban viszont toronymagasan a PIO 110D az első. Olyan tré lemezeket hibátlanul beolvasott, pl. szemmel láthatóan fakulásnak indult Medianca, amin a többi cucc a könyvtárszerkezetet is csak hosszas szenvedés után látta. Számos öreg, karcos CD-met is csak a PIO tudta végigolvasni (a régi CD írómon kívül), a többi DVD olvasó egységesen felsült velük.
    Érdekesség még, hogy a Memorex DVD+R lemezek qva jól szerepeltek, gyakran beelőzték a TDK lemezeket a minőség tesztben. A másik, hogy valszeg fogtam egy hamis sorozat Verba lemezt, mert bár mindet sikerült megírni, a minőségük elmaradt a várakozástól. Megjegyzem, hogy ezeket a hamis lemezeket is az NEC írta a legjobban. Quality test csak az NEC 3550-4551 -el megy a többi író nem támogatja.

    Szal, ha a legjobb minőségű írás számít, akkor az NEC 3550-45xx ajánlott, ami fokozható plusz-os lemezzel.

    Gyengébb lemezek olvasásához a PIO 110D a nyerő, elég jó írási képességekkel, bár vigyázni kell a bekötésre, mert finnyás a társ IDE-egységre és az ATA66 kábelre.

    Az LG végülis teszi a dolgát, lemezeket nem ront el, de saját részre nem írok vele. Nekem fontos, hogy évek múlva is olvasható legyen amit felírok, és ennek a kulcsa a minél hibátlanabb írás. Attól, hogy a megírt lemez ''tökéletesen'' olvasható meg lejáccca a zasztali dévédé, még nem biztos, hogy holnap is fogja...

Új hozzászólás Aktív témák