Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DRPCDoki

    tag

    Sziasztok,
    1.Mekkora összeget szánsz rá? - Alapvetően 30 - 40 000 HUF-nál többet nem feltétlenül látom értelmét rászánni. Ha úgy látom, hogy mégis van értelme, akkor tudok többet költeni, nem probléma, ezért 40 000 HUF feletti ajánlások is érdekelnek. Egyszerűen csak ahogy látom 30 - 40 000 HUF alatt az én igényeim alapján lehet nem reális megúszni a vételt - kivéve esetleg a Noxo-kkal, azoknál viszont a háttér világítás színe nem testreszabható, nekem pedig fontos lenne, hogy az összes billentyű piros legyen, hogy ki tudjam szűrni a kék fényeket. Még viszonylag új terület számomra a mechanikus billentyűzetek világa. Látom, hogy eléggé masszív árkülönbségek tudnak lenni - pl. Noxo billentyűzetek akár 10 000 HUF alatt vagy kicsivel felette.
    Őszintén szólva az alap ötlet az lett volna, hogy kipróbálom a Noxo Retaliation-t és max vissza küldöm, ha nem jön be, viszont egyelőre nem szándékozom engedni a piros háttérvilágításból.
    Közben kérdezősködtem és a Noxo-knak van egy enyhe, fémes, csattanó hangja.
    Nem rég pl. cseréltem az A4Tech XL 750BK egeremet vagy X 750BK vagy ilyesmi a típusa Endgame XM1R-re - habár használtam, 5000 HUF-ért vettem.
    A laptopom egy Acer Aspire TimeLine-X 5820TG. Régi, viszont nem a gagyi legalsó kategória.
    A mikrofonom pl. olcsóbb, viszont meglepően jó Fifine K651.
    Ezeket azért írom, hogy könnyebb lehessen érzékeltetni vagy hasonlítani dolgokhoz adott esetben, hogy jobban látható legyen, hogy miért éri még többet fizetni, mi az amiben jobb/több adott esetben a drágább billentyűzet.
    2.Használt szóba jöhet? - Abszolút.
    3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Igazából alapvetően a cél az lenne, hogy a mostani, széthulló, haldokló, membrános, Gigabyte Aivia 8100-amat lecseréljem valamire, ami nem visszalépés és hosszú távon jól járok vele. Valamire, ami ideális az igényeimhez mérten és tartós.
    Fontos, hogy teljes méretű legyen, ISO, magyar.
    Van egy dinamikus, kardioid mikrofonom egy boom arm-on, egy shock mount-on szélfogóval. Fontos, hogy a billentyűzet zaját ne hallja a mikrofon - a mostaniét nem hallja.
    (!) Igazából van egy mégnagyobb problémám, amit meg kell oldjak, ez a probléma viszont valószínűleg nem a billentyűzet topic hatáskörébe eső dolog, inkább csak részben kapcsolódik hozzá, így ha tudtok javasonli fórum témát vagy irányt mutatni, hogy merre kutassak, gondolkodjak vagy kérdezősködjek, akkor az is sokat segíthet.
    (!) A lényeg, hogy egy gyalogló padot használok 284 napja, ami az elektromosan állítható asztalom alatt van. Így vagy gyaloglok, vagy pedig egy svájci labdát teszek a gyalogló padra, leeresztem az asztalt és a labdán ülök. Laptopot használok külső monitorral, külső billentyűzettel, külső egérrel.
    (!) A probléma a következő: A billentyűzetem és az egerem vagy az egyik vagy a másik vagy mindkettő random lecsatlakozik az USB-ről és lehet ki is kell húznom és visszadugnom, hogy újra működjön. Ez a jelenség az óta él, mi óta lesceréltem az A4 Tech XL-750BK vagy valami hasonló egeremet az Endgame XM1R-re, viszont az előző egérrel is volt olyan gondom, hogy lecsatlakozott, viszont annál a billentyűzet nem csatlakozott le (!) és az egeret eddig a billentyűzet USB-jébe dugtam, nem a laptopba - épp nem rég dugtam át az egeret a laptopba közvetlenül, hogy lássam, hogy úgy is jeletnkezik-e a hiba. (!) Viszont a régi egérrel is jelentkezett az a probléma, hogy a laptop bármely portja vagy a laptopra dugott eszközök képesek elektromos sokkot produkálni. Vagy pl. a billentyűzeten van egy érintős hangerőszabályzó rész, aminek van egy led visszajelzője. A LED visszajelző hajlamos random jelezni pedig nem állítok semmit és ilyenkor a fülhallgatóban pattanást hallok, ha pedig nyúlok a portokhoz, akkor elektromos sokkot érzek.
    (!) Az elektromos sokk jelenséget nem szünteti meg, ha lecsatlakoztatom a laptop töltőjét vagy bármely eszközt a laptopról.
    (!) Az elektromos sokk és az USB eszköz lecsatlakozás vagy fagyás jelenségek nem jelentkeztek, amikor elkezdtem használni a gyalogló padot, amit már 284 napja használok.
    (!) A gyalogló padon zokniban vagy mezítláb gyaloglás statikus elektromos töltést generálhat. Ezt kutatásaim is igazolják. Viszont nem tudom, hogy esetemben van-e ilyen probléma vagy szimplán a közel 13.5 éves laptopom kezdett el random problémákkal küzdeni. Jó lenne tudni kitesztelni, hogy nálam van-e statikus elektromosság felgyűlése gond a gyalogló padból származóan, mivel hogy a statikus elektromosság önmagában károsíthatja az elektromos eszközöket. (!!!) Igazából, ha a billentyűzetet megérintem az önmagában nem "csap meg", így lehet nálam nincs statikus elektromosság felépülése gond. Mivel, ha pl. kint vagyunk és statikus elektromosság épül fel pl. a ruhánkon és hozzáérünk pl. az autóhoz, az autó megcsaphat, viszont a billentyűzettel soha nem tapasztaltam ilyet, csak a laptop portjaival érintkező fém felületek esetén.
    (!) Ha a laptopom halódik és az okoz elektromos sokkot és USB lecsatlakozást, akkor azt kellhet cserélni egy használtra vagy újra. Viszont, ha statikus elektromosság felépülés gond van, akkor azt is meg kell oldani, különben ha veszek egy laptopot, akkor azt úgyszintén tönkre teheti.
    (?) Szerintetek lehet itt statikus elektromosság gond a fenti autós hasonlatból kiindulva és egyébként?
    (?) Van ötletetek, javaslatotok vagy akár hogy merre kérdezzek, kutassak, mivel ez a téma itt könnyen lehet, hogy részben vagy nagy részben off?
    4.Mire használnád a billentyűzetet? - Szoftverfejlesztésre, kutatásokra, jegyzetelésre. Játékra már nagyon rég óta nem használom abszolút semmilyen szinten és nem is tervezem.
    5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - Mechanikus. Membránosom van, viszont volna igényem jobbra. Újonnan sem a legjobbak a membránosok, aztán ahogy kopnak ez csak rosszabb lesz és nem túlzottan tartósak.
    6.Van konkrét modell ami tetszik? - Amiket eddig néztem az alábbiak, viszont még nem rég óta nézelődöm, így kellően határozott elképzelésem egyelőre még nincsen:
    6.1) Keychron V6; Keychron K Pro Red; Frosted black.
    6.2) Noxo Retaliation - Red kapcsolókkal; viszont a háttérvilágítás színe nem testreszabható, nekem pedig fontos lenne, hogy piros legyen minden billentyű esetén, így hacsak meg nem gondolom magam, hogy vállaljak ezen a téren kompromisszumot, akkor nem opció.
    6.3) Ducky One 3 Full Size Cherry MX Silent Red - a sima red szóköz billentyűje elég hangosnak tűnik, bár a halkságot a mikrofon döntené el, engem esélyes, hogy annyira nem zavarna, főleg hogy állandóan fülhallgatót használok, ami akkor is tompít, ha maga a füles néma lévén, hogy izolál.
    7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - ISO magyar.
    8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - Teljes méretűt, így a numpad és a kurzorblokk is kell.
    9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
    9.1) Világítás: Fontos, hogy megoldható legyen, hogy minden billentyű háttérvilágítása piros legyen, hogy ki tudjam szűrni a kék fényeket. Mindegy, hogy fixen piros-e vagy bármely módon programozható/állítható-e. Windows 10-et használok jelenleg, ha számít. A mostani, Gigabyte Aivia 8100 billentyűzetem alapból piros háttérvilágítású. Bármi, ami hoz hasonló szintet az több, mint elég lehet.
    9.2) Lecsatlakoztatható USB előny lehet, viszont meg lennék nélküle is. Ebédelni a gépnél szoktam és ilyenkor talán gyorsabb és egyszerűbb lehet lecsatlakoztatni a kábelt, hogy odébb tegyem a billentyűzetet.
    9.3) Vezetékeset akarok. A vezeték nélküli dolgokat ahol és amennyire tudom, kerülöm egészségügyi elgondolásból.
    9.4) A csuklótámasz lényegtelennek tűnik, így meg vagyok nélküle. A mostanin éppen van, viszont különösebb előnyét vagy hátrányát nem látom.
    9.5) Halkság fontos lehet. Igazából az a fontos, hogy a dinamikus kardioid mikrofonom a boom arm-on a shock mount-on a szélfogóval ne hallja a billentyűzetet. A Gigabyte Aivia K8100-at nem hallja.
    9.6) A mostanin van 2 USB csatlakozó, amire lehet csatlakoztatni egyéb eszközöket. Az utódon nem feltétlenül kell lennie USB csatlakozóknak, viszont fontos lehet beszereznem egy USB hub-ot, mivel így már lehet nem lesz elég csatlakozóm a laptopon.
    (?) Kérdés, hogy számít-e, hogy milyen USB hub-ot veszek, ha egy minőségi egér és/vagy billentyűzet is csatlakoztatva lesz hozzá - bár lehet vehetek bármilyet és a billentyűzetet meg az egeret a laptopba dugom közvetlenül. Aztán még csatlakoztatnom kellhet töltőshez telefont időnként, illetve lesz még csatlakoztatva a fentebb említett mikrofon és még egy telefon esetleg, ami másodlagos mikrofon célt szolgál.
    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák