-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz Zollkid100 #32647 üzenetére
Azúr77 neked is ezek a lapok ajánlottak:
ASRock 870 Extreme 3 R2.0 Crossfire
ASRock 970 Extreme 3
ASUS M5A97
ASRock 970 Extreme 4 -Crossfire/SLIMindegyik lap tud magot feloldani.
Prociból X4 960T (aka X6 1100t)a legjobb a phenomok közül, FX-6100 pedig a bullokból. "legjobb" -az ár/értékre vonatkozik. Az a kingmax memória jó lesz. 990FX nagyon jó lap, de legdrágább közülük.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
chosa921
tag
Sziasztok!
LGA-775-ös foglalatú alaplapot szeretnék venni és érdeklődni szeretnék hogy az én kritériumaimnak megfelelően ha van akkor mit ajánlanátok.
Feltételek:
- Intel Quad Core, Core 2 Duo (yokrfield,wolfdale) procikat támogassa illetve lehessen húzni.
- FSB speedje minimum 1333 MHz legyen maximum 1600 MHz
- legyen rajta 2 x16-os PCIe 2.0 foglalat és mind2 x16-ba menjen( tervezem, hogy két nvidia kártyát SLI-be kötök)
- legyen benne legalább 4 memória foglalat
- legyen rajta minimum 4 maximum 6 SATA aljzat.Elsősorba az érdekelne hogy létezik-e ilyen ha igen van-e valakinek itt eladó(ajánlatok jöhetnek) , pontos verzió számra levezetve irjatok légyszi én nem nagyon találok ilyet már keresek egy ideje , pont igy ezekkel a feltételekkel még nem találtam, de lehet hogy csak én vagyok béna, hálistennek elég nagy a piac LGA 775 téren.
Aki tud segítsen, köszönöm.
Üdv.: Péter
[ Szerkesztve ]
Üdv.:Peti
-
chosa921
tag
Egy q9550 lesz mellette , és két darab GTX 550 Ti videókártya lesz SLI-be
-
Azúr77
tag
válasz tranceplanet #32652 üzenetére
És ezzel is lehet magfeloldani?Mert egy ilyen lapom van és ezért cserélném.Amiket föntebb irtál az nem támogatja egy sem?
[ Szerkesztve ]
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
chosa921
tag
válasz BigBlackDog #32660 üzenetére
Csak összehasonlitva az i5-ös procikat meg a yorkfield szériát , processzor ügyileg jobban jövök ki, nekem fontos a 12MB cache mert sokan rendelelek videókat és ahoz kell a nagy cache méret, és ár/tudás -ban gondolkodva a yorkfield-ok nekem tökéletesen megteszik azt amit kell.
-
tranceplanet
addikt
válasz tranceplanet #32662 üzenetére
Helyesbítek, magfeloldáshoz minimum 710-es déli híd kell, ebben 700-as van, ACC-t sem tudja!
Magfeloldás nem fog menni ebben." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz tranceplanet #32663 üzenetére
Ajjaj, harmadszor.
Szóval Asrock A770DE+ ebben megy a magfeloldás, mert ebben már 710-es a déli híd. A + jel kell!." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Váltani szeretnék sandy i7-2600k -ra, ehhez szeretnék lapot. Ajánlottak egy asusz68vgen3-at. Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Még valami, megéri esetleg a 10k-s felárat asus z68progen3?Köszi!
Üdv. : Dreamie
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Zollkid100
tag
válasz tranceplanet #32651 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért szimpatizálok inkább a 990FX-el,mert ahogy utánaolvasgattam,megtaláltam,hogy az általam felsorolt lapok közül ez képes 16x-16x es Crossfire-re.
Hosszabb távon ez azt gondolom sokat számítana és innét apróról olcsóbban is beszerezhető a lap újonnan.
Üdv: Zoli -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Melyiket javasoljátok a következő dolgok alá? X3 460, 6gb Kingston hyperX 1600 DDR3, Asus 6770 Giga Superb 460Asrock 970 extreme 3
Gigabyte GA-970A-D3
Gigabyte GA-970A-UD3
Kb ua áron tudnám beszerezni,szóval ne az ára alapján válaszoljatok...
És még valami. 3 Ram nem lesz túl közel egymáshoz? A hűtőbordák nem érnek majd össze?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Azúr77
tag
válasz tranceplanet #32664 üzenetére
Hát tényleg nem igazán kapni,bár más gyártót nézek inkább,MSI-t vagy asust.Majd nézek vmit apróról.Köszönöm a válaszokat!
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kiralybali #32669 üzenetére
Gyárilag hibás Sata vezérlők kerültek a simára, mindenképpen B3-asat vegyél.
#nincsbennetarcsi
-
Maximum1
őstag
válasz Kiralybali #32669 üzenetére
Szerintem csak elírás, ebből csak B3 létezik.
B3
Hiába veszel sata 3-mas hdd-t, a sata 2-öt sem tudja kihasználni sebeségben, sőt van rá esély hogy még lassabb is lesz ezen a lapon ha a sata 3-ra dugod. -
_csocso_
senior tag
válasz dodopek #32667 üzenetére
Szia! Én az Asrockot választanám, bár ezen csak 5 SATA port van, a Gigákon 6. Miért választasz tri-kitet ramból, az az X58-as Intel lapokhoz volt tervezve.
Razerr- Ha nagyon ütős lesz akkor lehet, hogy új tápra lesz szükséged, de egy erős átlag, nem csúcs ( nv580, vagy hasonló kártyához ) elég lesz.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Razerr
csendes tag
-
dodopek
addikt
válasz _csocso_ #32675 üzenetére
Nem tri kitet veszek, csak van már egy ideje 2x2gb itthon,amit kár lenne eladni(hogy aztán vegyek 2x4), meg nincs is úgy pénzem, ezért inkább veszek még 2gb,amíg van ugyanolyan.Bukom a dualt, de +2gb szerintem jót tesz majd a winnek...
Szóval az asrocknál elférnek a ramok a hűtőbordáktól? -
Wapetya
tag
Sziasztok!
Olcsó azt jó gépet akarok összerakni. Játékra nem kellene csak fullhd filmre,netre.
Asrock h61m-itx jó lenne egy g530as procihoz 4gb rammal?
Ennek tényleg 3 vga kimenete van? Mindhármat lehet használni a prociban levő vga-hoz?
Hangkártyája milyen? Látom van rajta optikai kimenet. 5.1-es erősítőre kötném így. Jó lenne?Peti
[ Szerkesztve ]
-
_csocso_
senior tag
válasz Wapetya #32681 üzenetére
Szia! Nem rossz választás arra, amire szeretnéd használni. Valóban van rajta D-SUB, DVI, HDMI kimenet is, bármelyiket használhatod. A hangkártyája az integráltak közt nem olyan rossz, de túl sokat ne várjál tőle.
-
Dreamie
őstag
Erre esetleg valaki?
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
_csocso_
senior tag
-
Vegyigyümi
tag
Sziasztok!
Összeállt már a gépem elméletben de az alaplapban bizonytalan vagyok még.
Eközött a három között vacilálok:
1. AsRock H61/U3S3 - 17.5e
2. AsRock H67M-B3 - 22.5e
3. AsRock P67 Pro3-SE-B3Az összeállítás a következő (ezek már fixek, alaplapon kívüli kritikákat kérem mellőzni ):
CPU: Core i3-2120
RAM: 2 × 4 GB 1333 Kingston
SSD: OCZ 120 GB
VGA: Sapphire HD6770 1GB
Táp: Cieftech ctg500-80p
Ház: Sharkoon Vaya + CLRHasználat: ACAD Rajz, Videószerkesztés, némi játék 1920 × 1080, full hd film.
Előre is köszi.Ami nem kék, az más színű.
-
kungzi
veterán
sziasztok
gigabyte 970a-ud3-ról vélemény? tesómnak lenne
egy fx 6200 vagy 8120 menne bele[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz Bigeee #32685 üzenetére
(#32684) sos456:
Köszi srácok, gtx580 és 2x4 gb 1600-as ram megy még bele és egy asus xonar d2x. Szeretném a procit húzni, persze nem az egekbe. És lehet lesz későbbiekben sli is, de erre nem sok esély van.
Üdv: Dreamie
-
Maximum1
őstag
válasz Vegyigyümi #32686 üzenetére
1. nem venném, volt olyanom, ssd mellé nem jó választás
2. ilyet rendeltem de nem jött meg így ezt vettem mert ez volt raktáron.
3. nincs benne vga, néha jól jön.
2-es és 3 lapon usb 3-ja etronos az hírlik nem a legjobb./én nem használom/
1-es lapon az usb jó, viszont nem sokkal teljesít jobban az usb 2-nél.Most kéne vennem lapot ezt venném
,inteles usb 3 stb, ha ez mellett döntesz nézd meg mi hiányzik a lapról, pl pci és hdmi, használnád e ezeket, amiket leírtál szerintem nem.
Kb. azonos a gépünk.[ Szerkesztve ]
-
Vegyigyümi
tag
válasz Maximum1 #32689 üzenetére
Köszi!
Egyenlőre erősen a 2. felé hajlom.
Amikor elkezdtem összerakni a gépet másik topic-ban gyorsan lebeszéltek a P67 ről.
Azt mondták h67 sokkal jobb, csak azt nem miért.
Ezt valaki ki tudná részletezni?
Csak a beépített vga a különbség?Ami nem kék, az más színű.
-
Maximum1
őstag
válasz Vegyigyümi #32690 üzenetére
[link]
SSD alá nehogy H61-et vegyél, a többit meg Te látod miket használsz majd ki.[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Kiralybali #32692 üzenetére
Akkor jó, 1+ a lapnak hogy a case fan ventivezérlő pwm-es.
SSD-re is jó, csak lassabb mint 1 H67-el, de gyorsabb mint egy mezei H61-el. -
forestwow
csendes tag
amd-lapot mit ajánlotok?
kellene bele magfeloldás és procit lehessen benne nyüstőlni, főleg játékra lenne.
ddr3 természetesen és am3+ sem árthat. proci x3 vagy x4 lenne, valószínűleg BE.
árban ne menjünk 25K fölé...(ha belefér usb3 sem ártana)Ami elromolhat, az el is romlik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kiralybali #32694 üzenetére
"A legegyszerűbb módszer az egyenáramú motorok fordulatszámának a szabályozására a vezérlő feszültségének a szabályozása: minél magasabb a feszültség értéke, annál nagyobb fordulatszámot igyekszik elérni a motor is. Az esetek többségében azonban az egyszerű feszültségszabályozás nagyon veszteséges módszer, ezért inkább az impulzusszélesség moduláció (Pulse Width Modulation = PWM) használata a jellemző.
Az alap PWM módszernél a tápforrás feszültségét kapcsolgatjuk ki/be folyamatosan, ezáltal szabályozva a motorra kapcsolt feszültséget és áramot. A motor sebességét a kikapcsolt és bekapcsolt állapotok aránya határozza meg."
#nincsbennetarcsi
-
_csocso_
senior tag
válasz forestwow #32695 üzenetére
Szia! Ez az Asrock lap egész jó, és az ára is barátságos, 5db sata porttal, és van rajta USB3 is bár Etron vezérlővel az igaz. A maradék pénzt meg ramra költöd, elég olcsó mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
egy gigabyte 970a-ud3 szerintetek jó lenne egy fx6100 vagy fx6200 alá? tuningban milyen ez a lap? 8+2fázisú
cf és sli nem lesz -
_csocso_
senior tag
válasz kungzi #32687 üzenetére
Szia! Inkább egy Asrock Extreme 4, lapot ajánlanék abban az árban, dual 8x crossfire-t tud a giga csak 16 - 4 et tud, valamint az usb3 etron vezérlő helyett, asmedia vezérlő van rajta, kb azért az árért. "Forestwow" is megnézheti, neki is megfontolandó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Androidos tablet topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest