Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • haxiboy

    veterán

    Sziasztok!

    Most egy kissebb probléma megoldását szeretném nektek megírni, amely főleg mechanikus billentyűzetek esetében lehet hasznos, de más típusú billentyűzetnél is megoldást jelenthet, bár nem minden esetben.

    A probléma megnevezése key chattering. A hiba gyakorlatilag annyi hogy lenyomáskor nem megfelelő a kontakt a két érintkező között. Néha dupláz/tripláz, esetleg nem érzékeli a lenyomott billentyűt. A probléma nagyon könnyen megelőzhető gyakori tisztítással, általában valamilyen szennyeződés (por,hajszál, cigaretta hamú) van a háttérben.

    Ami nem megelőzhető viszont a kopásból esetleg korrodálásból eredhet, itt esélyes hogy szét kell szedni a switcheket amelyeknél tapasztalható a jelenség.

    Van egy nagyon jó progi amivel meg tudjátok nézni hogy nálatok is van-e a jelenség.

    Switchhitter.
    Ezzel a kis progival egyszerűen meg tudjátok nézni hogy fennáll-e a probléma, egyenletes sebességgel nyomkodva a gombokat néha becsúszhat 1-1 nagyon alacsony időzítésű aktiváció, a program jelez is ha ilyen történik.

    A switchek tisztítására nagyon alacsony nyomású sűrített levegőt tudom ajánlani, de ezekkel nagyon vigyázzatok mert egy nagyobb "fuvallat" kinyírhatja a switchet (szét kell szedni stb).

    (#24809) ViZion : Nagyon kevés embernek van, nálam járt, elég korrekt minőség viszont érdemes venni mellé egy csúszásgátló "nagy széles egérpadot" vagy valami ilyesmit mert szeret csúszkálni.

    [ Szerkesztve ]

    Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

Új hozzászólás Aktív témák