Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz robi212 #7301 üzenetére

    Annyi észrevételt tennék, hogy ez egy MILC topik, ahol amúgy el szokott férni az objektív is mint téma, de a jelenlegi szetted egy DSLR.

    Nem tudom DSLR irányba akarsz-e feljebb lépni FF-re, de mielőtt ebbe pénzt invesztálsz nagyobb mennyiségben, azért elgondolkoznék azon, hogy akarok-e egy halott műfajra ennyit áldozni.

    Az utolsó Canon full-frame DSLR váz az 1D X mk III volt három éve, de az egy nagyon speciális szegmensnek készült és a Canon már tavaly bejelentette, hogy nem fog többé profi DSLR-t fejleszteni. Ha ezt a speckóbb gépet nem nézzük, akkor az utolsó full-frame DSLR tőlük a 6D mk II volt hat (!) évvel ezelőtt, de az utolsó profi igásló 5D mk IV is 7 éves ma már.

    Nem tudom milyen vázat szemeltél ki, de őszintén nem lennék meglepve, ha hasonló árban már MILC is lenne. Egy használt 5D mk IV áráért amúgy van használt Sony A7 III is, kicsit olcsóbban Canon EOS R (vagy akár EOS RP + kitobjektív) kapható. Persze ezekre a vázakra adapterezve fel tudod tenni a Canon DSLR objektíveket is, de nagyon megnézném mennyit költök erre, mert ha nem nagyon olcsóbb a MILC-hez képest, akkor csak bezárod magad egy zsákutcába, ahonnan csak jelentős anyagi bukóval tudsz majd kiszállni, mikor végképp elértéktelenedik minden ami tükrös.

Új hozzászólás Aktív témák