- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz SirKero #74500 üzenetére
Akkor ott az ATX-es változata a GA-B85-HD3-A , vagy az újabb, H97-es chipset-el szerelt GA-H97-HD3 (mondjuk ezek a lapok még keskenyebbek mint a GA-B85M-D3H-A). Az utóbbi bőven a kereted felett.
Rajtuk kívül nem sok ATX-es Gigabyte deszka van a CPU-d alá.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
laci12234
tag
Nekem van egy asus m5a97 evo r2.0 lapom és ha bekapcsolom és miután a win10 betölt kb ugy 1 másodpercre leáll minden venti és nem is világít és vissza jön egyböl és csak ilyenkor csinálja ez miért van ??
-
Teaway
veterán
válasz laci12234 #74503 üzenetére
Fáradj át ide ► Azonnali alaplapos kérdések órája
Nincs itthon csokid??
-
Katana28
csendes tag
Üdv.
Socket AM3 processzort lehet használni AM3+ alaplappal?
ASRock M3N78D-t lapom van jelenleg, ami AM3 foglalatos, tehát gondolom a AMD Phenom II X4 945 procim is ilyen. Az alaplapot cserélném le erre a típusra: ASRock 980DE3/U3S3.
Ez viszont már AM3+. Tudnám vele használni rendesen az említett processzort? -
Orgi
addikt
válasz Katana28 #74505 üzenetére
Persze, itt az új lap cpu supportja, de nézhetnél vmi jobb lapot is:
pu support -
Katana28
csendes tag
Hallgatnék rátok, mert nyilván jobban értetek hozzá, de ez csak amolyan netezős - filmezős gép. Megfelelne a jelenlegi lap is, de úgy alakult, hogy 7 Sata csatira van szükségem. Ilyen feltételek mellett árban ezt az egyet találtam.
Esetleg ha tudtok alternatívát max 20-22k-ig, azt szívesen fogadom.[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy a GA-B85-HD3-A lap támogatja-e a Intel® Hyper-Threading Technologyt
Mivel a proci ami menne bele i3-4170 tudja. Nem találok róla semmit[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Teaway
veterán
válasz SirKero #74509 üzenetére
Nem találsz, nem találsz...és a használati utasítás mire való?
„Hyper-Threading Technology
Allows you to determine whether to enable multi-threading technology when using an Intel® CPU that supports this function. This feature only works for operating systems that support multi-processor mode.
Auto lets the BIOS automatically configure this setting. (Default: Auto)”[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Furionmaster
újonc
-
SirKero
őstag
válasz Teaway #74510 üzenetére
Köszönöm
Amit letöltöttem kézikönyv a gyártó oldalról az csak a processzor beszerelését írja le 128 nyelven(#74511) Furionmaster szerintem ez mellément
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Teaway
veterán
-
maán
csendes tag
Udv
Milyen alaplapot vegyek egy ilyen konfigba:eloszor egy pentium g3460-as processzort hasznalnek fel evig az integralt grafikus kartyaval.Kesobb vennek bele egy i5 4460-as processzort es egy gtx 750ti videokartyat.Milyen alaplapot vegyek? -
7Heads Drago
veterán
Üdv
Milyen lapot ajánlottok 1150-en alá, ami olcsó és jó.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
Egy kisebb i3-as proci megy bele, és nem érdekel a tuning, meg az extráktól se dobom el magam.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
Ez mennyire jó: MSI H97 PC MATE ?
-
bluyoo
nagyúr
válasz Furionmaster #74511 üzenetére
Egyik sem. Ha nem "K"-s CPU akkor a H97-es lapok között nézelődj.
Pl. az Asus H97-PRO GAMER.(#74515) maán
Mennyit szánsz a lapra?(#74519) 7Heads Drago
Ha az ára megfelel akkor nyugodtan vásárolható. Bár a szavaidból kivéve, neked egy mATX-es, B85-ös deszka is megfelelne.Bazinga!
-
Teaway
veterán
válasz Furionmaster #74511 üzenetére
„és ezekkel milyen memóriát lehetne bele rakni?”
1. Van az úgynevezett QVL (Qualified Vendor List), egy lista, mely tartalmazza azokat az előre minősített, harmadik féltől származó eszközöket, amelyeket a gyártó jóváhagyott, mert megfelelő kompatibilitást biztosítanak a saját termékeiben. Például egy alaplap gyártója rendszerint egy QVL-ben közli a felhasználókkal, hogy melyek azok a RAM modulok, amelyek biztosan működnek az adott lapban (ez a lista hozzáférhető az adott lap weboldalán és a használati utasítás ide vonatkozó fejezetében is).
2. Arra nincs lehetőség/pénz/idő, hogy az összes létező modult előre pároztassák a lappal. Ezt majd a felhasználók megteszik a gyakorlatban. Amelyik szabványos és teljesíti a specifikációkat, az minden bizonnyal működni fog a lapban. Nem kell tőlük félni és emiatt tüzes bottal piszkálni a listában nem szereplő modulokat.
3. Vannak a gyávák és/vagy félősek, akik mindig a QVL-ből választanak RAM-ot (pl. én).
4. Esik az eső.
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Teaway
veterán
Jó lap, de arra figyelj, hogy P2.10-es vagy frissebb BIOS-szal érkezzen, különben nem ismeri fel a procit.
Vagy ► GA-B85M-D3H-A Itt semmire sem kell figyelni.[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Zoltanberta2
csendes tag
Sziasztok eladó S775 alaplapot keresek E6300 proci és 2X2GB DDR3 és egy HD5770. Keresztfiamnak rakok össze egy gépet wot-ozni és ezek vannak itthon, csak egy alaplap kellene még. Ha valaki tud ilyet írjon privátban. Köszi
-
Teaway
veterán
válasz Zoltanberta2 #74524 üzenetére
Vmilyen G41-es lapot kéne lőnöd, pl ► ASRock G41M-VS3 R2.0
Van újonnan is, de mintha az aprón is láttam volna.Nincs itthon csokid??
-
Apucy01
őstag
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
7Heads Drago
veterán
válasz bluyoo #74520 üzenetére
Egyedül ami hiányolok a kis lapokon a 6 sata port. Jelenleg is 4 winyo van a gépben
És ha jól olvasgattam asrockok nem megbízhatóak. Eddig giga lapjaim voltak, de azokkal meg mindig a memória miatt szívtam, gondoltam kipróbálnék mást.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
athomi
veterán
válasz athomi #74492 üzenetére
Valami van a hálózati részével a lapnak. Ha közvetlenül csatlakozok az internethez, a gép kapcsolatot bont pár mp után, de nagy ritkán nem is kapcsolódik. OS újratelepítése, driver frissítése nem segít. Egy router közbeiktatása viszont megoldja a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
Sziasztok, S1150 lapot vennék, max 30 ezret szánnék a lapra.
Van valamilyen Best Buy ebben az árkategóriában?
Elsődleges felhasználás: játék
A cél, hogy a következő 3 évet kiszolgálja.AsRock Z68 Pro3-mal nagyon meg voltam elégedve, szívesen maradnék a márkánál.
Prociból valószínüleg i5-4590-szerűt rakok mellé.Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
intel i5 4570-hez (esetleg később erősebbre cserélném) melyik lap jobb?
ASROCK H97 Anniversary új- 21k lenne
MSI B85M-E45 használt kb 18-19k lenneÉn szivesebben venném az asrockot a vrm hűtés miatt, meg mert új, és a refresh haswellekhez is jó (ha egyszer cserélem)
Intelnél a vrm nagysága/hűtése mennyire számít? mert amd-nél eléggé.
Esetleg valami más, hasonló áron (max ilyen 23k)? Mindegy h atx vagy matxKöszi előre is.
GTA Online: Daweee93
-
bluyoo
nagyúr
válasz 7Heads Drago #74528 üzenetére
De hát 6db SATA3 port van a lapon.
Az ASRock -al kapcsolatban meg nem lehet egy egész márkát megbízhatatlannak bélyegezni.
Nem rendelkezem statisztikákkal, de minden márkánál előfordul gyári hibás példány. Erre van a garancia.(#74530) GuruZone
A keretedbe pont belefér a Fatal1ty H97 Performance. Plusz ASRock is.(#74531) Daw93
Újabb chipset, új a lap, ... +1 ASRock -nak. Bár az ALC662 Audio Codec kicsit túl spórolósra sikeredett (az Anniversary széria erről szól).
Pár ezressel olcsóbban ott a Gigabyte GA-B85M-D3H-A is.(#74527) Apucy01
Jó kis deszka! Bár a "gamer" FM2+ -os vasak, hát nem éppen acélosak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
iceool20
tag
Sziasztok!
Nekem 0-25.000.-ig kellen 1150-es foglalatú alaplap amibe 1866-os 16GB ram kerül egy i5-ös proci amit még nemtudok melyik lesz...Asus r9 290X OC vga... és ATX méretben!
Nemigazán tudom mit takarnak a B a H a Z jelzések...
Anno vettem egy gigabyte Sniper B6 lapot és mindenki írtam miért B-s alaplapot vettem 4690K-s i5 procihozKöszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Pl. erőtlenebb hangzás .... Egyszerűen fogalmazva nem szól olyan jól, bár ez leginkább a "körítésen" múlik.
Illetve azon, hogy mit szólaltatsz meg vele. Egy 1K-s fülessel valószínű semmi különbséget nem vennél észre.
De az is igaz, hogy a hang kérdése elég egyénfüggő.
Ha gondolod kérdezz rá a Milyen hangkártyát vegyek? topic-ba. Bár off, de jobban vágják az audio kérdéseket.Bazinga!
-
Daw93
senior tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz iceool20 #74534 üzenetére
Hi!
LGA 1150 chipsets.
A kereted "Z"-s deszkához kicsit kevés ("K"-s CPU alá az lenne ajánlott). Talán a legolcsóbb darabokat megkapod.
A többi chipset meg 1600MHz -et támogat (bár nagy különbség nincs a 1866-hoz képest).(#74536) Daw93
Szívesen! A te rendszered lesz.Bazinga!
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
I5 3570k alá keresnék alaplapit, olcsón ph-ról, mert az asrock z77 extreme 4 eddig is sz*r volt, de most már elegem van belőle(hibás ram slotok, random hibák..), szóóval ebben kérném segítségeteket. DDR3.
mod: esetleg van van olyan lap hasonló olcsón áron, ami már ddr4, és belemegy a proci, akkor váltanék ddr4-re.
Semmiféle tuning nem lesz a procin.
[ Szerkesztve ]
-
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Milyen gépet vegyek? topikban ajánlották az alábbi Skylake félkonfigot. A kérdésem az lenne, hogy melyik lapot válasszam a felsoroltak közül, ill. milyen órajeles DDR4 RAM menjen bele?
i5-6500
gigabyte b150m-d3h, giga b150-hd3p, msi 150m mortar, asrock b150m pro4, asrock b150 pro4
2x4GB ddr4 ram+ Gigabyte GTX 750 Ti 2GB (új vga-t később veszek)
+ Chieftec GPS-550A 550WKöszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
orangery23
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerosom venne alaplapot es ebben kernem a segitsegetek
Intel 1151-hez kene
I7 6700k kerul majd bele ( huzva lesz )
Max 55 ezer forint
DDR4 kerul majd bele max 3000Mhz -
Orgi
addikt
válasz bbdzyx #74540 üzenetére
Nekem kellett hangkártya miatt 1 db PCI bővítőhely, ha neked is van ilyen eszközöd, akkor pl egyedül a GB b150-hd3p marad. Ezt tudom ajánlani, teljesen jól működik gond nélkül már 2 hete. Ha nekem nem kellett volna a PCI hely, akkor viszont az MSI-t vettem volna. Tökéletesen működik a 2400-es Crucial Ballistixxel.
[ Szerkesztve ]
-
béke
aktív tag
Sziasztok sok nézelődés....után,a mai nap rá néznék egy ilyenre mert szűk a keret és most ez olcsó egy intel lap+G3220 proci helyet lenne, mi a vélemény szerintetek: FM2 Nem értek az FM2 szériához melyik chipset a jó stb.?! A lényeg hogy legyen dvi és hdmi..
Proci hozzá ideiglenesen: A4 6300 Később persze egy jobbfajta 4 magos vagy nagyobb is kerül majd bele erre is kiváncsi lennék melyik proci-tól mondható jónak pl. Game-re!
Köszönöm a válaszokat.Alá írás :)
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Épp most állok újítás előtt, és szükségem lenne egy alaplapra még. Intel i7 6700k mellé ajánlatos a ASUS MAXIMUS VIII HERO? Esetleg ennél jobb választás van? 65-70ezer Ft-ot szánnék rá, de elmozdulhatunk még kb 10ezerrel feljebb ha van sokkal jobb.
-
Milka 78
nagyúr
válasz orangery23 #74541 üzenetére
Perpill az Asus&Asrock kettőse ami a leginkább problémamentesebb.
Asusból a Z170 Pro Gaming ami pörög itthon jók a tapasztalatok vele.A Z170A sem rossz bár kicsit túlárazottnak tartom az Asrock hasonló lapjaihoz képest.
Asrockból az Extreme4/6 és a Fatal1ty K4/K6 amik szintén jól vizsgáztak és elég baráti az áruk. -
Lovro Joe
tag
Sziasztok!
Az alaplapomat garanciáztatni szeretném. Ez kb.1hónap viszont bármi is lesz vele addig vennék 1 újat.A kérdésem az hogy (mivel annyira nem vagyok otthon a témában) jó ez a socket vagy már ha csere akkor vegyek új procit is? Ha nem akkor mit ajánlotok?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz zsolti_20 #74544 üzenetére
A HERO teljesen rendben van,nem lesz vele gondod.Emeltet sokan hajtják a PH-n,így bármilyen kérdés/probléma felmerül sanszos,hogy tudnak segíteni.
Viszont amióta felnyomták az árát sokan RANGER-t vesznek helyette és úgy fest nincs eget verő különbség kezelhetőség/oc terén,így az lehet olcsóbb alternatíva. -
7Heads Drago
veterán
Egy kicsit olvasgattam és arra jutottam, hogy a 1150 helyett jobb lenne a 1151.
Egy g4400 proci picit erősebb mint egy g3260 és hasonló áron vannak. A lapok amiket néztem:
MSI H110M PRO-VH 24k
MSI H170M PRO-VDH D3 28k
Nem vágom melyik chipset passzol jobban hozzá, és ddr3 vs ddr4?
A memória árak is hasonlók.
Azért variálok, mert mostanság nem fogok megint gépet cserélni, és ezáltal jobb lenne ha lenne 3.1 usb.[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz 7Heads Drago #74548 üzenetére
Ami biztos, G4400 mellé felesleges a Z-s lap, ha csak később nem akarsz OC-t a memória és a proci tekintetében, de akkor az eddigi ajánlások alapján ennél combosabb Z-s lap kell.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
jim bcs
nagyúr
válasz bbdzyx #74540 üzenetére
(#74540) bbdzyx
MSI B150M MORTAR
GIGABYTE GA-B150M-D3H (!!! van ddr3 is belőle, az a végén fel van tüntetve !!!)
Ramból 2133mhz a hivatalos, ettől fentebb nem kell menni, nincs értelme, ha nincs raktáron akkor max. 2400. A Chieftec GPS-t ki ajánlotta?(#74543) béke
Játékhoz kezdésnek maradj az intel lap+G3220-nál, később mehet i5.(#74546) Lovro Joe
Ha az adatlapodon lévő a cserés akkor ez kifutott széria, csere igencsak újabb generációra lesz ami procival együtt történik + DDR4 ram. K-s proci alá és otthoni felhasználásra soha nem veszünk butított lapot, ezt tanuld meg.(#74548) 7Heads Drago
Írj egy keretet és azt, hogy mi a terved vele. Új gépnél természetesen 1151+DDR4. Az usb 3.1 marketing, nincs jelentősége, erre ne alapozz.(#74549) chester91
Hol látsz te Z-s lapot? Vagy az én monitorom nem jó?[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME X570-P
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest