- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Alaplap vásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni. 6600-6600k proci lesz benne valószínűleg, OC nem valószínű.
Ezek között a lapok között valogatok, de persze ha mást írtok azt is elfogadom. Lehet össze visszasagnak fognak tűnni a lapok, de az ár az ami mervado.MSI B150M NIGHT ELF 29000Ft
MSI B150M BAZOOKA 22500 Ft
ASROCK B150M PRO4 24000 Ft
ASROCK FATAL1TY B150 GAMING K4 31000 FtASROCK FATAL1TY H170 PERFORMANCE 33000 FtASROCK
FATAL1TY Z170 GAMING K4 37000 Ft37k az már nagyon a plafon, de ha azt mondjátok hogy számomra az a legjobb akkor az lesz.
Főleg játékra fogom használni, gta5,bf4,asetto corsa, illetve project cars.Ami meg van :
250gb 850 Samsung SSD
Evga gtx 970 4gb
Antec tp 550c tápElőre is köszönöm a válaszokat.
Üdv
Ha már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, Vanguard B85-ben menne a G3258 tuning?
3,9-4,0GHZ kellene csak.Köszi.
...
-
chavezlee
csendes tag
Üdv a tisztelt szakiknak!
Gépvásárlás előtt vagyok, de előtte egy dologgal szeretnék tisztában lenni, így nem konkrét alaplap ajánlat érdekelne most.
H170-es vagy Z170-es alaplapba, ha teszek m.2 ssd-t, az befolyásolja-e a monitorvezérlő teljesítményét? Gondolok itt arra, azt olvastam, hogy m.2 ssd is és a monitorvezérlő is a PCI Express 3.0-át használja. A 6. generációs intel processzoroknál 16 sáv van, igaz a Z170-es chipset-nél azt írják, hogy 20-at kezel. Egy M.2-es ssd 4-et lefoglal. Vagyis onnantól a monitorvezérlő már csak PCI Express 3.0 16x-ből 8.0-át használja? Vagy, amiért a chipset 20-at kezel, így 1 db m.2-t még be lehet tenni a gépbe, anélkül, hogy hatással lenne a monitorvezérlő teljesítményére?
Illetve, ezt tovább fokozva, mivel két db alaplapon gondolkodom, név szerint az asus Z170 pro gamer, vagy a Gigabyte GA-Z170X-UD3. Utóbbi esetében 2 db m.2 ssd rakható bele, ha kihasználom mindkét csatolófelületet, akkor mennyiben befolyásolja játék esetén a monitorvezérlőt?Chavez
-
Milka 78
nagyúr
válasz chavezlee #74955 üzenetére
Ez jó kérdés,mert a 20 PCIE3 sávból nem marad a második ssd-nek.Mivel speciális eset,így nem találkoztam még ezzel a helyzettel élőben.Valószínű,hogy leszedi PCIE3 8-ra a vga-t,de az sem elképzelhetetlen,hogy a lapban külön ki tudod osztani a sávokat (16/2/2),de hogy melyik az ilyen deszka arról fogalmam sincs.
A vga PCIE8-as módban 0-3%-al tud "lassabb" lenni,de inkább a 3% a kirívó eset.Ez mérési hibahatáron belül van,így elenyészőnek nevezném.Mindez egy 980ti-vel mérték le,így gyengébb karikkal még ez alá is beeshet ez az arány,ugyan akkor szerény véleményem szerint egy M2 mellé lehet SATA3-as motyót raknék,biztos ami biztos alapon.
Inkább az Asust válaszd,kevesebb volt vele a gond.hpeter : Az erő áthatja a családom.Megvan bennem,Playersben...de benne d nincs,VISZLÁT!!!
[ Szerkesztve ]
-
bagaba1
tag
válasz Milka 78 #74957 üzenetére
Sziasztok!
Sokat vacilláltam és kérdezősködtem alaplap vásárlással kapcsoltban. Először az MSI B150M mortar votl a befutó, majd szerettem volna cserélni B150A Gaming Pro vagy B150M Night Elf változatra. ez utóbbiakra többet kellett volna várni aqua-nál, így végül az Asrock B150 Gaming K4-et választottam.
MSI szoftverei nagyon sizmpatikusak voltak számomra, így picit csalódtam hogy nem MSI lett a végső döntés.
Asrock-nál milyen gyári szoftverek ajánlottak? MSI szoftverei esetleg kompatibilisek ezzel a hardverrel?[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
http://www.asrock.com/mb/AMD/970A-G3.1/
Adott ez az alaplap, nagyon megfogta a tekintetem. 8+2 VRM Design-t ír, viszont olvastam ezekről a doubler-ekről. (nem biztos, hogy ez ilyen, nem tudom) Mik ezek? MSI 970 Gaming-re válasza ez az alaplap az asrocknak. Az MSI úgy 8+2, hogy doubler-es, vagy az normálisan? Segítsetek, mert viszonylag sürgősen kell alaplap!
Asrock 970A-G/3.1
ASRock Fatal1ty 970 Performance
MSI 970 Gaming
MSI 990FXA-GD65
Asus M5A99X EVO R2.0
Melyiket?[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
Nekem egy 950 Pro M.2-es SSD, egy PCIE x16 3.0-as VGA es egy PCIE hangkari van Z170 Hero-mban es igy teljesen jol mukodik, minden a max savszelen. Ma megnezem mi lenne, a tobbi eszkozzel es a portokkal, ha betennel meg PCIE eszkozt.
Milka: Szerintem BB-8 nem tud beszelni plane nincs ereje!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Milka 78
nagyúr
válasz bagaba1 #74958 üzenetére
Nem hiszem,hogy kompatibilisek,de mely szoftverekre gondolsz?Én én Z170 Gaming K4-et használok,de semmit sem telepítettem hozzá (nem is tudom mi jár hozzá),kivéve a Lan menedzsert. Ne légy csalódott.Az USB 3.1 hiányát leszámítva,minden téren erőteljesebb deszka kerül a kezeid közé.
-
Milka 78
nagyúr
válasz bagaba1 #74964 üzenetére
Az AB minden gépen megy,így ez nem lehet gond és a lappal nem is függ össze ellenben az MSI Gaming App megfelelőjét nem találom Asrock oldalon.A venti vezérlésre van más megoldás,de nem vágom fejből,mert régóta előlapi vezérlőt használok.Bios-ból jól be lehet lőni,de gondolom neked szoftveres vezérlés kéne...Az RGB led nálam elfogadva mint komoly indok,hisz én sem Extreme 4-et vettem,mert ragaszkodtam a piros színhez és így lett Gaming K4
mackó : Vagy a balesetiben vagy a detoxban.
[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
Leszűkítettem választásaimat.
2 közül segítsetek választani!
Asus M5A99X EVO R2.0 (6+2 VRM)
MSI 990FXA-GD65 (8+2 VRM)Az MSI duplikálva adja a 8+2-őt vagy valós?
Most látom, hogy az MSI-nek nincs előlapi USB3-asa... Na kikristályosodott magától mit vegyek...
[ Szerkesztve ]
-
chavezlee
csendes tag
Szia!
Nem nagyon tartozom a segítői körhöz, de anno mintha asrock deszka nem lett volna ajánlva fx 8350 tuningolt proci alá.
Mikor 2 éve kérdeztem, az amd topicba írányitottak. majd ott az asus m5a99fx pro (2.0) vagy a gigabyte ga-990fxa-ud3 vagy 5 lett volna a javasolt.
Szerintem inkább ott kérdezd, ha még mindig a 4,5 GHz-en járatott fx 8350 alá keresel lapot.Chavez
-
Milka 78
nagyúr
Asus.A legtöbb AM3+-os lap vrm túlmelegedés miatt sült meg és az Asusnak e téren (is) a legjobb a lapja.Mellesleg te is ismered a régi lapod által,sok tapasztalat,nagy felhasználói bázis áll mögötte.
Ha jól emlékszem az MSI a valósat adja meg.Asus meg 6+2+2-es deszka,viszont a a Crosshair V Formula is 4+1-es volt dupla tekercseléssel.Ennek ellenére is ütős deszka lett.Amúgy az Asrock/Giga is játszotta ezt,viszont messzemenő következtetésekbe ne bonyolódjunk e téren.Az Asrock 970-ese és sanszosan a 990 Fx Fatal1ty-e is 4+1-es,dupla tekercses lap még is hajlamos volt elfüstölni.Az Asusnak volt ettől gyengébb lapja és még sem gyulladt ki.
Mellesleg nálam volt 990fx gd80 és jól ment,kapott komolya vrm hűtést,de pl a bios-a nekem nem volt bejövős és emlékeim szerint az Asus Crosshair-ben jobban ment a procim a 4+1-es vrm ellenére is.chavezlee : Asrockot AM3+-ban csak az 990 Extreme 4,Extreme 9 és a Fatal1ty 990FX Professional ami ajánlható.A többi hajlamos elmelegedni és ebből következően leégni egy masszív oc alatt.Persze ha meglevegőzteted a vrm szekciót kiegészítő ventivel akkor okés lehet,de az Asusnál ilyen probléma nem volt.Én is azt tapasztaltam,hogy AM3+-ban az Asus oldotta meg legjobban a házit.
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
Szóval...
Megnéztem helyetted a GA-Z170X-UD3 alaplap leírását és a 16-17. oldalon le van írva, hogy mi hogy van támogatva.
Ezen kívül itt található egy bekötés a CPU-PCH viszonyról, Z170-en:
Konklúzió:
Z170-ben a CPU-n vannak a VGA PCIe slotok (legalább is a 2-way elsődleges slotok x16/0/0 vagy x8/8/0 vagy x8/4/4), szóval azon túl mutat a "déli híd" variálhatósága.
Mindkét M.2 port 32GB/s elvileg, azaz 4000MB/s lesz a bandwidth, a leírásban benne van, hogy mik tiltódnak le, ha használod őket. Azt nem tudom, hogy mennyire valós a 2x32GB/s sávszél, ha bent van mind a két M.2.
De kb. mindegy is, mert kimaxolod a 4000-et, nem lesz gyenge...Egy ilyen megjegyzés van a leírásban: "The PCIe x4 SSD runs at x2 speed", ami szerintem arra utal, ami a neve, tehát, ha az M.2-n felül rádugsz még PCIe SSD-t, bővítőkártyával, akkor az már nem megy X4-en.
LilaTehén: van mit tanulnod, ifjú padawan!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #74972 üzenetére
Te le Lila Tehenezted Milkát?!
Figyi Bolhás ki lessz jukasztva a bundád. -
törölt tag
válasz #Morcosmedve #74974 üzenetére
Elefánt. VISZLÁT!
-
Milka 78
nagyúr
Kemények vagytok!
Mackó : Medvevadászat közben Playersel a hátamon!
-
zzola
titán
s1150 Gigabyte GA-B85M-D3H lapot szeretném megvenni, összefoglalóban a rev1 az ajánlott, viszont olyat már nem nagyon kapni. Az 1.2-es viszont ugyan úgy néz ki, annyi fázis van rajta, mint a rev1-en, (és még kapható is) ez még ajánlott vétel lenne? A 2/2.1-es már gagyibb, képeken látszik...
Köszi!rev. 1.0/1.1
rev. 1.2
rev. 2.0
rev. 2.1
Még egy kérdés, ezzel a lappal lehet húzni K-s processzort?
[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
AMD FX-6100-hoz az alábbi alaplapok közül melyiket ajánlanátok leginkább? Az olcsóbb is megteszi szerintetek ha nincs tuning, csak alap órajeles megbízható lapot szeretnék?
-Asrock 970 Extreme 3 rev 2.0 23.500 Ft
-GIGABYTE GA-970-Gaming 29.000 Ft
-MSI 970A SLI Krait Edition 28.500 FtMásik kérdés, hogy sokat hallani hogy 4+1 fázisú a lap meg hogy 8+2. Ezek milyenek? Mert ha jól gondolom a 8+2-es a jobb. Esetleg tudnátok olyat ajánlani ami árban nem olyan vészes és nem a sima 4+1-es?
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz SPeti1984 #74980 üzenetére
Szerintem a két második csak ízlés kérdése, mindkettő jó, de olcsóbbakból ez az első vállalható:
GB 970A-UD3P -
zzola
titán
válasz jim bcs #74983 üzenetére
Azt tudom, de azt az infót kaptam, hogy némelyik B85 lap a régebbi bios-szal képes a tuningra! Nem akarok ilyet, csak érdekel...
Az MSI B85M-P33 milyen minőséget képvisel? Semmilyen hűtés nincsen az áramellátáson...
i5-4590/4690 alá akarok egy olcsó lapot...[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
A B85-öt hagyjuk ki az oc-ból és értelme sincs.
Nagyon fapad, maradj a gigánál. Az ne zavarjon, hogy a Gigán kicsi a borda a vrm-en, nem összekeverendő a 15 évvel ezelőtti vrm-ekkel, semmi baja nem lesz még akkor se ha nincs rajta borda. Ha meg ennyire zavar akkor veszel rá egy topflow hűtőt.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
nagyúr
Sziasztok!
Asrock H81M-HDS R2.0 alaplapot ajánlottak az asztali gépes topikban. Sajnos ez nincs raktáron, ahol vásárolni szeretnék.
Tudnátok pár alternatívát ajánlani helyette?Előre is köszönöm a segítséget
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
jim bcs ajánlotta az MSI B85i (itx) deszkát, erről itt vannak visszajelzések esetleg?
i5 4660 + 2×8GB RAM menne bele, munkára, stabil legyen.
mATX méretben Asus alternatíva lehet-e neki pl. ASUS B85M-G vagy a ASUS B85M-GAMER deszka?
Később ezekbe még lehet ramot rakni, ami mondjuk nem hátrány, dVGA is lesz, USB és a többi csati bőven elég oda, ahova kerül. Asus Gamer-en VRM hűtés is van, azt nem tudom kell-e, nyilván nem lesz tuning, sőt, sztem az i5 sem lesz folyamatosan csúcsra járatva (2D CAD).Köszönöm!
Igen, Asus fan vagyok... azzal még nem volt gondom, tudom, h nem releváns.
Bluyoo, Miresz esetleg vélemény?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Pontosabban mit takar a Front Side Bus sebesség, mert ehhez nagyon hülye vagyok?
Pl. EZ az alaplap 100 MHz-el rendelkezik ezen a téren,mindegyik LGA1155 H61-es lapka ilyen vagy csak ez a fajta gyengébb náluk?
-
jim bcs
nagyúr
válasz ViZion #74987 üzenetére
Részemről pozitívak, amiket szereltem mind a mai napig mennek Nekem egy audio-val jobb van ami az MSI B85I GAMING, panaszom nincs rá, imádom Matx Asus oldalon én az Asus B85M-GAMER-t ajánlanám, nyilván egy hozzá illő házzal.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
ViZion
félisten
válasz jim bcs #74990 üzenetére
Nem akarom bántani az MSI-t, mert hozzám főleg az "osanos-teszkós" olcsó gépek kerülnek, a legolcsóbb MSI deszkákkal, amik ki is rohadnak a konfig alól, elég hamar. Nyilván Asusnak is vannak olcsó, de legalább sz@r deszkái... Viszont így, h klolléga már nem erőlteti a kis gépet, mATX-nél a "tartalék" 2 db ram foglalat sokat érhet, ha mégiscsak kevés lenne a 16 GB.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Csongi2015
tag
válasz Milka 78 #74934 üzenetére
Koszonom!
Sziasztok!
Arban kb 120 max a 3 dologra ebbol kb 70 a proci,alaplapi hangkartyat hasznalok abbol is csak 2.1 hangrendszert,1 videokartya max.
Memoriat min 8gb ddr4-eset szeretnek
Valami idotallo alaplapot szeretnek,megbizhatotAtolvasom az ajanlot irasokat es utanna,pontositom az adatokat meg.
Koszonom!!
-
mTimo92
újonc
Sziasztok, új gép vásárlása előtt állok és alaplappal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
INTEL Core i5-6600 3.30GHz 1151 BOX
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
16 GB DDR4 HyperX ramMilyen alaplapot érdemes hozzá venni? LGA 1151-es foglalat, H170 chipsetes kéne (legalábbis ismerős szerint ), főleg játékra (FHD és felette), filmnézésre (4K) használnám a gépet. Jó lenne 50k alattit találni, eddig Asrock lapjaim voltak, az asusokat ajánlották, de ott van mellette az msi és gigabyte is.Iponon nézegettem, de kb 30 db közül kéne választani ezekkel a paraméterekkel. Nagyon megköszönném, ha tudnátok ajánlani illetve bővebb felvilágosítást adni a témában, előre is köszi!
-
abdulka1
őstag
válasz mTimo92 #74994 üzenetére
Sziasztok!
GIGABYTE GA-B150-HD3P vagy ASUS B150-PRO ?
A felszereltség szinte ugyan az, de az ASUS egy kicsit drágább.
Az érdekelne, hogy melyik a megbízhatóbb, kezelhetőbb, támogatottabb, mert nem 1-2 évre venném?
Egyenlőre egy I3-6100, GTX 750 Ti, és 8 GB Ram menne bele.Köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Ph-ról használtan, 25k-ig, garanciálva, vagy újonnan, milyen alaplapot ajánlanátok egy i5 4690 alá?
Van pár z97es fent, meg egy asrock z87 pro 4, amit nézegettem, de nem tudom melyik lenne megfelelő?
-
Djsaba
senior tag
válasz Májkii #74997 üzenetére
Akkor kérném a segítséged! Ph-ról , garanciával. 25k-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz mTimo92 #74994 üzenetére
Szerintem egy jó B150 is elég lenne neked,de a h170 is megfelelő.Mivel nincs tervbe oc így jóval olcsóbb deszka is megteszi,viszont azt jó tudnod,hogy 2133mhz feletti ramokhoz Z170-es lap kell,ergo a memóriát ennek tudatában válaszd ki,figyelembe véve az adott alaplap memória támogatási listáját.
Asus B150 pro.Árához képest jól felszerelt lap,a célnak teljesen megfelel.32000ft körül kapható.
Asrock H170 pro 4 ami egy picivel drágább,jobb a lap felépítése,de isten igazából ugyan az mint az Asus. 34-35 ropi körúl mozog az ára.
Ha egy kicsit többre vágysz akkor ASRock Fatal1ty H170 Performance.Masszív jól felszerelt lap 38-39 ropi körül mérik.
Ennek az Asusos megfelelője az Asus B150 Pro Gaming.Szintén tipptopp kis lap és rajta van usb 3.1 is (ha kell).40000 forint körül van az ára.
Véleményem szerint e fölé teljesen felesleges menni (40 fölött már z170-is van),sőt a legolcsóbb verenyző is tökéletesen megfelel arra,hogy berakj egy 970-est és egy 6600-ost,de igazából a pénztárcán fog múlni,hogy mennyit szánsz rá.
Asrock/Asus szereti a Corsair LPX-memóriákat.Ha Asrockot veszel akkor ne az iponba,mert ott csak 2 évet adnak rá gariba.Pl Aqua az 3-at és ott van is 2133-as LPX 2x8gb-s kiszerelésben.
abdulka1 : Asus B150pro.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest