Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz [Prolixus] #78377 üzenetére

    QK75-re néztem rá, a hivatalos adatlapon oldalon sehol sem nevezik navynek, blue néven fut a szín, szóval az sokféle kéket jelent. Sajnos csak BadSeedTechnek adtak kéket, és ő mindössze egy YouTube shortot csinált, de rendes review videót nem, ahol több B-roll lenne jó fényviszonyok mellett. A short alapján ez bár kék, de nem navy, hanem blue-grey, ami megvilágítástól függően szürkének vagy kéknek is tud látszódni, de az ilyet nem illik simán blue néven emlegetni.

    Okkal szokták az értelmesebb designerek megadni a színkódokat, valahogyan így:

    - Matte Black (Pantone 426 C)
    - Dark Blue (Pantone 533 C)
    - Dark Red (Pantone 188 C)

    Régebben gyakori volt ez a szokás, manapság ritkább, de ha rákérdezel, akkor sokan most is megmondják a konkrét Pantone vagy RAL kódot, ha az nem egy egyedi, nekik kikevert árnyalat. Ha erre a kérdésre a sorry but we don't share color codes válasz jön, még az is oké, de ha irtózatosan nagy bullshit választ kapsz designer vision és társairól, akkor gyorsan ugorni kell a group buy-t, mert annak általában rossz vége szokott lennie valahogyan.

    Aztán persze előfordulnak azok az esetek, amikor a végeredmény színe köszönő viszonyban nincsen a renderekkel vagy anodizált színmintákkal, ilyenkor jönnek a mémek, mint a zöld Lin Dolice esetében, ami szürke lett*, vagy megy vissza a gyártóhoz újraanodizálásra, mint a zöld Freebird TKL (bár most véletlen az együttállás, de igen, a zöld nehéz szín szokott lenni, ha anodizálásról van szó).

    * vannak olyan korábban ismert és kedvelt gyártók, akik évek óta a régi hírnevükből élnek és pocsék QC mellett árulnak túlárazottan dolgokat, a Lin közismerten ilyen, ezért érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt az ember bármibe is belevág

    Meme plate?
    Meme cut hegyek, amikor alig marad anyag a plate-ből a sok kivágástól. Azaz aktívan megdolgoznak érte, hogy rosszabb legyen mind hangra, mind építés közben, mind kupakcserekor.

    Érdekes ez amúgy hogy cirka 1 éve még az votl a menő ha flex cut-os a PCB, most meg egy rakás videóban hallani hogy jajj mégsejó mert megöli a hangot :D
    Régebben volt menő egy ideig a túltolt flex cut jelenség, mert az első ilyen szállítások után nagyon gyorsan leesett mindenkinek, hogy nem kellene, de ahelyett, hogy gyorsan kihalt volna, kínai tervezők felkapták a vevőmeggyőző látvány miatt. Ha ránézel erre és erre, akkor laikusként általában az fog lejönni, hogy az utóbbi sokkal jobban érti a dolgát, miközben az előbbi nevezhető a piacon "A" TKL nyáknak megbízhatóság és gyártási minőség terén. Tényleg jól tudnak kinézni, ezt el kell ismerni, de zsiráf sem kellene otthonra, és vágások nélkül is mehet a PCB porn (és a legtöbb tervezőnél megy is, valahol más színnel látványosan kiemelve a trace-eket, valahol ugyanolyan színnel elrejtve, de közelről látod, hogy nagyon is ügyel a részletekre és a szép vezetékezésre).

    Ha a bounce nem elég, nagyobb flex kell és egyetlen hosszanti vágás nem elég, akkor még mindig ott van az 1,2 mm-es nyák, de azt ugyanígy továbbvagdosni agyrém, a legmókásabb az, amikor a kit tartozéka egy átlátszó szigetelő fólia a ház aljába, mert sikerült annyira túltolni a flexet, hogy normál használat mellett is bottom outolni lehet a nyákot. A csúcs pedig a billentyűnkénti vágás, aminél a kupakok leszedése így végződik direkt nem meme cut plate mellett is (igen, megtanultam én is a leckét :D).

    Azok a kis fülek meg olyan vékonyak hogy egy 1.2mm-es nyáknál már eskü attól kell félni hogy letörik az egyik.
    Nem fognak letörni, sokat elbír az FR4. A finomhangolható rögzítés mindig jó dolog, aztán majd kiderül, hogy a valóságban mennyire működőképes, remélhetőleg az lesz.

    Viszont építgetős boardnak kiváló lenne, mert csavarozgatás nélkül le lehet kapni a tetejét így kivennia belsejét.
    Nem azon a pár csavaron múlik ez.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák