- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz aftercooler #65650 üzenetére
Igen működik a PCI-E 3.0 -ás portban is (nekem is így megy ..).
Hát hogy az FX-6300 -as mennyire hajtja ki az játéktól is függ. Ezt talán az FX-es topic-ban (AMD FX) kérdezd meg.
De ha AMD-ben gondolkodsz én lehetőleg váltanék egy nyolcmagosra.
Nekem is Asus VGA-m van, szerintem jó választás lesz. De erre is kérdezz rá, a megfelelő topic-ban (Milyen videókártyát?).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Biluxzsolt
aktív tag
Szép napot!
Asus H97-pro gamer lapot szeretnék egy Zalman Z9 U3-as házikóval.(3 db 3 pines ventilátor van benne,ha jól láttam)
Meg lehet azt oldani,hogy az alaplap vezérelje a ventilátorokat terhelés függvényében?
Azaz úgy szeretném,ha nincs semmi,akkor álljanak a ventik.
Ha ez a lap nem akkor melyik képes erre?"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
bluyoo
nagyúr
válasz Biluxzsolt #65652 üzenetére
Hi! Neked is szép napot!
Igen a Fan Xpert 3 képes rá.
Nálam a Fan Xpert 2 -vel, így működik a rendszer (vagyis a teljes leállítást jelenleg ki van kapcsolva).Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Meridius11 #65657 üzenetére
Nem feltétlen. Bár legalább H97-es laphoz "méltón" az M.2 foglalatot nem hagyták le a laptól, és a most említett Fan Xpert 2 jól sikerült segédprogram. Viszont a tápkör itt nem kapott hűtést, és ugye mATX-es deszka nem ATX-es.
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
Nem ertem hogy miert nincs mATX meretben rendes VRM hutesu kozep kategorias, A88X-es alaplap. Van egy-ket aminek eleg magas az arcedulaja, de az olcsobbik lapokon lesporoltak a hutest a VRM-rol... Hogy lehet egy 95/100 W TDP-ju processzort egy ilyen lapba beletenni? Es meg tuningolni is.......aztan meg mondjak hogy mennyire xar az AMD.....
Szeretnek egy jol felszerelt alaplapot mATX meretben amivel el tudnek szorakozni egy 7700K APU-val. Ket valasztasom van:
Asus A88XM-PLUS vagy MSI A88XM GAMING . Ennyi....mas semmi...vagy a 3 fazisu olcso MSI. Miert nem lehet normalis olcso lapokat csinalni? Mint peldaul a giga B85M-D3H?
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #65662 üzenetére
Akkor ott az MSI A88XM-E45, van rajta borda, bár csak a tápkör felén!
Viszont kötve hiszem hogy elégedettebb lenne vele .....(#65661) Meridius11
Hát az ajándékkal valóban nem rossz vétel.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
dvd_R+
őstag
Üdv/Sziasztok
Upgrade előtt álok és segítséget szeretnék kérni.
lényegében mindenképp Intel lesz , viszont azt nem tudom hogy érdemes e az új ddr4 es socketes alaplapokat választani ?Jelenleg P67Evo (asus) lapom van S1155 , amit pedi elsőre kinéztem az a MSI Gaming series Z87-G45 esetleg GD65 lapot néztem ki
ja igen amire kellene a gép hát... alapvetően overpower max high quality gaming / minden egyéb mást tudjon -.-
Szóval ezt a 2 lapot néztem ki , viszont néztem az msi honlapjan hogy van az új X99 seria ami már a ddr4 és még a tö**m tudja hogy mit tud kategória.
Érdemes e ezt az új szériat valasztani vagy meg teszi a S1150 fentebb emlitett kategória
illetve ti mit ajánlottok ? nem vagyok kötött az MSI-hez csak ezt néztem ki de szóba jöhet bármi más isVálaszotokat előre is köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
schray
tag
válasz dvd_R+ #65665 üzenetére
Személy szerint a DDR4-et még baromi drágának tartom, kevés a plussz, amit a felárért fizetsz. Ráadásul - hozzáértőbbek, cáfoljatok meg - a jelenlegi CPU-k mellett még az is előfordulhat, hogy lassabbak általános felhasználásban, mint egy hasonló árú DDR3, mivel a késleltetések jóval nagyobbak (DDR3-ra CL7 is van, DDR4-re CL15 a jellemző, ahogy láttam) és a nagyon magas órajelekhez meg komoly tuningra lesz szükség. Az igazság az, hogy valószínűleg minimális az eltérés, tutira nem érzékelnél akkora többletet a felhasználási élményben, mint egy 4K monitor + 980GTX dual SLI /DDR3 esetén. (nem azt mondom,hogy a DDR4 árán kijön, de ha nem játékfejlesztésre kell, akkor az X99 meg a DDR4 inkább ékszer/luxuscikk, mintsem racionális beruházás) Persze a szintetikus teszteken párszáz ponttal ráverne a DDR4. Yaaay, dejó
Azt már neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél és mire, mekkora keretet szánsz (meg hogy most veszed meg, vagy három év múlva, kiforrottabb piacon, harmadáért, addig meg high-end DDR3)
71% víz
-
Milo629
aktív tag
Üdv. szóba jött egy "szokásos" G3220 később i5 váltás és az lenne a kérdés, hogy az ajánlott B85 lapok, azon belül is mATX (mivel nincs tervben SLI/CF és a több csatlakozóra sincs szükség) méretben csak a Giga lapon van VRM borda, mennyire fontos ez ha úgy sem lesz OC?
-
dvd_R+
őstag
válasz schray #65669 üzenetére
Szia igen miutan megírtam a kérdést elkezdtem utana ovlasni én is
és hát eléggé drága x99 kizárva
Z87 meg már nem éri meg ahogy néztem
szóval a z97 lesz a tuti jelezd ha egyet értesz ezzel kérlek.illetve a z97 ből az msi gaming 5-7 gondolkodom de csak úgy ha itt aprón kifogok 1 et használtan olcsóbban
asus sabertooth miért ? mivel jobb mint pl egy msi z97 gaming 5-7
mert ott ott van a bigfoot killer , streamelésnél jó a lap stb olyan dolog ami mai gamingnel szamita memóriára még direkt nem tértem ki előbb a lapot szeretném fixen letargyalni
-
Picturemaker
őstag
válasz dvd_R+ #65665 üzenetére
Üdv!
X99 nem játékra való (arra feleslegesen drága), bár nem írtad mire kell.
Z97 akkor kell, ha tuningolni is akarsz. Ebben az esetben K-s procit kell venned.
El kell döntened, hogy mit vársz egy laptól, milyen és mennyi csatlakozó legyen rajta, mekkora házba rakod (ATX, mATX,ITX) mennyit szánsz rá.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
dvd_R+
őstag
válasz Picturemaker #65671 üzenetére
Szia z97 lesz az már tuti
viszont azt nem tudom hogy miylet azon belül
én az msi gaming szeriara voksolok de meghallgatok mast ismsi z97 gaming 7 vagy 5 ez a kérdés
ahogy nézem a 2 lap közt 1 lényeges külömbség van
http://game.msi.com/product/motherboard/z97-gaming/models
pwm phases a 7 ben 12 míg a 5ben csak 8 vana többi specifikacio ahogy néztem nem lényegre törö de ha gonodljatok nézzetek rá ti is hogy ti mit lattok
ez alapjan az 5 tökéletes nem ?
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz dvd_R+ #65672 üzenetére
Elég a kevesebb fázis is. A feszültségszabályozó a prociban van, így a lapon lévő fázisok száma nem igazán számít Haswell esetében, nem befolyásolja a tuningot.
Ha az alaplapon megtalálsz mindent amire szükséged van, akkor jó lesz. Elég jók mostanában az MSI lapok, nekem is az volt először az i5 alatt.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
dvd_R+
őstag
válasz Picturemaker #65673 üzenetére
Értem akkor a gaming 5 szerinted is megfelfelő ?
negativ tapasztalat nincs ?
illetve akkor tudsz e emliteni másféle lapot ami sózba jöhetne z97 be?
fentebb a kolléga asus sabertooth ot ajanlott
-
schray
tag
válasz dvd_R+ #65670 üzenetére
Már felmerült itt többször is, hogy a Z97 és a Z87 között sincs akkora nagy ugrás, hogy feltétlenül megérje +10K. Van M2 SSD, meg Sata express, és nem kell BIOS frissítéssel vacakolni a Haswell Refresh procikhoz (és a későbbiek is nagyobb eséllyel támogatják a Z97-et) de ha hosszú távra veszel procit és nem izgat az M2-es SSD, akkor igazából a Z87 is bőven megteszi. A Sabertooth-nál csak egy leheletnyit túlzok, ha azt mondom, hogy kb elpusztíthatatlan alaplap. Persze a Gaming szériákkal se jársz rosszul, többnyire erős tuningban gondolkodó vásárlóknak szánják, így elektronikailag és hő szempontjából nagy a teherbírásuk. Azért lásd egységben előbb a konfigot, akkor látod, hogy mire lesz szükséged. Szerintem kb az alaplap az utolsó komponens, amit érdemes kiválasztani...
Streaming?
Szerintem a java a külső egységen, vagy a videókártyán (Shadowplay esetleg) múlik, de ebben nem vagyok igazán otthon. Az igazság az, hogy a szolgáltatások többsége "jó ha van, de ha nincs az is jó", a lényeg, hogy legyen egy nagyon stabil alaplapod (pl.Asus) ha tuningolsz, egy (vagy több) bivaly videókártyád + hozzá a simán mehet legkisebb cpu+ram ami még nem fojtja le a videókártyát.Tuning, chipset, ddr4, extra szolgáltatások... mindegyik szerepe és hatása eltörpül a videókártya mellett. Olvastam teszteket, ahol kb egy konyhai vágódeszkára tűztek rá egy 780Ti-t, meg egy Pentium G3*** ~20ezer forintos processzort és megdöbbentő eredményeket produkált (100+ fps egy-két éves játékokban) Hacsak a játék valamiért nem kívánja meg az extra számítást (pl Watchdogsnak kell a 4 mag) akkor úgyis minden a videókártyán múlik.
71% víz
-
dvd_R+
őstag
válasz schray #65675 üzenetére
Értem , viszont tehát ha jól értem akkor az asus strapabíró , jó höbiíró stb
de ez minden lapra igaz szerintem max annyi hogy az általad írt az valamicskével jobban bírja
na most én nem szeretnek tuning eredményeket töltögetni a netre world#top1 stbés szerintem egyik másik lapse hal meg mert nem annyira strapa biró stb mint pl az általad említett
az msi is sztem helyt ál azért ilyen szinten e mellet az msi-n a gaming szeria miatt sok olyan dolog van ami nekem fontos és igy nem kell külön emgvenni és azt tudja amit szeretnek + tetszik ahogy kinéz szóval így ez alapjan szerintem maradok az msi nél kivéve ha valami negativat mondasz róla ami miatt nem éri meg megvenni
a config úgy nézne ki hogy
Sapphire Vapor-x 280X 3gb vga
Msi Z97 Gaming 5
i5 4670k ? ez jó lenne hozzá ? mert erre gondoltam mellé
illetve a memóriat még nem tudom azt szerintem úgyis a laphoz kell valasztani , valami kis cl kis fesz
g.skill vagy nem tudom mik manapsag a jókHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Picturemaker
őstag
válasz dvd_R+ #65674 üzenetére
Az MSI-ről egy teszt: [link]
Amit most használok, ASRock Z97 Extreme 4-et is elég szépen szerepel a teszteken.
Igazából azért nehéz (meg könnyű is) ajánlani, mert az OC-t (mivel Z-s lapokról beszélünk) nem a lap, hanem a proci fogja meghatározni. A tapasztalat azt mutatja, hogy ugyanaz a proci max 100MHz különbséget mutat egy 26 ezres és egy 70 ezres lapban. Az kell megnézned, hogy mennyi USB, SATA3, stb. csatlakozó kell neked, milyen alaplapi hanggal lennél elégedett (ha nem teszel bele hangkártyát), milyen a lap színvilága , szükség van e CFX-re vagy SLI-re.
A Saber szerintem nagyon drága.schray: Sok Z97-es lapon frissíteni kell a BIOS-t, ha K-s procit akarsz beletenni! A K-s proci nem egyenlő a Haswell Refresh-el.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
schray
tag
válasz Picturemaker #65677 üzenetére
Jah, hát nézőpont kérdése. Arra amire én most használnám nekem is drága lenne, de ha nem 2-3 évre veszek lapot, hanem pl 5-re, akkor tuti olyat vennék
71% víz
-
dvd_R+
őstag
Értem rendben akkor a gaming5 lesz szerintem
schray: köszi
Proci 4670k megfelelő szerintetek hozzá ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz schray #65675 üzenetére
A Sabertooth-nál csak egy leheletnyit túlzok, ha azt mondom, hogy kb elpusztíthatatlan alaplap: eros tulzas. Ketto darab Z87-es Saber lapot javitottam meg. Megsult.
Olvastam teszteket, ahol kb egy konyhai vágódeszkára tűztek rá egy 780Ti-t, meg egy Pentium G3*** ~20ezer forintos processzort és megdöbbentő eredményeket produkált (100+ fps egy-két éves játékokban) : probaltal mar ketmagos Celeron/pentiummal es 780-al Crysis 3-at jatszani? En igen......story mode-ban olyan volt mint a diafilm.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Mahrenburg
őstag
válasz dvd_R+ #65676 üzenetére
Hello!
Ezt a topicot olvasd át, vagy megkérdezheted a tulajdonosok tapasztalatait.
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
schray
tag
A Z chipset nem kezeli alapból a szorzózármentes procikat? Azt tudom,hogy a H**-nál kell egy BIOS frissítés és akkor korlátozottan, de lehet húzni. A Haswell Refreshnél biztosan kell a BIOS frissítés a *87 chipsetekhez, meg a H**-ba is kell *K-s proci esetén, de olyanról még nem hallottam, hogy egy generációs Z+K esetén kelljen. (ha van ilyen, az nagyon gáz )
71% víz
-
schray
tag
válasz MiklosSaS #65681 üzenetére
Z-s alaplap ami megsült? Hm, biztosan a gyártó hibája, esélytelen, hogy ész nélkül babráltak vele...
Crysis3 - a PhysX a gpu-n ment, vagy a cpu-re volt állítva? Utóbbi esetben nem csoda... Írtam is, nem minden játéknál élhető, meg nyilván baromság, szélsőséges példa, viszont jól illusztrálja, amit mondani akartam: ár/érték arányban gamer konfig esetén a videókártyába ölt extra tízezreseket érzi meg legjobban az ember (ésszerű határokon belül) a többi extra dolog gyakran csak nüansznyi változást hoz, vagy csak szintetikus teszteken érsz el vele nagyobb pontszámot.
71% víz
-
dvd_R+
őstag
Srácok neveszekedjetek -.-
inkább válaszoljatok hogy a 4670k jó választás ehhez a combohoz? illetve ár/érték / teljesitmény arányban?
vagy mit ajanlotttok ? vagy 4690k ?
-
dvd_R+
őstag
válasz schray #65686 üzenetére
Értem akkor 4690k
más szóba nem jöhet ilyesmi árkategóriában ?szóval akkor
MSi Z97 Gaming 5
Intel 4690K
Sapphire Vapor-x 280X (késöbb majd lecserélem ha lesz vmi értelmes amire megéri )
és akkor már csak a memória a kérdésHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
MiklosSaS
nagyúr
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
A8 5600k alá kellene 10e Ft körüli alaplap, mit ajánlotok? -
InterFox
senior tag
Sziasztok.
Egy barátom FX 8350 processzorra szeretne váltani és arra kíváncsi, hogy elég jó e ehhez, a jelenlegi deszkája?:
asrock 970 extreme 4Előre is köszi a választ!
PSN ID: interfoxthedead
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest