Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz julius666 #93114 üzenetére

    "Csak ránéztem a csatornákra, az első benyomás lehet csalóka"

    Azért az ilyen félmillió feliratkozóval rendelkező csatornák már nem szoktak színvonaltalanok lenni. Mark Moss szerintem republikánus hátszelű szócső, de attól még jók a meglátásai és levezetései. A Kitco Newsban és Stansberry Researchben azt szeretem, hogy nagyon sokféle szakembert (és ezáltal nézőpontot) szólaltatnak meg, még ha kicsit szenzációhajhászóak is. A Liberty and Finance-t kevésbé ismerem, de ők meg szinte mindig a nemesfémekről beszélnek, így témába vágott.

    "Azért ilyen időtávon baromira nem mindegy... Hirtelen ezt tudtam gyártani szemléltetésképpen, nagyobb időtávra nyilván még nagyobb a difi:"

    Érdekességképpen: Minap láttam egy érdekes előadást, többek közt arról hogy az USA részvénypiac árazása hosszú távon tökéletesen korrelál a piacon levő pénzmennyiséggel. A várható reálnyereség pedig ezáltal pontosan megegyezik az osztalékok mennyiségével.

    Ebből szerintem következik, hogy az aranyon elért nyereség kb. az osztaléknyival marad el a részvényekétől. Ami logikus is, tekintve hogy az arany nem termel semmit. Tulajdonképpen egy hedge a pénzek értéktelenedésével szemben. Megveheted, tarthatod, nem lesz rajta nyereséged, de hosszú távon megőrzi azt az értéket, amit beleraktál.

    "Meg lesz emelve és kész."

    Nyilván. Powell is ezt válaszolta mikor rákérdeztek. Mindazonáltal minél feljebb emelik, annál több után kell kamatot fizetni. Egyre nő a galacsin, és egyre nehezebb lesz tolni felfelé az emelkedőn. Főleg, ha közben megcsappant a bizalom a dollár iránt.
    Már önmagával az adósságplafon megszavazásának halogatásával is vesztenek, mivel közben egyre csak mennek felfelé a hozamok. Ma is új lokális csúcsra mentek.

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák