Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz PuMbA #6749 üzenetére

    Ez egy féligazság.

    Valóban fontos (lenne), hogy egy eszköz intuitív módon viselkedjen és segítse a megértést akár egy jól kigondolt menürendszer vagy kézikönyv segítségével, de ez pontosan nulla gyártóra igaz. Egyik gyártó sem rágja a szádba, az AF rendszer, szenzor, Log profilok és hasonlóknak a viselkedését (és itt a viselkedés szón van a hangsúly, nem azon, ami a kézikönyvekben le van írva róluk).

    Nem megúszható ezek kitapasztalása saját magad által vagy felmész egy fórumra/Facebook csoportba informálódni, esetleg a Youtube segít, ahol ambassadorok és/vagy technikailag kellően felkészült emberek tudnak ezekről pofázni.

    Northdumb faszságaira nem felmentés és legfőképpen nem segítség, hogy ő is csak azokba fut bele, amikbe az egyszerű gyanútlan vásárló is beleszaladna (főleg mivel észre sem veszi, hogy beleszaladt). Az igazi teljesítmény az lenne, ha a megoldást is prezentálná. Semmi baj azzal, hogy valaki nincs azon a szinten, csak akkor ne mutassa magát olyannak, hogy igen.

    Meg szerintem fontos az is, hogy ne keverd össze az intuitívsággal azt, hogy te már megszoktál és kiismertél egy gyártót. A többit is ki lehet és én nagyon bírom a Canont, de nagyon sok Nikonos ismerőstől hallottam már életem során, hogy nem értik mit-miért csinál egy Canon váz.

Új hozzászólás Aktív témák