- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misogi
aktív tag
válasz dannyl #174400 üzenetére
Igen, erre ki is tértem a válaszomban, de belőttem neki egy ilyen midrange budget-et a géphez, úgy raktam össze neki a konfigot, amitől ennyiért szerintem jobban nem tudna összerakni jelenleg. Egyébként egyetértek teljesen, sajnos szerintem sokan csak "átutazóban" vannak itt és nem veszik észre a rögzített hsz-t.
-
fpatrik17
senior tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni asztali gép összeállításában.
Májussal kezdek új munkahelyen, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi "mindenes" (értsd.: 8 órás gépész tervezés + otthoni felhasználás egyben) gamer laptopomtól meg kell váljak. Az új munkahelyemen egy Dell Workstation notebook lesz a dedikált munkaeszköz, amit irodában és HO-ban is használni fogok. Ezt viszont csak cégesként tudom majd használni, így a maszek & magán dolgaimra kelleni fog egy másik masina.
Úgy döntöttem, hogy a mostani hardver árak mellett egy asztali gép összerakásával járnék legjobban.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Munkaidőn túli tevékenység, ami magában foglalja a következőket:
50% maszek gépészeti tervezés (főleg Autodesk Inventor, AutoCAD és társai)
35% Gaming (Régóta nem játszok, de tervben van Counter Strike 2, Warzone, FIFA, elvétve valami egyéb pl. Cyberpunk, Witcher 3. Szóval elég vegyes.)
15% Osztott képernyőn böngészés, youtube, stb. Kalsszikus szabadidős tevékenység.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Egyelőre semmivel, 1 hónapom lenne összeszedni a motyókat rá.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
LAP, CPU, RAM, VGA, SSD, HÁZ, TÁP (egyszóval minden, kivéve HDD mivel van itthon NAS, ott tárolom a fontos dolgokat, filmeket, egyebeket)4. Mennyi a kereted rá?
300 e (nagyon max 350 e) Ft csak a PC-re perifériák és egyebek nékül. 1 hónap áll rendelkezésre összebogarászni hozzá mindent, használt/új alkatrészekből, főleg HARDVERAPRÓ-ról (hirdetéskeresőt bekönyvjelzőzve, min. napi 3x frissítve Esetleg előfizetek prémcsire, hogy legyen hirdetésértesítés)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Ez is új vásárlás lesz, erre külön keret van. Ezt valószínűleg boltból venném a pixeles dolgok és a gari miatt.Két kiszemelt:
S3423DWC (WQHD - (3440 x 1440), VA, 100Hz) Freesync (type C + integrált KWM a képfrissítés oltárán)
S3422DWG (WQHD - (3440 x 1440), VA, 144Hz) Freesync+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
HO desk felépítése a következő lenne:
1. Szemből nézve monitor bal oldalán állványon a céges laptop (rákötve a monitorra)
2. Szemből nézve monitor jobb oldalán az összeállítani kívánt számítógép. Ez azért fontos, mert jobb oldalról az asztal falnak van tolva, tehát pl. házból szóba se jöhet olyan, ami oldalról szív. Elképzelésem szerint valami mATX ház kellene, hogy ne foglaljon sok helyet az asztalból és a rendelkezésre álló térből, továbbá elölről szívjon, hátul és/vagy felfele fújja a meleg levegőt kifelé.
3. E felállás KVM switchel és a monitorral összehozva.Felhasználás:
- HO esetében napi 8 óra workstationról (Solidworks, AutoCAD, Office programok, ERP, stb.)
- Maszek/gaming esetében pedig switch az asztali gépre. Ebben az esetben a WQHD felbontást csak tervezésre használnám, legtöbbször osztott képernyőn; gamingre untig elég nekem a kisebb 2,560 x 1,080 felbontásGyártó/Márka hűség OFF
Ház legyen fekete, RGB max ventillátorokban
Mindenből mehet a használtElső blikkre úgy gondolom, hogy egy B550 alaplapos + Ryzen 5600 + RX6600XT + 32 GB RAM lenne a körvonal, de majd megszidtok, ha rosszul gondolom. Házban valami Fractal design pop air mini jellegűre gondoltam, erre is szívesen fogadok javaslatokat. Egyedül házban gondolkodom, hogy áfás számlára vennék, mert ott nem idegesítene a jogi személy miatti garancia bukó.
Köszi, ha olvastok, és hálám örökké üldözze azt, aki segít!
+1 Bocsánat, de elég hosszú lettBármi javaslatot szívesen fogadok!
[ Szerkesztve ]
• Honor Magic5 Pro •
-
csimbi82
csendes tag
válasz dannyl #174400 üzenetére
Igen igazad van, értem is mire gondolsz, viszont leirtam hogy fullhd-ban szeretnék játszani úgy, hogy pár évig ne legyen vele gondom, azt gondoltam erre azért összetudtok állítani egy konfigot ami kerül x forintba és majd eldöntöm, hogy beruházok rá annyiért vagy varialok rajta picit.
De akkor legyen 500ezer a max. azokra az alkatrészekre amiket felsoroltam, hogy kellenek. Bocs,hogy másként közelítettem meg a dolgot mint a megszokott. -
Misogi
aktív tag
válasz fpatrik17 #174402 üzenetére
CPU: AMD Ryzen 5 5600 - 52e
CPU Hűtő: be quiet! Pure Rock Slim 2 - 10e
Memória: Kingston FURY Renegade 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz - 20e
Alaplap: ASRock B550M STEEL LEGEND - 47e
VGA: SAPPHIRE Radeon PULSE RX 6600 8GB - 110e
SSD: Kingston KC3000 1TB M 2 NVMe PCIe - 33e
Táp: Seasonic G12 650W 80 Plus Gold - 35e
HÁZ: ENDORFY Ventum 200 Air - 30kEz így kb. 335-340 ezer Ft körül van, ha mindent újonnan veszel.
Ha hardverapróról veszel dolgokat, akkor olcsóbban ki lehet hozni ezt, vagy egy jobb buildet. Én a helyedben maradnék ennél a build-nél, ha találsz jó árban RX 6700 kártyát akkor azt cserélném maximum. Itt hardveraprón lehet találni jó árban.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz csimbi82 #174381 üzenetére
csimbi82Szia,
AMD:
Lap: pl. Asrock B550 Steel Legend / Asus Prime B550-Plus / Gigabyte B550 Gaming X V2 / Asus TUF Gaming B550-Plus
CPU: R7 5700X / 5800X3D
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT
Intel:
Lap: pl. Gigabyte B760 DS3H DDR4 / MSI Pro B760-P DDR4 / Gigabyte B760 Aorus Elite AX / Asus Prime B760-Plus D4 / Asrock Z790 PG Lightning/D4, olcsóbban Gigabyte B660 DS3H DDR4 / Asrock B660 Pro RS / Asus Prime B660-Plus DDR4
CPU: i5 12400F / 13400F / 13500
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer i35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT
A többi:
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT!) 3200(+) MHz, pl. Fury 3600 / Fury R 3600
VAGY 32GB (2x16-os KIT!) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury R 3600
SSD: pl. WD SN570 / Adata SX8200 Pro / Samsung 970 Evo Plus / Samsung 980 / Patriot Viper VPN100
VGA: 6700XT (169k) / 6750XT (180k)
Táp: pl. be Quiet System Power (CM) 500-550-600W / be Quiet Pure Power (CM) 500-550-600W / Cooler Master v2 V550-V650 / Corsair CX550M / FSP Hexa+ Pro 500-600W / FSP Hexa 85+ 550-650W / FSP Hydro Pro 500-600W / FSP Hydro M Pro 500-600W / Seasonic B12 550-650W / Seasonic G12 550-650WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Gyikoc #174382 üzenetére
GyikocVGA: egyik sem rossz választás, a "számodra megéri-e" kérdést sajnos magadnak kell megválaszolni. Én biztosan a 6750XT-t venném magamnak.
CPU: hasonló a helyzet, az 5700X sokoldalúbb és időtállóbb.
Alaplap: mindkettő jó. Érdemes a számodra fontos csatlakozók (pl. sata, usb, fan) száma és elhelyezkedése alapján választani, ha egyébként mindkettő megfelene.
Táp: a Gold minősítésű V-sorozat a leginkább ajánlott. Ha bronze-t vennél, akkor én inkább a többi ajánlottat javaslom (BQ System P, FSP Hydro, Seasonic B12).
Ram: 3200 MHz-et támogatnak natívan a procik, e feletti órajelek elérésére nincs garancia. Ideális a 3600-3800 MHz (ennek megfelelő IF-órajellel), 4000 már nemigen szokott összejönni. Természetesen vehető (és ajánlott) 4000-es, azzal talán szűkebb időzítés mellett is menni fog a 3800.
Hűtő: kompatibilis, ám a 120-as "játékvizeknek" kb. semmi értelmük. Hűtőteljesítményüket az olcsóbb léghűtők is tudják, az olcsó CM-vizek pumpája pedig elég hangos szokott lenni. Én nem ajánlom jó szívvel.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz fpatrik17 #174402 üzenetére
fpatrik17Szia,
Teljesen jó az elképzelésed, a megadott keretből valószínűleg én is így építkeznék.
Mivel mostanában az aprós árak nagy része igencsak közel áll az új, bolti árakhoz, ezért nézz új alkatrészeket is!
Pl. ram, ssd nem szokott mostanában igazán jó áron lenni.
Ram: 32GB (2x16-os KIT!) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury R 3600
SSD: pl. WD SN570
Majd dobd be nyugodtan véleményezésre azokat, amiket az aprón találtál!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Keszol91
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
1. Játékra főként, új single playerek és multiplayerek egyaránt. Star Wars Jedi Survivor és Dibalo 4 például.2. Még 2017-ben vettem az alábbi gépet, még mindig teljesen jól fut, leszámítva hogy gyengül
-alaplap: GIGABYTE GA-AB350M-GAMING 3
-cpu: AMD Ryzen 5 1600 AM4 3,2 GHz
-memória: G.skill Trident Z 16Gb 2400Mhz DDR4 Kit2
-videókártya: GIGABYTE GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060G1 GAMING-6G
-ház: Aerocool Aero 500 White Midi
valamint van egy ilyen SSD-m ami nem tudom, hogy minden alaplappal kompatibilis-e, gondolom igen, de nem értek hozzá: WD 256GB SSD m.2 Black Series
Ha lehet megtartanék belőle darabokat, de nem maiak már3. én a videó kártyát fejleszteném és a memóriát, de ha mindent kell akkor mindent.
4. olyan 400k a keret jelenleg
5. jelenleg LG 29UM58-P Monitorom van 29" 2560 x 1080 felbontás 75Hz, de a jövőben ezt is szeretném lecserélni, az ultra-wide kategóriában maradva.
+1. Semmilyen elkötelezettségem nincs
Köszi,
Zoli -
camper007
csendes tag
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni. Előre is köszi
1. Több tabon böngészés, munka, film nézés, multi játékok, singeplayer. Lol, fm2023 (ezek van, hogy egyszerre)
2. Ez a kiindulópont
Msi B450m gaming plus
Ryzen 5 2600
Patriot viper 4 16(2×8)gb 3200mhz cl16 ram
samsung 860 evo 250 sIII +3x1tb háttértár
Gainward geforce gtx 1660s
BP-FM450ulag-9r gold táp
CM mastercase pro 3 ház
lg 24mp59g-p monitor 1920x1080
szeretném kitolni a használhatóságát,
proci és memória upgrade-re gondoltam 32gb-ra
(itt nem tudom mi az amit mhzben érdemes még mellé dobni, késleltetésben ahogy nézem)
A memóriát mindenképp szeretném bővíteni
4. Mennyi a kereted rá?
100eFt, de meggyőzhető vagyok
5. Legjobb tudomásom szerint 1920x1080fhd 75hz
+1. Nincs elköteleződés, bolti újban gondolkozom[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
válasz camper007 #174413 üzenetére
Ryzen 5 5600 + Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz kombó szerintem jó lenne. Felesleges 3600MHz-es RAM-ot venni az alaplapodba, mert nem támogatja, elég lesz a 3200MHz.
+ még belefér a keretbe egy CPU hűtő is, ez kb. 10 ezer ft: be quiet! Pure Rock Slim 2.
A processzor kb. 53 ezer, a RAM kb. 32 ezer, ez így 85 ezer Ft. Ha megveszed még pluszban a CPU hűtőt is akkor olyan 95 ezer körül leszel.
[ Szerkesztve ]
-
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Ebben a topikban is feltenném a kérdést, az alaplapos topik mellett.
Bizonyos kötöttségekkel szeretnék gépet építeni/építtetni, amiben a segítségeteket kérném.
Gigabyte AMD-s vonalon szeretnék alaplapot választani.
Minél időtálóbb annál jobb, de a következő kütyüket mindenképpen kezelnie kéne.
A kritériumok a következők.
-Férjen bele a mostani Sharkoon Vaya Value házba
-Tudjon kezelni kettő darab Thermaltake ST0026Z Max duo rack -et
Tudjon kezelni egy darab Fantec MR 35 sata rack-et
Mivel nagyon nem értek hozzá, ha tudtok adni segíteni az alaplap kiválasztásában, akkor anyagi lehetőségeimhez mérten tudok továbblépni.
A segítségeteket előre is köszönöm szépen
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
BE QUIET! Pure Base 500DX házba milyen AIO férne el amivel majd a 7800x3d-t tudnám hűteni? 360-asban gondolkodtam, de nem vagyok benne biztos hogy az kényelmesen elférne benne. Illetve ha igen akkor csak előre, felülre nem. Ez mennyiben lehet probléma, gátolja-e az AIO teljesítményét (esetleg levegő tud-e így bele kerülni stb)? AIO-m sosem volt ezért elnézést ha hülye kérdés, csak nem tudom számít-e hogy előle van-e felszerelve vagy felülre.
Köszönöm
-
selenge
tag
Sziasztok, fiam a gépét szeretné upgradelni.
Jelenleg egy i5 - 3as szériás gépe van. gtx 1660 twin vga (ezt megtartanánk, a tpáppal együtt - zalman megamax ZM700TXII). Monitorok is újak, így főként alaplap, proci, és persze ram kell. Nagyjából 150k lenne a keret, mi az amit javasolnátok? Én már nagyon rég nem foglalkozom asztali gépekkel, így teljesen el vagyok veszve az alaplapok kódjai és hozzá kapcsolódó procik terén. Fiam főként játszik, sok netes multiplayer játékkal, szimulátorokkal stb. Az lenne a cél, hogy jópár évig ne kelljen újra upgradelni a gépet.köszi előre is
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
csimbi82
csendes tag
válasz palfitom #174406 üzenetére
Szia!
Ezeket néztem ki és szeretném a véleményed kérni
Alaplap: ASRock B760M PRO RS/D4
Táp: Seasonic G12 GC-750W Gold elég vagy kisebb/nagyobb kell?
Memória: Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHzKF436C16RB1K2/32 Proci: Intel Core i5-13600KF 3.5GHz 14-Core Box
Vga: SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6 192bit vagy
SAPPHIRE Radeon RX 6750 XT 12GB DDR6 PulseÉszrevehető vagy jelentős különbség van a két kártya között?
Proci hűtőt és házat rád bíznám[ Szerkesztve ]
-
csokaym
csendes tag
Sziasztok!
A cégnél van jelenleg egy olyan asztali gép, amit páran, ad hoc jelleggel használunk munkára, de idő közben pár prio feladat végzése is átkerült ide, így eléggé magas lett a kihasználtsága, emellé kéne egy másik, tehermentesítés gyanánt.
Bemásolom a DxDiag riportot a systemről, hogy jelenleg mi van bent az irodában, ennél azért jó lenne egy gyorsabb/erősebb:
Time of this report: 3/31/2023, 14:56:22
Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 19044) (19041.vb_release.191206-1406)
System Manufacturer: Dell Inc.
System Model: OptiPlex 3060
BIOS: 1.1.4 (type: UEFI)
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz (6 CPUs), ~2.8GHz
Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 16208MB RAM
Page File: 9699MB used, 8940MB available
DirectX Version: DirectX 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
DirectX Database Version: 1.0.8
DxDiag Version: 10.00.19041.2075 64bit UnicodeA lentiekben részletezem majd, hogy milyen feladatok elvégzésére kellene.
1. Mire fogod használni a gépet?
Irodai használatra kellene, javarészt nagyméretű Excel fájlok gyors nyitására (párszáz MB pluszos méretben), sok-sok Excel/Access VBA makró futtatására; több nagy Excel ha egymás mellett nyitva van, akkor is villám maradjon, párhuzamos dolgozás ne legyen kínszenvedés.
Mivel ezekkel értékes perceket lehetne megspórolni, hajlandóak lennénk rá áldozni.Javarészt ezeket kellene rajta csinálni, meg persze böngésző, ilyesmi, de az valószínűleg alap, hogy mennie kell rajta, ha a fent leírtakat tudja
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmilyen alkatrész nincs hozzá, 0-ról kellene építeni.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház, és annak tartalmára szeretnék kérni javaslatokat, segítséget.4. Mennyi a kereted rá?
350k-t lőnék be rá. Megkérdezés alapján 500k-ig jók vagyunk, így ha az általam húzott keret fölé menne a konfig, az még rendben van.
Nem ismerem a piacot, itt kicsit a segítségeteket szeretném kérni még. Ha akkora ugrás nincs teljesítményben a felárért, akkor inkább az olcsóbbat választanám.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Távoli asztallal fogjuk nézni, tulajdonképpen nincs nagy jelentősége szerintem ennek így. DxDiag segítségével amit jelen állásban kiírt, az ez: 1920 x 1080 (32 bit) (32Hz)
Nem is lényeges annyira, a számítások elvégzése, gyorsasága az elsődleges szempont.+1: A dizájn teljesen mindegy, a legolcsóbb. Nem kell, hogy színes-fényes legyen, vagy hogy bele lehessen látni a gépházba, mert úgysem fogjuk soha nézni - homeoffice-ból csatlakozik rá szinte mindenki, ez a gép csak "be lesz állítva a sarokba"
Az összeszerelést pedig ahogy láttam a topic összefoglalóban, vállalnak cégek, akiknél az alkatrészek megvásárlásra kerülnének.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! ha valamit kihagytam, vagy rosszul szerepel, szóljatok!
-
palfitom
félisten
válasz fpatrik17 #174410 üzenetére
fpatrik17Szívesen.
Az Eagle a "legalja" kategória, nagyon gyengusz a hűtése, kell rajta állítgatni (alulfeszelés, egyedi ventiprofil), hogy csendes társad lehessen. Ennek tudatában vásárolj!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Keszol91 #174411 üzenetére
Keszol91Szia,
Tápegység?
CPU: R7 5700X / 5800X3D (proci csere előtt frissítsd az alaplapod bios-át!)
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT (a házad 155 mm magasságig fogad hűtőt)
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT!) 3200(+) MHz, pl. Fury 3600 / Fury R 3600
VAGY 32GB (2x16-os KIT!) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury R 3600
VGA: 6700XT (169k) / 6750XT (180k) / 6800 (216k)
SSD: mehet bele!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz camper007 #174413 üzenetére
camper007
+ #174415Szia,
CPU: R5 5600 / 5700X
Ram: DDR4 32GB (2x16-os KIT!) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury R 3600#174414 Misogi
Miért lenne felesleges?
Egyrészt a memóriavezérlő a procikban van, másrészt az újabb bios-ok már bővített támogatást hoztak. De ha esetleg nem is menne a ram 3600-on, akkor is 3200 mellett jobb időzítéseket lehetne elérni, és így jobb teljesítményt...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz samukrisz #174417 üzenetére
samukriszEz durva, mindenképpen küldd vissza! (de legalább jelezd nekik)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Rexcor #174422 üzenetére
RexcorSzia,
Arctic Freezer II 240 / 360. A 240-es mehet előre és felülre is, a 360-as csak előre.
Előre is teheted, a radiátor úgy is szinte hideg lesz, nem sok meleget fog befújni a házba.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz csimbi82 #174426 üzenetére
csimbi82Háát, 13600KF-et nem ajánlottam, nem véletlenül... Ha mégis ezt veszed, ekkor mindenképpen Z790-es (vagy Z690-es) lapot tegyél alá! (és én ATX méretűt vennék)
Táp: bőven elég.
VGA: Van azért teljesítménybeli különbség a 2 kártya között, ha nem nagy a felár, akkor inkább a 6750 legyen.
Hűtő: pl. SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT
Ház: ízlés szerint, pl. Endorfy Signum 300 Air / CM MasterBox MB511 / Fractal Design Focus 2 / Zalman Z10 / BQ Pure Base 500 / BQ Pure Base 500DX / Fractal Design Meshify 2 TG / NZXT H7 FlowLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
csimbi82
csendes tag
válasz palfitom #174434 üzenetére
Ha nem okés az a proci akkor nem veszem meg, inkább 13500-ast ajánlod?
Atx es alaplapot néztem pedig, lehet valamit benéztem, alaplapon próbálok picit spórolni nem tudom ott mennyire számít, hogy pl nem egy 100ezres lap, de nyilván olyat rakok amire szükség van, amiket ajánlottál azok közül mehet ehhez a konfighoz bármelyik? -
palfitom
félisten
válasz csokaym #174427 üzenetére
csokaymSzia,
350-ből bőven kihozható. Valami ilyesmiben gondolkoznék:
Asus TUF Gaming B660M-E D4
i5 13500
ID-Cooling SE-214XT Ring
Kingston Fury 64GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT
Samsung 980 1TB
Sharkoon V1000
Seasonic G12 GC 550W
Az egyik bolt gépösszerakójában ez cirka 330.000 Ft (összeszereléssel és BIOS frossítéssel).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz csimbi82 #174435 üzenetére
csimbi82Számodra teljesen felesleges a 13600KF, azt a cirka 20k-t (+ drágább alaplap és drágább hűtő felár!!!) inkább költsd olyan komponensre, amit ki tudsz használni!
ATX méretet csak az ATX méretű ház miatt említettem. Ha mATX házat szeretnél, akkor persze mehet mATX lap is!
Az első ajánlásomból válogathatsz! (elsősorban az MSI Pro B760-P DDR4-et javaslom, vagy olcsóbban az Asus Prime B760-Plus D4-t)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Keszol91 #174437 üzenetére
Keszol91Szívesen.
OK, még a 6800-at is elviszi.
Igen, maradhat, ha nem szeretnéd cserélni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni számítógép összerakás ügyben / így olcsóbb lehet, mint egy kompett gép, ugye?/
Sajnos teljesen sötét vagyok a témában, ezért kérlek titeket csak finoman a szakszavakkal!
Összességében csak kettő játék miatt szeretnék beruházni erre és úgy tudom egyik sem túl gépigényes, szóval nem terveznék semmiképpen gamer irányba menni csak amennyire muszáj, vagy ha árérték arány miatt szerintetek megérni kicsivel többet is áldozni rá.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Az említett játékok: Diablo 2 Resurrected és Diablo 4-el szeretnék játszani, nagyobb multiplayer arányban, mint single. Emellett általános használat, mint internetezés, filmnézés.
Elsősorban a cél- az ajánlott gépigény megléte lenne ezekhez a játékokhoz, esetleg egy kicsit feljebb lőni, ha engedi a büdzsé.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Csak laptopom van, így semmivel.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház és tartalmára, de ha van ötlet egy alacsony árkategóriájú monitorhoz, amit javasoltok, azt szívesen fogadnám.4. Mennyi a kereted rá?
200e -nél többet nem szeretnék áldozni rá /monitor nélkül/ kivéve, ha árértékben nagyon megérné.
Egyébiránt, ha kijönne kevesebből az még jobb lenne persze.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Nincsen monitorom.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Teljesen mindegy minden, leszámítva, hogy inkább bolti új alkatrészek kellenének.Nagyon szépen köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
Shaza
senior tag
Hello!
Ezt állítottam össze ,min változtatnátok,mit lehetne cserélni?
Az összeg kb 800k -850k.Hsznált piac is lehetséges
-Asus Tuf 4070 ti oc
-i7 13600k -ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI vagy ez ASUS TUF GAMING Z690-PLUSlenne
-r5 7600x - ASUS GAMING B650-PLUS Alaplap vagy ez ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI Alaplap
Az Intel drágább lenne.
-Be quiet! PURE POWER 12 M 850W
-G.Skill Trident Z5 Neo 32 GB DDR5-5600 DIMM CL30 Dual Kit
-Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe
-ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
Ez menne egy Phanteks Enthoo Pro házba.Az adott .Köszi!
-
samukrisz
újonc
válasz palfitom #174432 üzenetére
Jeleztem, de vissza nem küldöm, vissza pattintottam a helyére, észre se lehet venni. Működésben nem befolyásol, a gépre még szükség van. Amúgy bivaly gépet pattintottál össze nekem, élmény volt ma játszani rajta, köszönöm szépen. Közben lenne egy kérdésem, ha kikapcsolom a gépet akkor is világít rajta az RGB ezt hol lehet kikapcsolni?
-
KadamQQ
tag
Sziasztok!
Az egyik barátom asztali gépet szeretne vásárolni, neki próbálok segíteni az összeállításban. A lényeg, hogy ár érték arányban szeretné a legjobbat kapni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Programozás, napi felhasználás. Nyilván ilyen keretből sok új játékot (Elden Ring, God of War) ki szeretne majd próbálni, azért is szeretne drágább számítógépet venni.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmivel, eddig laptop volt.
Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
Kb. 500.000 és 700.000 forint között.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Jelenleg még erre is szükség van, de valószínűleg valami FHD 144Hz monitor lesz a kiválasztott.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
Teljesen mindegy, bármi szóba kerülhet.
Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Egy cél van, hogy ár érték arányban a lehető legjobb gépet hozzuk ki, a szín vagy az alkatrészek márkája egyáltalán nem számít.
Fontos, hogy jó lenne, ha az alaplap tartalmazna beépített Wi-Fit, mert a későbbiek során lehet hasznos lehet majd, ha olyan helyre költözik, ahol csak az van.
Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Nem szeretnénk használtat venni.Amiket eddig néztem neki a korábbi hozzászólások alapján (fontos, hogy jó lenne egy helyről megrendelni mindent, hogy össze tudják szerelni):
HÁZ: BE QUIET PURE BASE 500 BLACK
ALAPLAP: ASUS PRIME Z790-A WIFI
CPU: INTEL CORE I7-12700K 3.6GHZ
CPU HŰTŐ: ID-COOLING SE-225-XT BLACK V2
RAM: 32GB 6000MHZ DDR5 RAM KINGSTON FURY BEAST BLACK (2X16GB)
VIDEOKÁRTYA: SAPPHIRE RADEON RX 6800
SSD: 1TB WD BLUE SN570 M.2 SSD MEGHAJTÓ
TÁP: ASUS ROG-STRIX-850G 850W
+ számítógép összeszerelési díj
Összesen: 686 510 FtEgy olyan kérdésem lenne még a táppal kapcsolatban, hogy sokszor látom, hogy a FSP 800W HYDRO M PRO is gyakran van ajánlva, habár szinte fele annyiba kerül a többi társához képest. Ennek mi az oka? Ennyire megbízható táp lenne, annak ellenére, hogy Bronze besorolású? Vagy rosszat típust nézek?
-
TBone
tag
válasz palfitom #174221 üzenetére
Mivel hosszabb távra tervezek vele (7-8 évente cserlétem eddig a konfigokat) eldöntöttem, hogy inkább most beleteszek többet, de legyen DDR5.
Az alábbit tettem össze:
-CPU: i5 13500 ~105k
-Alaplap: Gigabyte Z790 Gaming X AX ~105k
-RAM: Kingston Fury 32GB Beast DDR5 6000MHz CL36 kit ~58k
-SSD: Samsung 980 1TB ~29k
-Ház: Be Quiet Pure Base 500DX ~49k
-Táp: FSP Hydro M Pro 800w ~31k
- CPU hűtő: ID-Cooling SE-225-XT ~17k
- VGA: használt GTX 3070 ~ 150k (renderelő, 3d animációs programok miatt amd kari nem játszik)Ez így kb. 540-550k. Azt mondom, 600-ig még elmehetünk, ha valami lényegesen jobb kihozható belőle.
A tápon gondolkozom még, ha esetleg pár év múlva erősebb kártya menne bele (300w tdp körüliek), azt is elbírja még ez az FSP?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz #57234688 #174442 üzenetére
Alaplap: Asus Prime B450M-A II / Asrock B550M Phantom Gaming 4 / Asrock B550M Pro4 / Gigabyte B550M DS3H ~35-40k
Processzor: Ryzen 5 5500 ~40-52k
Ram: 2*8GB 3000-3200Mhz+ DDR4 pl.: G.Skill Aegis, Patriot Viper, Corsair Vengeance ~16-20k
VGA: Használtan, apróról egy GTX 1060 / esetleg 1070, RX 570-580 ~30-50k között mennek kb.
SSD: 500GB/1TB WD SN 570 / Samsung 980 ~15-23k
Ház: Aerocool Hexform G-BK-v2 / Deepcool Matrexx 40 3FS / Zalman M3 Plus, Aerocool Trinity Mini / Kolink Citadel Mesh (RGB) / SilverStone PS15 Pro / Cooler Master MasterBox MB400L ~20-30k
Táp: be Quiet System Power 550-600W / be Quiet Pure Power 550-600W / Corsair CX550M / FSP Hydro Pro 600W / FSP Hydro M Pro 600W / Seasonic B12 GC 550-650W / Seasonic G12 GC 550-650W / Seasonic Focus 550-650W ~20-30k
Össz: 176-245k
De ha fél éven belül lesz valamikor, vásárlás előtt mindenképp gyere vissza, addig változhat a piac.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest