- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #43300 üzenetére
Azért nem egészen .... Valószínű ugyan úgy működne mint egy komolyabb tuningmentes lapban.De a legdrágább I5 alá nem a legolcsóbb lapot raknám az biztos főleg hogy kb. 2-3K különbségről beszélünk ami egy 50K feletti CPU-hoz mérten elenyésző költség.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
Hogy kicsit feldobjam a topic forgalmát, egy találós kérdés:
Milyen állatot ábrázol a kép?
Alkérdés: Hogy kerül ez a kép az alaplapos topicba?[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
jeni
félisten
válasz Mahrenburg #43305 üzenetére
ezt a blökimet keresem már mióta! hol fényképezted le?
-
Mahrenburg
őstag
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, h a most futó 1155-ös lapot mi fogja váltani és mikor?
Megéri-e még ilyet venni vagy várjak?
Ha igen, akkor ezt néztem ki: Asrock B75 Pro3 -
Mate
nagyúr
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz SzalaiG #43308 üzenetére
Hogyhogy most "futó" 1155-ös lapot? Mármint a foglalatra gondolsz? Júniusban jön a 1150-es foglalatba a Haswell.
Az LGA 1155-ös lapokról itt egy jó táblázat.
Mondd meg, milyen procihoz milyen felhasználásra kell és segítünk.
-
Vekko
aktív tag
Sziasztok!
Intel Core i5-3570 processzorhoz milyen alaplapot ajánlotok? 20-25e Ft-ért max. Sajnos ezen kell spórolnom. Alaplapügyileg nem hinném, hogy lennének extra igényeim.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Egy Asrock H77 Pro5/MVP jó lehetne, árban is megfelelő.
-
fartfun
tag
Sziasztok,
kérlek segítsetek alaplapot választani egy i5 2400 as procihoz!
15e lenne rá. Az a.ua-ból vennék, mert ma el kell intéznem. Használtan ebben a kategóriában csak DH67BL-t találtam, nem tudom ezt érdemes-e?
Köszönöm! -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz fartfun #43315 üzenetére
B75 Sandy, H61 Ivy.
A többit a táblázatban. -
fartfun
tag
Esetleg ez jó lehet?
ASRock B75 PRO3-M -
fi:zi'k
nagyúr
20-25e körül milyen FM2-es ATX vagy mATX lapot ajánlanátok egy X4 750k alá?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz fi:zi'k #43320 üzenetére
Ennyiből már nagyon korrekt lapok kijönnek. Például: ASRock FM2A85X Extreme 4. Ez van ATX és mATX méretben egyaránt.
-
nagyúr
válasz BomiBoogie #43321 üzenetére
Én is éppen ezt néztem.
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Van egy Gigabyte GA-M68MT-S2 (rev. 3.1) alaplapom. Ebben egy Phenom II x4 945 (95W) proci van. Jól értelmezem az alaplap leírásánál, hogy a bus sebessége csak HT.1 ezzel a procival? Ez kihathat a vga (PCI-E) grafikus teljesítményére?
Ha igen, akkor alaplap csere lesz. Mit ajánlottok? Köszi![ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Kezdő játékos vagyok, ezért előre is elnézést kérek, ha blődli dolgokat írok és kérdezek!
Egy ASUS 1156 V-P7H55 alaplapom van, rajta egy iCore3-as 530-as 2,93 GHz-s proci dolgozik. A továbbiakat nem sorolom fel, talán a kérdeseimhez, közvetlenül nem kapcsolódnak, ha mégis, majd jelzitek.
Vettem egy KINGSTON V200+ 120Gb SSD-t, amivel önmagában véve, nagyon elégedett vagyok, minden OK, DE ...
Lefuttatva egy CristalDiskMark tesztet, látom, hogy a sequential és a random írási-olvasási értékek, jelentősen elmaradnak a gyártó honlapján látottakhoz képest!1. Ez azért van, mert nincs 6GB/s-os csatolója az alaplapomnak, csak 6xSATA3 3GB/s?
2. Netán a PCIe-re kötném rá, ki tudnám az SSD-ből hozni a maximumot? Ha rá lehet kötni, akkor milyen csatolót kellene vennem?A végére egy BIOS kérdés.
Jelen pillanatban egy Amibios 0205-ös verziója fut a BIOS-nak. Van értelme frissítenem, ha jelen pillanatban minden hardware tökéletese és a gép is "egyben" van abszolúte?
Látom, hogy az asus honlapján, az alaplapomhoz kapcsolódó oldalon van még jó néhány driver is. Érdemes azokat letöltenem?
Előre is köszönöm a segítséget és a tanítást is!
-
peu407
senior tag
válasz anytime #43326 üzenetére
1., Igen, 3 gb/s-os Sata csatlakozók miatt egyértelműen kevesebb teljesítményre képes az SSD-d.
2.,Igen ,kellene venned egy pcie slotba tehető bővítő kártyát,amin van sata3 6Gb/s csatlakozás.Akkor ki tudnád használni az SSD max sebességét.
AHCI mód be van a Bios-ban állítva?
A Bios frissítés ízlés dolga.Ha minden jól megy rajta,nem fontos szerintem.De ugye a frissítéseket sem csak úgy szórakozásból adják ki. Elvileg "finomhangolva" vannak a dolgok,javítanak hibákat (amiket mi lehet észre sem veszünk), stb. Szóval rád van bízva a döntés!
-
Vekko
aktív tag
Ha i5 3570K-hoz az olcsóbb ASROCK Z77 Pro3-t veszem, akkor milyen hátrányaim lesznek ha mondjuk ASROCK Z77 Extreme4-et vettem volna?
-
marinea2
addikt
válasz Mahrenburg #43305 üzenetére
Bluyoo 110kilos haverja?
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
marinea2
addikt
válasz BomiBoogie #43330 üzenetére
Extreme4 ára meg már eléggé közel van az extreme6-é hoz, akkor már inkább azt
szerk. (iponos árak szerint az elmúlt 3 nap "eseményei" alapján)
BomiBoogie: Nah azé!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BomiBoogie #43330 üzenetére
Ha már így szóba jött az Extrem4/6. Annyi a különbség közöttük, hogy a 6-oson 3 db 16x-os PCI-E van és csak 6 db USB 3.0?
-
anytime
őstag
válasz peu407 #43327 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod!
Igen az AHCI be van állítva. Azt még szeretném megkérdezni, hogy a csatoló az alaplap specifikus kell, hogy legyen (gondolom nem)? Van "favorit" ami a gyártót illeti?
Jól gondolom, hogy ez az alaplap / proci felállás nem engedi a tuningot? Vagy csak nekem nem sikerült megpiszkálni a biosban?
Még egy!
Terveim szerint késő tavaszra vagy a nyár elejére összejön a pénz az alaplap + proci cserére. Úgy gondoltam, hogy hogy maradok az ASUS/INTEL kombónál. A gép játékra kellene, azok közül is a keményebb, 3D-s játékok azok, amelyek futnának rajta.
Cél az, hogy az új gép több szezont is lehúzzon, így mind az alaplapnak és a procinak is alkalmasnak kellene lennie a tuningra. A proci esetében nem nagyon szeretnék kompromisszumot kötni, ott valszeg a 7-es sorozat lesz a nyerő, azonban alaplapnál bajban vagyok ami a tuningra is alkalmas, "gémer" kritériumokat illeti.
Azt nem mondom, hogy a pénz nem számít, de szeretnék abból kiindulni, hogy tudom, mibe kerülne a legjobb választás.
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
Üdv:
anytime[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Üdv
Egy lapon a DVI kimenet hiány mennyire gáz,vagy hanyagolható?
Ugyanis még legtöbb TFT monitoron nincs HDMi csatlakozó.LCD-n,a LED tv-n ,illetve Plazmán nem gond ha nincs DVI kimenet.
-
Mahrenburg
őstag
válasz marinea2 #43333 üzenetére
A tápellátásuk megegyezik, de a FET-eken tényleg jobb a hűtés, és tényleg sokkal jobban néz ki!
Ünnepélyes eredményhirdetés:
1. helyezett: Mate3553 hibátlan megfejtéssel, gratulálunk!
2. helyezett: Jeni (mivel a zsűrinek nincsenek információi arról, hogy Jeninek volt-e a tulajdonában rozsomák, és "blöki"-ként emlegette-e, de nem zárhatjuk ki a lehetőséget)
3. helyezett: Marinea2 (mivel nem lehetetlen, hogy Bluyoo baráti viszonyt ápol rozsomák(ok)kal, viszont a rozsomákok testtömege a legritkább esetben haladja meg a 32 kg-ot)A következő kérdés: Mi az oka annak, hogy az Asus Z77 Wolverine a "Wolverine" utónevet kapta?
Felhívjuk Mindenki figyelmét, hogy a helyes választ meg is kell indokolni, már csak azért is mert nem tudom én sem, és q.rvára kíváncsi vagyok... (ha időközben megindul a termelés az 1.sz Gyáregységben, lesznek tárgynyeremények is) Várjuk a kimerítő válaszokat!
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
marinea2
addikt
válasz Mahrenburg #43337 üzenetére
Akkor ez egy óriás medvedisznorozsomákember
-
nagyúr
válasz Mahrenburg #43337 üzenetére
a, Meglovagolják a korábbi X-Men hullámot
b, Kell vmi fantázia a név (lásd még Sabertooth) és nem volt jobb ötletük
c, Csúcslapról(?) lévén szó vmi gonosz állat neve kellett és vissza is kanyarodhatunk az előbbi két ponthoz
d, Esetleg rozsomákra emlékeztet vmi a lapon[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz anytime #43334 üzenetére
Az Asusnál az igazi tuninglap a P8Z77-V-nél kezdődik, de esetleg figyelmedbe ajánlom még a "kistestvér" kínálatából az ASRock Z77 Extreme6-ot is.
Marinea2 - Ha ez így van, nem biztos, hogy meg akarok ismerkedni Bluyoo barátaival...
Fi:zi'k - Ööö... akkor most melyik , vagy mind egyszerre?
(Hozzáteszem, mivel eddig csak Te válaszoltál, eddig Te vagy az első helyezett)[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Látom beindult az agymenés megint!
(#43304) 98bja
Szívesen!
(#43334) anytime
"Terveim szerint késő tavaszra vagy a nyár elejére összejön a pénz az alaplap + proci cserére." Ebben az esetben már meglehet az LGA1150 -es platform lesz ajánlva a Haswell CPU-val nem az LGA1155 ......Bazinga!
-
-
-KP-
addikt
válasz BomiBoogie #43343 üzenetére
szerintem semmit nem fog esni a 1155-ös lapok ára. ellenben a 1150 lapok se lesznek drágábbak. gondolom. viszont szerintem a procik drágábbak lesznek, mint az Ivy modellek. Legalábbis ez a sejtésem.
-
-KP-
addikt
válasz BomiBoogie #43345 üzenetére
én értettelek félre. bocs szerintem a procik ára se fog esni. nem kényszeríti intelt árversenyre semmi. akkor meg minek csökkentsen árat?
-
gabee jr
tag
3570k-hoz keresek deszkát Z77 chipsetes alaplap személyében.
Hogy a dolog ne legyen olyan egyszerű az alábbi dolgok mérvadóak:- ne legyen Gigabyte
- nem kellenek haszontalan dolgok pl: wifi, bluetooth, kürtöskalács sütő stb.
- alaplapi hangkártya tilva lesz, mert X-Fi Fatality CS dolgozik helyette
- nem kell SLI, Crossfireaz alábbi dolgok viszont fontosak:
- 2133-2400Mhz-s DDR3 az elképzelés, tehát ramtunning (ill. ezzel arányosan rendszertunning) az lesz
- min 2 db SATA 6G, (de inkább több)
- PCI-E 3.0 (16x)
- PCI-E 1.0 (X-Fi-hez)Nos ennyi az elképzelés, magyarán egy extrák nélküli, nem túl régi de korrekten hajtható alaplapot keresek.
Köszönöm a tanácsokat, tippeket."Csukaharapást szőrivel"
-
bluyoo
nagyúr
válasz gabee jr #43348 üzenetére
Asus P8Z77-V LE PLUS valamennyivel olcsóbban ASRock Z77 Extreme4. Ha a mATX méret nem gond 34k környékén Asus P8Z77-M PRO.
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs