- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Hali
December konfig váltást tervezek....
1155 Intel Core i5-3570K 3.40GHz proci mellé milyen lapot ajánlotok.... keret ~35000ft.
Z77 deszka családban mik ajánlottak...?(tuning 1000%)
illetve jelenleg Corsair Vengeance 2x4gb 1600mhz kit lenne mellé...
(Scythe Mugen 2 rev.b hütö menne rá)WOT: kissio
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
2 hónappal ezelőtti elképzelhetetlen volt számomra, hogy valaha is ASRock alaplapom lesz. Aztán utánaolvastam, és most a fent említett lap virít a gépemben! (Mondjuk ennél gyengébb változatot már nem vennék, akkor inkább egy butább kiszerelésű Gigabyte-ot, vagy ASUS-t!)
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Dr.Én
veterán
válasz bluyoo #40406 üzenetére
Még számolgatok mire hogy lesz manim. legjobban akkor tudok pontosan számolni ha meg jön a decemberi fizum, tudom hol van az még
Ha minden igaz a Melós haverom meg veszi a jelenlegi lapom....és procim.. és 2x2gb ramot .45e ft-ért...
úgy hogy talán sokat nem is kell hozzá dobnom...
Nagyon ígéretes az Asrock
De azért az ASUS az ASUS csak kicsit többe jön[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
Veron
addikt
válasz bluyoo #40400 üzenetére
Kösz a választ!
Abszolút nem vagyok most képben, ezért nem is tudom, hogy a három chipset közül melyik lenne a leginkább megfelelő nekem az otthoni multimédiás és kevés játékos célra. Szerinted/szerintetek? A Virtu MVP jó dolog?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
nagyúr
Mi az az ASUS Karbantartó szett? Mikroszálas törlőkendő?
-
bluyoo
nagyúr
Ár tekintetében egyértelmű a B75-ös chipset. Amúgy a H77 (ha kellene a RAID és a 2db natív SATA3 port). Ha kis tuningot is akarsz akkor meg a Z77. Azért is írtam mindegyiket mert nem igazán írtál elvárásokat csak a szokásos "megbízható" legyen .... LGA 1155
"A Virtu MVP jó dolog?" Szerintem igen. De hogy te használnád vagy nem azt nem tudom. Virtu MVP .Bazinga!
-
Porcupain
aktív tag
Üdv,
Core i5 3470 alá szeretnék egy alaplapot.
Ezt a kettőt néztem ki: Asus P8H77-M és Gigabyte H77M-D3H
Melyiket érdemes, vagy egyéb alternatívát tudtok mondani? Ami szükséges, min 2db sata3. ár max 24000.velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
Geresics
addikt
válasz Porcupain #40413 üzenetére
Egyik sem a legoptimálisabb választás ebből a keretből! (Pl.: egyik tápellátásán sincs hűtés)
Mindkét lap vállalható, de ezért a pénzért már (majdnem) kapsz egy ASUS P8H77-V-t, ami a kategória talán legjobb alaplapja!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
bendeguz76
aktív tag
hello.nekem is megérett egy konfig csere.Core i5 3470 Geforce 660GTX ezek alá keresnék megbizhato lapot.3-4 évig nem fogom cserélni tuti.kert max 140 összesen.ki mit ajánlana?válaszokat előre is köszönöm.
bendeguz_HUN
-
Geresics
addikt
válasz bendeguz76 #40416 üzenetére
ASUS P8H77-V. Mivel nem K-s a procid, ezért a Z77-es alaplap felesleges lenne. A maradék pénzből vegyél SSD-t, az hihetetlenül megdobja a rendszer sebességét!
-
Geresics
addikt
válasz bendeguz76 #40418 üzenetére
Én pedig ez miatt ajánlottam a H77-es alaplapot.
Ez egy piszok jó proci, és ehhez illik egy piszok jó alaplap (amit ajánlottam).
A "nem K-s proci" és a "felesleges a Z77-es alaplap" csupán indoklás volt.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz bendeguz76 #40420 üzenetére
Pl. ipon:
MSI MSI N660-2GD5/OC GTX660 2GB GDDR5 PCIE 56.016 Ft
ASROCK ASROCK Z77 Extreme4 34.182 Ft
INTEL INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX 55.495 Ft
Összesen: 145.693 Ftugyan ez így több egy kicsivel, de van egy komoly tuning alaplapod, és tuningolható procid.
Viszont én inkább így venném:SAPPHIRE SAPPHIRE 11200-07-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE 47.973 Ft
ASROCK ASROCK Z77 Extreme4 34.182 Ft
INTEL INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX 55.495 Ft
Összesen: 137.650 FtSőt, így is fogom, csupán hónapok kérdése!
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz Porcupain #40423 üzenetére
ASRock alaplapok között vannak kifejezetten jók! Nem véletlenül vettem én is...
De (szerintem) H77 királya az ASUS P8H77-V! Egyetlen másik H77-es lapra sem cserélném le, pláne nem mATX-esre!
Páramentesítő: Miami-ban laksz tán, és sokat utazol?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
inogradi
csendes tag
Én is Asrock Z77 Extreme alaplap vásárlását tervezem.
ATX-es házba melyik a jobb? M vagy a sima? Miért olcsóbb az M?I5 3570K-s processzorral használnám, de a memória típusában bizonytalan vagyok.
Milyen sebességű memóriát érdemes ide tenni? 2133? 2400?
Alapvetően nem akarom túlhajtani a rendszert (felemelni a processzor órajelét)
Köszi a választ
-
inogradi
csendes tag
válasz inogradi #40426 üzenetére
DDR3 1600-ig nem kell semmifele tuning i5 esetén.
http://prohardver.hu/teszt/kingston_hyperx_predator_es_red_ram_duo/predator_es_red.html
(Kingston HyperX Predator) 2133Mhz esetén már emelni kell a szorzón és az órajelen, amitől főleg a konvertálgatós programok (pl video konvertálás, én főleg HD anyagok szerkesztéséhez használnám) javulnak sokat.
Viszont a hő is több lesz, ezért a gyári hűtő nem is elég. Ráadásul egy alapvetően csendes gépet szeretnék (ráadásul szigetelt házban, Cooler Master Silencio 550-t néztem), lehet, hogy mégis maradok DDR3 1600-nál.
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
ATX-es házba belemegy a normal Atx-es és a micro-ATX-es lap is, tehát mindegy ( hacsak nem akarsz mást is tárolni a házban )
Az M-es alaplapban kevesebb slot van, kevesebb bővítőkártyát tudsz belerakni, ezenkívül a normal ATX-es lapon komolyabb a CPU tápellátása, de ez inkább tuningnál számít."Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
"Alapvetően nem akarom túlhajtani a rendszert (felemelni a processzor órajelét)" Akkor minek a tuninglap és a "K"-s CPU?
(#40427) inogradi
Szerintem felesleges 1600Mhz-es RAM-nál magasabb órajelűt venni. Szinte semmit nem hoznak az Ivy/Sandy alatt Sandy Bridge Memory Scaling: Choosing the Best DDR3Bazinga!
-
inogradi
csendes tag
válasz bluyoo #40429 üzenetére
Ez egy 2011.07-i cikk, és főleg az ár miatt nem javasolja a gyorsabb memóriát.
De most egy 8Gb -os 1600Mhz-es modul között a különbség 2000 Ft, igen minimális.Persze abban igazad van, hogy ha nem akarok tuningos gépet, akkor milyen ilyen konfig, de lehet hogy idővel mégis gyorsítani fogok ilyen módon, bár lehet, hogy ésszerűbb 5 évente egy új gép vásárlása...
-
atesss
addikt
Üdv !
Melyik a legolcsóbb, Sandy Bridge-et (pl. egy Celeron G530-at) támogató alaplap, amivel meghajtható két analóg monitor (D-Sub) ? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz inogradi #40430 üzenetére
Szerintem ésszerűbb bizonyos időközönként cserélni, a tuning inkább kicsit hobbi, mint teljesítménynövelő, ahová egy 3450 kevés, ott valószínűleg egy 3570k sem lesz sokkal acélosabb (ha mondjuk már eljárt a platform felett az idő). Lásd az egyik kedvenc táblázatomat, itt.
-
inogradi
csendes tag
válasz BomiBoogie #40432 üzenetére
Ok, igazad van, i5 3570 -et (esetleg egy másik i5-ös?) egy 1600 Mhz-es memóriával fogok választani.
És ekkor nem kell +proci hűtő sem. Ez kb -17.000 Ft -
bluyoo
nagyúr
válasz inogradi #40430 üzenetére
"Ez egy 2011.07-i cikk" És? Megromlott vagy mi?
(#40431) atesss
Átalakítóval mindegyik H61-es lap. Pl.: ASRock H61M-SBazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz inogradi #40433 üzenetére
Akkor viszont nincs is szükség Z77-es alaplapra, elég lenne egy H77-es, vagy egy B75-ös lap is, pl.:
[Asus P8H77-V]
Ezzel is csökkentve a költségeket..."Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
inogradi
csendes tag
válasz bluyoo #40435 üzenetére
Csökkent az árkülönbség. A cikk azért nem javasolja 1600-->2133, mert túl nagy a különbség.
"Once you have enough bandwidth (DDR3-1600 at a small $9-$10 price premium), there's just not enough of a performance increase beyond that to justify the additional cost"
Most ez a különbség 1600 és 2133 között van, vagyis megérné. Csakhogy drágább (tuningolható) proci is kell, +hűtés --> nekem nem éri meg.
-
nagyúr
válasz BomiBoogie #40432 üzenetére
Impresszív ez a táblázat.
Ezek szerint, ha lecserélném az E3200-as cerkát egy G550-es cerkára, akkor 4 kategóriát lépnék előre? Ha pedig netán egy i3-3225-ösre, akkor pedig 8 kategóriát?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz fokukac #40439 üzenetére
Így van. A kísérőszöveg szerint legalább 3 kategóriával feljebbire érdemes fejleszteni, máskülönben nem lesz elég nagy az ugrás. Van ugyanilyen videókártyákkal is, azért ott például a 6870 és a 7870 között van 3 kategória, ami azért már valóban egy indokolt fejlesztés lehet.
Szerintem prociknál is helytálló, iránymutatónak persze. Meg elsősorban a játékokat tartja szem előtt.
-
atesss
addikt
válasz bluyoo #40435 üzenetére
Milyen átalakítóra gondolsz ? Ugye nem egy külső Digital - Analóg átalakítóra ?
Sajnos ez alapján: "Dual VGA Output options: D-Sub, DVI-D" gondolom igen...Miért nincs benne a DVI csatiban az analóg jel is (DVI-I) ?!
Az átalakítónál olcsóbb lenne akkor már a 15"/17" TFT-k egyikét lecserélni DVI-osra.
És olyan lapot tudtok mondani, amin van min. 1 db PCI slot is ?
-
bluyoo
nagyúr
válasz atesss #40441 üzenetére
Dvi dsub adapter-re gondoltam.
(#40436) BomiBoogie
Kimeneti csatlakozó átalakítóra (adapterre) vagy DVI-DSUB - Átalakító - Kábel re gondoltam.
(#40438) inogradi
OK!Bazinga!
-
inogradi
csendes tag
válasz Mahrenburg #40437 üzenetére
Köszönöm a tippet, most nézegetem
-
Kernel
nagyúr
válasz atesss #40441 üzenetére
2 db PCI van például az Asrock B75 Pro3 M-en. Én is azért (is) vettem, bár jelenleg nem használom ki, de még szükség lehet rá.
Valószínűleg a processzorban van a D/A konverter a D-Sub kimenet részére, én legalábbis nem látok az alaplapon a CPU és a kimenetek között semmit, ami arra utalna, hogy az egy D/A átalakító lenne. Így eszerint a processzoron múlik, hogy csak egy analóg kimenete van.
Azt talán nem kell mondani,hogy összesen 2 db kijelzőt kezel a processzor.
De ha a két D-Sub monitort párhuzamosan szeretnéd járatni (vagyis azonos felbontás stb.), egyszerű Y elosztóval is lehet próbálkozni:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
bluyoo
nagyúr
válasz atesss #40443 üzenetére
Bocsi ezt benéztem! A videokártyáimra mindig így kötöttem/kötöm a monitorom ..... Így talán neked is a külön VGA lenne a legegyszerűbb.
A lap (PCI miatt) terén talán már érdemesebb B75-ös lapot nézned olcsón pl. Asus P8B75-M LX , ASRock B75M-GL.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz fokukac #40447 üzenetére
Itt a második (értelemszerűen Ivy-s) táblázatban láthatod, még a RAID a különbség, ha ez számít.
-
Zebu
addikt
Fene Asrock Z77 Pro3-mat akartam volna, de most nézem, hogy nincs rajta koax kimenet
Tudtok esetleg olyat ajánlani mi hasonló árfekvés, paraméterek és ilyen is van rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok