Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Macisajt3

    tag

    Urak!

    Sok előttem szólóhoz hasonlóan én is tanácsot szeretnék kérni tőletek.

    Jelenleg egy bő 5 éves laptopom van, ami lassan cserére érett és azon gondolkozom, hogy asztalit vennék. A Jelenlegi gépen egy Hp Probook 4730s (intel 2450m procival, 8gb rammal, 750gb hdd, ati 6490-es videókari) A gépnek különösebb baja nincs, de néha már kevésnek érzem. Elöljáróban ennyit, a kérdésekre válaszolva:

    1. Mire fogod használni a gépet?
    - böngészés, irodai alkalmazások (szeretek makrókkal játszani), videó nézés 1080p-ig, képszerkesztés (gimp). A képszerkesztés területén összetett képeket is csinálok alkalmanként akár 40-50 réteggel. Játék nagyon ritkán és akkor is régebbi játékokkal (pl COD 4)
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    - nincsen semmi, nulláról indulok
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    - komplett ház kellene monitorral (bill + egér nem)
    4. Mennyi a kereted rá?
    - nincs meghatározva rá keretem, igazából 200-250 ezerig nyugodtan elmehetek, de úgy érzem ilyen felhasználás mellett nem indokolt

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    Nincs elköteleződés semelyik márka iránt. Usb3-as csati kellene, egyébként 120gb körüli ssd-re gondoltam és egy kisebb méretű (0,75-1 terra) hdd-re. Az adattárolást egyébként egy NAS-on oldom meg (ott van 6 terra tárhely). Emiatt értelemszerűen gigabites lan kell (nem tudom asztaliknál hogy van, rengeteg új laptopot árulnak 10/100lannal ezért emelem ki)

    Még nem teljesen kiforrott, hogy mit is szeretnék, pl ha egy procis integrált videókártya jelentősen erősebb, mint a mostanim (az amd 6490-nél azért nem nehéz), akkor nem is feltétlenül ragaszkodok külön videókarihoz.(Viszont a jövőben ha kell tudjam bővíteni)

    Szóval van valakinek egy konfig javaslata arra, ha egy probook 4730s laptop helyett valami erősebb, gyorsabb asztalit szeretnék, de miután nem használnám ki, így nem kell erőmű? :)

Új hozzászólás Aktív témák