Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • menyus05

    újonc

    Sziasztok,

    A segítségeket szeretném kérni konfig összeállítással kapcsolatban! Kicsit hosszú leszek, előre is bocsi! :)

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Elsősorban játékra, mindenfélével játszok. Csak pár erőforrás igényesebb példát említek inkább: újabb Tomb Raiderek, Overwatch 2, Back 4 Blood, Call of Duty: Warzone, Hades, Guild Wars 2, Naraka: Bladepoint, Hogwarts Legacy, Cyberpunk 2077, de ezen a gépen terveznék pár később megjelenő játékkal is játszani, pl az új Star Wars: Jedi-jal vagy a Baldur's Gate 3-mal.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Az egész konfigot le szeretném cserélni, gépházzal együtt.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Mindenre ami a konfighoz kötődik, tehát gépház, hűtés, táp is jöhet.
    4. Mennyi a kereted rá?
    Ezt lentebb részletezni fogom, de mély sóhaj után a határt egyelőre kb 900k körül látom. A konfig lehet ennél pár ezer forinttal drágább, de a célom inkább az hogy minél lentebb tornázzam a költségeket.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
    Jelenleg egy egyszerűbb 21:9-es, 60 Hz-es monitort használok, de lehet hogy néha rádugnám a gépem a tévére, ami viszont már 4k és g-sync-es.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Na ez már hosszú lesz, bocsi! :) VGA-k terén az AMD-vel sajnos rengeteg rossz tapasztalatom volt az elmúlt pár évben, ezért az kilőve, csakis az Nvidiát preferálnám. Azon belül is a kiszemeltem jelenleg egy RTX 4070 Ti, a VRAM mennyisége miatt. Sajnos láttam és hallottam is olyan beszámolókat, hogy a 8-10 GB VRAM néhány játéknál max közeli grafikánál kevés, főleg ray-tracing mellett. Hiába bírná el maga a kártya a magasabb grafikai beállításokat, a VRAM bottleneck effektust eredményez. Az nem lenne gond, hogy néhány grafikai beállítást le kell venni, de tartok tőle hogy a jövőben a VRAM esetleg milyen problémákat okozhat az újabb játékoknál.
    Processzor terén a szívem az Intel felé húz, de az AMD-s konfigokat is szívesen meghallgatom. Azt viszont muszáj hozzátennem, hogy a gép egy ideig olyan szobában lenne, ami nyáron a kánikulában picit melegszik, szóval ha AMD, akkor nagyon jó hűtésre lenne szükség.
    Emellett szeretnék a gépbe DDR5-ös memóriát és gen 4-es SSD-t. Elsőre talán ez is túlzásnak tűnhet, de a mostani konfigommal is az a probléma, hogy hiába bírná el alacsonyabb grafikán a mai játékokat is, a lassú memória és a HDD annyira visszafogja a teljesítményt, hogy néhány játék játszhatatlanul lassan tölt be. Picivel jobb memóriát és egy SSD-t rákölteni felesleges lenne, sajnos nem fog annyival megnyúlni az élettartama.
    Alkatrészből nem szeretnék használtat, az a típus vagyok aki 10 ajánlatból tuti az 1 rosszat fogja ki. Az RGB-nek viszont nem vagyok a híve, és a gépház kinézetére se vagyok allergiás. A célom az hogy egy erős, stabil, megbízható gépet tudjak összeállítani, amit évekig nem kell bővíteni, maximum a játékoknál el kell kezdenem a grafikai beállításokat lentebb venni. :) Főleg a hűtés-gépház-táp triónál vagyok tanácstalan, hogy mit érdemes választani, de az alaplapnál és a VGA-knál sem tudom hogy manapság melyik gyártót érdemes választani.

    A témában már elég régóta nyomozgatok, találtam is egy konfigot a neten ami kis átalakítgatással kb tükrözi azt, amit én szeretnék, viszont nem tudom hogy itt tényleg minden kompatibilis-e mindennel. Ezt csak példaként írom, minden véleményt és javaslatot szívesen meghallgatok! :)

    INTEL Core i7-13700KF 3,4GHz 30MB Box BX8071513700KF
    Be quiet! Dark Rock Pro 4 processzor hűtő (BK022)
    GIGABYTE B760 GAMING X alaplap
    Gigabyte RTX 4070 TI EAGLE OC 12G GV-N407TEAGLE OC-12GD
    KINGSTON FURY Memória DDR5 32GB 5200MHz CL36 DIMM Beast Black EXPO KF552C36BBE-32
    Kingston 1TB M.2 NVMe 2280 KC3000 (SKC3000S/1024G) SSD
    FSP 850W Hydro K Pro 850 tápegység (HD2-850)
    Be quiet! Pure Base 500 FX üveg ablakos fekete számítógépház (BGW43)

    Ha szépen megkérlek titeket, tudnátok tanácsot adni a témával kapcsolatban? Köszi a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák