Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • biga

    senior tag

    válasz Beri #30483 üzenetére

    Te nem élvezed a vezetést, mert frusztrál téged az összes többi ember puszta jelenléte az úton. Nem bírod megérteni, hogy a közlekedés minden embernek joga! Aki csak 100-al szeret haladni pályán az is megvette hozzá az e-matricát , kifizette az adót a benzinben, az áfában stb, mint te. Mindenkinek egyenló joga van használni azt a maga tempójában. Egy államnak pedig minden esetben feladata, hogy ezt a jogot biztosítsa mindenkinek. Ehhez társadalmi elvárás, hogy valamiféle szabályrendszert hozzon létre, hogy ez ne forduljon káoszba (az is egy szabály, hogy jobb oldalon hajtasz pl). Ezen szabályok létrehozásánál az egyik legfőbb szempontok a biztonság, a hatékonyság, manapság a környezetvédelem stb, A szabály létrehozásánál a határokat pedig statisztikai alapon ideális esetben is az átlaghoz, de inkább a legrosszabb esethez kell igazítani.
    Természetesen elhiszem azt is neked, hogy rád a fizika törvényei nem vonatkoznak (a kresz sebességre vonatkozó passzusai mellett), és pl neked 160-nál is akkora a fékutad, mint másnak (ugyan azon körülmények mellett) 130-nál. Illetve azt is bármikor elhiszem, hogy a reakcióidőd magasan az átlag embereké felett van.
    Jogodban áll egyébként bármikor javaslatot tenni az erre illetékes szerveknél, hogy szerinted ezek a szabályok elavultak és módosító javaslatokat is nyújthatsz be ezzel kapcsolatban. Ezeket szakemberek (sajnos nem annyira kiválóak, mint te, ezek csak egyszerű közlekedési mérnökök, néhány talán csak 40 évnyi tapasztalattal a háta mögött, dehát nézd el nekik, nem lehet mindenki olyan zseniális, mint pl te). Ha szerintük megvalósítható, akkor már csak a társadalom többi tagjának kell ezt elfogadnia és kész is, győztél! De addig a társadalom számára elfogadott szabályokat akkor is illik elfogadni, vagy ha ezt nem teszed, vállalnod kell a következményeit.

    ''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák