- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
válasz csucsbicep #33778 üzenetére
Az jutott eszembe elvileg lehet rakni memóriaslotba ilyen memória bővítési lehetőséget hogy több memória férjen bele,ilyen van még?És ha igen mennyire durva egy ilyennek az ára?
Itt van pár kép a gépemről,hátha segít besaccolni hogy menni fog-e:
[link]
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Genis
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, ma szeretném megrendelni a konfigot! És az alábbi alaplapokat nézegettem, igazából nem tudom eldönteni melyikkel járnék jobban ár különbség oly kevés közöttük.
ASROCK H61M/U3S3
ASROCK B75M
ASROCK B75 Pro3-M
ASROCK B75 Pro3
ASROCK H77MMi a lényeges különbség most közöttük? és melyikkel járnék jobban hosszabb távra?
-
lacko22
aktív tag
válasz Ace Ventura #33787 üzenetére
Hello. Nem lehet az hogy valami hálózati kártyáról való ébresztés be lenne állítva a lapon, a rejtélyes gépindulásra gondolok. Pl PME wake up, vagy Wake up on ring vagy wake up on modem ring vagy egérmozgatásra felébresztés? Egyszer engem egy gigabyte alaplap sz*patott ezzel
-
gg72
veterán
Habár már megrendeltem egy ASRock H77 Pro4/MVP alaplapot, de eléggé elbizonytalanítottak az itt olvasottak (ventivezérlés, kicsi méret, stb.)... Eleinte nagyon ragaszkodtam a 7db Sata csatlakozóhoz, de lehet elég lesz nekem a 6 is, így már több másik lap is szóba jöhet:
Biostar TZ77B (kb. 27800 Ft): [link]
MSI Z77A-G43 (kb. 30000 Ft): [link]
MSI B75A-G43 (kb. 22000 Ft): [link]
Egy i7-3770 proci menne bele (tunning nélkül) és Corsair 8GB DDR3 1600 MHz RAM. Fontos lenne, hogy normális ventivezérlése legyen és a mérete is normál ATX. A 3 lap közül a két MSI 30.5 X 24.4 cm, a Biostar valamivel kisebb, 29.5 cm x 23 cm.
A ventivezérlés a használatik alapján az MSI-knél elég kezdetleges, ellenben a Biostar-é elég sok beállítási opciót tartalmaz:
A Biostar számomra elég ismeretlen márka, habár jókat olvasok róla: [link]
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Genis
csendes tag
Sziasztok
Végül ASROCK B75 Pro3-ra esett a választásom, nem lessz gond a ventivezérléssel? szerintetek jól döntöttem?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz KillerKollar #33801 üzenetére
Ha, így van a venti, akkor bemegy szerintem, de ez most fúj vagy szív? Ha utóbbi, akkor ellendolgozik a két venti egymásnak.
-
nagyúr
Oké oké hogy jönnek ki az újabbnál újabb lapok meg ilyen meg olyan kondikkal szerelve, 10x tovább bírja mint a másik. Node: Mi a helyzet a terhelés alatti tekercsek cicergésével? Mostanában elég sok gép közelébe vagyok és szinte mindnél hallani valamit.
-
Mans20
addikt
válasz KaiotEch #33809 üzenetére
Az a cincogás az energiatakarékos üzemmódtól van,amikor lejjebb veszi a cpu órajelét akkor hallottam,Én amikor kikapcsoltam,elmúlt,vagy van olyan hogy a táp és a lap valahogy összegerjed és cincog a lap,pl a CTG tápoknál van ilyen.
gg72 Ha nem lesz semmi tuning és késöbb se K-s proci akkor elég a H77 B75, a biostar nem rossz azt írják,de olyan sokmindent nem olvastam róla.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Ace Ventura #33811 üzenetére
Igen, az is jó lenne, így már ez is bekerült a "kalapba"... Te az Asus mellett döntesz?
Mans20: Igen, az MSI B75A-G43 vagy az Asus P8H77-V egyike lesz valszeg a befutó, de a Biostar TZ77B sem olyan drága, és azt nézem, hogy ez a lap érdekes módon külföldön jóval drágább. Bárcsak több infó és tapasztalat lenne róla!
-
SalvadorLynx
aktív tag
http://www.perfektpc.hu/ tudtok vmit erről a boltról?
-
Genis
csendes tag
Sziasztok!
Akkor most az ASROCK B75 Pro3 annyira nem is ajánlott? a ventivezérlés végett? tudtok más alternatívát? vagy maradjak inkább a H61/u3s3-nál? vagy válasszak asus esetleg msi márkát?
-
balu077
tag
Sziasztok.
Mi lehet a problémája Az asus A6F notbook-nak ?
Indításnál Az asus felírat után megáll a kép...........
Csak a Crtl+Alt+Delete dombok lenyomására reagál......................Újraindítással. -
Genis
csendes tag
válasz Ace Ventura #33818 üzenetére
értem, akkor az kilőve, és ez a vezérlés probléma a gyári hűtővel is fennáll? tuningolni nem szeretnék. vagy tényleg nézzek más típust? asus, msi kínálatból
-
Genis
csendes tag
MSI B75A-G43, esetleg ez? vélemény
-
bluyoo
nagyúr
Terjed ez a venivezérlés mizéria mint az erdőtűztűz.
Egyáltalán Ace Ventura-n kívül volt vele gondja valakinek?Lehet csak egy hibás darab.Bazinga!
-
Ace Ventura
addikt
"Asrock lapok általában" c topicba nézzetek körül.Ott több panasz is volt.
Nekem is ez a második ilyen lapom, nem gondolom, hogy így belenyúltam 2 rosszba.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ace Ventura #33823 üzenetére
Na igen ahhoz elég nagy balszerencse kellene.
Ezek a dolgok csak erősítik a több éves Asus fanatizmusomat
Kár hogy akár 30%-al is drágábbak az ugyan olyan felszereltségű Asrock,...... lapoknál
Windows alól próbáltad szabályozni?Pl. a SpeedFan-al?
Az AXTU-ban nem lehet állítani a ventiket?Vagy az sem működik rendesen?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Ace Ventura
addikt
válasz bluyoo #33827 üzenetére
Speedfan-nal nem próbáltam.
AXTU-val level 1-3 között nem változott a fordulat, 4-9-ig feltette maxra a fordulatot.
Most cserébe egy Asus P8H77-V-LE lapot választottam.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
gg72
veterán
válasz Ace Ventura #33828 üzenetére
Mikor kapod meg az Asust? Nagyon kivancsi vagyok ra.
-
Teng
aktív tag
válasz KAMELOT #33671 üzenetére
Nos mégis csak Z77 + 2500K lett most a 6k-t nem spóroltam le a deszkán, hogy ne Z-s legyen mert később elég csak proci cserére hacsak nem jön ki valami csoda ami miatt foglalatot is kell majd váltani. Prociból meg utánaszámoltam a minimális különbség, de jobb hűthetőség végett ez lett, meg remélem később a K miatt könnyebb is lesz eladni ha úgy alakul..
-
gg72
veterán
válasz Ace Ventura #33830 üzenetére
En az Asrock helyett lehet egy Biostar TZ77B lapot valasztok, nagyon jokat olvasok rola es arban sem veszes...
-
gg72
veterán
válasz Ace Ventura #33833 üzenetére
27600 Ft, vagyis 2000 Ft-tal több, mint az Asus Gianni-nal, de ez Z77-es, vagyis ha esetleg kesöbb megis tunningolni tamadna kedvem, akkor ezzel megtehetem. A speckoi is eleg jok, ill. a ventivezerlese is komolynak tünik a hasznalatija alapjan: [link]
-
Ace Ventura
addikt
-
Peddy789
őstag
i5-3550-hez mennyire megfelelő választás a 20-30k-s kategóriában egy Asrock H77 Pro4/MVP?
(+hd6850 vga, +OCZ 60GB Agility 3 ssd)Vélemény, esetleg más ajánlat? a felső határ ~30k.
-
Pocok111
tag
Üdv.
Egy i5-2300 vagy 2310 mellé milyen alaplapot ajánlotok? Egy megbízható ATX lapot keresek amin van legalább egy PCI slot minnél messzebb a VGA-tól (Xonar D1-nek kell a hely) és lehetőleg usb3 / sata3 legyen rajta hogy később ne legyen vele gond.
Ezt a lapot néztem ki így elsőre : Gigabyte H77-DS3H
Vélemény?Asus P8B75-V+Intel i5 3450+Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHZ+MSI GTX 1050 2GT OC+SEASONIC ECO-430
-
bluyoo
nagyúr
válasz Peddy789 #33838 üzenetére
Ha visszaolvasol pont erről volt szó ..
Ventivezérlés gondok .... De ha nem zavar megfelelő lehet.
ASUS P8H77-V LE , ASUS P8H77-V
(#33839) Pocok111
Neked is megfelelő lehet a feni két lap.Bazinga!
-
Jander
senior tag
Tudnátok nekem ajánlani i5-ös ivy-hoz egy jó alaplapot 30 alatt? Egyelőre csak ezt találtam: MSI B75MA-P45 itt is volt róla hír PH!-n, de elfogadok picit drágábbat is, ha jó. 2 * 4 Gb RAM-ra gondoltam, tehát nem baj, ha csak 2 ram slot van, sima pci meg 1 se kell. Jó ha van usb3 meg sata3 de ezek sem elsődlegesek egyelőre.
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
gg72
veterán
válasz Jander #33841 üzenetére
[Asus P8H77-V]: itt a PH-n Gianni-nál 25.500 Ft
[Biostar TZ77B]: netshopokban kb. 28000 Ft.Én is 30ezer alatt készülök lapot venni és a te általad is kinézett MSI mellett én a fentieket találtam. Valószínűleg Biostar lesz belőle, mert az már Z77 chipszetes, tunningra is jó.
-
gg72
veterán
Vagyis én egy másik MSI-t néztem ki: [B75A-G43]
-
Jander
senior tag
Tuning-ban nem gondolkodom, egyrészt már jobban izgat a fogyasztás (tudom tudom felnő az ember) másrészt pedig épp most olvastam, hogy az Ivy-k túl magas hőfokon működnek és gyorsan melegednek, nem igazán alkalmasak tuning-ra. Szóval csak egy megbízható lapot keresek, amibe nincs semmi különleges 'cicoma' csak a lényeg
Mi az igazi különbség egyébként a 75-ös meg a 77-es chipset-ek között? Miért érdemes egyiket vagy a másikat választani? (És köszi az ajánlásokat!)
Szerk: még 1 kérdés: ebből az Asus-ből van a sima P8H77-V meg egy LE (ez játékoknál Limited Edition-re szokott utalni, de gondolom itt más a helyzet ).
[ Szerkesztve ]
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
KAMELOT
titán
válasz Mans20 #33846 üzenetére
Biostar nem éppen a minőségéről híres. Habár lehet mostanra már javítottak rajta. Amint látod a legtöbb egyén msi asus gigabyte evga asrock intel alaplapot vásárol. Pont a minőség végett. Ezeken belül is meggondolják jól melyik a legmegbízhatóbb és legjobb minőségű. Még az X58-as kategóriában voltak DFI Lan party lapok vagy foxconn bloodrage. Ezek mind HC lapok voltak annó.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gg72
veterán
válasz KAMELOT #33847 üzenetére
Amint látod a legtöbb egyén msi asus gigabyte evga asrock intel alaplapot vásárol. Pont a minőség végett.
Azért én ezzel vitatkoznék. Eddig nem is nagyon lehetett itthon Biostar lapokat venni, mert 2-3 hete jelentek meg újra az itthoni nagykerekben. Külföldön viszont elég jó visszhangjuk van (főleg a T-s sorozatnak), az elmúlt pár napban jó sok véleményt elolvastam.
Mi alapján mondod, hogy a TZ77XE4 alaplap jó, a TZ77B pedig rossz, ha nincs tapasztalat egyikkel sem?
[ Szerkesztve ]
-
-
gg72
veterán
válasz KAMELOT #33847 üzenetére
Akkor inkább ez az MSI [Z77A-G43] a Biostar helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
Állásajánlatok