Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz SzGee #97293 üzenetére

    Már hoztak is ilyen jellegű rendeletet, csak épp kamatstopnak hívják. És azért hozták, hogy az állampapír legyen a legvonzóbb. (Lehet korbáccsal is terelni, erre írtam.)

    Arról beszélgetünk pár oldal óta, hogy miért naivitás: A közelmúltbeli tapasztalataidat a jövőbe vetítve + valami racionalitást feltételezve megjósolod a jövőt, pedig marhára nem tudjuk. Senki nem hitte volna 2022 elején, hogy majd itt 16%-os hozamok lesznek, és azt sem, hogy 430-ig felrakétázik az EURHUF, majd 18%-os kamattal leverik. Simán lehet, hogy a színfalak mögött már most recseg-ropog a rendszer (csak fegyelem van), és lesz egy nagy megbillenés. Az is lehet, hogy fél év múlva már rakétázik a magyar gazdaság és tervezzük a következő vadászati kiállítást. Nem tudjuk, de utólag nagyon jól meg fogjuk tudni magyarázni, és azt is, hogy "ezt bizony látni kellett volna". Ráadásul egy olyan dolog nem alkalmazásával kapcsolatban spekulálunk, amit a nyilvános ajánlattétel megenged.

    A PMÁP-ra visszatérve: Ha az állam nem váltaná vissza, valószínűleg akkor engednék, hogy piaci alapon lehessen adni-venni a kint lévő készletet (ez is spekuláció persze). Ez csak annak felelne meg a lakosság szemszögéből (a kamatok leesése után), mintha emelnék a visszaváltási büntit.

Új hozzászólás Aktív témák