Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz gprspeter #86208 üzenetére

    Nyilván nagyobb szenzor (pláne, hogy Sony gyártja) akkor jobb képminőségre számíthatsz. Egy kicsit színesebb, egy kicsit kevesebb a zaj magas érzékenységen.

    Viszont szerintem rendszerben gondolkodj és ne ebben a két gépben. Mindkét fényképező jó, de miket szeretnél fotózni? Ha az esetek 99%-ban nem mész iso800 vagy iso1600 fölé, akkor zaj tekintetében nem igen fogod megérezni azt, hogy nagyobb szenzor van a gépedben és ez egyre inkább igaz lesz. Valamint (szerintem) a Panasonic (és az Olympus) objektívek hihetetlen jók, még az olcsóbb szegmensben is. Sony-nál ez nem így van. Ami még nagyon tetszik ebben a rendszerben, hogy több olcsóbb objektív csepp és porálló, viszonylag olcsón össze tudsz hozni egy viharban is használható szettet, ha esetleg ilyen igényeid is lennének.

    Szerintem írd össze, nagyjából mikre lenne szükséged, nézd meg az ár/érték arányt és amelyiknél jobb jön ki, azt válaszd.

    Ellenpélda: ha például hajlandó vagy nagyon drága objektíveket venni, azok jók lesznek a Sony full frame gépeihez is és később tudsz fejlődni abba az irányba is.

Új hozzászólás Aktív témák